» »

Dlančnik Palm IIIe

Dlančnik Palm IIIe

kn3z007 ::

Ali se kdo spozna na dlančnike. Zanima me če je zgoraj omenjeni dlančnik v redu? Cena je 35k SIT. Se ga splača kupiti?
  • spremenilo: kn3z007 ()

Smaug ::

Živjo

Odvisno za kaj ga rabis. Ima samo 2M spomina, tako da moras biti zelo varcen. Jaz imam Handspringa z 8M rama, pa ga imam 4M zasedenega(e-mail, Avant Go, ene par programckov...) Ce ne rabis veliko spomina, za to ceno ne dobis nic boljsega.
True Multitasking = 3 PCs and a chair with wheels!

RoMar ::

ja odvisno zakaj ga rabis.
Jaz imam palma III ( to je on ki se nima prozornega ohsja) uporabljam ga ze leto in pol pa se mam vedno1.2 MB fraj.
Na njemu pa imam okrog 100 kontaktov, nekaj belezk in par programckov, seveda je pa treba poudarit da ni gor balasta kar bi ti jemalo prostor. Ce ga rabis za podobne namene bo to dovolj, mislim pa da ne bos poganjal na njemu poganjal Queka!!

kn3z007 ::

Meni se je zadeva zdela lepa na pogled, karakteristike tudi niso za odmet, še manj pa cena. Rabil bi ga za kontakte, pa kak email bi prebral (sej ima IR?). Vglavnem za quake ga res ne rabim.
moti me samo da ima čb zaslon. Koliko pa kaj barvni stanejo? Katerega mi priporičaš?

Smaug ::

Barvna palma sta samo dva Palm IIIc in Handspring Prism. Ker je cena obeh prek 100K sit vsaj po mojem mnenju nista najbolj priporocljiva. Da barvnih PocketPC-jev sploh ne omenjam.:D
True Multitasking = 3 PCs and a chair with wheels!

RoMar ::

Ce ga bos rabil sam za to ti bo vec kot zadostoval, pa tudi internet ni problem. Ce mas GSm z ir portom to dela super, tudi jest vcasih precekiram maili pa kaksen message na ICQ-ju
Kar se pa barvnih tice pa mislim da za gledat naslove ne rabis barvniga displaja, pa se svinjsko dragi so

Lith ::

jaz mam točno Palm IIIe, pa mam malo problemov, ker mi ne dela cradle na hitrostih višjih od 9600 b/s, zato pri syncu umiram. Če mi kdo ve pomagat kaj več kot uradni 3Com europe servis, ki je e-mailu naj ga pokličem, pa mam zadevo pri seb, pa comp. upaljen, pa bomo to 'on-line' rešili... bah, ko da mam denarja za Telekom podpirat.
Drugač pa mogoče razmisl o uni verziji IIIx, k ma možnost razširitve itd. pa mal več stane, ampak lahk zamenjaš celo ROM (kot BIOS na compu), če ti ne paše, programčkov je pa na i-netu tko velik, da spljoh nimam caj vse probat, če pa češ to zadevo videt pri seb doma, prej ko bi kupu, mi pa pošle-mail in ti bom ene 2,5 MB fajl poslal emulator PalmIII za na comp, pol pa dela vse ko v resnici
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

LuiIII ::

Sam imam PalmIIIx, ki mi popolnoma zadostuje. Če bi kupoval danes bi se verjetno odločil za kakšnega Visorja Deluxe. So pač malo cenejši kot PalmV pa še razširljivi so (saj veš GSM modul, črtna koda,...).

Lui

miranpozar ::

Jaz pa imam Pilot Professional in mi je v neverjetno pomoč pri delu. Res je uporaben za vse momgoče zapiske, beležke, itd. Jaz sem ful zadovoljen z njim!
Za takšen denar ga le vzami!

Lith: a si ti probal v Windows pod device managerjem nastavit hitrost COM porta? Po defaultu je na 9600 in mogoče te zato zajebava! Meni dela namreč zelo hitro!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Lith ::

miranpozar:
ja ves, sem sprobal cist vse premaknt (najprej 19200, 33...) pa nic, tako da moram zaklenit hitrost v HotSyncu 9600, drugac se zgubi rač. in Palm in vse skup se obesi (mam programe Palm desktop, pa Franklin desktop, pa kurce in palce, e on noče, pa Win98 stran, 95 gor, WinME gor...), je pa od začetka lepo delal tud men, eh, sploh nočem več Sync-at... nimam več ideje
drugače pa iščem software za Nokio 6110, ki ima še starejši Ir standard (ne IrDA 1.0 kot na računalnikih), pa nimam uspeha (edino kabl za 50 $ bi menda to rešil... bah)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri dlančnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
362504 (2138) mile
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61395 (1335) R0K
»

Dlančnik?

Oddelek: Kaj kupiti
61154 (1087) CaqKa
»

Nakup dlančnika

Oddelek: Kaj kupiti
111297 (1141) SkIDiver
»

Palm/iPaq/KajJestVem/

Oddelek: Kaj kupiti
91315 (1158) Ziga Dolhar

Več podobnih tem