Forum » Pomoč in nasveti » 775 osnovna plošča - zanimiva težava
775 osnovna plošča - zanimiva težava
Leprechaun ::
Nedavno sem kupil osnovno ploščo AsRock 4core1600 glan in imam zanimivo težavo. Nameščen je zadnji BIOS, kar že v osnovi ovrže možnost manjka mikrokode. Torej, doma imam 4 procesorje, 2x q9300, 1xq8400 in 1xe8400. Začuda plošča ne deluje z nobenim procesorjem, razen mojim prastarim e8400, čeravno bi morala podpirati tudi q procesorje. Kot sem že napisal je nameščen 1.5 BIOS - bil je 1.6 ampak sem za vsak primer flashal eno verzijo nazaj. Ko vstavim e8400 se sistem normalno zažene, v primerih q procesorjev ne pridem niti do BIOS-a.
Se komu sanja kje bi tičal razlog za tovrstne težave?
Se komu sanja kje bi tičal razlog za tovrstne težave?
- spremenil: Leprechaun ()
Sem že preveril, imam na 1-2. 2-3 je tako samo za FSB 1600 kajne?

iloveboobz ::
glede na to, kako shit vrmje ma ta serija plat, ti je naredla uslugo, da ne dela z nobenim quadom.
Lahko poskusiš še z bios resetom, prečekiraš če so vsi cpu pini a-ok. Otherwise, zabriši v smeti, tam ko sodi.
Lahko poskusiš še z bios resetom, prečekiraš če so vsi cpu pini a-ok. Otherwise, zabriši v smeti, tam ko sodi.
smoki
Vse zgoraj napisano sem že preizkusil. Drugače gre za hobi projekt, kjer sem ta sistem mislil uporabiti za kakšne primerjave v testih ipd. Resne računalnike za delo že imam, 775 platforma pa to zagotovo ne more biti v 2019.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leprechaun ()
DeeCoy ::
Zna biti plata hin.. Oz kondenzatorji, če precej stara... Pri startupu rabi največ štroma... zna bit da plata ne "dobavi" dost..
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Računalnik mi zmrzne (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9837 (7902) | burek17 |
| » | prehod iz E8400 na I5-2500K?Oddelek: Kaj kupiti | 4511 (3762) | TeraTM |
| » | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 46429 (27971) | Dr_M |
| » | Sporadično kreširanjeOddelek: Strojna oprema | 2242 (1814) | Pyr0Beast |
| » | Intel e8400 navitjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2308 (1815) | AapocalypseE |