» »

Onkyo Tx-8150 kot ojačevalec

Onkyo Tx-8150 kot ojačevalec

aokorn ::

Živjo,
V kleti imam v delavnici za preganjanje dolgega časa montiran reciever Onkyo Tx-8150, ki poganja zvočnike B&W DM601 S2. Kombinacija dela odlično. Kot izvor uporabljam streaming postajo Audials One 2020 iz PC-ja. Ta zvok še prej, preden pošljem na PC Chinch, oblikujem na grafičnem ekvilajzerju, tako, da na izhodu iz ojačevalca dobim primerno bogat zvok.

Problem se pojavi, če želim uporabiti DAB+, FM, Deezer, Tunein ali internetni radio na recieverju. Tedaj gre zvok le preko recieverju lasten kontroler zvoka, ki premore le Treble in Bass. Zvok je temu primerno plehek, pust…

Torej bi bilo potrebno tudi za zvok poslati preko ekvileizerja in to verjetno tako, da bi zvok prestregel na PreOUT (ta izhod na recieverju obstaja) , ga poslal na ločen equilizer in potem na izhodni kanal…Tako bi obogatil zvok, ki je pripravljen za ojačanje.

To zadnje mi ni popolnoma razumljivo, ali gre, prej pa ne nameravam kupovati ločenega grafičnega analognega ekvilaizerja, ki je drag.

Hvala za odgovore!

Andrej

krucymucy ::

Pa si poizkusil kaksen program na PC?

aokorn ::

Verjetno misliš, da signal iz PreOut pošljem na računalnik in potem iz zvočne kartice na reciever? Ne nisem. Katerega imaš v mislih?

krucymucy ::

Mislim da na PC namestis program, nastavis po zelji karkoli ze zelis in potem tako obdelan signal posljes ven iz PC.
Nimam v mislis konkretnega programa, ampak jaz bi najprej probal tako. Najceneje je.

aokorn ::

Ok. Bom pogooglau...
Če pa kdo ve drugačno rešitev oz ve ali najde program, sem odprt za rešitve...!

FlyingBee ::

Žal ne vem, bi pa si sposodil temo in vprašal kako je z zvočnimi v PCju in zvočniki. Če pošljem zvok iz zvočne (zaenkrat integrirana, imam pa namen evga nu audio) na edifier s1000db po navadnem kablu, potem že imam pretvorbo dac, torej kolikor slaba int. zvočna zmore. Kaj pa če iz telefona preko BT na zvočnike ali pa po optiki na zvočnike, kje se pretvorba naredi?

errhec ::

V zvočniku. Če imaš možnost uporabi optiko.
dd

TheBlueOne ::

Za glasbo raje vzemi zunanji DAC. Z zvocnimi imas kar velik riziko, da bo kaksen sum. Recimo od budget varjant, FX Audio DAC-X6, ki ima optiko in coax. To ti naceloma resi buzz, ce ga imas tudi skozi USB.

FlyingBee ::

Če zanemarimo možnosti za šum, zakaj bi sploh rabil dobro zvočno ali zunanji DAC, če spravim digitalno do Edifier s1000db?

Darko! ::

Ne rabiš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21541953 (13061) Ales
»

kako monitor zvočnike vezati na TV?

Oddelek: Zvok in slika
439445 (6798) T743
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265664 (3504) ninjaxx
»

Yamaha in Xonar ne špilata skupaj

Oddelek: Zvok in slika
81109 (490) X-Jumper
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5710014 (8942) axee

Več podobnih tem