» »

Zložljiv nož za lupljenje sadja

Zložljiv nož za lupljenje sadja

uporabnik832 ::

Ali lupite jabolka in hruške pred zaužitjem?

Iščem zložljiv nož za lupljenje predvsem jabolk pa tudi hrušk.

Kje kupiti?

PreviousUser ::

Ne lupimo, samo umijemo, ker je tam največ vitaminov, res pa tudi pesticidov. To najbolje rešiš tako da ješ doma pridelano nešpricano sadje ali pa od koga, ki ga poznaš in mu zaupaš, da ne škropi. Za sadje iz trgovine pa težko reči, kaj prevlada - koristnost vitaminov ali škodljivost pesticidov...

Zgodovina sprememb…

Meni je po jabolkah iz trgovine slabo. Sumim, da zaradi olupka. Včasih se mi je celo pojavil herpes na ustnici ko sem jedel jabolko.

PreviousUser je izjavil:

Ne lupimo, samo umijemo, ker je tam največ vitaminov, res pa tudi pesticidov. To najbolje rešiš tako da ješ doma pridelano nešpricano sadje ali pa od koga, ki ga poznaš in mu zaupaš, da ne škropi. Za sadje iz trgovine pa težko reči, kaj prevlada - koristnost vitaminov ali škodljivost pesticidov...

kakšen predlog za nakup jabolk pri kmetu?

Zgodovina sprememb…

PreviousUser ::

uporabnik832 je izjavil:

Meni je po jabolkah iz trgovine slabo. Sumim, da zaradi olupka. Včasih se mi je celo pojavil herpes na ustnici ko sem jedel jabolko.

PreviousUser je izjavil:

To ne vem, ker dobivam sadje od žlahte, delam pa tudi na svojem sadovnjaku. Noben od sorodnikov nima kakega sadovnjaka? Večja stara drevesa imajo ogromno sadja gor, ob dobri letini ima samo eno drevo več sadja, kot ga potrebuje cela družina, tako da če si kje na deželi, poglej malo pa vprašaj. Prodajajo pa eni tudi na bolhi, koliko jim je za zaupat glede špricanja pa ne vem, nisem kupoval tam.

reeves ::

uporabnik832 je izjavil:

Kje kupiti?

Ne.

Saj lahko z vsakim pipcem olupiš tistih par jabolk. Ne rabiš ravno namenskega lupilca. ;((

KG-348 ::

za krompir

fuck_it_ ::

Če jabolka rad ješ nekje v naravi pač kupi kak Victorinox ali pa Leatherman žepni nož.

Sicer pa jabolko samo umij in pojej, ne bo te konec če poješ vse. :)

rabelj5 ::

nisi dobil herpesa od jabolka :))

Samael ::

uporabnik832 je izjavil:

Kje kupiti?

Ne vem zakaj, ampak ko sem prebral tole, se mi kar sam ponuja v mislih Opinel. Ja, to je tisto, kar rabiš! Recimo nekaj v smislu Opinel velikost 7. Dobiš ga vsepovsod, od fizičnih lovskih in športnih trgovin tipa Decathlon do spletnih trgovin, naprimer, enaa.com, ebay... Pa še poceni je (tam od 8 eur dalje...). Pa naj te cena ne zmoti. Opineli imajo legendaren status. Zlasti med jedci jabolk, pa tudi hrušk.
Aja, pa vzemi stainless, ne karbon verzijo. Sicer se zna tu najti kakšen junc, ki te bo skušal prepričati, da je samo karbonska verzija Opinela tista ta prava, ampak ker znaš uporabljati tudi lastne možgane, boš razumel, da je za tvoj (oz. vsakršen) prehranjevalni namen stainless pipec enostavno ustreznejši.

Takole izgleda ta reč na moji megacrappy fotki:

Samael ::

uporabnik832 je izjavil:

Pa en malček je tudi hipohondra v tebi, aneda?

uporabnik832 je izjavil:

Saj veš, kako slo-tech brihte rečejo: "kupuj pri kmetu, ki ga poznaš". Torej? Ja? Vse jasno?
Ne, saj meni tudi ni, glede na to, sem povsem prepričan, da večina nas tu prebiva v mestu, ne poznamo prav nobenega kmeta oz. še tistega, ki ga, nima naprodaj jabolk, pa tudi če bi jih imel, ga v resnici ne poznamo prav dobro mi, ampak naši starši.

Kaj čmo zdaj narediti? Jah nič, od zdaj naprej boš lupil s preklopnim pipcem, pa bosta slabost in herpes čudežno izginila, kot večina teh namišljenih simptomov, ko najdemo "zdravilo" zanj.

Samael je izjavil:

uporabnik832 je izjavil:

Kje kupiti?

Ne vem zakaj, ampak ko sem prebral tole, se mi kar sam ponuja v mislih Opinel. Ja, to je tisto, kar rabiš! Recimo nekaj v smislu Opinel velikost 7. Dobiš ga vsepovsod, od fizičnih lovskih in športnih trgovin tipa Decathlon do spletnih trgovin, naprimer, enaa.com, ebay... Pa še poceni je (tam od 8 eur dalje...). Pa naj te cena ne zmoti. Opineli imajo legendaren status. Zlasti med jedci jabolk, pa tudi hrušk.
Aja, pa vzemi stainless, ne karbon verzijo. Sicer se zna tu najti kakšen junc, ki te bo skušal prepričati, da je samo karbonska verzija Opinela tista ta prava, ampak ker znaš uporabljati tudi lastne možgane, boš razumel, da je za tvoj (oz. vsakršen) prehranjevalni namen stainless pipec enostavno ustreznejši.

Takole izgleda ta reč na moji megacrappy fotki:

hvala

jype ::

uporabnik832 je izjavil:

Ne.

Pesticidi te ne motijo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Lupiti jabolka hruške

Oddelek: Loža
6754 (692) Cruz
»

Kupovati bio sadje v Ljubljani

252397 (1685) FormerUser
»

Shranjevanje sadja

131004 (590) rabelj5
»

Brezplačna podjetniška ideja (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
739595 (8297) nevone
»

Nakupi kmetijskih pridelkov direktno pri kmetih (strani: 1 2 )

5513248 (12066) m0LN4r

Več podobnih tem