» »

Palm/iPaq/KajJestVem/

Palm/iPaq/KajJestVem/

gkovac ::

sem v dilemi....

kaj hudiča kupit?! namreč resno razmišljam, da bi si nabavil dlančnika, ampak kerega... Palm? iPaq? HP? sploh ne vem katere firme še obstajajo...

sevede mi iPaq najbolj odgovarja, ampak 200.000 NE DAM!!!:D

Palm je recimo 70.000 pa se mi zdi sprejemljiva cena... ampak zakaj je toliko cenejši?

dejte fantje... mal mi probite pomagat!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

zile ::

heh, probi kje dobit julijsko revijo connect. V njej je testiranih okoli 23 dlančnikov in 62 mobitelov.

Boeing ::

sulc: barvni lcd, več memorya, hitrejši proc - pa maš 100 jurjev takoj zraven. In maš iPaqa.
jst hočm zadevo za na fax in ti povem ma raje ne kupim kot pa da bi mel kaj druzga kot iPaqa. Pač, zakonski so :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

andrej ::

ija, iPAQ je zakon, samo ga moras sploh me za kaj porabit, drugace nima smisla. Meni je najbolj kool ker ma notri TS client in lahko serverje kar iz njega administrira:D

Airskull ::

če ga ne rabiš nujno, mal počaki ker bo kmal prišel ven Palm OS 5.0, ki bo imel podporo za hitrejše procesorje in bojo novi Palmi po procesorski moči izenačeni z PocketPc-ji. Drugače so argumenti proti palmom taki: slaba podpora za zvok, nimajo podpore za compact flash(če kupiš microdrive 1GB za iPaq si preskrbljen za celo življenje), trenutno zelo manjša procesorska moč, potem je pa kle še problem ki ga mam tudi jest, namreč dobil sem enga palma serije 3 in nikjer ne dobim kabla da bi ga povezal z gsm aparatom da bi lahko pošiljal datoteke in brskal po spletu, ko pa sem pri firmi CHS(al neki tazga ), ki je zastopnik za palme, vprašal če bi se dalo dobit kabel mi je prodajalc reku da zdaj itak vsi uporabljajo ir izhod, samo to je v praksi zelo težko in bi ti recimo na kakšnem avtobusu ali vlaku prišel kabel še kako prav ker se vse trese.
Sej, kot sem že rekel, malo še počakaj pa bo.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Jux ::

Sam sem imel doma iPaq 3630 (barvni, 32mb) - zadeva je sicer cisto sminkerska - vsi te sprasujejo kje si ga kupil, kako to dela, ce lahka kej not vpisejo, vendar all in all je za moje pojme stvar povsem neuporabna.

Sej vem, zdej boste rekl: "Pa mp3je vrti, pa Divxe lahka gor gledas, pa mejle beres, pa surfas po netu, sploh pa ni boljsga kot nabijat gejme med predavanji....".

Gremo po vrsti:
1. Za mp3 vrtet si rajs kup prenosn mp3 player (ti ga bo manj skoda ko ti bo padu na tla), pa se boljsa kvaliteta zvoka bo, pa se nima glih velik diska... gor bos deu lahka kvecjemu 64mb, oz. ce si kupis tanajdrazjega iPaqa mu lahka se razsiris memorijo. Al pa ce kupis enga pine MP3 player, pa cdje not meces in si cist vesel.
2. Divxe gledat gor je itak jeba, ker ni diska, torej bi si moral kupit enga tazga ki ga lahko razsiris z IBMovim diskom, sam tako ti grejo pa baterije en dva tri.
3. Za gejme nabijat je neumnost kupit igracko ki stane 150k+, ce dobis gameboya, pa par svetovnih spilov za 1/3 cene.
4. Mejle brat... ja itak.. hotsync, pa outlook pa pobirat cez noc mejle, jih cez dan prebrat in pol poslat. Kul funkcija, ce ti je res nuja da vse mejle ful dobr preberes in da jih odgovoris takoj ko prides iz faksa/sluzbe... zdej pa premisli je to res nujno, se posebej ker mas ponavadi kje net terminal, in tam odpises...
5. Zapiske, opomnike, naslovi... - res dobra funkcija, sam kaj ko si lahko tel. vpises v mobitel, opomnik isto, plonkas pa lahko itak tud iz papirnatih listkov, se manj ocitno je. Za resno delo v vordu se ti pa bolj splaca kupit en subnotes oz. notes, bolj uporabno (predvsem vec stvari lahko pocnes na njem, pa se hitreje vnasas podatke,.....)
6. Surfanje po netu
Za surfanje rabiš itak povezavo na net, sklepam pa da si ne moreš privoščiti GPRS povezave prek mobitela, če pa si že priklopljen na računalo pa lahko posrfaš kar prek 17" monitorja.

= Neuporabno za povprecnega zemljana. (vsaj za ta denar)

Drugo je ce mas res eno pomembno funkcijo in moras lavfat iz sestanka na sestank, klicat miljon ljudi, vsake toliko casa kaksen osnutek pogodbe nakracat notr, rezervirat mizo prek interneta (v navezi z t68i naprimer). Vendar v ta namen lahko uporabiš tudi navadnega palma (oz. še bolje kar Visor-ja (za moje pojme takoj za designom Sonyeve Clie - seveda ta srebrn model).

Upam da sem pomagal. Je pa kul met iPaqa... sam a ga bos zaradi tega kupil.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Airskull ::

če se jest ne motim rabiš za razširitev pomilnika nabavit samo tako imenovano "srajčko" ki ti omogoči podporo za compact flash katrice type 1 in 2 in sploh ni tako draga.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

grizli123 ::

Odvisno, zakaj boš uporabljal dlančnik... Če ne boš ravno gledal Divxov oz. poslušal MP3jev, bo dlančnik z PALM OS pravi zate, če pa potrebuješ več, si nabavi IPAQa...

Jaz imam Palma 130 z barvnim zaslonom in mi zadostuje za moje potrebe (beležka, EXCELovi in WORDovi dokumenti, internet preko IrDa z GSMom), kratke video odlomčke tudi lahko pogledam, to pa je tudi bolj ali manj vse od njegove koristi (če ne štejemo ogromno iger, ki se dobijo zanj)...

Če pa imaš kaj več cekinov pa si le privošči iPAQa z Pocket PC 2002 OS in uživaj ob raznim multimedijskih datotekah....
Some people... they call me GRIZLI... :)

andrej ::

jaz mam iPaq-a, 3870 in mi je zlo ql. drugace bi pa vse kar delam z njim lahko naredil tudi s kaknim palmom ali poceni Casio modelom, ki sem ga mel prej.

Samo tak cool pa ni noben.;)

Ziga Dolhar ::

Jest mam pa desktop pc! Beat that.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri dlančnik?

Oddelek: Kaj kupiti
51256 (1128) Vanich
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
121774 (1577) iskra
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905002 (4194) Caligula
»

Dlančnik, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
91534 (1403) OrlyTM

Več podobnih tem