» »

Pomoč pri nakupu novega dlančnika !?!

Pomoč pri nakupu novega dlančnika !?!

Nocko ::

Ciao!

Se malo pa se bo začelo zame prvo študijsko leto in ob tej prav posebni priložnosti sem si omislil nakup dlančnika, ker se na žalost ne spoznam tako dobro na te zadeve, bi vas prosil za pomoč in če bi mi lahko kdo ki ga že ima opisal koko je kaj z vzdržljivostjo baterije, uporabnostjo in če ta zedeva sploh splača kupiti.

Zelo bi bil vam hvaležen, če bi mi lahko malo svetovali in pomagali!

Lp!

@ Nocko

IceIceBaby ::

izkušnje mam samo z Palm OSom. Najprej sem si nabavu pred kakšnim letom palm III. 2mb rama, črnobel zaslon... Nič posebnega, samo hotu sem vidit če so dlančniki kej uporabni. No prodal sem ga čez 3 tedne ker ga nisem potreboval. Tel. številke in emaile mam v telefonu, kalkulator in podobne zadeve tudi, če bi se mislu igrat bi rajš gameboya nabavu drugih uporabnih programčkov (za mene) pa nisem našel.

Ok, pol me je pred kratkim spet prijelo. Napol zastonj sem imel priliko dobit Treo 90, že malo boljša zadeva. 8mb rama, razširitvene reže, barvni zaslon itd. Sem mislu da bo zarad več rama in barvnega zaslona stvar kej bolj uporabna ampak sem ga čez 14 dni spet prodal naprej :)

uglavnem. po moje se dlančnika ne splača če ne veš točno za kaj ga boš rabu. Če misliš mal za igrce pa za kak urnik not vpisat se po moje ne splača dat tolk keša. Rajš laptopa nabavš pa ga glih tko lahko na fax neseš pa še dejansko je uporaben.

Žal nimam izkušenj z palmos 5 in winsi tko da možno da so tiste zadeve kej bolj vsestransko uporabne.

Highlag ::

Najprej se moraš dejansko vprašat za kaj ga boš imel.

Imam in še vedno uporabljam Palm IIIe. Imam ga približno 2 leti. Baterije zdržijo cca 2meseca tudi več (poleti) odvisno od uporabe. Rabi pa 2 AAA baterije. Dnevno ga uporabljam v glavnem kot kalkulator, imenik in beležnico. Za to mu povsem zadošča 2MB rama. Če bi Kupoval danes bi se sigurno spet odločil za Palma, in to verjetno kar za Zire, ki je precej podoben Palmu III, ki ga žal ne delajo več.

Dat 100K SIt ali več za eno takšnole zadevico se mi zdi mnogo preveč. Res vsebujejo več funkcij samo se moraš vprašat če jih res rabiš. Moraš mal še pomislit, da tele male zadevice rade padejo kje po tleh, dobijo noge in potem papa +100K SIT:D

Najboljša pogruntavščina pri Palmu se mi pa zdijo grafiti. To je pač pisava s katero vnašaš besedilo. Z malo treninga (1/2h) se naučiš pisati tako hitro, kot na papir in Palm lepo prevaja tvojo pisavo v znake na ekranu. Tako na sestanke v službi velikokrat sploh ne nosim več bloka ampak samo Palma, ki ga vtaknem v žep.

jamiroq ::

Highlag: kako ti to uporabljaš, da ti zdrži cela 2 meseca 8-O??? meni zdrži par baterij največ 3 tedne... mam pa Palma III in ga rabim večinoma za branje e-knjig, za beležnico, razne check-liste itd..
uporabljam ga pa ~1-1.5 h na dan.

marS ::

:D Na probo sem kake tri tedne nazaj dobil Del Axim X5, ma procesor xscale 400Mhz, 64Mb ram, 48Mb rom, OS PocketPC 2. Prej nisem imel izkušenj z dlančniki sploh.:D
Cena v trgovini tukaj je okrog 70Ksit, kar je precej manj kot ipaq-i.
Razširitve: CompactFlash, kjer imaš lahko Wi-fi, Bluetooth, GPRS ali GPS dodatke (ki jih seveda moraš kupiti) in pa SD - secure digital kartica.
Ker me je zanimala multimedia sem not nabutal maso enih programov za npr. flash predvajanje, divx player, pocket TV, pocket winamp player, program za gledanje stripov, pocket powerpointprezenter, ebook reader, itd....
Sem zelo zadovoljen oz. presenečen kako zadeva dobro laufa, multimedijsko je max podprt, mislim pa da je to stvar bolj OS-ja kot pa dlančnika. vsebin za pocket pc-je je na internetu fulll, tako freeware kot shareware.
Je pa tako, oz. se moraš vprašati:

Za kaj ga bom rabil?
Za zapiske, opomnik, beležnico, adresar ali za zabavo?

Boljši Nokiini telefoni imajo vse te stvari ravno tako, mogoče niso tako multimedijski.

Aja, baterija zdrži kake tri dni če ga do fula uporabljaš.

še nekaj:
zadeva je zelo strupena. ko se enkrat navadiš nanjo boš s težavo prekinil odnose s to stvarjo>:D in seveda, načrtoval en tak nakup.:|
...no more heroes...
https://ilbis.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
121770 (1573) iskra
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
904988 (4180) Caligula
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61395 (1335) R0K
»

Palm/iPaq/KajJestVem/

Oddelek: Kaj kupiti
91315 (1158) Ziga Dolhar
»

Dlančnik Palm IIIe

Oddelek: Pomoč in nasveti
91287 (1167) Lith

Več podobnih tem