» »

XPji mreža ne dela...

XPji mreža ne dela...

usb2.0 ::

Matram se že 2 dni, pa mi enostavno ne rata..:O
Skratka problem je v mreži, računalnika se enostavno ne najdeta med seboj, tudi če jih pingam...
1.Oba 2 računalnika sta priklopljena preko switcha na net..
2.Mreža je že delala, ampak enostavno se je neki sesul, zato sem sedaj po dolgem casu postavil na obeh računalnikih sistem na novo...
3.Na enem računalniku je nameščen RASPPPOE, če ima mogoče to kakšno vezo
4.Na obeh 2h računalnikih sem sharal diska
5.Določil sem IP naslove enemu 192.2.50.126 drugemu 192.2.50.128, maska je pri obeh enaka
6.Priznam, da nisem siguren, ce sem nastavljal v pravem protokolu, eden je za internet, drugi za mrežo..
Problem je tudi naslednji, da nimata oba dva coma istih mrežnih protokolov, še slike:

na enem računalniku mi je xp namestil te protokole,

na drugem racunalniku pa naslednje..

Ubistvu me zanima po korakih, kako se vzpostavi mreža preko switcha..
Drugače lahko dostopam preko obeh računalnikov na net..

Hvala
  • zavarovalo slike: OwcA ()

l-note ::

Mrežo poskusi vzpostaviti z wizardom - na tvojih screenshotih zgoraj levo: Setup a home or small office network. Tam boš lahko XP-jem povedal, da sta compa povezana preko switcha itd.

Pri drugem računalniku (screenshotu) je še en dodaten protokol zaradi tega, ker ima ta računalnik firewire.

EDIT: Poglej si tudi ta članek tukajle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: l-note ()

s030825 ::

Da ne boš presenečen. Začnimo pri osnovah. Preveri kabel, ki povezuje računalnik, če ni kje prekinjen. Potem se spomni, če si v kratkem spremenil potek kablov in si jih preveč približal izvorom 220v napetosti ( zelo moti prenos paketov ). Če je vse OK probaj še fizično v nastavitvah zmanjšati hitrost prenosa na 10 Mb/s full duplex na obeh mašinah. Srečno

usb2.0 ::

To sem že miljonkrat naredil, pa ne dela...enostavno ko pingam računlanik, mi izpiše request time out...Kabli so po moje vredu, ker se lahko z obema računalnikama priklopim preko switcha na net, tudi niso kje blizu 220v...

Še slike ipconfig, mogoče je tu kaj narobe...
1 računalnik

2 računalnik

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

Oblivion ::

Jst imam pa tak problem, da se mi racunalniki v mrezi dobijo, nikakor pa mi noce delat internet connection sharing. Imam ADSL kar broadband connection od winXP. Prav tako mi ne uspe postimat v Win2000. 2 dni nazaj je delalo vse lepo in prov, kar na enkrat pa noce vec delat. Poskusal sem ze z samodejno nastavitev ip naslovov ter subnet mask, pa automatsko tudi noce nc delat. Firewall je postiman kot je bil prej, pa ne dela in ne dela. Se komu svita kaj bi blo?

perci ::

probi izklopt integriran firewall v winXP - ta dela včasih težave

Oblivion ::

Preizkusil, pa se vedno ne. Pregledal sem na drugem Hub-u, ker sm njega sumil, pa potem tudi mreza nebi delala. Sami Internet sharing ne dela. Pa to zdej zadnje 2 dni. Ko sem imel racunalnik od fotra tukaj, mojemu je crknila plata, je delalo vse tudi pod Win2k, potem dam mojega nazaj, nastimam vse isto pod Win2k pa zadeva ne share-a tega neta, pol dam WinXP gor, se vedno nc. Tako da bo treba ocitno se eno bolj svoh masino za Router postavit. Al vidi mogoce se kdo kaksno alternativo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567914 (4743) c23po
»

ADSL+static ip + 2 racunalnika + switch

Oddelek: Omrežja in internet
322481 (2028) Poldi112
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371824 (1512) nimus
»

Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
181339 (1166) bastadu
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254532 (4082) BBB

Več podobnih tem