» »

Leče preko interneta - kje kupujete?

Leče preko interneta - kje kupujete?

GabrieLeo ::

Pa ne samo Moje-lece.si.

Ubistvu me zanima, tako kot sem preko tega foruma dobil odličen info za nakup korekcijskih očal preko aliexpressa, če kdo prakticira količinski nakup kakšnih no-name oz. no-brand leč, ki so se izkazale za izredno dobre. Nimam nekih zahtev, trenutno imam TopVue dnevne in so super, mogoče če bi bile malo bolj prepustne.
Tudi za fiziološko ter raztopino za leče me zanima.

hvala že vnaprej.

RejZoR ::

Že leta kupujem leče iz cele Evrope in se še najbolj splača Moje-leče. Cene imajo zelo dobre če ne celo najboljše in izbiro leč tudi. Vedno imajo zaloge in so zelo odzivni. Nimam pripomb. Večina tujih trgovin ima večinoma celo višje cene, če pa že imajo mal nižje pa izgubiš vso razliko pri dražji poštnini iz npr Nemčije. Plus čakaš po več dni. Pri Moje-leče ponavadi dobiš naslednji dan.

Osebno bi se izogibal kontaktnih leč iz AliExpress. AliExpress je kul za stvari, ki jih ne vtikaš v telo. Leč definitivno ne bi kupil niti uporabljal iz tam. Če te že stiska finančno raje raztegni uporabo kvalitetnih brand name mesečnih leč. Uradno se to sicer odsvetuje, ampak če lepo skrbiš za njih, jih vsak večer daš v dobro tekočino se da večino mesečnih brez težav raztegnit na 2 meseca uporabe. Ali pa 14 dnevne na 1 mesec. Again, uradno se to naj ne bi delalo, če si boš kaj zajebal ne bom odgovarjal. Če si v mislih imel navadne leče za očala, mogoče, ampak samo če imaš klasično daljnovidnost/kratkovidnost. Če imaš astigmatizem so leče dost bolj kompleksne in bi dvomil v kakovost njihovega dela. Če boš že razkiral, če opaziš kakšne glavobole ali pa bolečine v očeh nehaj z uporabo takih očal, ker si lahko grdo zjebeš oči.

Za razkuževanje in hranjenje leč ne uporabljal fiziološke (saline). Moraš uporabit neko kvalitetno antibakterijsko/fungicidno tekočino kot je npr RevitaLens Complete, Biotrue, Gelone, Laim-Care ali pa mogoče Alvera, da uničuje in zavira rast te golazni. Oz kakšno peroksidno, samo ne AOSept s HydraGlide ker v večini primerov povzroča meglen pogled in tega še vedno niso rešil kar je bizarno saj se vleče že leta...

Prepustnost leč se meri v Dk/t. Višji kot je, boljše je za oči. Dk/t nad 60 je dober za celodnevno nošenje, večina boljših leč ima 100-120, imaš pa tud najboljše leče z Dk/t 160 in več (Miru, AirOptix Day&Night, Biofinity itd), s takimi se lahko tudi spi. Za doseganje takih vrednosti morajo biti leče silikon-hidrogel. Samo hidrogelne imajo ponavadi prepustnost samo okoli 35 Dk/t ali manj, kar bi odsvetoval. Sploh ker so razlike v ceni relativno majhne.

Alternativne preizkušene trgovine:
http://najcenejse-lece.si
https://www.lensbest.de (prej so se imenovali LensSpirit)
https://www.welovelenses.com
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GabrieLeo ::

Ok hvala za tole podrobno opisano! Ja sem videl nekaj tudi s shranjevanjem v hladilnik za morebitno potegovanje življenjske dobe.
ok bom stestiral. Katere sicer ti preferiraš?

MH0 ::

Otroku kupujem Acuvue Oasys 1-Day na moje leče, če kdaj pozabim me po žepu udari najbližji optik. :-)

RejZoR ::

GabrieLeo je izjavil:

Ok hvala za tole podrobno opisano! Ja sem videl nekaj tudi s shranjevanjem v hladilnik za morebitno potegovanje življenjske dobe.
ok bom stestiral. Katere sicer ti preferiraš?


Ne. Leče naj se ne shranjuje v zelo nizkih ali zelo visokih temperaturah. Sicer bi mraz tehnično gledano zaviral množenje parazitkov (tko kot na hrani) ampak za ta namen imaš tekočine za leče, ki imajo podobno funkcijo kot kis pri kislih kumaricah če smo že pri hrani. Zavirajo oz ubijajo to golazen in večina vsebuje še snovi za lepše drsenje veke čez lečo kar pomaga pri udobju. Pa ni ravno prijetno v oko dajat ledene leče...

Temperature hladilnika, 6-8°C načeloma ne bi smele bit problem, bolj je problematično če bi leča zamrznila, ker jo lahko formirani kristali poškodujejo in bo neudobna pa še bakterije se bojo zalezle v notranjost materiala kar ni kul (večina leč je površinsko obdelanih, da preprečujejo vstopanje nečistoč).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Kleemen ::

Ker smo že pri moje-lece.si tudi sam vedno naročim tam leče in so tudi okrog 10eur ceneje na škatlico kot pri optiku.. Nevem pa kako je to možno, ampak ok. Opazil sem, da imajo tudi top znamke sončnih očal zelo ugodno, naprimer gledam ene RayBanke cena 95eur, redna cena na RayBan strani pa 130eur, na eBayu se jih tudi ne dobi pod 120eur. Spet nevem kako je to možno.. :D

cortez ::

Zdravo !

Rabu bi leče za šport, ene 2x do 4x na teden, pa da bi trajale več časa. Kaj predlagate ?

Pred leti sem dnevno nosil leče, imel sem t.i. letne leče, Excite se mi zdi. so bile pa kr drage, ene 8.000 SIT po leči.

Hvala za info.

Kleemen ::

Če je možno najboljše dnevne leče imaš komot od jutra do večera brez problemov, sam sem imel dolgo let mesečne leče ampak ni primerjave z dnevnimi, pa še bolj higienično. So pa dolgoročno dražje.

buttcrack ::

če jih uporabljaš samo 2-4× tedensko, si tam tam nekje, odvisno seveda od cene.

2dark ::

Dnevne leče so drage ko pes. So pa seveda najboljša izbira, ker za vsako nošenje uporabiš nov par leč. Najtanjše, najbolj udobne, najbolj sterilne. Samo cena ni prijazna denarnici.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kleemen ::

Jaz dam za leče od Zeissa (mislim da kar kvaltietno) na moje-lece.si 16,5eur za 30 lečk, to je zelo ugodna cena proti optiki. En paket imam 2-3 mesece tako da se mi še bolj izplača kot mesečne. Če jih nosiš vsak dan ali vsak drugi dan pa se verjetno bolj splača mesečne. Ampak sam mesečnih nikakor ne morem nositi več kot pol dneva, še to je kdaj preveč, odvisno od pogojev. Dnevne pa imam komot od jutra do večera, če bi bilo potrebno mislim, da bi šlo tudi od jutra do jutra. :)

aborko ::

Jst sem nabavil 36 mesecnih lec za 73 eur z dostavo vred iz Lenstore.de. Slo je za Biofinity cooperVision.

https://www.mydealz.de/deals/kontaktlin...

Kleemen ::

To je zastonj.. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontaktne leče (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Loža
1398290747 (2582) TheTrick
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161668 (1153) buttcrack
»

Vprasanje o kontaktnih lecah

Oddelek: Loža
91539 (1352) KoMar-
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205037 (4305) JanK
»

Kontaktne leče?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213260 (11026) RobyRob

Več podobnih tem