» »

Nakup cestnega kolesa - prehod na karbon

Nakup cestnega kolesa - prehod na karbon

Evolve ::

Zdravo,

par let vozim aluminjastega culta z tiagro opremo, pa sem se odločil da si nabavim malo bolj ornk zadevo pred naslednjo sezono oz za trenažer mogoče tudi za letos.

Preden se začnem napadati trgovine bi vas prosil za vaše predloge, glede na želje spodaj.

Kaj želim:
Tekmovanje mi je nepomembno. Raje imam griče kot ravnine.
- karbon
- ultegra (50/34 spredaj in 11-32 zadaj). Di2 me je tut čist zakuru tako da če cenovno pridem čez so želje tudi v tej smeri. Kaj v tej smeri ponujajo ostali proizvajalci (sram/camp) ne vem, odprt sem tudi za ostale.
- obroči naj bodo stock, kasneje če bodo finance dopuščale in če bo dejansko potreba bom menjal.
- zavore bi najraje klasične, razen če je z diski res malo dela, kar se tiče vzdrževanja

Visok sem 175cm
Cenovno čez 3k € ne grem.

Če sem še kaj pozabil povejte, zaenkrat pa bi to bilo to.

Hvala za vašo pomoč
  • spremenil: Evolve ()

Mohimm ::

Osebno mnenje:
Raje boljše obroče kot boljši okvir (teža, vzdržljivost, karkoli ti je pomembno...)
Di2 - tisti ki ga imajo pravijo da ne gredo nazaj, tako da v tvoj buđet bi jo sigurno vključil.

Kar se tiče diskov - osebno jih imam, in so mi boljši
- vzdrževanja praktično ni
- po mokrem se dejansko pozna boljše zaviranje (na suhem so ~iste kot dobro nastavljene klasične)
- če menjaš obroče ni potrebno "štelati" bremz
- če zviješ obroč/ti poči špica, in kolo opleta, imaš še vedno zavoro...

Sicer so v podobni temi na ST že razglabljali da se na canyon-e čaka, in so dobavljivi samo preko b2c... ampak ker se ti ne mudi (osebno najhitreje najdem na tej strani skupaj s ceno):
https://www.canyon.com/en-gb/road-bikes... ali kaj podobnega
- ultegra di2
- karbon okvir

Za 500€ več ima še carbon obroče...

Tako da nasvet:
Odpravi se v trgovino, vprašaj za 2020 modele, 2019 modele, in kak krog okoli trgovine.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Šport
5432834898 (2103) nokken
»

A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

696132790 (23958) issak
»

Nabava novega kolesa.

4714672 (11179) dolenc
»

Novo kolo

Oddelek: Na cesti
191700 (1287) BlaY0
»

Cestno kolo