Forum » Loža » Lupiti jabolka hruške
Lupiti jabolka hruške
uporabnik832 ::
Zaradi težav z zdravjem moram več pozornosti nameniti zdravi prehrani. Predolgo sem to zanemarjal. Nič sicer ni prepozno, a bolje preprečiti kot zdraviti
Vsak dan pojem, kot sem nekje napisal, eno jabolko, hruško, mandarino. To je kot nekakšen dnevni ritual, ki se ga držim. Nič posebnega.
Sadje večinoma kupujem v običajnem supermarketu, navadno brez kakšne oznake eko ali bio.
V jabolkah in hruškah naj bi bilo precej pesticidov/kemikalij. Največ prav v lupini.
Ali je boljše lupiti jabolka in hruške, kot jih jesti z olupkom ?
Je bolje kupovati z oznako bio/eko pa kljub temu olupiti ali ne?
Vsak dan pojem, kot sem nekje napisal, eno jabolko, hruško, mandarino. To je kot nekakšen dnevni ritual, ki se ga držim. Nič posebnega.
Sadje večinoma kupujem v običajnem supermarketu, navadno brez kakšne oznake eko ali bio.
V jabolkah in hruškah naj bi bilo precej pesticidov/kemikalij. Največ prav v lupini.
Ali je boljše lupiti jabolka in hruške, kot jih jesti z olupkom ?
Je bolje kupovati z oznako bio/eko pa kljub temu olupiti ali ne?
- zaklenilo: zee ()
spam321 ::
Bio jabolka pa res niso tako draga, da si jih ne bi mogel privoščiti. V lidlu/hofru mislim da so okol 2.5€ za kg oz. še ceneje. Hruške podobno. Mandarine so pa dražje ampak olupek tak zavrzeš tko da tudi navadna ne bo tko škodljiva.
Je bila raziskava, da se iz olupka pač ne da oprati pesticidov, ker so zažrti vanj, tko da tudi soda bikarbona be bo prav dosti pomagal, nekaj ze vsekakor pa ne prav dosti.
Operi s sodobikarbono pod toplo vodo.
Je bila raziskava, da se iz olupka pač ne da oprati pesticidov, ker so zažrti vanj, tko da tudi soda bikarbona be bo prav dosti pomagal, nekaj ze vsekakor pa ne prav dosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
Pika na i ::
Pejt v trgovino in kupi frutek.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
starboi ::
Zaradi težav z zdravjem
Za začetek prenehaj kadit Kajenje v stanovanju
+1. Groza, kakšne odgovore je dobil v temi in kakšno življenje živi po napisanem sodeč OP.
Cruz ::
O uporabnik, moj uporabnik. Olupaj, če imaš čas, če pa nimaš, pa pojej celo, umrl ne boš. Če pa boš, pa bomo vsaj vedeli, da je nekaj narobe z olupkom. Win-win.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zložljiv nož za lupljenje sadjaOddelek: Loža | 1534 (1248) | uporabnik832 |
» | Shranjevanje sadjaOddelek: Loža | 1020 (606) | rabelj5 |
» | trgovinske znamke in kvaliteta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13075 (11338) | mulc007 |
» | zelena kava v zrnih; kje kupitiOddelek: Loža | 7506 (5418) | echo |
» | Ločevanje odpadkov in kazen za celotni blokOddelek: Loža | 7539 (5850) | ...:TOMI:... |