» »

Žaba se kuha počasi II.

Žaba se kuha počasi II.

Temo vidijo: vsi
«
1
2

Barakuda1 ::

(Kratka uvodna beseda.
15. mar 2020, 11:58:21, sem objavil prispevke "Žaba se kuha počasi". Prispevek je bil izbrisan, z obrazlago, da je članek še eden v vrsti teorij zarot, čeprav je bil daleč od tega. V njem sem samo opozarjal na možne posledice, od zloma gospodarstva, pa do nevarnosti za psihično zdravje ljudi. Praktično so se vsa moja opozorila v prispevku že realizirala, urdna govorci širom planeta, pa danes javno govorijo o isti ali na las podobni problematiki.
Morda bo ta moj post doživel enako usodo, a ne morem biti tiho, ne da bi se sramoval samega sebe, ko opazujem kaj se dogaja okoli men, okoli nas. To kar vidim, kar čutim, ti ni le moj problem, to je problem nas vseh, problem celotne populacije tega planeta. To kar nas loči, ali razlikuje, je le dojemanje tega kar se nam dogaja.

ŽABA SE KUHA POČASI II

Čeprav bo to, kar bom zdaj spisal, zvenelo malce v stilu "Teorije zarot", pa se bojim, da se tokrat te teorije uresničujejo:(
Počasi, a zmeraj bolj očitno in sigurno.

Vse več je popkazataljev, da gre za planetarni sociološko-psihološki eksperiment. Kdo stoji za njim, za enkrat še ni jasno in vidno, da pa se zaslutiti.

Podatke o tem pandemičnem virusu, predvsem pa posledice, se praktično prikriva in skriva, v prvi vrsti s strani svetovnih vlad (neglede na ekonomsko ali siceršnjo moč države)

Praktično vsi državniki po vrsti (z redkimi izjemami) so skoraj odprtih rok pričakali novonastalo situacijo.
Ljudje so prestrašeni, ker jih mediji (predvsem provladni) dobesedno vsako uro obveščajo o apokaliptični nevarnosti, o število okuženih, število mrtvih.
Nekateri število, tako okuženih, kot umrlih prikrivajo, ali vsaj prirejajo dnevnim političnim potrebam, dokler večine prebivalstva ne zajame kolektiven strah. Od tu naprej je za vse oblastnike bistveno lažje.
Skoraj brez ugovora kritične javnosti sprejemajo različne represivno omejevalne ukrepe, pri tem pa tenzijo strahu držijo neprestano tik, pod še sprejemljivo mejo (pred uporom)
Podatki s kateri se to počne, so še naprej nezaneslji, nepopolni in predvsem neprimerljivi.

Ni konkretnih podatkov med številom umrlih v prejšnjih letih v istem časovnem obdobju na eni strani, ter številom umrlih v tej pandemiji. Nobenih študij (primerjalnih pa sloh ne), ali bi zdravstveni sistemi vzdržali, če bi v sezonah gripe, vse, ki imajo simptome gripe, poslali v bolnice.
Tisti redki primerjalni podatki, ki se pojavijo v javnosti, so praviloma plod "raziskovalne in preiskovalne vneme" vneme posameznikov, ki so si drznili podvomiti v uradne podatke. Da so takoj napadeni s strani uradnih in poluradnih "varuhov" resnice in "stroke", češ da zadeve ne razumejo, da naj prenehajo z vnašanjem nemira med ljudi, itd ... itd, je jasno samo po sebi.
Primerjava teh podatkov nam nemalokrat pokaže dokaj drugačno sliko, kot se nam iz dneva v dan, iz ure v uro, servira preko uradnih medijev, preko raznoraznih bolj ali manj posrečenih strokovnih novinarskih konferenc, pod okrilji posameznih lokalnih (državnih) oblasti.
Ponekod sicer res obstoji odtopanje med okužbami in smrtnostjo pred leti in sedaj med pandemijo, a to odstopanje je relativno majhno. To odtopanje tudi pod razno ne opravičuje tako nesorazmernih ukrepov in posegov v zasebnost in svobodo, kot se trenutno izvajajo praktično na planetarni ravni.

A človek ne bi bil to kar je, če se ne bi relativno hitro odzval z zavrnitvijo pretiranih ukrepov, ki so se sprva zdeli logični in upravičeni. Vse več je tistih, ki dvomijo v upravičenost takšnih ukrepov, oblast pa, da bi zadržala s pandemijop pridobljene ugodnosti, poseže po novih metoda vzdrževanja strahu.

Podatki postajajo iz dneva v dan bolj kaotični, v ospredje pa zmeraj bolj silijo dramatična opozorila: "Nismo še prišli iz krize. Pričakovati je drugi val, ki bo morda še hujši. Vsaj del ukrepov bo nujno moral ostati še naprej".

Tako nam pojasnijo, da bodo varstveni ukrepi kot je nošenje mask v javnosti, umivanje rok (kot da smo sami packi, ki ne skrbimo za higieno), bodo nujno ostali. Pri tem pa nam pojasnijo še dvoje. V veljavi bo ostal ukrep "socialne distance" in skoraj gotov kontrola pri potovanjih iz kraja v kraj (vsaj pri prehajanju državnih mej).
Človek bi pomislil, da to pravzaprav niti ni tak hud poseg, če bomo s tem rešili življenja, ohranili gospodarstvo in stari način življenja.
A problem je točno v tem. S temi ukrepi bomo morda prvi hip rešili kakšno življenje (ki ga bomo kasneje izgubili, ravno zaradi teh istih ukrepov), skoraj zagotovo bomo sčasoma rešili gospodarstvo, a za kakšmo ceno.
Za ceno sobivanja, za ceno medčloveških odnosov, za ceno socialnih kontaktov.
Človek je družbeno in družabno bitje. Človek praviloma ni samotor. Človek praviloma potrebuje družbo, socialne kontakte. Ne na varni razdalji metra ali dveh, pač pa priostnejše, od rokovanja, pa vse do objemanja, poljubov pa vse tja do tesno objetih me sprehodi.

Ko človeku to odvzameš, si mu odvzel ne le svobodo in dostojanstvo, odvzel si mu samo bistvo človečnosti.
Človeka si spremenil v "bota", si ga podredil, kot ni bil še nikoli v zgodovini, vsaj ne tako množično in vseobsegajoče.
Edina funkcija takšnega "človek-bota", ki še obstoji, je to, da poslušno čaka navodilo od zgoraj, da hodi v službo in dela; in če je le mogoče, da to počne od doma (s čemer je socialna distanca še večja).

Vem, poznam ugovor in ugovore zoper tak scenarij, ki se prično praviloma takole:
"Ampak, ljudeje v resnici umirajo. Zdravstveni sistemi so na robu zmogljivosti. Cepiva še nekaj časa ni za pričakovati. Morali se bomo navaditi živeti z virusom".

Ta zadnja mantra je od vseh še najbolj podla. Neee.
Ne želijo da se navadimo na virus. Želijo da se navadimo na socialno distanco, na pseganje v svobodo in zasebnost. na kontrolo vsakega našega giba, skratka, da se navadimo na popolni nadzor, ker zunaj, za vogal, tam nas ne čaka prijatelj s katerim bomo šli na kavo, ne...tam nas čaka zlobni virus.

Človek bi pomislil, da vsi državniki, vsi predstvniki stroke, pa menda ja ne morejo slediti nekemu globalnemu, planetarnemu eksperimetu peščice posameznikov (morda celo kakšne države, ali dveh)

Pravzaprav lahko. Ko se stanje kolektivnega strahu prične širiti, širi pa se hitreje in učinkoviteje kot sam virus, tudi državnikom ne preostane ravno veliko manevrskega prostora. Prestrašena množica pritiska nanje, naj sprejmejo ukrepe in ti jih končno (tudi v strahu za lastno politično pozicij) sprejmejo.
Ko pa so ukrepi sperejeti, poti nazaj itak več ni, povrhu vsega, pa jim takšno stanje celo odgovarja.
Kritična stroka se relativno hitro utiša, tista iz druge in tretje vrste, pa privre na plano, kot plevel po dežju, ko zasije sonce in daje celotnemu "eksperimentu stahu", le znastveno utemlejenost.
To, da se pojavljajo resni in kompettetni zansteveni (Nobelovi nagrajeci), ki opozarjajo, da stvari vendarle niso takšne, kot se javno prikazujejo in pogojno rečeno "propagrajo", postaja iz dneva vdan bolj nepomembno. Strah in oblast, sta svoje delo opravila z odliko.
(zgolj kot intermeco. Pred dnevi sem prebral šalo, v kateri pa se mi zdi, da je kar precej resnice. Grep pa šala takole: "Kakšna je razlika med SARS-om pred leti in tem virusom sedaj? Odgovor - Ta virus sedaj ima bistveno boljši marketing)

In že smo pri ključnem vprašanju.
Kdo ima na koncu takšnega scenarija v resnici korist? Politiki? Strokovnjaki? Preprosti ljudje? Kdo vzdržuje "markentig" tega virusa? So to politiki ... strokovnjaki ... Preprosti ljudje?

Žal ne eni in ne drugi. Oni so le "ogromni plakati", preko katerih se "markentig" posreduje v okolje.

Korist bo na koncu imela zgolj peščica posameznikov, ki že sedaj obvladujejo več kot 98 % vsega svetovnega kapitala.
Na koncu bomo vsi le njihov "plen", celotna človeška populacija, z znastveniki, politiki, ustvarjalci nove vrednosti. Vsi mi bomo tukaj le zato, da bomo še naprej zagotavljali njihov družbeni in globalni primat.
In da tega ne bi izgubili, je potrebno permanentno vzdrževanje napetosti, nevednosti, predvsem pa ravno pravšnje mere strahu in prestrašenosti.

V zadnjem času zmeraj bolj slišimo tudi "parolo"; Po tej epidemijo ne bo nikoli več kot je bilo, po pandemiji bo vse drugače".
Neglede kako kdo to parolo razume in neglede na to, kaj pričakuje, je eno gotovo.

Če kaj, potem je v tej paroli vendarle kar precej resnice. Morda celo ideja kako naprej.

Po tej pandemiji bo skoraj zagotovo prej ko slej prišlo do ponovenga vrednotenja in prevrednotenja vseh mogočih in možnih vrednot, da bi na koncu prišlo do spoada med dvema S, zato, kakšni bodo izgledali 3 E.

Kateri S in kakšni E-ji bodo zmagovalci tega spopada, pa mislim, da danes ne more napovedati še nihče.

Legenda:
-S kot suženstvo in S kot svoboda
- E - ekonomija, E - Ekologija in E - kot etika.

Bwaze6 ::

Hanlon's razor:

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

V primeru politikov je šlo pač za panični čredni nagon, ker nihče ni želel izstopati in biti na udaru kot tisti, ki bi žrtvoval življenja državljanov za potencialno ekonomsko korist. Gledali so pač ukrepe v državah, od koder je bil najverjetnejši vektor prihoda potencialnih okuženih. Temu so se deloma izognile le evropske države daleč stran od prvotnih žarišč, ki so imele nekaj več časa za tehten razmislek, pa še pri teh se je kasneje ukrepanje zaostrilo (npr. UK), ali pa se morda še bo (Švedska, Belorusija).

Miki N ::

Ma meni se zdi da se kuha kar na normalnem ognju. Že prav fino brbota. Stvari se zapletajo relativno hitro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Ales ::

Ko ti Shintaro reče da pišeš blodnje, potem pa res... :))

Ampak resno, Barakuda1, mene si izgubil takoj na začetku, ko si napisal "Vse več je pokazataljev, da ...". Ampak seveda teh pokazateljev nisi navedel, vsaj ne nekih konkretnih, ki bi me prepričali.

Večina stvari, ki jih navajaš zveni kot čisto vsakodnevna kakofonija množice človeških interesov, nerazgledanosti, prekletstva sodobnih medijev, itd. itd.... kar se (na žalost!) da vse pojasniti enostavno s splošno človeško neumnostjo.

Tako da... ne zveni malo kot teorija zarote, zveni zelo zelo veliko kot popolnoma in totalno neutemeljena teorija zarote. IMHO.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

FoxKnox ::

Baracuda1 Se strinjam z vsem kat si napisal.
Vse oči so uprte v znanstvenike, virologe, doktorje znanosti, torej tiste, ki naj bi imeli prave odgovore. In kaj pravijo ?
Ne vemo še, raziskujemo , primerjamo. Torej , nimajo pojma ali pa ne smejo povedat.

P S Imam nekaj znank z inšituta, tega, ki se ukvarja neposredno z to corono in vse mi pravijo, da je ta virus kot vsak drug iz skupine Corona virusov, da bo počasi izvenel in se vrnil naslednjo sezono.
Kaj je pa pravi vzrok in namen pandemije pa itak ne bomo nikoli izvedeli.

Ales ::

FoxKnox je izjavil:

... In kaj pravijo ?
Ne vemo še, raziskujemo , primerjamo. Torej , nimajo pojma ali pa ne smejo povedat.

Kako si iz tega A sklepal na tvoj B ? Tukaj imaš popoln logični fail.

P S Imam nekaj znank z inšituta, tega, ki se ukvarja neposredno z to corono in vse mi pravijo, da je ta virus kot vsak drug iz skupine Corona virusov, da bo počasi izvenel in se vrnil naslednjo sezono.

Ampak iz nekega razloga jih ne poslušaš..?

Kaj pa je smisel življenja?

Ales je izjavil:

Ko ti Shintaro reče da pišeš blodnje, potem pa res... :))

Ampak resno, Barakuda1, mene si izgubil takoj na začetku, ko si napisal "Vse več je pokazataljev, da ...". Ampak seveda teh pokazateljev nisi navedel, vsaj ne nekih konkretnih, ki bi me prepričali.

Večina stvari, ki jih navajaš zveni kot čisto vsakodnevna kakofonija množice človeških interesov, nerazgledanosti, prekletstva sodobnih medijev, itd. itd.... kar se (na žalost!) da vse pojasniti enostavno s splošno človeško neumnostjo.

Tako da... ne zveni malo kot teorija zarote, zveni zelo zelo veliko kot popolnoma in totalno neutemeljena teorija zarote. IMHO.

Ales, tvojo "kritiko" sprejmem kot dobronamerno.
Vseno pa bi nekaj rekel v svoj bran.

Če bi hotel spisati strokovno ekspertizo z vsemi relevantnimi, manj relevantnimi in celo nerelevantnimi viri, s katerimi bi podkrepil vsebino zapisanega, bi to daleč presegalo okvire tega posta (ki je že itek precej dolg)
Takšen prispevek (ne mislit, da ge še ni) zagotovo ne bom objavljal na forumu, sploh pa ne na forumu, ki ima povsem drug koncept.
Prispevek je spisan maksimalno kar sem zmogel, poljudno, upajoč, da se bo kdo vsaj zamislil. da bo morda kdo tudi sam malce povprašal vsaj strička googla, ali katera od mojih postavk drži.
Skratka, nikogar nisem imel namen "kupiti", niti prodajati karkoli, česar ne bi mogel (po potrebi tudi bolj poglobljeno utemeljiti.
A kot sem rekel. Ta forom pač ni forom takšnega koncepta. Ti in vsi ostali pa od tega kar sem zapisal sprejmite, kar mislite da je sprejemljivo in zavržite tisto, kar mislite, da je potrebno zavreči.
Meni je sprejemljivo oboje. Edino kar mi je malce manj sprejemljivo, so žaljivke, kar tako ... za kratek čas.
Vse ostalo je o.k:)

FoxKnox ::

Ales je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

... In kaj pravijo ?

Kako si iz tega A sklepal na tvoj B ? Tukaj imaš popoln logični fail.

Ampak iz nekega razloga jih ne poslušaš..?

Kaj pa je smisel življenja?

Rad bi prebral tvoje mnenje, osebno.Ali si pri sebi ustvaril o vsem skupaj svoje mnenje, ali samo slepo poslušaš medije in je to zate sveto, ali si morda iz tega pisal doktorsko disertacijo, ker ti je vse jasno in ne dopuščaš niti malo možnosti, da se morda motiš?
Kot sem že nekje napisal : Joseph Goebels je bil mojster manipulacije, pa je v začetku tudi izgledalo, da ima blodnje.

A. Smith ::

Ma tisto, kar Gates tišči naprej je res krneki, ampak glede na to, da bo kmalu cepivo na voljo, bi se morale stvari vrniti na ustaljene tire. Bodo pa do prihoda cepiva maske, rokavice in socialno dostanciranje pač norma.

Zdaj, če pa cepiva kar naenkrat ne bo možno narediti ali kaj podobnega in bodo ti ukrepi podaljšani za nedoločen čas, potem bomo pa ljudje zaropotali.

Da si hočejo centri moči le-te prisvojiti še več, ni nič novega. Mislim pa, da da je trenutna gospodarska nedejavnost katalizator prihajajoče gospodarske depresije, te pa se oblasti po svetu resno bojijo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Avenger ::

Resnica ima tako hecno lastnost, da zelo rada pronica... in slej ko prej pride na plano. Ljudje neradi razmišljajo, ampak imamo neko kolektivno zavest in ko bo resnica presegla neko kritično maso, se bo vse obrnilo na glavo. Politika bo lahko trobila kar bo hotla ampak bo celotna populacija vedela da lažejo. Ljudi, ki vedo da jim lažeš, se pa ne da manipulirat, še vedno jim lahko groziš in jim ukazuješ, ampak manipulirat pa ne morš.

Kar lahko naredimo je kot vedno - spremenimo stvari pri sebi. Večja razgledanost, večja radovednost, ohranjanje zdravega kančka dvoma v popolnoma vse naj bo peljala naprej in z nami potegnila še koga.

Za presojo o koronavirusu kritično primanjkuje zanesljivih podatkov, glede na to koliko ljudi je v karanteni je kar presenetljivo, da se nihče ni spravil zbirat preverjenih podatkov, študij itd. Nekaj, čemur jaz verjamem, oz. ne vidim razloga, da ne bi je: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

Odstopanja od stopnje smrtnosti. Iz grafa je razvidno, da je bil v nekaterih zelo redkih državah nek izreden dogodek, v večini pa ga ni bilo. Vlade bodo trdile, da zato, ker so pohitele z ukrepi. Ampak ta argument ni znanstven, ker ni preverljiv - če me boli vrat in mi nekdo okoli zapestja nadane magnetno zapestnico, ki odpravi bolečine v nekaj dneh in bolečine v treh dneh ni več, to po mnenju vlad pomeni, da zapestnica deluje. OK? Obstaja dober razlog, da je metodologija znanstvenih študij temelj vsega, če je temelj zanič, so izsledki ničvredni.

Krek je trdil, da bi bilo brez ukrepov "po (nikjer videnih) izračunih (neznanih) matematikov in statistikov" 460.000 okuženih in 90.000 mrtvih pri realno čisto nemogoči skoraj 20% smrtnosti - na podlagi tega so bili sprejeti taki ukrepi kot so bili. Ne bom trdil, da je kdorkoli iz naše vlade kakorkoli udeležen v potencialni zaroti, vendar pa nekateri med njimi idioti, nekateri psihopati, nekateri pa fašisti ali pa poljubna kombinacija vseh treh.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Avenger ::

A.Smith - ne, motiš se. Nikoli več ne bo v starih tirov, nikoli več. Poglej kako je izgledalo potovanje z avionom pred in kako je po 9/11. Pa gre za en sam incident v eni državi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

rabelj5 ::

Barakuda1, lepo napisano. Jaz mislim zelo podobno že odkar se je to začelo, ampak se ne znam tako lepo izražat.

Avenger je izjavil:

A.Smith - ne, motiš se. Nikoli več ne bo v starih tirov, nikoli več. Poglej kako je izgledalo potovanje z avionom pred in kako je po 9/11. Pa gre za en sam incident v eni državi.

No, bilo je precej več kot "incident". Tisoče mrtvih, velika gospodarska škoda, razbit krak pentagona.
- General James Mattis

spelardota ::

Kdaj dobimo pa TL;DR?
Če se že nanašaš na vire, lahko na kratko spišeš zaključke brez nekega emocionalnega osebnega balasta.
Nismo prišli brati bloga, kjer si avtor olajša dušo.

In da, pričakujem, da bo potovanje z letalom ostalo enako. Ne vem, zakaj bi dopuščali, da se letalstvo zaradi epidemij spreminja. Epidemije smo že imeli, pa ni bilo sprememb v letalstvu.
- General James Mattis

Kvinta ::

ŽABA SE KUHA POČASIA II

Ti pa Ladjar si lahko roke data če seveda nista ena in ta ista oseba ;((

el_bahattee ::

Barakuda1 je izjavil:

Čeprav bo to, kar bom zdaj spisal, zvenelo malce v stilu "Teorije zarot", pa se bojim, da se tokrat te teorije uresničujejo:(
Počasi, a zmeraj bolj očitno in sigurno.

Vse več je popkazataljev, da gre za planetarni sociološko-psihološki eksperiment. Kdo stoji za njim, za enkrat še ni jasno in vidno, da pa se zaslutiti.

Ne vidim prav nobenih dokazov za take trditve. Mislim, da si preveč zakompliciral vse skupaj. Poleg tega si povsem pozabil na več pomembnih vidikov, ti jih naštejem samo par.

1.) Znanstveniki in zdravniki so že leta nazaj svarili, da bo slejkoprej prišlo do nove pandemije. Če pogledaš malo nazaj v zgodovino, boš videl, da se se pandemije stalno pojavljale na različnih delih sveta. Je tudi takrat šlo za zarote?

2.) Vlade po mojem mnenju nikakor ne uživajo v dani situaciji. Kdo neki bi odprtih rok čakal na tako krizo? Saj zbolevajo in umirajo tudi politiki (poglej Iran in UK), nihče ni imun. Pa še nekaj. Precej lažje je vladati v svetočem gospodarstvu ob minimalni brezposelnosti in splošnem zadovoljstvu ljudi, kot sedaj, ko ukrepe gleda cel svet in se napake merijo v številu umrlih. Se ti ne zdi?

3.) Tega, čemur ti rečeš "dramatična opozorila": ("Nismo še prišli iz krize. Pričakovati je drugi val...") se vlada ni izmislila sama - na to so prvo opozarjali zdravniki, pa tudi novice iz Azije (npr. SG) jim pritrjujejo, da imajo še kako prav.

4.) Omenjaš "represivno omejevalne ukrepe" in "tenzijo strahu držijo neprestano tik, pod še sprejemljivo mejo". Za moje pojme pretiravaš s temi izrazi, ampak gre še za nekaj drugega. Če vsaj malo poznaš psiho človeka boš verjetno priznal, da veliko ljudi žal gleda na svet sebično in brez empatije. To se kaže tudi na tem forumu, par osebkov bi z lahkoto žrtvovali starejše, ki se jim itak zdijo samo breme. Precej je tudi raznih egoistov in narcisov brez resne vzgoje, pri katerih brez resnih fizičnih ukrepov (kot je bil ukrep z občinami) preprosto ne mores zajeziti okužbe, ker se bodo sicer sprehajali naokrog, češ kaj jim pa morejo. Da ne omenjamo užaljenih JJ haterjev, ki nasprotujejo vladi že od prvega dneva. Kako bi torej ti preprečil širjenje okužbe, če na s strogimi ukrepi?

5.) Omenjaš uradne in poluradne "varuhe" resnice in "stroke" - ne vem, na koga to leti, ampak večino mnenj in ukrepov o pandemiji vseeno bazira na znanstvenih raziskavah. Če ne verjameš zdravnikom, inštitutom in znanosti, čemu potem sploh verjameš?

6.) Tvoj preskok iz upoštevanja navodil, ki je večini common sense (ker razumemo situacijo in nočemo ogrožati drugih) na nivo "človek-bot" je novo pretiravanje. So krizne situacije, ko je treba ubogati navodila in upoštevati avtoritete, kot npr. v vojni. Te situacije so seveda začasne. Razumni ljudje se tega zavedamo, histeriki pa jokajo o odvzemu svobode in dostojanstva. Če pa bi se strogi ukrepi ohranili tudi, ko ne bi bilo več nekega smisla in znanstvene podpore, šele takrat se lahko pogovarjamo o kratenju pravic in svobode.
Come to my center, you enter the winter.

PrihajaNodi ::

Pozdravljeni Barakuda1

Ker sem starejši imam tudi mamo in očeta, ki sta starejša in spadata pod ogroženo skupino, so bili ukrepi država na mestu. Pa pomisli samo na fakt:

1. 20% Slovenije je starejših od 65 let
2. Povprečna starost slovenca je 43,5 let
3. Dejstva so da virus napade predvsem starejše in tiste s kakšnim drugim problemom.

Gospod Barakuda1 vseh vaših blodenj nisem bral lahko pa razmislite (kot miselni eksperiment) kaj bi bilo če bi pomrli vsi 65+ let stari če se ukrepov ne bi sprejelo.

Hvala
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

mzakelj ::

barakuda to pa ni klasika od LSD-ja a ? :)):))

@ el_bahattee

Hvala za tvojo korektno analizo, predvsem pa kultiviran pristop in debato.

Najini mnenji se lahko razlikujeta (in v marsičemu, tudi se). Moje morda bolj črnogledo, tvoja bolj optimistično. S tem ni nič narobe. Vesel sem vsakega takšnega in podobnega posta. Kdo ima bolj prav (in v kolikšnem obsegu) pa bo vsekakor pokazal čas. Jaz osebno bi raje videl, da imaš prav ti, čeprav se bojim, da bo prihodnost (to resno mislim) nekje vmes, med mojo črnogledostjo in tvojim optimizmom.

@ PrihajaNodi

:)
Kaj naj ti rečem na to, kar praviš. To je pač tvoje mnenje in stališče, ki ga spoštujem.
Se bom pa vzdržal tega, da bi tvoj post označil za blodnjav.

Ti bom pa odgovoril, na zastavljeno vprašanje:

"kaj bi bilo če bi pomrli vsi 65+ let stari če se ukrepov ne bi sprejelo"

Če bi se to zgodilo, potem mojega prispevka zagotovo ne bi bral, ker ga tudi napisati ne bi mogel;)

WhiteAngel ::

@Barakuda1: Prosimo za povezave do člankov, da vidimo, kaj kadiš (bereš). Potem pa naprej.

Reycis ::

Bwaze je vse povedal v svojem postu. Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity." Celotno štorijo se da pojasnit s tem.

V ozadju je teorija zarote absolutno, ampak na mnogo bolj ezoteričnem nivoju. Vse kar si zapisal ti je žal samo predvidljiv tok dogodkov.

Slopek ::

Se strinjam z vsem, kar je Barakuda napisal. Pa to niti ni pesimisticni pogled, ampak povsem realen. Stanje je precej v k.... in tezko bomo sli naprej po isti poti. Kaksna bo, ne vem, ampak za nas, za rajo, verjetno svetla prihodnost ni v nacrtu tistih, ki se ze stoletje in vec, okoriscajo z zivljenjem vseh ostalih ljudi na planetu, katerega pod vodstvom teh ljudi ropamo, zastrupljamo, ubijamo. Hranijo se z nesreco in zalosjo, ki so jo prinesle vojne, recesije. Verjetno nikoli ne bo kaj drugace, saj poznamo zlato pravilo. Tisti z zlatom, postavlja zlata pravila.
Ta planetarni lockdown, bo pa poskrbel, da dobimo nove gospodarje, za katere bomo se bolj delali in bili se bolj pridni, kot pod Kacinom in JJ. Mogoce ne takoj, mogoce je zdaj test, ali smo dovolj kuhani. Vsekakor pa to prihaja, skupaj s tehnologijo, ki jim bo to omogocala. Gates pa se plasira cepivo za ta ekstra virus in bomo vsi lepo home working machines.

WizzardOfOZ ::

Žabe so že skuhane. Zdej je JJ skuhane vrgel na žar, da bodo še malo zahrustale, ko bodo levaki prišli na oblast.

Slopek je izjavil:

Se strinjam z vsem, kar je Barakuda napisal. Pa to niti ni pesimisticni pogled, ampak povsem realen. Stanje je precej v k.... in tezko bomo sli naprej po isti poti. Kaksna bo, ne vem, ampak za nas, za rajo, verjetno svetla prihodnost ni v nacrtu tistih, ki se ze stoletje in vec, okoriscajo z zivljenjem vseh ostalih ljudi na planetu, katerega pod vodstvom teh ljudi ropamo, zastrupljamo, ubijamo. Hranijo se z nesreco in zalosjo, ki so jo prinesle vojne, recesije. Verjetno nikoli ne bo kaj drugace, saj poznamo zlato pravilo. Tisti z zlatom, postavlja zlata pravila.
Ta planetarni lockdown, bo pa poskrbel, da dobimo nove gospodarje, za katere bomo se bolj delali in bili se bolj pridni, kot pod Kacinom in JJ. Mogoce ne takoj, mogoce je zdaj test, ali smo dovolj kuhani. Vsekakor pa to prihaja, skupaj s tehnologijo, ki jim bo to omogocala. Gates pa se plasira cepivo za ta ekstra virus in bomo vsi lepo home working machines.

te z zlatom bo enkrat treba pospravit, upam da se ljudem zaradi korona natega strga in začnemo vojno kjer se bo to zgodilo, pa tudi če umre milijarda ljudi

kuall ::

Zdle mi je postalo jasno, zakaj so teorije zarote tako popularne med ljudmi. Zato, ker se gre za psevdoznanost. Saj je bil tudi Isaac Newton vraževeren baje. (psevdo)znanost pa zna zasvojiti, saj so naši možgani v svojem bistvu samo aparat za razumevanje znanstvenih pojavov.

Aquafriend ::

Ce uradno ne zelijo, da bi kdo prevec kopal po necem ga oznacijo, prilepijo etiketo da se ukvarja s psevdoznanostjo ali se huje da k
je teoretik zarot. S tem zgubi vso kredibilnost tudi v primerih ce govori resnico. Ce strogo zaupne informacije uidejo na internet obstaja vec taktik kako omiliti ali popolnoma odpraviti skodo.

Nekaj primerov
posiljanje dezinformacij
ustvarjanje laznih teorij , npr ploscata zemlja
mesanje resnice in lazi, npr dodas reptile v vsako teorijo in diskreditiras
uporaba botov za komentiranje, vseckanje
infiltracija v nezelene skupine (posljes ljudi ali bote v skupino, kjer delajo zmedo, prikazejo celotno skupino v negativni luci in se jo posledicno diskreditira ali celo zapre)
razglasis za lazne novice vse kar ni uradno in uvedes cenzuro na fake news, tudi tiste, ki so resnicne

to je samo del taktik, ki se jih posluzujejo. Verjetno obstajajo dost bolj prefinjene metode.

Reycis ::

"ustvarjanje laznih teorij , npr ploscata zemlja"

Bedna taktika, ki jo danes uporablja že vsak. Osebno sem začel na podtikanja o "ploščati zemlji" odgovarjat, da je v resnici donut shaped.
 Njami njami, bi jedel

Njami njami, bi jedel

Seveda pa tudi tu nastane problem Poe-jevega zakona.

Poleg tega so ljudje dejansko zelo religiozna bitja. Resnice v katere verjamejo ne more spremeniti nobeno nasprotno dejstvo. Poleg tega dejstva, stvari in ljudi, ki "ogrožajo" njihovo prepričanje tretirajo enako kot, da bi ogrožali njihov obstoj. Tak da nimaš kaj.

Težko pojasnim popularnost teorij zarot. TUdi jaz sem bil svoj čas zelo dovzeten do teh stvari. Potem pa sem z dovolj kilometrine ugotovil, da je to jama brez dna in da ne pelje nikamor. Sem pa skeptičen do vsega kar sam ne morem preverit.

mr_chai ::

Moje mnenje je, da so za vse krivi slabi učitelji/ce matematike v osnovnih šolah.

Aquafriend ::

@ Majk, omenjena lazna teorija o ploscati zemlji je zacela potem ko je na internetu krozila teorija o votlih planetih in postala vedno bolj priljubljena. Omenjena teorija se je nekoc celo ucila v solah a so jo kasneje zaradi dolocenih pritiskov izvzeli ven iz ucnega nacrta. Gre se za teorijo na znanstveni osnovi. Popularnost laznih teorij sloni na laznih profilih in podporniki so vecinoma boti. Ustvarjajo zmedo in preusmerjajo pozornost od zaupnih informacij.

Zgodovina sprememb…

737 ::

Za boljše poznavanje človekove sociologije si na Youtube oglejte dokumentarno serijo Zeitgeist, ima tudi slovenske podnapise. Serija govori o zgodovini manipulacije večine s strani manjšine (ekonomija, politika, religije, gospodarstvo), nadaljuje z dogodki iz nedavne zgodovine (serija je stara že kar nekaj let) in se ukvarja s špekulacijami o bodočnosti. Čeprav trenutnega dogajanja ne pokriva, je ogled zelo koristen za splošno razgledanost z "druge strani," čeprav se sam ne strinjam z vsemi trditvami.

gruntfürmich ::

samo če pripomnim glede gospodarstva... kje je kaj zlomljeno? gledam indekse in vse znova leti v nebo. kje se kaj poceni kupi?

si ne bi rajši priznali da smo skozi desetletja postajali vedno bolj neumni (tako ljudje, še bolj pa politiki) in da ta debilna reakcija na ta prehlad ni presenetljiva?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

opažam da ljudje sploh ne znajo realno oceniti situacije ter lastne ter splošne zabebanosti. in potem pridejo ven teorije zarote, ker se folku zdi da gre vse narobe, v resnici pa vsak pride do besede, vsako mnenje šteje, vsakega se upošteva...
in potem levi dušebrižniki ala barakuda spravljajo ven teorije o zarotah; to pa delajo ravno zaradi razloga ki sem ga navedel prej.
žalostno ampak resnično.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Meiniken ::

Ljudje so prestrašeni, ker jih mediji (predvsem provladni) dobesedno vsako uro obveščajo o apokaliptični nevarnosti, o število okuženih, število mrtvih.

Vidiš, na to lahko gledaš iz dveh zornih kotov. Lahko iz tvojega, lahko pa tudi iz pogleda potrošnikov/uporabnikov.
Sicer vem, da je mogoče mal banalen primer ampak... črni trg obstaja zarad ljudi, ki želijo kupiti stvari ceneje kot jih uraden prodajalec prodaja.

Če odstraniš potrebo po črnem trgu potem ga tud ne bo več, ker ni potrebe po njem (shocking, I know).

Kaj hočem povedat? Da so glih en tolk krivi ljudje, ki vsake pet minut odpirajo novice, da dobijo "sveže" novice kot mediji, ki stalno bombardirajo z "novicam". Krivci so na obeh frontah. Seveda medijem je všeč napihovanje vsake male novice, ker to predstavlja promet. Ljudje so pa pač neumni in ugriznejo v vabo, samo zavedajo se ne (al se pa nočejo).

vostok_1 ::

@OP
Lepo napisano.
Tako prozaično spisal sicer nisem, ampak trdim podobno že leta.

Jaz približno vem kdo vse je zadaj, ampak nekako ni za ušesa butaste javnosti.

Ampak kot rečeno, post-moderni mainstream lajf je tako retardiran, da ne želim imeti preveč opravka z njim.
Ali sem obupal nad človeštvom? Niti ne.
Zgolj vedno bolj mislim, da some deserve to live and inherit the earth more than others.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

GrX ::

Ohhh, spet paničarji...

Ladjar ::

BRAVO "Barakuda1.
Ostani zbran in trden v lastnih pogledih kot "most, skala kost".
Ne verjemi in za drek prijemi kot to večina počne in ga potem še nam "plasira" in nas z njim kontaminira.
Sam bi se lahko zelo konkretno navezal na nekatere tvoje zapise in vam razjasnil nekatere faktorje ampak so cenzura, zatiranje in spreobračanje tako močno prisotni, da tega ni moč storiti dovolj efektivno. Zato pa samo v obzir prvi moj stavek.

Rias Gremory ::

In OP se čudi zakaj je bila brisana prejšnja tema.
Taki prispevki bi bili za Nakladalnico, če bi ta še obstajala.

Brez virov, samo nabijanje in nabijanje. Saj če moramo biti kritični do vsega moramo biti tudi do prvega prispeva te teme, kajne?

Ljudje so vsak dan prisiljeni s pištolo, da gledajo televizijo, poslušajo radio in spremljajo internetno greznico. Revčki.
Nekateri število, tako okuženih, kot umrlih prikrivajo

Kdo?
Podatki s kateri se to počne, so še naprej nezaneslji, nepopolni in predvsem neprimerljivi.

Kateri podatki? Lahko prilepiš povezavo do omenjenih podatkov ali pa sam napišeš, ti bomo verjeli na besedo!

OP, tukaj te bodo sprejeli z odprtimi rokami: https://boards.4channel.org/x/

Naslednjič naj prispevki vsaj približno bazirajo na nečem kar lahko tudi sami preverimo, ne pa na tvojem lastnem nabijanju.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Vidiš "Barakuda1 , kako hitro se začne...

globoko grlo ::

Dejstvo je, da se v veliko državah REŽE svoboščine. Praktično so ustanovili "ministrstvo za resnico".
V nekaterih državah :
- vladajo z odloki
- lahko streljajo na civiliste, ki ne spoštujejo karantene
- se poigravajo z idejo, da bi razglasili celotno opozicijo za "kužno" oz. nevarno
- mediji lahko trobijo samo njihovo (vladajočo) resnico
- itn

Vsekakor gremo v smer, kjer bomo delali za še manj drobiža, imeli še manj zasebnosti in imeli še manj lastnega, privatnega časa.
In določenim ljudem se bo to zdelo smiselno, ker kao pomagajo pri preprečevanju okužbe?

Lahko da OP pretirava al pa kj kadi :) ampak vlade po vsem svetu gledajo v isto smer!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Vsekakor gremo v smer, kjer bomo delali za še manj drobiža, imeli še manj zasebnosti in imeli še manj lastnega, privatnega časa.
In določenim ljudem se bo to zdelo smiselno, ker kao pomagajo pri preprečevanju okužbe?

ljudi z odlokom naredit brezposelne in jih potem uporabit kot poceni delovno silo na kmetijah 8-)

globoko grlo je izjavil:

Dejstvo je, da se v veliko državah REŽE svoboščine. Praktično so ustanovili "ministrstvo za resnico".
V nekaterih državah :
- vladajo z odloki
- lahko streljajo na civiliste, ki ne spoštujejo karantene
- se poigravajo z idejo, da bi razglasili celotno opozicijo za "kužno" oz. nevarno
- mediji lahko trobijo samo njihovo (vladajočo) resnico
- itn

Lahko da OP pretirava al pa kj kadi :) ampak vlade po vsem svetu gledajo v isto smer!

Dokler je v svetu tega "verjel verjel za drek prijel" ogromno se nam nič lepše ne obeta.
Še to preden se zombiji cenzure ne prikažejo.
---Ni ribe v potokih, rekah in morjih, da ceno na sebi nosi.---
So samo telesa v čevljih, ki niso bosi

rabelj5 je izjavil:

ljudi z odlokom naredit brezposelne in jih potem uporabit kot poceni delovno silo na kmetijah 8-)

Na splošnoo, ni vam kateri cictat mu pripada samo namenjeno. A se vam ne zdi PSIHIČNO BOLANO, da za vsak kos kruha, ki ga kdo izmed nas pred sabo na mizo postavi le kos tega še tistemu, ki ga vsakodnevno kaznuje, graja in zavaja izstavi in ga hrani.
Lastne so ti roke, telo in noge, vnema za pomoč in delo izhajata iz tebe, če ti tvoje zdravje in stanje to dopuščata. Ko pa se lotiš pa želi nekdo tretji od tega nekaj imeti.
Preprosto povedano, če hočeš nekomu pomagati jabolka obrati in zato biti deležen plačila in mirno spati naj bi po verjel verjel za drek prijel moral imeti neke papirje in od tega plačati davek. Kaj pa če za ljubljenje dveh partnerjev nekdo se spomne, da potrebuješ papir in žig, da to lahko počneš in da moraš prej na občini plačati takso zato?
Bodo ljudje ostali brez ljubljenja ali bodo verjeli verjeli za drek prijeli in plačali takso za dve uri od oseme do desete ure, če bodo pa pod palcom več imeli pa bodo plačali mesečno dovoljenje za 24 ur na dan od petka do "svetka".
Wake up

eric_cartman ::

Praviš da je treba resno premisliti o tem kar si napisal..

Kaj pametnega so nam dale teorije zarote? Nekaj primerov:
- Flat earth
- Iluminati? (a se tako napiše)
- Zažiganje 5g postaj (zaradi nevednosti niti ne samo 5g)
- Moon conspiracy
- Načrtne pandemije s strani nekih posameznikov?

Uf.. Seznam je dolg... Predolg.. Vem, da je na enem forumu obstajala tema o človeški ribici v Sloveniji, ki naj bi bila hibrid med človekom in ribo.. Pa ne vem če ni bil 4chan.

In če primerjam kateri pol je boljše poslušati torej politike ali teoretike zarot.. Hm.. Ugotoviš samo to, da si raje vržeš čevape na žar in odpreš pivo pa poslušaš travo kako raste..

Kdo pa naj bi bili ti pomembni ljudje, ki vrtijo svet okoli svojega palca? Trump? Merklova? Putin? Al nekdo še bolj skrivnosten, ki hodi samo na take res skrivne sestanke z zares skrivnimi ljudmi??

Ne bom ti oporekal pri tem kaj počnejo vlade v času trenutne krize.. Kar dosti si jih skuša na tak in drugačen način utrditi oblast.. Ampak to je itak dela že večni pohlep politikov.. Ne rabiš nikakršne krize za to.. Torej.. Če me sprašuješ ali si me prepričal v razmišljanje o tem, da obstaja nek skrivni svet skrivnih ljudi, ki sedijo za okroglo mizo in se dogovarjajo o usodi sveta, potem je odgovor kratko in jedrnato ne..

eric_cartman je izjavil:

- Flat earth
- Moon conspiracy

Uf.. Seznam je dolg... Predolg.. Vem, da je na enem forumu obstajala tema o človeški ribici v Sloveniji, ki naj bi bila hibrid med človekom in ribo.. Pa ne vem če ni bil 4chan.

In če primerjam kateri pol je boljše poslušati torej politike ali teoretike zarot.. Hm.. Ugotoviš samo to, da si raje vržeš čevape na žar in odpreš pivo pa poslušaš travo kako raste..

Kdo pa naj bi bili ti pomembni ljudje, ki vrtijo svet okoli svojega palca? Trump? Merklova? Putin? Al nekdo še bolj skrivnosten, ki hodi samo na take res skrivne sestanke z zares skrivnimi ljudmi??

Ne bom ti oporekal pri tem kaj počnejo vlade v času trenutne krize.. Kar dosti si jih skuša na tak in drugačen način utrditi oblast.. Ampak to je itak dela že večni pohlep politikov.. Ne rabiš nikakršne krize za to.. Torej.. Če me sprašuješ ali si me prepričal v razmišljanje o tem, da obstaja nek skrivni svet skrivnih ljudi, ki sedijo za okroglo mizo in se dogovarjajo o usodi sveta, potem je odgovor kratko in jedrnato ne..

Kennedy, vojna v Iraku in okoli, 11.9. itd...pri Kennedyju se je pojavilo besedna zveza teorija zarote, ki si jo je spomnila cia in hkrati ze takrat, vse, ki so v to verjeli, imeli za malo nore. Ampak so zarote, ki seveda obstajajo in so teorije.
Kaksen Trump? On mogoce edini malo kontra miga ;). So druzine, ki imajo v lasti prakticno ves planet. Ni jih veliko, a 100% obstajajo.

eric_cartman je izjavil:

- Flat earth
- Moon conspiracy

Vem, da ste to napisali v odgovor odpiralcu teme ampak kako pa vi veste, da je to nekaj "pametnega" glede teorij?
-Flat Earth, kako pa veste kakšna je? So vas poučili in vam delili informacije, tisti, ki so delali po nalogu teh "oblastnikov" in stroke za katero nekateri izjavljajo, da je zavajujoča?
-Iluminati, Kdo pa vam je tukaj serviral informacije o tem a so, kdo so, kaj so? Zakaj se o nečem pogovarjamo če tega ni in zakaj se sploh lahko pogovarjamo, če pa je to tako kot se govori, da naj bi bilo?
-Zažiganje 5g postaj, Kdo pa zažiga dejansko, zakaj to počne, če počne, komu pa verjeti za kaj se pri 5g gre, zagovornikom, nasportnikom ali tistim, ki jo snujejo?
- Moon conspiracy, Ista vprašanja kot prej, zakaj pa ne, ste bil tam? Ste po Luni hodili? A je spet nujno sto posto verjeti, tistim, ki so želeli, da se verjame?
-- Načrtne pandemije s strani nekih posameznikov? , Samo ponavljal bi se...
L.p.

Mato989 ::

A ni barakuda tisti ki je jamral nad mojimi besedami, zdaj pa se naenkrat ukvarja z podobnimi mislimi ki sem jih imel jaz? =) Hmmmm...

1.) Znanstveniki in zdravniki so že leta nazaj svarili, da bo slejkoprej prišlo do nove pandemije. Če pogledaš malo nazaj v zgodovino, boš videl, da se se pandemije stalno pojavljale na različnih delih sveta. Je tudi takrat šlo za zarote?

Se strinjam!

2.) Vlade po mojem mnenju nikakor ne uživajo v dani situaciji. Kdo neki bi odprtih rok čakal na tako krizo? Saj zbolevajo in umirajo tudi politiki (poglej Iran in UK), nihče ni imun. Pa še nekaj. Precej lažje je vladati v svetočem gospodarstvu ob minimalni brezposelnosti in splošnem zadovoljstvu ljudi, kot sedaj, ko ukrepe gleda cel svet in se napake merijo v številu umrlih. Se ti ne zdi?

Se tudi načelno strinjam

3.) Tega, čemur ti rečeš "dramatična opozorila": ("Nismo še prišli iz krize. Pričakovati je drugi val...") se vlada ni izmislila sama - na to so prvo opozarjali zdravniki, pa tudi novice iz Azije (npr. SG) jim pritrjujejo, da imajo še kako prav.

Se nikakor ne strinjam... 2. vala NE BI BILO; če ne bi bilo večine ukrepov... bi bil samo 1 dolg val... Dejansko bi država morala sprejet zelo malo ukrepov, prvi je predvsem ta, da bi spravila v ti. kvazi karanteno starejše od 65 let oz. vse upokojence... ti bi morali imet izhod iz domov le med 8-10... nato bi morali uvest še obvezno masko in razkuževanje rok pred vstopi v vse stavbe in ukinit javni promet ter v šolah bi morali prekinit vsa predavanja za omejen čas 2 mesecev... torej od 16. marca do 16. maja...

Večina ostalih ukrepov (razen prireditev in zbiranja na javnih površinah in zaprtja lokalov, restavracij in centrov) je pa škodljiva... predvsem je bil neumen ukrep zahteva po uporabi rokavic v trgovinah (pol daš pa rokavico dol in primeš isto vrečko ki je kužna, kr nekaj) najhujše pa je bilo tole z občinami, ker to pa pol udarja na psiho ljudi... pa zapiranje zobozdravstva (btw, nič manj ne plačujemo zdravstva zdaj, imamo pa omejeno vse)

4.) Omenjaš "represivno omejevalne ukrepe" in "tenzijo strahu držijo neprestano tik, pod še sprejemljivo mejo". Za moje pojme pretiravaš s temi izrazi, ampak gre še za nekaj drugega. Če vsaj malo poznaš psiho človeka boš verjetno priznal, da veliko ljudi žal gleda na svet sebično in brez empatije. To se kaže tudi na tem forumu, par osebkov bi z lahkoto žrtvovali starejše, ki se jim itak zdijo samo breme. Precej je tudi raznih egoistov in narcisov brez resne vzgoje, pri katerih brez resnih fizičnih ukrepov (kot je bil ukrep z občinami) preprosto ne mores zajeziti okužbe, ker se bodo sicer sprehajali naokrog, češ kaj jim pa morejo. Da ne omenjamo užaljenih JJ haterjev, ki nasprotujejo vladi že od prvega dneva. Kako bi torej ti preprečil širjenje okužbe, če na s strogimi ukrepi?

Kaj je to narobe? Nihče noče nikogar žrtvovat, ampak hkrati pa eni pač nismo ok, da žrtvujemo sebe, zato da eni živijo malo dalj... VELIKA razlika, ki je seveda nisi sposoben razumet... NIHČE ne sili da gredo ogrožene skupine in se zaprejo za cel lajf ki jim ga preostane v stanovanja in svoje nepremičnine... ampak naj pustijo onim ki želijo da hodijo kot jim je volja.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato, jaz se s tabo strinjam samo glede trenutne situacije, ker nikakor ne verjamem vsem tem napihnjenim zgodbam. Sicer pa se ne bi, ce bi bil kriticno star, nikoli zrtvoval za obstojec sistem in njihove vodje, pod pretvezo, bodo moji otroci lazje, bolje ziveli. Kaksna velika laz.

Mato989 je izjavil:

A ni barakuda tisti ki je jamral nad mojimi besedami, zdaj pa se naenkrat ukvarja z podobnimi mislimi ki sem jih imel jaz? =) Hmmmm...

:)
Barakuda je sicer isti, najini pogledi pa so si še naprej zelo (skoraj diametralno) nasprotujoči.

p.s.
Pa, pošteno bi bilo, če bi bilo razvidno, čigav tekst komentiraš. Ker to kar ti komentiraš, ni moj tekst ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

eric_cartman ::

Ladjar je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

- Flat earth
- Moon conspiracy

Vem, da ste to napisali v odgovor odpiralcu teme ampak kako pa vi veste, da je to nekaj "pametnega" glede teorij?
-Flat Earth, kako pa veste kakšna je? So vas poučili in vam delili informacije, tisti, ki so delali po nalogu teh "oblastnikov" in stroke za katero nekateri izjavljajo, da je zavajujoča?
-Iluminati, Kdo pa vam je tukaj serviral informacije o tem a so, kdo so, kaj so? Zakaj se o nečem pogovarjamo če tega ni in zakaj se sploh lahko pogovarjamo, če pa je to tako kot se govori, da naj bi bilo?
-Zažiganje 5g postaj, Kdo pa zažiga dejansko, zakaj to počne, če počne, komu pa verjeti za kaj se pri 5g gre, zagovornikom, nasportnikom ali tistim, ki jo snujejo?
- Moon conspiracy, Ista vprašanja kot prej, zakaj pa ne, ste bil tam? Ste po Luni hodili? A je spet nujno sto posto verjeti, tistim, ki so želeli, da se verjame?
-- Načrtne pandemije s strani nekih posameznikov? , Samo ponavljal bi se...
L.p.

Saj se hecaš ane?
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omrežja zaostrujejo boj proti teorijam zarot okoli koronavirusa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9520679 (16419) WizzardOfOZ
»

V Veliki Britaniji zaradi teorij zarote gorijo bazne postaje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4817235 (13323) AndrejO

Več podobnih tem