Prijavi se z GoogleID

» »

Adobe Premier (problem)

Adobe Premier (problem)

Hustla ::

Mi lahko nekdo razloži tole: Ko delam video z besedilom in ko grem in pišem besedilo in ko kliknem file-new-new title in ko te potem vpraša o nastavitvah videa (width and height) mi lahko nekdo razloži kako nastavim default da mi ni potrebno za vsak stavek vedno vnašati 1920px 1080px (živce mi najeda ko moram za vsak stavek vpisovati višino in dolžino)

Pa še to: Ko potem potrdim in ko kliknem na title se mi odpre oknce kjer urejam besedilo. Vendar ponovno ni nastavljeno in moram za vsak kurac še enkrat izpolnjevati (recimo barva, velikost pisave, kateri font, aspect, pa lead itd). Vse te stvari moram vedno znova pisati in mi požre veliko časa. Saj je besedilo praktično enako skozi celoten posnetek. Sem na Youtube iskal pa ne najdem posnetka za točno ta problem.

Če kdo ve odgovor. Hvala
  • spremenilo: Hustla ()

Kurzweil ::

Kaj, če daš duplicate za ta title, potem bi ti moralo narediti še eno kopijo istega titla, kjer potem spremeniš samo še vsebino... ?

DrSergioDJ ::

Če uporabljaš Legacy Title, lahko tudi odpreš že narejeno besedilo in klikneš levo zgoraj in ti naredi novi title z vsemi nastavitvami prejšnjega.


...

Zgodovina sprememb…

Hustla ::

Kurzweil je izjavil:

Kaj, če daš duplicate za ta title, potem bi ti moralo narediti še eno kopijo istega titla, kjer potem spremeniš samo še vsebino... ?


Tnx sem upošteval tvojo logiko in ja, pač kopiraš (držiš alt) in potem spremeniš. Vse ostane enako samo besedilo spremeniš.

Hustla ::

Imam pa novo vprašanje. Kako manipuliraš glas v posnetku? Ali lahko to preko adobe premiera ali moram uporabljati adobe audition? Gre zato da bi rad naredil dva efekta kar se tiče zvoka pa nimam pojma kako bi to naredil (sem začetnik). Prvo kar bi rad je to da nardim odmev določene besede ob koncu stavka. Recimo da vzamemo za besedo "orange" in da se potem ta beseda ponovi trikrat vendar vsaka ponovitev je nekoliko tišja (v bistvu gre za neke vrste odmev).

Drugi efekt pa je ta, da imaš občutek kot da nekdo govori v neki cerkvi ker je zvok nekoliko drugačen oziroma da kljub temu da ne vidiš videa veš da je recimo nek govor v neki dvorani oziroma nekem hodniku. Recimo tako kot če bi imel bullhorn. Bom probal poiskati primer na youtubu še kdo ne razume. Čeprav če mi zna kdo povedati kako manipuliram zvok oziroma naglas bom znal verjetno potem sam postoriti ostalo.

gddr85 ::

pogledaš magar v fx panelu za kake audio efekte, echo/reverb, equalizer ipd., rezat, loopat itd. kose avdia se pa menda tud da, za kake spešl zadeve bo pa treba potem res import v kak audition (če ga imaš), pa ne rabiš prej audio exportat, to kar direkt dropneš tja, save, in se ti updejta v premiereu, afaik..

Kurzweil ::

Za odmev, lahko v Premieru na rediš brez problema (echo/reverb),... tudi normalizacijo zvoka, da bo ves čas isto naglas je pametno.... v auditionu imaš seveda precej več izbire in res ni težko... imaš pa za vse to miljardo tutorialov na netu in res ni težko, to so osnove in ti bo prav prišlo, če rad kaj montiraš, se ti splača čas vzet.

Sicer pa za volume, če bi rad na hitro, predlagam, da odpreš audio track, potem pa držiš, zdej ne vem na pamet, ali je CTRL ali ALT, mislim, da je CTRL in boš lahko na audio track dal "pike", ko boš imel več pik, boš lahko slednje dvigoval in nižal... kar pomeni, da ti bo volume malce bolj lepo šel gor/dol...

Imaš pa še v Premieru efekte , malce nižje, lahko vidiš drop down meni, kjer imaš small room, big room,... etc. efekte...

Je pa tako, kot je rekel gddr85 in to praktično v vseh programih Adobe paketa,... ko neko stvar exportaš v drug program in tam shraniš, se ti avtomatsko spremeni v programu s koder si exporta... primer... zvok Premiere -> Audition (shraniš) -> Premier (je že spremenjen)... isto recimo velja, če delaš nekaj v Premieru in dodaš noter recimo nek logo in če ga spremeniš v Photoshopu in shraniš, se ti bo povsod v Premieru spremenil... isto Premiere in After Effect,...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP - nujno! - email forma

Oddelek: Izdelava spletišč
261229 (911) DonMatejo
»

Prikaz polja ob kazalcu, kadar gre kazalec čez besedo/sliko

Oddelek: Izdelava spletišč
8629 (544) Road Runner
»

tabele

Oddelek: Izdelava spletišč
7758 (627) AndrejS
»

Adobe Premiere

Oddelek: Programska oprema
91315 (1144) marS

Več podobnih tem