» »

omejitev prodaje določenih izdelkov v izrednih situacijah

omejitev prodaje določenih izdelkov v izrednih situacijah

«
1
2

vilicarist ::

ko pride do situacije, ko ljudje začnejo v strahu praznit trgovine, izdelkov pa ni možno dobavljati v dovolj velikih količinah (recimo sedaj), zakaj se ne omeji količina, ki jo lahko kupi posameznik?
bmw = brings me women

zk_eu ::

Osnovnih živil bo zagotovo dosti. Potrebe po omejitvi zato ni. Danes se je ljudem zmešalo in so začeli prazniti police. Zagotovo pa zna zmanjkati svežega sadja in zelenjave ter mesa.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

ja in zakaj se potem ne omeji koliko sadja, zelenjave in mesa lahko kupi posameznik

pa zakaj se mleka, ki ga sedaj ne morejo prodat v italijo ne razdeli med revne?
bmw = brings me women

Zgodovina sprememb…

Gejspodar ::

Zato ker imamo kvazi free market.

Gejspodar je izjavil:

Zato ker imamo kvazi free market.

sem napisal v izrednih situacija, ne kr tko
bmw = brings me women

dice7 ::

Ker to je komunizem

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: FTad ()

Xserces ::

Trgovini je vseeno kdo kupi in koliko. Važno da je profit. Vsak najprej za svojo rit poskrbi to si zapomnite.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

borisk ::

Včeraj sem bil v lekarni, sem imel naročena neka zdravi, pa za foro vprašam, če imajo razkužilo, je rekla seveda, ampak lahko dobim dve dozi po en deci.

kljub temu da smo kao v nekem lokalnem žarišču, v trgovini z špecerijo ni blo gužve, večina nas je imela malce več v vozu, police pa polne. bogi novinarji so mogli verjento celo ljubljano obrnit da so najdli eno trgovino kjer trgovke niso nafilale police za paničarji....

starfotr ::

Saj to je v redu, da se malo zamenja roba, bo vsaj več sveže robe na policah, gospodarstvo pa itak rabi spodbudo, sedaj kmalu praktično nihče več ne bo delal, ker so sami paničarji.

Mene boli kita, jaz imam v kleti gajbe s krompirjem. Zaradi mene, tudi če zaprejo trgovine za 1 mesec. Blokarji pa v teh časih še za več kot 3 dni hrane ne morejo spravit v svoje preplačane pajzle.

Master_Yoda ::

Ce se spomnite kaki naval na trgovine je pred dela prostim dnem ali dvema, je naval na trgovine zdaj povsem normalen.
Dovie'andi se tovya sagain.

djabi ::

Zakaj bi zdaj nekaj brezglavo kupoval? Če te slučajno zgrabi in umreš, umreš. Pika.
Kopičenje hrane ti ne bo kaj dosti pomagalo. No, mogoče bo razveselilo tiste, ki bodo to zalogo našle.

Miki N ::

djabi je izjavil:

Zakaj bi zdaj nekaj brezglavo kupoval? Če te slučajno zgrabi in umreš, umreš. Pika.

Uf, v možganih se mi je stavek avtomatično sestavil z vejico pred Piko. Ta tema vpliva. :/

Pa roke si umivajte!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

::

Jaz sem si naredil ogromno zalogo piva.

;-) ::

Jaz sem kupil neke stvari na zalogo 3 tedne nazaj ampak je zaloga skoraj posla ker smo se polenili in nic hodli v trgovino :)

Vceraj me je malo prijel credni nagon da bi sel po neke zadeve za prezivet na daljsi rok, pa sem videl slike iz izropanih trgovin tak da me je hitro minlo. Zdaj pa mislim da sploh nebom hodo.

Meso govedino, jajca, mleko ce se nam sprdne domacega, razne domace pridelke dobim kadarkoli od lokalne kmetije, ima tudi zalaogo za redne stranke, zelenjavo imamo posajeno,.danes bo dez regradu se bo zmesalo :)

V glavnem vsako omejevanje je brezveze ker nihce nebo umrl od lakote v tem delu sveta in tem stoletju ne.

WhiteAngel ::

djabi je izjavil:

Kopičenje hrane ti ne bo kaj dosti pomagalo. No, mogoče bo razveselilo tiste, ki bodo to zalogo našle.

Nihče od nas tu ne bo umrl. Mogoče bo kdo od naših staršev/starih staršev, ki je že zdaj švoh in bo fasal korono. Ravno zato pa so razglasili epidemijo, da jih zaščitijo in prav je, da ostanemo čim bolj doma, da se virus razkadi. Zalogo si narediš zato, da ti 14 dni ne bo treba v štacuno, da potencialno ne širiš virusa. Ni to nobena panika, ampak zdrava pamet.

zobnik ::

Zvečer so police oskubljene, naslednji dan pa spet polne, torej ne delajte panike, ker zmanjkal ne bo ničesar. Ljudje si bodo narediil zaloge, tako da bo žez kak teden moral bit vse po starem.

Phantomeye ::

Se pa ljudje ne zavedajo ene micene zadeve. Manj verjetno fašeš virus, če hodiš v trgovino kot običajno, kot pa se v sklopu črednega nagona gužvaš med tisoč ljudmi.

m0LN4r ::

Kaj majo ljudje, ko imajo gripo 3x vecji apetit al kako? Jaz ko sem bolan nimam glih apetita, pojem recimo 30% manj kot obicajno.
Hrana, ki jo imam bi mi v takem primeru zdrzala dlje kot ponavadi.
Pol pa se pride dejstvo, manj jes manj serjes, torej tut wcpapirja se porabi manj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kulSMS ::

m0LN4r meni se zdi, da nakupujemo zaradi tega ker računamo, da bomo zdravi in bo mogoče dobava motena oz bo karantena, ne pa zaradi tega ker bomo bolni in ne bomo mogli v trgovino.

Sploh ni panike, ce ima kdo doma manjsko kmetijico z zajci, kokosi in se ostalih zivali. Zelenjava pa tudi ze pocasi raste v rastlinjaku. Krompir od lani v kleti pa je se tudi dober.

Pa se bo pac slo do malih kmetov, namesto trgovin.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

dope1337 ::

Pomoje bo sam zdle naval par dni, da folk nabere zaloge, pol pa "normalno" naprej - kar se tiče špecerije.

Jz grem danes probat sreco xD
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Glugy ::

Zakaj bi omejeval prodajo če pa so skladišča še vedno polna. Tisti najbolj dojemljivi za paniko bodo v parih dneh svoje naredil in pokupil kar se jim zdi smiselno pokupit. Ne bojo zdej vsak dan isti kupoval k zmešan sej nimajo neskončno dnarja pa prostora. Prodajo bi bilo smiselno omejevat kvečjemu če bi se skladišča po koncu prve panike ki lahko traja par dni še vedno nenormalno praznila. Tud če so v trgovini prazne police to še ne pomeni da nimajo zaloge v skladišču; jo imajo sam ljudje delajo veliko zalogo potem pa še ostali ljudje vidijo da se police praznijo pa še njih zagrabi panika in to je efekt množice da se pol to vse pokup. Logistika pa tud ni tako narejena da bi se vse iz skladišča v vsako trgovino pripeljalo vse komplete na 2 uri.

Drgač pa naša država ima blagovno rezervo tako da res ni panike. Nekaj zaloge imaš lahko toliko da ti ni treba tolikokrat v trgovino hodt; da pač s tem omejiš stike; kar je pa več kot to pa ni smiselno zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Utk ::

Dokler vsak dan zjutraj JE roba, ni panike, tudi če jo ob 12h zmanjka. Če je pa že zjutraj ni, potem pa panika ni bila brez veze. Je pa normalno, da kak proizvajalec česa ne bo uspel dostavit, ne moreš bit zdej preveč zbirčen...

Konzerv iz svinjskega mesa ne bo tako hitro zmanjkalo :))
Trade Republic 38MVDVXM

mirzad ::

je izjavil:

Jaz sem si naredil ogromno zalogo piva.

A corone?

Smrekar1 ::

vilicarist je izjavil:

ko pride do situacije, ko ljudje začnejo v strahu praznit trgovine, izdelkov pa ni možno dobavljati v dovolj velikih količinah (recimo sedaj), zakaj se ne omeji količina, ki jo lahko kupi posameznik?

Saj to se naredi, kadar je smiselno.

Pri sveži zelenjavi ni smiselno, ker kmalu ne bo več sveža in ni fore. Pri osnovnih živilih jasno dobiš karte in vse ostalo, tu sploh ni dileme.

Ampak v bližnji prihodnosti se nam tega ni za bati, zato trgovine pridno polnijo police in praznijo skladišča.

Uporabnik ::

Ljudje ne bodo pojedli nič več kot do sedaj. Verjetno bodo še kaj več stran vrgli, ker se bo pokvarilo. Trgovine pa tudi potem daj časa ne bodo tolk wc papirja prodale :) tkokot je gužva ob koncu delavnika na cestah :)

2dark ::

Glugy je izjavil:

Drgač pa naša država ima blagovno rezervo tako da res ni panike. Nekaj zaloge imaš lahko toliko da ti ni treba tolikokrat v trgovino hodt;

Trgovine bodo popolnoma dol zaprli. Kdor bo potreboval osnovna živila kot so konzerve, 1 litr mleka, rolca wc papirja bo stral v vrsti , ko bodo zadevo pripeljali na tovornjaku.

Kasneje še tega ne bo več. Država nima zaloge hrane za 6 mesecev.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

vostok_1 ::

Ogromne zaloge res ni potrebno delat, ker lep del sveta ne bo prenehal kmetovat. Kitajci baje že zaganjajo tovarne, kar pomeni, da bi nam lakho pomagali. Ne bomo pa v priviligiranem položaju, kot smo bili dosedaj. Bo nekaj pač dražje.
Fanj pa je imet nekaj zaloge, če bo kak teden res stisnilo.
Tudi nepotrebno je hodit vsake par dni v trgovino v taki situaciji.

S tako zalogo ni nič narobe.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Baja ::

2dark je izjavil:

Glugy je izjavil:

Drgač pa naša država ima blagovno rezervo tako da res ni panike. Nekaj zaloge imaš lahko toliko da ti ni treba tolikokrat v trgovino hodt;

Trgovine bodo popolnoma dol zaprli. Kdor bo potreboval osnovna živila kot so konzerve, 1 litr mleka, rolca wc papirja bo stral v vrsti , ko bodo zadevo pripeljali na tovornjaku.

Kasneje še tega ne bo več. Država nima zaloge hrane za 6 mesecev.

državne zaloge hrane so za 3 mesece. včeraj je bilo rečeno tudi da jih večajo.

sirotka ::

Folk pač nabavlja za kak teden, sej to ni nič narobe. Jaz sem nakupil edino malo več brezglutenskih izdelkov, ker domače robe skoraj ni - kar se tiče mok ter testenin.

Poldy ::

Če bo sistem padel do te mere, da ne bo hrane, verjetno ne bo tudi policije in vojske. Ne vem zakaj takrat ne bi spekel soseda.

Trg je prost. Tudi padec bitcoina bi lahko za nekega borznika rekel izredna situacija.

Furbo ::

Omejitve bi šele povzročile nakupovanje. Pa kako si jih avtor teme zamišlja? Če omejiš nekaj na en izdelek, bo pač določen folk obiskal 50 trgovin in si ga nabral do stropa.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

Omejitve bi šele povzročile nakupovanje. Pa kako si jih avtor teme zamišlja? Če omejiš nekaj na en izdelek, bo pač določen folk obiskal 50 trgovin in si ga nabral do stropa.

Ne bo šlo. Bo vojska in policija skrbela, da se to ne bo zgodilo. Prav tako, bo točno določeno, koliko kosov česa lahko kupi posameznik. Ne vem kje ti živiš.

Pred trgovvinami bodo dolge kolone ljudi, ki bodo čakale po 5-6 ur, da bodo prišli na vrsto za vstop.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

V Sloveniji je preveč trgovin, vsaj 20x preveč, tak da ne delajte panike.

2dark je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ne bo šlo. Bo vojska in policija skrbela, da se to ne bo zgodilo. Prav tako, bo točno določeno, koliko kosov česa lahko kupi posameznik. Ne vem kje ti živiš.

Pred trgovvinami bodo dolge kolone ljudi, ki bodo čakale po 5-6 ur, da bodo prišli na vrsto za vstop.

O čem fantaziraš, kakšna vojska in policija? Nimamo dovolj ne vojske in ne policije skupaj, da damo človeka pred vsako trgovino.

Furbo je izjavil:

O čem fantaziraš, kakšna vojska in policija? Nimamo dovolj ne vojske in ne policije skupaj, da damo človeka pred vsako trgovino.

Če bomo daljši čas v popolni karanteni, se hrana bo več dobola v trgovini, pač pa boš šel po osnovna živila v skladišče. Vsako gospodinjstvo bo dobilo živilsko karto.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

vilicarist je izjavil:

Zakaj bi... poglej, če sem jaz šef prodajalne, tisti ki plača odnese... sploh če ni v akciji!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

2dark je izjavil:

Furbo je izjavil:

Če bomo daljši čas v popolni karanteni, se hrana bo več dobola v trgovini, pač pa boš šel po osnovna živila v skladišče. Vsako gospodinjstvo bo dobilo živilsko karto.

Aja vojaki in policija so že odpadli?
Zaenkrat še ni izrednega stanja, prosti trg deluje in za vse vpletene je najbolje, da tak tudi ostane.

Sicer bodo nekateri dobili kilo moke na teden, drugi se bodo pa mastili s klobasami in bogateli s črnim trgom.

Če kdo verjame v to, lahko danes kupi paleto konzerv ali tri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Mato989 je izjavil:

vilicarist je izjavil:

Zakaj bi... poglej, če sem jaz šef prodajalne, tisti ki plača odnese... sploh če ni v akciji!

Takega šefa damo pred zid in postavimo novega, ki bo bolj kooperativen

mirzad je izjavil:

Mato989 je izjavil:

vilicarist je izjavil:

Takega šefa damo pred zid in postavimo novega, ki bo bolj kooperativen

Kaj maš ti za odločat o tem, o tem odločajo lastniki trgovine, njim se gre za prodajo, če ti prodaš je to bistvo PRODAJALNE saj veš... trg pa to, si se kdaj učil.

Skratka, težav ni, vsi lahko kupijo vse kar rabijo, prej ali slej, vsaj 1x trgovine dobro prodajajo, čez 2 meseca bo pa itak 90% poslovodij na sestankih zakaj jim je promet padel za 80%, ko bo folk vse mel.

Furbo je izjavil:

Zaenkrat še ni izrednega stanja, prosti trg deluje in za vse vpletene je najbolje, da tak tudi ostane.

Ni izrednega stanja. Ti pa si komik. Stanje bo tako hudo, da še iz bajte ne boš smel ven nos porinat. vse se zapira dol, ti pa ni izrednega stanja.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Z lastniki smo 1945 že poračunali. Očitno bo treba spet.

Ah ja, spet komunistično nabijanje... /ignore

2dark je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ni izrednega stanja. Ti pa si komik. Stanje bo tako hudo, da še iz bajte ne boš smel ven nos porinat. vse se zapira dol, ti pa ni izrednega stanja.

Ja stanje bo tako predvsem zaradi medijev in pusičev ki jamrajo kako moramo probat rešit čisto vsakega človeka, medtem ko evolucija in narava ne delujeta tako... lepo bi se vsi okužli, najbolj močni bi preživeli ostali pa naj dajo pot drugim ljudem... rešimo problem ZPIZa, nepremičninskega trga, in še vrsto zadev ki smo jih jamrali in obdelovali v medijih zadnjih 2 let... ali kar 25 no...

Samo ko kdo to KRUTO RESNICO izreče je fašist ali nacist ali bog ne daj evgenik, čeprav to nima nobene logike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

2dark je izjavil:

Furbo je izjavil:

Paničariš model.
Kot rečeno, če verjameš lastnim besedam, se nehaj zanašati na državo, pejd v trgovino in zapravi za hrano toliko, kot daš letno za zavarovanje za avto. Smatraj to kot zavarovalno polico za nekaj bolj pomembnega, kot vsak pleh.

Ne pa zdaj tu klobasati o živilskih kartah, policijski uri itd. Če se to uresniči, boš pač lepo čičal doma na paleti prebranca in se smejal folku.

https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualn...

no ne vem zakaj ni to v vseh trgovinah

No evo, ker zanikrna država ni poskrbela, da bi imela dovolj opreme, zdaj ljudje ne morejo do nje.

Potem pa eni verjamejo v blagovne rezerve in v to, da bo država poskrbela zanje?

Ste videli politike na tv z maskami? No zdravstveni delavci jih pa ne dobijo.

Nehajte sanjati o omejitvah in podobnem, poskrbite sami zase.

Okapi ::

To s prepovedjo prodaje razkužil je res rahlo paničarska poteza vlade. No,danes so jih v mercatorju še prodajali, uredba očitno še ni prišla do njih.>:D

Vsakršno omejevanje izven okvirjev akcije (to če je nek izdelek recimo 40% off in je dovoljen 1-2 kosa oz. v količinah primernih za gospodinjstva, whatever si to vsak po svoje razlaga) je neumnost...

Če je v trgovini na polici 100 jogurtov in jaz hočem kupit in imam denar da plačam 100 jogurtov mi ne bi smel tega nihče prepovedat... čeprav je pa zakonsko gledano čisto ok, da ti stranka zavrne prodajo, ker imajo do tega pravico... ampak z kapitalističnega vidika je to nesmisel... po eni strani bi iskali velike kupce, podrugi pa posameznike omejevali.

Okapi ::

Omejitev je že v redu, da lahko vsak nekaj dobi. Kadar robe ni dovolj.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

postarana hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6714487 (12248) imagodei
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28259492 (44260) cholt45
»

odraščanje v socializmu¸ (strani: 1 2 3 )

10420699 (18452) Matako

Več podobnih tem