» »

Zoltrix TV kartica ?!?

Zoltrix TV kartica ?!?

1309976 ::

Zdravo!

Najprej me zanima kakšen točno je naš video standard za tv (pal,secam,ntsc) in če mogoče še kdo ve točno katero verzijo imamo....

Problem z tole kartico je kar malo čuden, zato ne vem ali imam kaj v nastavitvah narobe...
Med scaniranjem, ko išče programe je slika sicer vidna vendar tv kartica ne napiše da je kakšen program našla...če ima kdo tole tv kartico bi ga prosil če lahko napiše kaj je pisalo na škatli;ki sem jo brihtno takoj proč vrgel, kartica je že stara min 1 leto...Za točne nastavitve pa moram vedeti katero verzijo so prodajali pri nas (G,P,T,T1...) in pa naš video standard.

Sem pa imel pri prejšnjem formatiranju velike probleme z driverji,ki jih tokrat ko sem naložil neke nove driverje sicer ni bilo so pa omenjeni problemi pri iskanju programov.
Če je imel kdo podobne probleme naj napiše kako jih je rešil...

LepPozdrav

nojus ::

nastavitve so PAL, B/G
sovražim Gargamela.

1309976 ::

OK hvala..še vedno pa ne razumem kaj je s to kartico...ko dam scan se slike kanalov sicer vidijo ..no.of found chanels je pa vedno 0 !?!

ne vem no

Sydk ::

To imas Zoltrix TV Genie? hja imam odgovor zate ki pa ti ne bo niti malo všeč, tudi jaz pred kakim letom kupil tega zoltrixa (prej sm mel Avermedio ki je bla zakon) in lahko ti povem da slabse tv kartice na trziscu enostavno NI:D sam mislm da sama kartica niti ni kriva za ves shit ki se dogaja z njo pac pa obupni driverji, npr. v xp-jih na daljincu delajo samo ene 2 ali 3je gumbi?! haloo, program se sesuva, zvok neki ne stima, poskusu sm tut v win98..isto sranje, se danes mi je zal tistih 15 jurjev ki sem jih dal za ta drek, btw. ce jo kdo zeli, mu jo kar podarim, se mi valja v omari!:D

bmen ::

Preden kartico zabnrišeš iz računalnika poskusi še z dvema programoma - prvi je BTV (www.borgtech.org) preiskusna verzija dela 30 dni - nao jo je potrbno registrirati, drugi program pa je DScaler ta je projekt prostekode - dobiš ga na www.dscaler.org.

Oba sta veliko boljša kot priloženi programi.


veliko veselja pri gledanju TV

bmen

OldSkul ::

To sranje imam tudi jaz doma in ti povem da sem obupal!!!;( ;((

mare_ ::

Jaz jo pa še celo uporabljam za snemanje na video vhodu.

Sem pa ravnokar dobil idejo, kako jo bom še uporabil>:D

1309976 ::

Eh niste mi glih vlil optimizma....:8)

LP

1309976 ::

Problem rešen...kako?...nimam pojma, enostavno so win xp zagrabili driverje (countinoue anyway) in začuda stvar dela čeprav nisem storil nič posebnega.
Tv kartica mi je delala ok kakšno leto,zadnje čase so pa tile problemi z driverji konstantni (ob vsakem formatiranju ).Rešitev je pa zopet enaka ...pa nekem naklučju so prijeli dani driverji?!?
Bom še poskusil omenjene programe,predvsem če pravite da je dosti lepša slika, ampak mislim da bom v kratkem menjal tv kartico.
Aja še to, katera se solidno obnese, pa da ni predraga (nad 30000 sit ne pride v poštev)-iščem najboljši nakup verzijo...

LP

p.s.
hvala za pomoč

Sydk ::

1309976: saj sem tudi jaz svojo pripravil nekako do delovanja, no ja na daljincu se vedno pol stvari ni bilo funkcionalnih, a ko sem ugledal kwaliteto slike na ekranu mi je postalo slabo (slika slabsa kot na tv, pri AverMedii pa 3 x boljsa!) , AverMedia je mislim da mercedes na tem podrocju, zamenjal sem jo pa samo zato ker je bila rahlo outdated se pravi stara nekaj let in ji je falila podpora v XP-jih, in potem me nek prodajalec naspona da je Zoltrix ena boljsih tv tunerjev z odlicno podporo win xp:D my ass:D ni drzalo ne eno, se manj drugo...
sam grem na naslednji placi po kako novejso avermedio, katero priporocam tudi tebi, in se za noben denar ne pustim prepricat v kako drugo firmo, saj ne recem da se ktera ni dobra, a jaz sem placal svoje, osel vemo kolikokrat gre na led, jaz pa tudi:))

TylerDurden ::

Podatki ki jih potrebuješ:
model T
TV and FM
VP-8790 rev. 2.3
čip CONEXANT FUSION 878A
serijska (vsaj moja) 04268393
TEMIC 3X7 488 4009PR5

Uporabi program dscaler, ki ima odlično sliko, žal pa ni direktne podpore za daljinca. Zato pa se lahko poigraš z Girderjem in si sam izdelaš IR sprejemnik. Aja, če boš uporabljal dscaler moraš ugasnit tisti remote v taskbaru, drugače slika samo zamrzne in potem ne dela. Kartica je zakon, samo malo moraš naštudirat, res pa je da so driverji zanič in da je inštalacija malce čudna (tudi meni ne rata nikoli v prvo pravilnega zaporedja zadeti).

Sam jo uporabljam tudi za webcam v navezi s canonom A60.
Let\'s make some soap ...

1309976 ::

Hvala za podatke....Sem se spomnil,da bi mogoče z ghostom lahko odpravil te večne probleme z inštalacijo driverjev za tv kartico (upam da bo delovalo). Bom pa gotovo pogledal vse omenjene programe, ker je z originalnim prog. slika res slaba, sem prej mislil da imam pač slabšo kartico!!!

Ob naslednjem formatiranju sporočim če bo ghost kaj pomagal.

LP

p.s.
še enkrat hvala vsem za nasvete:)

kilergas ::

MEn pa zoltrix dela ko urca:)Razn driveri mal se smukali,a v xpjih dela ko suza :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kilergas ()

TylerDurden ::

S čim pa gledaš, z zoltrixovim programom ali s čim drugim?
Let\'s make some soap ...

kilergas ::

Mislim da bolsega od Dscaler nism najdu.

1309976 ::

Ghost deluje!!!
Sem imel priložnost formatirat bistveno prej kot predvidevano (ne vem kako ampak windowsi so mi sesuli raid polje,to pa je nekak sfuzlalo windowse-nimam pojma kaj se je dogajalo....mogoče, ker je bil disk na katerem je bil sistem fat32 , raid polje pa sem imel še vedno ntfs...in se nista razumela).

V glavnem ghost je pomagal....ni bilo več problemov z driverji, ker je bila particija z sistemom enostavno obnovljena:D :) !!!

Še enkrat hvala vsem, ker bi verjetno drugače razbil mašino (sem se z driverji za tv kartico zafrkaval 2 dni in ko sem mislil da sem zruhtal vse se je zgodilo omenjeno;(( ).
Sicer sem že navajen, da je računalnik butasta mašina, ki so jo poslali iz prihodnosti z namenom da mi pije živce..ampak, ker se poznam vem, da bi me,po, vse skupaj, tri dnevnem rihtanju te mašine kaj hitro prijelo, da bi jo poslal nazaj v prihodnost:\ .

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918953 (11993) Izi
»

Zoltrix genie TV pro + Win XP :(

Oddelek: Zvok in slika
121573 (1391) mare_
»

TV KARTICA - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
302541 (1704) AngelOfDeath
»

Tv TUNER-ji

Oddelek: Zvok in slika
292546 (1774) Predator
»

Tv kartica

Oddelek: Kaj kupiti
292327 (1854) miha

Več podobnih tem