» »

Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!

Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!

bastadu ::

Rad bi delil internet povezavo iz enega računalnika na drugega tako, kot je napisano v članku Deljenje internet povezave. Problem je, ker na oknu (na sliki spodaj) sploh nimam jezička Sharing. Pod Dial-up nastavitvami ta jeziček je, ampak jaz ga rabim v nastavitvah mrežne preko katere je računalnik povezan na internet... Kako pridem do tega jezička?

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

djandy00 ::

Če te prav razumem, imaš internet preko mrežne kratice, hkrati pa bi se s to rad povezal na drug računalnik... Če imaš hub ali switch, je potrebno nastaviti na tistem računalniku, ki gre na internet ip routing:

http://windows.about.com/library/tips/bltip124.htm

na drugem računalniku pa nastaviš privzeti prehod (default gateway) na ip od prvega računalnika.

Najlažje pa bi bilo, da si kupiš router, na njemu na WAN povežeš modem (kabelski ali adsl), računalnike pa na switch na routerju. to te stane od 15 do 25 prešernov.

Drugače pa malo bolj podrobno opiši svoje težave.
Andy, pro-lab.net

There's no business like IT business...

bastadu ::

Ja, internet imam preko mrežne (na katero je priključen kabelski modem), pod lastnostmi te mrežne pa mi manjka jeziček Sharing, ki je prikazan zgoraj na sliki (se pravi, da vidim samo jeziček General). Ravno včeraj sem enemu kolegu (ki ima ADSL) na novo nameščal Windowse 2000 Pro in mu pod lastnostmi mrežne (mrežna je integrirana) normalno pokaže jeziček Sharing, sa katerim enostavno šeraš net med druge računalnike... Je sedaj bolj jasno?

Jst ::

Če te prav razumem, je eden računalnik povezan na net prek mrežne. Kako imaš pa potem povezana 2 računalnika?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bastadu ::

Ta zadeva dejansko še ni povezana, bolj ali manj imam to načrtovano, da kasneje potem ne bom imel problemov... Torej, imam dva računalnika v mreži, povezana preko switcha. V bližnji prihodnosti dobim kabelski net (modem že imam), ki bi ga rad razdelil med dva računala, kasneje med cca 8 računal. Sedaj me zanima, zakaj mi, ko jaz priklopim modem preko UTP kabla z računalnikom, sami windowsi ne dajo možnosti šeranja te povezave. Ali morata za to nujno biti v računalu vsaj dve mrežni (kolega je imal samo eno in mu je delalo)?

bradek ::

Seveda ni opcije Sharing. Ko bos imel dve mrezni notri pa nic skrbet, bo delalo :)

In ne, kolega ni imel samo ene povezave, drugace se mu sharing ne prikaze. Lahko je imel FW connection (laptop?), bluetooth, drugo mrezno in se in se. Skratka en connection vec, drugace nima komu delit povezave in ti ne prikaze. Trotlzihr pac.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

bastadu ::

Samo v bistvu imam tudi jaz dve povezavi, in sicer eno dial-up (v kateri Sharing jezičej je) in eno LAN (v kateri ga ni)...

perci ::

bastadu: lan povezave ne moreš šerat na dialup, zato nimas tega jezicka, obratno pa gre, zato ga tam imas - KAJ ni jasno?

Myth ::

Bastadu, malo prehitevas dogodke. Ko bos imel kabelski modem, pa vse kable konektane , bo vse stimalo. Prvo naredi mrezo, komaj potem si jo nastavljaj.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

ali3n ::

Samo v bistvu imam tudi jaz dve povezavi, in sicer eno dial-up (v kateri Sharing jezičej je) in eno LAN (v kateri ga ni)...


saj - deliš itak to dialup povezavo - ko te vpraša "kam" -> mu pokažeš "lokalno kartico"
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

bastadu ::

No recimo da rabim dve mrežne katrice... Zakaj pa potem kolegu, ki ima eno mrežno in nanj preko UTPja priklopljen ADSL modem, normalno pokaže Sharing jeziček, pa ga tudi v bistvu nima kam šerat?

ali3n ::

:D še enkrat - sheras "dial-up" (raspppoe) povezavo in ne mrežne kartice!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Lucio ::

Kabelsi modem nima raspppoe povezave, samo vštekaš v mrežno in to je to.

Tvoj kolega pa ima jeziček share zato ker ima na plati (kot ti je že bilo povedano) firewire priključek, kateri v WinXP deluje tudi kot mrežni vmesnik (preizkušeno tudi zelo hiter).

In nehaj že enkrat morit, imam doma podobno vštimano in dela BP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucio ()

bastadu ::

ali3n: Kako pa potem lahko šeram kabelski modem, ki je priključen preko mrežne?

Lucio: Nikjer nisem napisal, da ima moj kolega firewire priključek na plati:\

bradek ::

Ampak eni pa res nocjo poslusat. Vsi smo ti povedal, pa nic! RTFM pa pusti ljudi zivet! ;((

perci ::

bastadu: Tole je pa res zadnjic, ce zdaj ne bos zacel poslusat, sem jst zaklucu s tabo - če hočeš šerat internet, ki ga imaš do mašine speljanga prek kabelskega modema, moraš NUJNO imeti dve mrežni kartici. A mislš, da te hočmo nategnt al da pač nimamo pojma o zadevi? Over and out.

bastadu ::

Ok, saj ne da vam ne verjamem, samo kolega ima samo eno mrežno... Sicer sem pa nekje staknil še eno mrežno in sedaj se je le pokazal ta Sharing jeziček. Hvala za pomoč, hkrati pa se opravičujem, ker sem bil tako trmast;)
:D

djandy00 ::

Jaz ti še zmeraj priporočam nakup LAN/DSL routerja, ki omogoča tudi kabelske povezave.
Namreč, računalnik, preko katerega bo šel interent ne glede na to, da ima dve mrežne, bo zelo obremenjen. Moraš računat s tem, da bo, kot si rekel 8 računalnikov v mreži dostopalo za vsako stvar najprej na tvoj računalnik, šele potem drugam, kar pomeni lahko tudi do 30% obremenitev računalnika, da ne govorim o internetni povezavi na ven. Če pa imaš router posebej, ta skrbi za ves promet, in je precej hitrejši in zaneslivejši in predvsem strogo namenjen temu in za to tudi prilagojen. Ja, da ne pozabim omenit, če imaš W2k pro, potem boš moral zelo čarat, da boš postavil po tovji zamisli - glej moj prejšnji post. Za 15 prešernov dobiš že kar spodoben router, mrežna kartica pa 5 prešernov. SIcer se pa sam odloči. Poleg tega pa je router

btw. tvoj prijatelj ima eno mrežno in če ima win2k in če je za povezovanje z ADSL namestil tisti program, ki ga je dobil v paketu, potem mu je ta dodal v network connections novo virtualno mrežno karto, imenovano pppoe. Tako je prišel tudi do sharing jezička.
Andy, pro-lab.net

There's no business like IT business...

bastadu ::

Sem našel nek star računalnik pentium 200, ki ga bom uporabljal kot router...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311314 (6984) Tomi
»

Domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
291896 (1373) Gandalfar
»

dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
271641 (1308) leskovsekg
»

mrežna-problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
381609 (1337) Jinxy
»

dva računalnika z internetom?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91165 (1014) MadMax

Več podobnih tem