» »

Adobe Premiere

Adobe Premiere

Cokolesnik ::

Sem zacetnik v obdelavi video datotek in imam namescen Adobe Premiere 6 pro. Sedaj bi rabil nekaj osnovnih napotkov, kako sploh zaceti, da se malce navadim, da vidim, kako dodati kak efekt, izrezati del filma ipd. Na disku imam AVI datoteko.

Za vaso pomoc se zahvaljujem.

Predator ::

preden boš v adobu kaj naredil boš DIPLOMIRAL iz njega, tako da če misliš da ti bo uspelo kaj naredit brez da prebereš kompletno manual, tutoriale in itd ga raje uninstaliraj pa poišči kakšen unleadov program al pa kaj v stilu drag and drop; to ni enostaven program ( sicer so pa na koncu tudi efekti super )

Aspirinix ::

Predator, kdo ti je rekel, da Premiere ni d&d? Čist enostavno.
V eni mapi si pripraviš gradivo = filme oz. kadre. NAto zaženeš premiere in v knjižnico naložiš te datoteke.
Nato v montažnem oknu zaslediš "špure". V vrhnjo špuro se nanašajo statični materiali (slike,napisi,..). V špuro A1 in A2 nanašaš kadre. V vmesno špuro FX pa nanašaš efekte prehodov iz ene špure v drugo. Potek filma je sledenje neprekinjeni črti posnetkov kadrov. Nad špurami je en tanki rob. Če tam dvoklikneš se ti pojavi območje katerega dolžino lahko prilagajaš. S pritiskom na Enter si lahko s tem območjem izbrano ogledaš predogled v enem od predoglednih oken. Je pa res, da je potrebno ogromno dela, da se ga naučiš in postaneš spreten z njim.
Pa še tole Predator: ni unlead ampak ulead. Je pa isto sra***, ker so vsi video editorji narejeni na enakem principu. DRAG&DROP.>:D

Sims ::

Probaj Ulead Video Studio 6.
Sem mel Adobe Premiere, pa mi ni ratalo dva filma združit, ali pa kaj podobnega. Mogoce se nisem dovol potrudil. Ko sem z Video Studiom, mi je takoj ratalo. Program gle leo po vrsti Recimo, start(nastaviš format, in odpreš projekt)-capture(posnameš kaj, če maš kako kamero ali web cam)-effect(nastaviš željen prehod iz enega v drug filmček, jih je kar nekaj)-audio(lahko dodaš muziko v ozadje, recimo mp3)-title(dodaš naslovni tekst, ali pa bilo kje vmes kaj napišeš)-finih(končaš in se smejiš)

No...tu mi je ratalo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

pino ::

Kar je napisal Aspirinix je res. Ni pa Adobe tko zaj*** kot nekateri govorijo.
Aspirinix: a si kaj delal s hollywood fx. Imam eno vprasanje glede tega.
LP Pino

Cokolesnik ::

Ali ve morda kdo kako dodati neko besedilo, en napis v Adobe Premiere sredi filma?

marS ::

:D Napis ali besedilo v AdobePremiere:D
Čist na hitro:
Na timeline maš postavljene koščke/kadre filma, prehode med njimi delaš v transitions, če dodaš napis pejt v roletni meni=>new=>new title in odpre se ti okno v resoluciji kot si jo nastavil v začetni nastavitvi.
To je /pri AP 6.0/ editor za text in vanj napišeš neko besedilo in tam ga oblikuješ ter potem narjeno shraniš in
se ti shrani v project okno.
Iz project okna ga potem drag'n'drop povlečeš na timeline
(daj ga na video2 alpa nared še eno videostezo). Po defoltu ti je dolžina texta 6sekund, lahko pa to tudi spreminjaš. Če hočeš transparenco, potem označi ta text in z desnim gumbom miške najdi video=>Transparence in se ti bo odprlo okno kjer potem lahko text premikaš oz. postaviš v premikanje čez ekran, rotacijo, itd,itd.. zraven pa mu lahko določiš transparenco z Alpha ali Chroma izbiro tako da klikneš v barvo ozadja. Priporočljivo je, da imaš tut en zunanji monitor oz. TV da vidiš kako bo zadeva zgledala na TV ter izbereš pravilno transparenco. Seveda pa moraš prej to kar si naredil zrendat /preview/ ker drgač tega ne boš videl. Baje ima Premiere 6.5 to že v RealTime načinu, ne vem, ker nisem še probal.
To je zelo nahitrco, po spominu pišem ker nimam tuki trenutno Premierja.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

TechFreak ::

Predlagam ti Pinnacle Studio 8.0 (pa tudi 7.0 je gut). Vse skupaj je zelo enostavno: razrežeš video, posamezne kadre vstaviš in sestaviš v filmček, urediš prehode, dodaš glasbeno podlago, še kakšne napise...in to je to. Za začetnike super stvar...


LP, Matjaz

Aspirinix ::

Mars, zakaj kompliciras z napisi? Saj je bilo vprasanje za napise.
No, odpri montazno okno. Na vrhu imas eno spuro za staticne materiale. Sem sodijo Adobejevi napisi(Title deko), slike,...
No tam notri vrzes sliko ali napis. V nadaljevanju pa lahko na njem izvajas se dodatne funkcije kot so gibanje posnetkov, zoom, fade, posnetek v oknu,... Malo igrackanja pride prav. Napise pa tako lahko izdelas v samem Premieru. Samo osebno raje uporabljam CDraw. Ve
svobode pri oblikovanju, nato izvozis v eno slikico. Original seveda pustis. Prednost Premera je v tem, da lahko TitleDeko vedno urejas brez da bi potreboval dodaten program.

marS ::

:)) No ne vem če misliva z napisom isto. Zame je napis uvodna špica na začetku posnetka ali pa podnapisi ali razlage v toku posnetka. Orodje Title je v Premieru za izdelavo titlov. Torej ne potrebuješ CorelDrawa. Besedilo na časovnem traku (Timeline) lahko animiraš, da se premika po ekranu ali pa da je transparentno na sliki posnetka:))
...no more heroes...
https://ilbis.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adobe Premiere Pro - nekaj vprašanj

Oddelek: Programska oprema
172086 (1227) misisipi
»

Adobe Premiere Pro vsesorte

Oddelek: Zvok in slika
252185 (1278) jozekuch
»

Software za obdelavo videa

Oddelek: Zvok in slika
111997 (1712) IceIceBaby
»

pinnacle studio 8 vprašanje!!?

Oddelek: Zvok in slika
141427 (1228) videosony
»

Adobe Premiere

Oddelek: Programska oprema
81748 (1609) McZaaR

Več podobnih tem