» »

dlancnik

dlancnik

bjelakrez ::

ker dlancnik se splaca kupiti za bolj zahtevno uporabo? vse kar sem prebral ob starih postih je blo za nezahtveno uporabo. zdaj me zanimajo se drugi? kaksen predlog? cena ni vazna

zanima me, zakaj majo vsi palmi tok mau spomina?

Highlag ::

Zakaj imajo Palmi tako malo spomina?
- verjetno zato ker niso pričakovali, da bodo ljudje MP3 pa Div-x e hotli na njh gledat.:D
- drug razlog pa je da so aplikacije precej malhne in ne zahtevajo veliko prostora. (22 aplikacij 1958 vnosov v bazo zasede 1110KB od 1920KB ):D

R0K ::

Palm Tungsten T all the way.

Sem se odločeval med LOOXom (Pocket PC) in Palmom TT (Palm OS).

Vsej pri meni ni bilo dileme. Je pa res, da sem preizkusil samo Ipaqa 3970 in ne LOOXa, ampak velike razlike ni.

Če bi jest kupoval (no sej kupujem - sam eno dobro ponudbo še morem dobit :) bi vzel Palma. Zagotovo ti bodo všeč grafitti. Z njimi se da res hitro pisat, sploh zdej ko je vgrajena verzija 2. Kot drugo, Palm je hitrejši in to dosti od vseh PPC dlančnikov. Čeprav ima res 'samo' 133MHz ima boljše odzivne čase kot intelov 400MHz v Ipaqu in LOOXu. To sem tudi sam videl (recimo odpiranje kakšnega videja pa to). Nasploh pa dela Palm zelo hitro, ker ima zelo dobro optimizirane programe in delojo ko urca. Tudi tisti napisani za prejšne Palm OSe (3,4) delajo ISTO hitro kot ti novi, pa čeprav gredo še prej preko enega emulatorja.

Tudi ekran je zelo dober, čeprav ni med največjimi, ima pa najboljšo kvaliteto od vseh. Mere so majhne, ampak vseeno lahko prikaže 320x320 kar ne zmoreta niti loox ali pa ipaq, ki imata vseeno večje ekrane.

Majhnost. Jest si to štejem v dobro. TT je namreč eden najmanjših dlančnikov sploh. Teža je zanemarljiva (za PDA) in je ubistvu stvar tako veliko kot recimo N7650 (zaprta).

Za dodatn spomin si pa lohk valda nabaviš nove MMC alpa sd kartice. Zdejle bo kmal pršla ven tut 1GB kartica. Drugače pa če malo stisneš kak movie bo šol komot na 512MB kartico, ki bi jo mogu dobit za kakih 40jurjev, 128MB pa že za okol 15k. Kvalitena zvoka in predvajanja videja je prav tako odlična (za tako stvar) in dela brez problemov.

To je nekak moje 'spoznanje' s TTjem, ki bo v kratkem tudi pri meni.

Edino kar ti ne znam povedat je to, kako delujeo če greš na internet. Bluetooth sm sprobal in dela BP na internet pa nism (smel) it, tko da ne vem kako se kaj strani odpirajo.
Ampak kokr sem prebral iz člankov ima Palm vgrajen zelo dober browser, ki naprej odpre najnujnešje zadeve da ne porabiš tolko kilobaytov (ki jih valda plačaš pri GPRSu :)

Če še rabš kaj vedet praš.

Cena je pa okol 120-130jurjev. Odvisno kje kupiš.

Dobi se pa tut v AU/DE za cca 350€.

Matek ::

R0K je malce pretiraval, v primerjavi z pocketpcji, če posebej kakimi ipaqi, ima tungsten slabši ekran, pa tudi težji je, drugače je pa večinoma vse kar je povedal res. Glede filmov pa je treba vedeti, da ka je treba spremeniti v nižjo ločljivost, tako da se tudi velikost dosti zmanjša.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pramarko ::

Da se jaz povem svoj pogled na Palm/PPC. Palm OSu se vidi, da je bolj dognan, PPCju pa se vidi, da ga je naredil MS (rahlo grenak prizvok). Dlancnik sem najveckrat uporabljal kot organizator, se pravi uporabljal sem koledar in task manager in ravno na tej tocki se izkaze PalmOS kot veliko boljsi, saj je vnasanje novih sestankov v PalmOS veliko hitrejse kot v PPC. Prednost PalmOSa je tudi v majhnih programckih (kot je omenil Highlag), ki zasedejo zelo malo spomina in se hitreje zazenejo, je pa po drugi strani res, da v dlancnikih praviloma programov sploh ne ugasas, ampak samo preklapljas med njimi (tudi v PPC), tako da je tudi v PPC uporaba samih programov zelo hitra (prej sem spljuval vnasanje sestankov na PPC, saj se za vnos novega sestanka odpre novo okno - tezko razlozit, moras poizkusit). S PalmOS 5 je PPC izgubil tudi edini prednosti - kvaliteten barvni zaslon in moznost uporabe multimedijskih datotek (npr. mp3). No, mogoce to nista bili edini prednosti - PPC 2002 ima namrec po defaultu 3 nacine vnosa texta v napravo: programska tipkovnica, prepoznavanje navadne pisave in grafittom podobne pisave. PalmOS ima samo Grafitti in programsko tipkovnico, vendar verjamem, da se ni tezko navaditi na Grafitti.
Sam sem pred leti izbral PPC, ker takrat Palm se ni ponujal predvajanja mp3jev in sem hotel imeti barvni zaslon. Sicer sem bil zadovoljen s svojim iPaqom 3630, vendar se mi je bratov Palm Vx zdel lazji za uporabo ni neprimerno manjsi, lazji - nekaj kar s casom zacnes zelo ceniti pri dlancniku :) Predstavljaj si, da ima tvoj brat najmanjsi GSM, ti pa tezkega NMTja, ki sicer lovi tudi v najbolj odrocnih krajih, vendar to se ne izbrise dejstva, da je tezak.
Se ena prednost PalmOS dlancnikov - baterije zdrzijo veliko dlje (vsaj pri crno-belih modelih).

Uporabljal sem Ipaq 3630, precej sem domac z Palmom Vx, zadnjic sem pa imel moznost preizkusiti kolegovega Palma Tungsten. Slednji je res Masterpiece! Sicer se nisem preizkusil novejsih PPCjev, vendar po specifikacijah vidim, da so vsi po vrsti Veliki in Debeli (ja, z veliko zacetnico!). ...Razen NEC MobilePro 200e, ki si ga mislim nabavit.

Hvalim samo Palm... pa vseeno bom ostal na PPC. Zakaj? Sem se pac navadil, ne bom imel problemov prenasati vsega na nov OS in omenjeni NEC je tanjsi od Tungstena. Hocem imeti lahek, tanek dlancnik z moznostjo dodajanja spominskih kartic in kakovostnim zaslonom (ceprav ima Tungsten najboljsi zaslon kar sem jih kdaj videl).

Iz vprasanja se mi zdi, da se nisi uporabljal dlancnikov, pravis tudi, da cena ni problem, zato ti svetujem Palma Tungsten T in dokupi si dovolj veliko SD kartico:D

pramarko ::

aja, za filme gledat pa so izumili kino. dlancniki so za kaj drugega.

R0K ::

No, lohk pa si tudile pogledaš tut dva slovenska testa Tungstena T in LOOXa.

Tungsten T in LOOX.

btw, Mato, look this : Palm - 101 x 77 x 15 mm (zaprt) - 121 x 77 x 15 mm (odprt), 158 gramov, LOOX - 132 x 82 x 17 mm , 175 gramov. :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančniki

Oddelek: Mobilne tehnologije
51862 (1678) Mih@@
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
121770 (1573) iskra
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
904988 (4180) Caligula
»

Nakup dlančnika

Oddelek: Kaj kupiti
111297 (1141) SkIDiver
»

Dlančnik, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
91530 (1399) OrlyTM

Več podobnih tem