» »

Tehnologija se ne razvija, ampak se razvija marketinško zavajanje

Tehnologija se ne razvija, ampak se razvija marketinško zavajanje

zobnik ::

Od raznih telefonov, fotoapartov, avtomobilov do bele tehnike, nižjega, srednjega cenovnega razreda se v zadnjih 10 letih ni popolnoma nič spremenil na boljš, lahko da se je samo marektinški zavajanje z nekimi višjim ciframi, oznakami za tehniko. Po domače srce tehnike je pa isto kot pred 10 leti.
Tista vizaulnost ko potrošnike privabi.

Kako pa vi gledate na to.
  • spremenil: zobnik ()

Jarno ::

Telefoni so naredili lep preskok v nižjem cenovnem razredu. Ampak gimpanja so namerna, dobiček pri dražjih modelih je precej višji.
Drugače so indukcijske kuhalne plošče fina noviteta napram steklo-keramičnim.
Tudi monitorji in TV-ji delajo lepe korake naprej.
Konkurenca in velikost trga poskrbita, da so zadeve dostopne.

Načeloma je odvisno od vste do vrste izdelka.
#65W!

Horas ::

je jarno vse povedal. napredki so. je pa res da določene stvari crkujejo hitreje kot pred 20-30leti. avti, elektronika.

marketing je pa zlo ki je pršlo iz amerike. napihnjeno do amena.

Phantomeye ::

Glavna razlika med dražjim in cenejšim iphonom (ali katerim koli drugim telefonom) je v dodatnem prostoru. Za potrošnika to lahko pomeni 100 ali 200€ razlike, z vidika proizvodnje pa 10-20€. Tko lahko firma zasluži hiter denar, brez da bi ji bilo potrebno vlagati v razvoj dveh različnih naprav.

Yohan del Sud ::

Res je da smo potrošniška družba. Ni pa treba biti potrošniški posameznik. Saj je fino fajn pobožat nov šmekerski telefoninjo v roki ali si ga zdrkat na novem 4k monitorju. Toda tudi stara roba v večini zadostuje. Multinacionalkam seveda to ni všeč, če tako razmišljamo, ker rabijo biznis. Logično. In imajo svoje vzvode. Eden je, da prodajajo staro robo prešminkano. Ali pa novo robo oskubljeno. Ali pa časovno omejeno. Ali pa samo besno tržijo kakšno minimalno novo bizarnost. Najdejo se tudi konkretne novosti. So pa taki izdelki običajno dragi in žužkasti. To, da je vse isto kot pred desetimi leti je pa bosa. Zelo enodimenzionalno razmišljanje.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Seveda tehnologija napreduje. Če pa ne znaš ocenit če je napredek sorazmeren s porastom cene je pa nekak tvoj problem. Oz če ne znaš ocenit če nakup nečesa prinaša neko vrednost. Sam bi lahko imel zadnji iPhone, pa imam še vedno iPhone XR. Se pravi se mi že v prejšnji seriji ni zdelo smiselno kupit dražjega modela. In istega mnenja sem bil, ko je prišel ven nov model. Sej so fajn in vse, ampak mi trenutni služi čist dobro. Lahko bi imel zadnjo grafično RTX 2080Ti, pa imam še vedno GTX 1080Ti izpred parih let. Spet ista zgodba. Lahko bi imel "ray tracing" pa mal višjo hitrost. Pa mi te funkcije ne predstavljajo neke dodane vrednosti glede na znesek, ki bi ga mogu vložit, da bi dobil te funkcije. Al pa avto bi tud lahko imel najnovejšega s fancy turbo mašino z najnovejšo elektronko in ne vem kakšno majhno porabo. Pa ga nimam, ker se za razdalje, ki jih delam enostavno ne splača menjat iz tega naslova. Al pa iz kerga drugega ker mi super služi in nimam nobenih težav z njim, opremo ima pa tud vso, ki jo rabim. In tako "formulo" lahko uporabiš za karkoli. Samo vprašat se moreš, a to res rabiš in če je odgovor da, kakšen vložek je smiselen. Lahko nakoncu vseeno ugotoviš, da zadeve dejansko ne rabiš, ker bi bil vložek v novejšo varianto nesmiselen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple prvikrat po 15 letih s padcem prihodkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11830390 (26032) blackbfm
»

Samsung Applu konkurira z Gapgate

Oddelek: Novice / Android
196727 (4948) m47hingi
»

Proizvodnja novega iPhona 4 stane 188 dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9621975 (19219) techfreak :)
»

Prodaja iPhonov peša (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8510761 (8728) Rauby
»

Nokia z opazno manjšim dobičkom

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
143296 (2882) djordjevic

Več podobnih tem