» »

Vzajemna - nova podrazitev

Vzajemna - nova podrazitev

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

Lonsarg ::

Zarad mene je komot ločeno, samo potem naj nujno zavarovalnica dopolnilnega zavarovanja tudi izbere sama izvajalca, ne pa da mora plačevat v koruptivni bazen javnih ustanov. Prepovedat sodelovanje privatnih zavarovalnic z javnimi ustanovami.

Skratka privatizirat je treba zdravstvene ustanove, ne pa zavarovalnice, to je popolnoma iz napačne strani. ZZZS ima probleme ampak je dokaj OK, glavni problemi so v javnih zdravstveniih ustanovah, te rabijo neko zdravo privatno konkurenco.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Mare2 ::

Lonsarg je izjavil:


Skratka privatizirat je treba zdravstvene ustanove, ne pa zavarovalnice, to je popolnoma iz napačne strani.

Lonsarg, in komu ti to sporočaš? pošlji jim e-mail. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Lonsarg ::

Edino volilna masa lahko zmajša vpliv trenutnih močnih vplivnežev, mail že ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Dionis ::

LeQuack je izjavil:

Kako pa se je izboljšala kakovost odkar so uvedli dopolnilno oziroma ga podražili?


Dvig dopolnilnega zavarovanja so izvedle privat zavarovalnice same. Zaradi tega pa ja, nič se ne bo izboljšalo na ta račun.

Še enkrat povdarjam... da denar odteka so problem več ali manj javna naročila. Bil je predlog, da bi bila naročila potrošnega materiala in opreme centralizirana in da bi imel za to posebej skupino, ki bi dobavljala le tega direktno od proizvajalca. Ne pa sedaj, ko ima skoraj vsaka bolnica svoje dobavitelje, ki so še vmesni člen in potem nekateri vlečejo mastne provizije. Pri tej skupini bi pa še naredil varovalo, da ne smeš biti na tem položaju, kaj pa vem, več kot 3 leta. Toliko, da ne postanejo nabavniki preveč prijateljski s proizvajalci.
Da pa ne pride do sprememb pri javnih naročilih, pa beri moj prvi post. Sprejem zakona v parlamentu in poglej kolikšen delež lumpov sedi notri in kje jim je interes. Pa prosim, po izkušnjah sodeč večina ljudi ne ve kaj se sploh sprejema v parlamentu, kaj se predlaga in kako glasujejo stranke. Velik delež v škodo državljanov. Ampak ja, ko je pa treba pred kamerami za 24ur povedati kaj všečnega raji, pa se vse uredi. Kako pa je dejansko, je pa druga stvar.

Verjetno si ne želiš privatnega zdravstva ali se pa res ne zavedaš kako bi izgledalo privatno. Čisto tako en pavšalen primer. Podobno bi bilo kot z nekaterimi mehaniki. Rekli bi ti... ja gospod, potrebno je zamenjati to pa to pa to, pa to košta toliko. Večina se jih ne spozna in bo dala to popraviti. Tako bi morda ti kupil kakšna zdravila ali še kaj večjega, kar sploh ne bi potreboval. Pač definitvno bi se dogajalo zlorabe.

harvey ::

Pač definitvno bi se dogajalo zlorabe.

Zlorabe in povezanost le teh glede na lastništvo oz. organiziranost - javno (koncesija) ali zasebno ni prav v nobeni zvezi. Torej bi po tvojem lahko zaključil, kar je zasebno je zloraba, javno pa odlično. Napačna predpostavka. Zloraba, če jo lahko tako označimo, je lahko v obeh svetovih.

Zloraba je recimo tudi, da izkoristiš vstopno točko (preskok čakalne vrste) pri zasebniku in potem te ista oseba, ki je "zasebnik popoldan", dopoldan pa "javni" dokončno obdela v javnem delu. Potrebno se je zavedati, da javni ali zasebni denar pride od državljanov.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: klihk ()

jernejl ::

Dionis je izjavil:

Bil je predlog, da bi bila naročila potrošnega materiala in opreme centralizirana in da bi imel za to posebej skupino, ki bi dobavljala le tega direktno od proizvajalca. Ne pa sedaj, ko ima skoraj vsaka bolnica svoje dobavitelje, ki so še vmesni člen in potem nekateri vlečejo mastne provizije.

A, če bo to delala samo ena skupina ljudi, potem pa korupcijskega tveganja ni? Kaj pa, če bodo potem vsi kupovali drago, namesto tako, kot je sedaj, ko drago kupujejo zgolj nekateri, drugi pa ne?
Aja, saj res, če bodo vsi kupovali po isti ceni, ne bo več mogoče gledati drug k drugemu in ugotavljati, ali je cena visoka ali ni.

Lonsarg ::

harvey je izjavil:


Zloraba je recimo tudi, da izkoristiš vstopno točko (preskok čakalne vrste) pri zasebniku in potem te ista oseba, ki je "zasebnik popoldan", dopoldan pa "javni" dokončno obdela v javnem delu.
Do te zlorabe pride zaradi slabe ločitve zasebnega in javnega. Zasebnik nima kaj si deliti pacienta z javnimi, ali je od enih ali drugih, vsak z ločeno vstopni in izstopno točko.

Dopolnilno zavarovanje je prav tako problem preslabe ločitve zasebno/javno. Tudi podaljevanje koncesij je preslaba ločitev, naj dela kdor hoče od zasebnikov direkt brez koncesije in naj se grebejo za paciente, ne pa da se koncesije tala preko komisij v javnih zavodih halo. Zavarovalnica da fiksni znesek enak vsem zavodom, javnim in privatnim, zdaj se pa grebte za paciente, problem rešen.

anketar ::

wiz zdravje (AS), dopolnilno je 31,02€, do septembra je še neki cajta, ko bo pršel cajt bom premislu če bom prešaltu

klihk ::

harvey je izjavil:



Zloraba je recimo tudi, da izkoristiš vstopno točko (preskok čakalne vrste) pri zasebniku in potem te ista oseba, ki je "zasebnik popoldan", dopoldan pa "javni" dokončno obdela v javnem delu. Potrebno se je zavedati, da javni ali zasebni denar pride od državljanov.


Ne poznam takega primera...

Pardon, napačno kliknil predlagaj izbris namesto citiraj. Ne morem najti opcije razveljavi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klihk ()

feryz ::

Seveda bodo tudi ostali podražili. Ker smo v Sloveniji.
Če bi bil jaz direktor konkurenčne zavarovalnice, bi zdajle dal Vzajemni po pič...
Folk za en evro menjuje mobitel ponudnika, za 3 evre televizijo-internet, za 5 evrov elektriko.
S pravo reklamo, televizijsko, kaslci..., bi tudi tole ljudje menjali. V družini sta dva, če ne več plačnikov, se pravi 8 evrov mesečno in več. Ko bi od Vzajemne odkorakalo par 100k folka, bi tudi oni začeli drugače razmišljati.

P.S. Ker zavarovanja nimam, ne morem do drobnega tiska. Vseeno mislim, da je menjava možna, v primeru enostranske spremembe pogojev.

zobnik ::

Saj vas noben ne sili, da ste dopolnilno zavarovani. Saj se lahko vrjetno zaavrujete tud v Italiji, Avstriji, kjer je bolj pravično.
Vse je napisan na googlu kaj krije obvezno kaj dopolnilno in to na primeru.

https://www.google.si/search?q=dopolnil...

LeQuack ::

feryz je izjavil:

Seveda bodo tudi ostali podražili. Ker smo v Sloveniji.
Če bi bil jaz direktor konkurenčne zavarovalnice, bi zdajle dal Vzajemni po pič...


Ti direktorji se poznajo in kofektajo skupaj, valda si ne bodo konkurirali.
Quack !

BCSman ::

V primeru podražitve bi moral biti tisti 3-mesečni odpovedni rok preklican, saj tudi npr. pri internetnih ponudnikih so v primeru podražitev določene nekatere pravice potrošnikom. Drugače bi teoretično lahko podražili za 20eur in bi moral še 3 mesece plačevati 20eur dražje zavarovanje? Je kdo kaj gledal splošne pogoje?

Wrop ::

Saj kake konkurence, razen na papirju, pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju niti nimamo. Kaj pa lahko sploh zavarovalnice same določajo? Samo ceno.

Sumo ::

BCSman je izjavil:

V primeru podražitve bi moral biti tisti 3-mesečni odpovedni rok preklican, saj tudi npr. pri internetnih ponudnikih so v primeru podražitev določene nekatere pravice potrošnikom. Drugače bi teoretično lahko podražili za 20eur in bi moral še 3 mesece plačevati 20eur dražje zavarovanje? Je kdo kaj gledal splošne pogoje?


To tudi mene zanima. Zakaj bi podražili samo za 20 eur, lahko podražijo za 1000 eur, pa bo folk še vedno moral plačati tri obroke...

MIHAc27 ::

Jaz dopolnilnega ne plačujem. Se zavedam, koliko bi to lahko stalo, ampak...do sedaj sem imel za doplačat par evrov. Pa ene dvakrat sem šel samoplačniško k zobarju, da so me takoj uredili, ne pa da čakam.
Dvakrat sem se tudi peljal z rešilcem. Vsakič so zdravniki ocenili, da je dovolj nujno, bi brez težav preživel, tudi če me ne bi. Strošek 0, čeprav sem v enem primeru moral biti 1 cel dan na urgenci na opazovanju.

Meni je bolj pomembno, da sem zavarovan za smrt in da družina ne bo imela takoj finančnega šoka. Obojega pa ne morem plačevati.

FTad ::

Ker je ze toliko nerganja in debate glede podrazitve zavarovanja itd, me zanima, ce bi sprejeli, da je sedaj vsak recept tudi placljiv. Recimo, da je cena za vsak recept 3€.

Npr, v AT je tako, da je trenutno za recept potrebno placati 6.10€. Dodatno pa je se:
- na en recept gre samo ena skatlica zdravil, tj max 30 tablet
- ce je zdravilo, ki ga dobis na recept cenejsi od 6.10€, potem placas samo tisto ceno, ce je pa drazji od cene recepta, pa placas samo 6.10€

Moje mnenje je, da bi se s taksno uvedbo mocno zmanjsali stroski zavarovalnic za kritje raznih zdravil ipd, ki jih pacienti pravzaprav ne potrebujejo ampak jih samo fehtajo, ko so ze ravno na obisku pri zdravniku. Za primer vam dam dogodek, ki mi ga je povedal prijatelj, ki dela kot druzinski zdravnik. Torej glede na zdravstveno stanje mu predpise zdravilo X, za katerega je potrebno pri dvigu doplacati se 1.5€. Pacient je takoj potozil, ce bi lahko dobil kaksnega drugega, za katerega ni doplacila.

Druga stvar, za katerega sem mnenja, da bi se spremenilo ob uvedbi placljivosti recepta je, da bi se skrajsale vrste v cakalnicah, saj osebe ne bi vec hodile tam za vsak drek, ki sploh ni nujen. Drugi primer o katerem mi je prijatelj pripovedoval je, ko je dezural in je zvecer v cakalnici cakalo 10 oseb, nakar je dobil klic in je moral na teren. Ni ga bilo 1-2 uri zaradi nujnosti tega primera. Glej ga zlomka, v cakalnici cakajo samo se trije. Torej 7 izmed tistih niso imeli tako nujno stanje.

Tretji primer je, placljivost za prihod na urgenco za zivljensko neogrozene situacije. Npr cena 10-20€. Se tretji primer od prijatelja zdravnika. Prisla je romkinja na urgenco zaradi nekega izpuscaja na trebuhu, katerega je imela ze vsaj 1 teden. Prosila ga je, ce bi lahko dobila zanj antibiotike. Stanje ni bilo nujno, komot bi se narocila pri svojem zdravniku v dopoldanskem casu. Zdravnik jo odslovi, nakar pride cez pol ure spet v cakalnico, tokrat je imela bolecine v usesih. Spet je fehtala za antibiotik. Torej v obeh situacijah ni bilo zivljenske ogrozenosti, zdravnik je pa zaradi tega izgubil vsaj 30 min za nenujen primer.

Sem mnenja, da bi bil vsak recept placjiv, vsak obisk pa placljiv za simbolicno ceno 1€(!) in vsak nenujen obisk pri dezurnemu zdravniku zvece ali ponoci 10-20€. Grem stavit, da bi se s tem ukrepom takoj zmanjsale cakalne vrste.

Kaj menite ostali?

Mato989 ::

FTad je izjavil:

Ker je ze toliko nerganja in debate glede podrazitve zavarovanja itd, me zanima, ce bi sprejeli, da je sedaj vsak recept tudi placljiv. Recimo, da je cena za vsak recept 3€.

Npr, v AT je tako, da je trenutno za recept potrebno placati 6.10€. Dodatno pa je se:
- na en recept gre samo ena skatlica zdravil, tj max 30 tablet
- ce je zdravilo, ki ga dobis na recept cenejsi od 6.10€, potem placas samo tisto ceno, ce je pa drazji od cene recepta, pa placas samo 6.10€

Moje mnenje je, da bi se s taksno uvedbo mocno zmanjsali stroski zavarovalnic za kritje raznih zdravil ipd, ki jih pacienti pravzaprav ne potrebujejo ampak jih samo fehtajo, ko so ze ravno na obisku pri zdravniku. Za primer vam dam dogodek, ki mi ga je povedal prijatelj, ki dela kot druzinski zdravnik. Torej glede na zdravstveno stanje mu predpise zdravilo X, za katerega je potrebno pri dvigu doplacati se 1.5€. Pacient je takoj potozil, ce bi lahko dobil kaksnega drugega, za katerega ni doplacila.

Druga stvar, za katerega sem mnenja, da bi se spremenilo ob uvedbi placljivosti recepta je, da bi se skrajsale vrste v cakalnicah, saj osebe ne bi vec hodile tam za vsak drek, ki sploh ni nujen. Drugi primer o katerem mi je prijatelj pripovedoval je, ko je dezural in je zvecer v cakalnici cakalo 10 oseb, nakar je dobil klic in je moral na teren. Ni ga bilo 1-2 uri zaradi nujnosti tega primera. Glej ga zlomka, v cakalnici cakajo samo se trije. Torej 7 izmed tistih niso imeli tako nujno stanje.

Tretji primer je, placljivost za prihod na urgenco za zivljensko neogrozene situacije. Npr cena 10-20€. Se tretji primer od prijatelja zdravnika. Prisla je romkinja na urgenco zaradi nekega izpuscaja na trebuhu, katerega je imela ze vsaj 1 teden. Prosila ga je, ce bi lahko dobila zanj antibiotike. Stanje ni bilo nujno, komot bi se narocila pri svojem zdravniku v dopoldanskem casu. Zdravnik jo odslovi, nakar pride cez pol ure spet v cakalnico, tokrat je imela bolecine v usesih. Spet je fehtala za antibiotik. Torej v obeh situacijah ni bilo zivljenske ogrozenosti, zdravnik je pa zaradi tega izgubil vsaj 30 min za nenujen primer.

Sem mnenja, da bi bil vsak recept placjiv, vsak obisk pa placljiv za simbolicno ceno 1€(!) in vsak nenujen obisk pri dezurnemu zdravniku zvece ali ponoci 10-20€. Grem stavit, da bi se s tem ukrepom takoj zmanjsale cakalne vrste.

Kaj menite ostali?


Jaz se strinjam, je pa spet nefer... ker recimo jaz plačujem osnovno in dodatno 200€ mesečno od plače in vsega ali pa še malo več bi moral preverit bruto 2 in potem ko 1x na 3 leta rabim škatlico tablet bom moral SPET plačat... Moralo bi bit 1-3 recepte letno free ostalo pa magari duplo, ne pa da mi večinsko zdravi plačujemo potem spet tiste večinsko bolane ki se ne pazijo...

Še najboljše pa bi bilo da ukinemo dodatno zdr. zavarovanje in uvedemo kot praviš ti z mojim dodatkom 1-3 recepte letno free.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Nejcos ::

Nekateri zbolijo tudi če se pazijo...Kaj pa tisti, ki se bolni rodijo? Enostavno nekateri ne razmišljate, da se kakšna bolezen oz nesreča lahko zgodi komurkoli in kadarkoli. Ne bodite tako sebični.

kalorijagr ::

Mato989 vsa zdravila so free, imaš zdravila z enako učinkovino, ki je free v primeru, da je "original" plačljiv.
In tudi v zdravstvo ne plačaš tako veliko, ker 2400 na leto ni veliko, v 20 letih boš pokril mogoče slabo polovico zdravljenja neke resne bolezni. Brez da računamo zdravljenje težkih poškodb ipd.

Mato989 ::

kalorijagr je izjavil:

Mato989 vsa zdravila so free, imaš zdravila z enako učinkovino, ki je free v primeru, da je "original" plačljiv.
In tudi v zdravstvo ne plačaš tako veliko, ker 2400 na leto ni veliko, v 20 letih boš pokril mogoče slabo polovico zdravljenja neke resne bolezni. Brez da računamo zdravljenje težkih poškodb ipd.


Problem je kaj pa če ne zbolim in samo umrem... pa gre ta denar v nič, enako kot pri penzijonu! In to mene moti, naj se torej daje penzija in zdravstvo na poseben račun, da bodo ljudje videli koliko so v minusu ali plusu dejansko in se naj deduje...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FTad ::

Nejcos je izjavil:

Nekateri zbolijo tudi če se pazijo...Kaj pa tisti, ki se bolni rodijo? Enostavno nekateri ne razmišljate, da se kakšna bolezen oz nesreča lahko zgodi komurkoli in kadarkoli. Ne bodite tako sebični.


Saj se bi dalo za take urediti poseben status, ce ze rabijo 10x vec obiskov na povprecno osebo in 10x vec receptov, ce se ze tako bojis za pravicnost.

Gre se za to, da se s takimi ukrepi, ki sem jih navedel zgoraj, razbremeni druzinske zdravnike in skrajsajo cakalne vrste, saj sedaj vsi na veliko izkoriscajo te obiske.

Mato989 je izjavil:

kalorijagr je izjavil:

Mato989 vsa zdravila so free, imaš zdravila z enako učinkovino, ki je free v primeru, da je "original" plačljiv.
In tudi v zdravstvo ne plačaš tako veliko, ker 2400 na leto ni veliko, v 20 letih boš pokril mogoče slabo polovico zdravljenja neke resne bolezni. Brez da računamo zdravljenje težkih poškodb ipd.


Problem je kaj pa če ne zbolim in samo umrem... pa gre ta denar v nič, enako kot pri penzijonu! In to mene moti, naj se torej daje penzija in zdravstvo na poseben račun, da bodo ljudje videli koliko so v minusu ali plusu dejansko in se naj deduje...


ja glej, zate bi bila idealna drzava potem USA, kjer vlada "everyone for themselves".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FTad ()

kalorijagr ::

Mato989 je izjavil:

kalorijagr je izjavil:

Mato989 vsa zdravila so free, imaš zdravila z enako učinkovino, ki je free v primeru, da je "original" plačljiv.
In tudi v zdravstvo ne plačaš tako veliko, ker 2400 na leto ni veliko, v 20 letih boš pokril mogoče slabo polovico zdravljenja neke resne bolezni. Brez da računamo zdravljenje težkih poškodb ipd.


Problem je kaj pa če ne zbolim in samo umrem... pa gre ta denar v nič, enako kot pri penzijonu! In to mene moti, naj se torej daje penzija in zdravstvo na poseben račun, da bodo ljudje videli koliko so v minusu ali plusu dejansko in se naj deduje...


Malo si prvo preberi, kako te stvari delujejo. Ne morem verjeti, da si s tvojimi izjemno nizkimi prihodki sploh upaš razmišljati o privatnih skladih za penzijo in privatnim zdravstvenim zavarovanjem.

zavajon ::

kalorijagr je izjavil:

Malo si prvo preberi, kako te stvari delujejo. Ne morem verjeti, da si s tvojimi izjemno nizkimi prihodki sploh upaš razmišljati o privatnih skladih za penzijo in privatnim zdravstvenim zavarovanjem.

Ja, to je zanimivo, kako nekateri, ki imajo sami zelo nizke prihodke, tako navijajo za privatizacijo vsega in se sploh ne zavedajo, da bi v tem primeru ravno oni ostali najbolj prikrajšani. Tudi sam poznam nekaj takih.

Mato989 ::

zavajon je izjavil:

kalorijagr je izjavil:

Malo si prvo preberi, kako te stvari delujejo. Ne morem verjeti, da si s tvojimi izjemno nizkimi prihodki sploh upaš razmišljati o privatnih skladih za penzijo in privatnim zdravstvenim zavarovanjem.

Ja, to je zanimivo, kako nekateri, ki imajo sami zelo nizke prihodke, tako navijajo za privatizacijo vsega in se sploh ne zavedajo, da bi v tem primeru ravno oni ostali najbolj prikrajšani. Tudi sam poznam nekaj takih.


Kako če že 10 let vplačujem in nič ne porablja... 1 škatlico lekadola sem pojedel v 10 letih... če pa zbolim in bi imel keš na računu pa se bi še zmeraj lahko odločil da se poćim in dobi familja denar v našem sistemu pa keš izpuhti =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Machete ::

Daj že odrasti, ker tvoja otročjost presega meje forumskega razuma.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

scipascapa ::

fora teh zavarovalnic je, da si izplačujejo previsoke plače in verjetno še prostori, oglaševanje, marketing, strojna/programska oprema ipd....to nanese....ta denar bi raje direktno preko ZZZS imela na voljo za stroške zdravljenje itd.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Saj, če sem prav razumel zapisano pri vzajemni so imeli izgube nekje toliko kolikor so imeli stroške oglaševanja (zakaj je le to sploh potrebno?). Torej če ne bi oglaševali bi imeli čez 4 miljone dobička. No sedaj bojo podražili, dodali še kako reklamo ali fikus in drugo leto spet jamrali, da je izguba in je treba dražiti...

Enako preostali zavarovalnici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daniel ()

Mato989 ::

Machete je izjavil:

Daj že odrasti, ker tvoja otročjost presega meje forumskega razuma.


A res? Kaj pa ko plačujemo vse in ne moremo koristit še ko rabimo? Hvala lepa za tako zdravstvo in obvezno vplačevanje, na tak način bi tudi jaz lahko fural vse.

Kljub temu, da redno plačujete osnovno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ni nujno, da boste lahko uveljavljali tudi vse pravice, ki vam pripadajo. Na območju Mestne občine Ljubljana je denimo skoraj nemogoče dobiti osebnega zdravnika, pa čeprav so se v zdravstvu zavezali, da nihče ne sme ostati brez. Družinskih zdravnikov v Sloveniji preprosto ni, zato se zdaj ozirajo proti Balkanu.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:

Machete je izjavil:

Daj že odrasti, ker tvoja otročjost presega meje forumskega razuma.


A res? Kaj pa ko plačujemo vse in ne moremo koristit še ko rabimo? Hvala lepa za tako zdravstvo in obvezno vplačevanje, na tak način bi tudi jaz lahko fural vse.

Kljub temu, da redno plačujete osnovno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ni nujno, da boste lahko uveljavljali tudi vse pravice, ki vam pripadajo. Na območju Mestne občine Ljubljana je denimo skoraj nemogoče dobiti osebnega zdravnika, pa čeprav so se v zdravstvu zavezali, da nihče ne sme ostati brez. Družinskih zdravnikov v Sloveniji preprosto ni, zato se zdaj ozirajo proti Balkanu.


Na zdravstvenem domu za študente vem da podijo stranke stran, takoj ko zgubijo status, čeprav vedo da bodo ti ljudje potem brez osebnega zdravnika.
Quack !

Mato989 ::

Ampak plačevat pa moramo vsi za tole greznico od zdravstva... saj itak nimamo dostopa do storitev ki jih moramo pod prisilo plačat ali se izselit ali biti brezposelni lol...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:

Ampak plačevat pa moramo vsi za tole greznico od zdravstva... saj itak nimamo dostopa do storitev ki jih moramo pod prisilo plačat ali se izselit ali biti brezposelni lol...


To zdravnikov ne zanima, zdaj je čas dopustov in jim je treba dat mir.
Quack !

Vazelin ::

vsi ki super hvalijo naše zdravstvo si itak pri privat zobarjih popravljajo zobe.:)
Morda pri javnem zobarju res prideš čez, če hodiš od malega redno. Če pa moraš sedaj nekomu se prijavit itak traja več mesecev in potem še X časa do obiska in začetka popravljanja
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Zvitor ::

Pozdravljeni,

tudi jaz sem opazil višjo položnico dodatnega zdr. zav. Vzajemna, za okrog 5 € več kot prej. Sprašujem se, zakaj to že leta sploh plačujem. Pri zdravniku nisem nikoli. Razen mogoče 1x na 2 leti za kakšno gripo, včasih kakšen antibiotik. Ko sem bil pri zobarju, mi je računal plombe posebej, Vzajemna ni nič pomagala tam.

Glavno kar me zanima pa je tole. Če preneham s plačevanjem Vzajemne oz. dod. zdr. zavarovanja, prekinem zadevo pač. In tako prihranim vsak mesec cca. 35 €. V primeru da potem zobilim in potrebujem nekaj kar dod.zdr.zav. krije - in se ponovno prijavim in začnem plačevati mesečno položnico, od kdaj dalje lahko spet uporabljam te ugodnosti ki jih potem krije Vzajemna?

Upam, da se razume, kaj sprašujem...

Hvala.

Smurf ::

Mislim, da lahko v roku 3 mesecev. Seveda bos ob tem placeval tudi visjo premijo.

Ganon ::

Zvitor je izjavil:

Glavno kar me zanima pa je tole. Če preneham s plačevanjem Vzajemne oz. dod. zdr. zavarovanja, prekinem zadevo pač. In tako prihranim vsak mesec cca. 35 EUR. V primeru da potem zobilim in potrebujem nekaj kar dod.zdr.zav. krije - in se ponovno prijavim in začnem plačevati mesečno položnico, od kdaj dalje lahko spet uporabljam te ugodnosti ki jih potem krije Vzajemna?


Zaradi takšnih škrtuhov obstajajo varovalke. In verjemi, da se boš v trenutku, ko bo šlo nekaj narobe (upaj, da nikoli), nehal spraševati o smiselnosti plačevanja par deset evrov mesečno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Zvitor ::

Smurf je izjavil:

Mislim, da lahko v roku 3 mesecev. Seveda bos ob tem placeval tudi visjo premijo.


Lahko prosim razložiš to z višjo premijo?

Mato989 ::

Ganon je izjavil:

Zvitor je izjavil:

Glavno kar me zanima pa je tole. Če preneham s plačevanjem Vzajemne oz. dod. zdr. zavarovanja, prekinem zadevo pač. In tako prihranim vsak mesec cca. 35 EUR. V primeru da potem zobilim in potrebujem nekaj kar dod.zdr.zav. krije - in se ponovno prijavim in začnem plačevati mesečno položnico, od kdaj dalje lahko spet uporabljam te ugodnosti ki jih potem krije Vzajemna?


Zaradi takšnih škrtuhov obstajajo varovalke. In verjemi, da se boš v trenutku, ko bo šlo nekaj narobe (upaj, da nikoli), nehal spraševati o smiselnosti plačevanja par deset evrov mesečno.


Škrtuhov? Eni pač služimo denar in ob nesmiselnosti vplačevanja raje ta denar damo na stran... sploh ko si mlad je plačevanje dodatnega skorajda brezveze, če nisi kronični bolnik... recimo sam sem med 18 in 28tem letu bil 1x pri zdravniku in 3x pri zobozdravniku... plombe sem itak moral plačat, zdravnik pa je bil longeta, to pa je stalo MANJ kot sem dodatnega vplačal v 10 letih, verjami!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg ::

Dlje ko nekdo ne plačuje premije več "dodatnih procentov zaradi dolžine nezevarovane dobe" se mu obračuna če začne spet plačevati. Računica je taka da dolgoročno zagotovo plača vse kar je prišparal z neplačevanjem in še kaj ekstra, je potem le bolje pač za vedno neplačevati in toliko našparati da kriješ iz lastnega žepa kar se zgodi.

Kar se pa tiče "nič nisem koristil" logike je pa to enako kot pri rednem zavarovanju, 50% koriščenja gre za 60let +. Ena varjanta bi bila da sedaj plačujemo minimalno ko smo mladi, sam bi potem morali plačevati 1000EUR-2000EUR mesečno ko smo stari če bi se hoteli nazaj zavarovat. Mislim da to ni izvedljivo ker noben v Sloveniji ni dosti discipliniran da bi imel v starosti tok ekstra keša za tako zavarovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

Dlje ko nekdo ne plačuje premije več "dodatnih procentov zaradi dolžine nezevarovane dobe" se mu obračuna če začne spet plačevati. Računica je taka da dolgoročno zagotovo plača vse kar je prišparal z neplačevanjem in še kaj ekstra, je potem le bolje pač za vedno neplačevati in toliko našparati da kriješ iz lastnega žepa kar se zgodi.

Kar se pa tiče "nič nisem koristil" logike je pa to enako kot pri rednem zavarovanju, 50% koriščenja gre za 60let +. Ena varjanta bi bila da sedaj plačujemo minimalno ko smo mladi, sam bi potem morali plačevati 1000EUR-2000EUR mesečno ko smo stari če bi se hoteli nazaj zavarovat. Mislim da to ni izvedljivo ker noben v Sloveniji ni dosti discipliniran da bi imel v starosti tok ekstra keša za tako zavarovanje.



Meni se pa zdi to dobro... ker če umreš pred 60tim ogromno profitiraš ;)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mare2 ::

Zvitor je izjavil:

Če preneham s plačevanjem Vzajemne oz. dod. zdr. zavarovanja, prekinem zadevo pač.


Ne prenehaj kar tako plačevati. Lahko pa pisno odjaviš s 3 mesečnim odpovednim rokom.

Ko boš na novo sklenil zavarovanje (če boš in če ga ne bodo prej ukinili) boš imel tri mesece karence (plačal boš, ne boš pa zavarovan).

Po določenem času se ti tudi premija zviša, odvisno od tega, koliko let ne boš zavarovan. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

joze67 ::

Premija se zviša za 3% za vsako polno nezavarovano leto, ko si bil zavezanec (!) za dopolnilno zavarovanje, a nisi bil zavarovan.
Torej se zavaruješ, takoj (ali naslednji dan) odpoveš in uživaš 11 mesecev.

Ne pozabi, doplačila nezavarovanih so navzgor omejena.

Zvišanje premije je omejeno na 80% (1,8x)

Mato989 ::

itak bodo skinli, odjaviš zdaj pša nikol ne prijaviš več :D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mare2 ::

Mato989 je izjavil:

itak bodo skinli, odjaviš zdaj pša nikol ne prijaviš več :D


To govorijo že več let, pa nič od tega.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

zobnik ::

Če nimaš dopolnilnega so doplačila majhna, za operacijo ...0 evrov- 100-200 evrov al v nahujšem primeru 1000 evrov, seveda govorim samo o operaciji in ne tudi o nadaljnem zdravljenju
400 evrov prišparaš/leto, v 10 letih 4000 evrov, v 25 letih pa že 10.000 evrov.
Večinoma je tako kar je nujno krije osnovno zavarovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

joze67 ::

Prišparaš ... dokler si mlad in zdrav :)

Lonsarg ::

Evo plačana letna premija za WIZ/Adriatic, da tudi če še oni kot zadnji podražijo imam vsaj še eno leto po nižji ceni:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Kosek1 ::

Lonsarg je izjavil:

Evo plačana letna premija za WIZ/Adriatic, da tudi če še oni kot zadnji podražijo imam vsaj še eno leto po nižji ceni:)

Čez eno leto pa bodo itak že ukinili, upam :)

soncee1 ::

će bi vsak državljan vsaj malce preletel kaj vse nudi dodatno zavarovanje ,bi hitro ugotovil da je to največji nateg zadnje 20 let. Jaz sem to že davno ugotovil in ni opcije da bi njim vsako leto dal v žepe 400€. Ma dajte LJUDJE HUDIRJA ,MALCE SE RAZSVETLITE IN RAZMIŠLJAJTE

soncee1 ::

Lonsarg je izjavil:

Dlje ko nekdo ne plačuje premije več "dodatnih procentov zaradi dolžine nezevarovane dobe" se mu obračuna če začne spet plačevati. Računica je taka da dolgoročno zagotovo plača vse kar je prišparal z neplačevanjem in še kaj ekstra, je potem le bolje pač za vedno neplačevati in toliko našparati da kriješ iz lastnega žepa kar se zgodi.

Kar se pa tiče "nič nisem koristil" logike je pa to enako kot pri rednem zavarovanju, 50% koriščenja gre za 60let +. Ena varjanta bi bila da sedaj plačujemo minimalno ko smo mladi, sam bi potem morali plačevati 1000EUR-2000EUR mesečno ko smo stari če bi se hoteli nazaj zavarovat. Mislim da to ni izvedljivo ker noben v Sloveniji ni dosti discipliniran da bi imel v starosti tok ekstra keša za tako zavarovanje.

ti pa res NIMAŠ POJMA O EKONOMIKI !!!!
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937825 (9665) jocoj
»

dopolnilno zavarovanje, kje in zakaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9114914 (12679) Alien123
»

Smisel zavarovalnic

Oddelek: Loža
224167 (3075) alexa-lol

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723764 (22241) Gandalfar
»

Zdravstvo

Oddelek: Problemi človeštva
439002 (5962) LeQuack

Več podobnih tem