» »

Vprašanja glede NF7-S in EP-8rda3+

Vprašanja glede NF7-S in EP-8rda3+

m.i.h.a. ::

Prosim vas ne te teme zaklepat ali premikat v druge teme, ker sem že spraševal in nisem dobil odgovora.
Torej zanima me katero plato: NF7-s (Abit) ali EP-8rda3+ (Epox)?

O plošči NF7-S me zanima:
-kateri bios je priporočljivo imeti, glede na navijanje in performanse
-kakšen je kaj problem padanja voltaže ob navijanju
-ali res potrebujem soundstorm, če bom itak uporabljal slušalke in včasih dva zvočnika
-kakšne so težave z nadgraditvijo biosa
-se težave z nadgraditvijo biosa pojavijo samo na tej plati ali na vseh z nforce2 čipovjem

O 8rda3+ pa:
-kakšne so kaj njene performanse v primerjavi z abitko, gledal sem več testov ampak nekje govorijo tako drugje spet drugače
-ali je res, da pri epoxovih platah velja, da imaš 50% možnosti, da dobiš slabo overclockabilno plato (istega tipa)
-kakšna je kaj razlika med MCP in MCP-T sb.
-kako se kaj navija (tukaj jo na enih straneh hvalijo, na drugih ne)
-mi lahko kdo, kateri ima to plato, pošlje priročnik (manual), če je seveda v pdf obliki MAIL

Predvsem me zanimajo argumentirani odgovori od lastnikov teh plošč in odgovorov ne napihovati v prid ene plate.
To je za enkrat to več vprašanje se trenutno ne spomnim, rad bi jih pa vedel preden kupim plato.
  • spremenil: m.i.h.a. ()

Zheegec ::

Imam 8Rda, bom samo povedal kar je bolj kot ne univerzalno:D
ali res potrebujem soundstorm, če bom itak uporabljal slušalke in včasih dva zvočnika

Ne, samo pa porabi manj CPU power.
se težave z nadgraditvijo biosa pojavijo samo na tej plati ali na vseh z nforce2 čipovjem

Včasih so bili problemi, sedaj so bolj kot ne izginili. Z novimi BIOSi ti plata preveri nastavitve, nato pa jih shrani, kar pomeni manj crknjenh plat.
kakšne so kaj njene performanse v primerjavi z abitko, gledal sem več testov ampak nekje govorijo tako drugje spet drugače

nForce2 plate so res zelo izenačene po performansah, med njimi lahko delaš razlike samo po ceni, navijanju, dodatkih (recimo SATA, soundstrom,...)
ali je res, da pri epoxovih platah velja, da imaš 50% možnosti, da dobiš slabo overclockabilno plato (istega tipa)

To je tudi pi NF7-S, sploh z V2.0, kar prečekiraj forum.
kakšna je kaj razlika med MCP in MCP-T nb.

To je Sb, ne pa nb. MCP-T je boljši, več dodatkov, soundstorm.
NB je pa IGP ali SPP.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nodes ::

Kaj pa Gigabyte GA-7NNXP

dober overclock
stabilnost
3-Phase napajanje
edina nForce2 plošča s štirimi memorijskimi utori.....

morphling1 ::

Jep Gigabyte seka po mojem boljša od obeh zg. omenjenih n2 plošč, če bi imela luknje okrog socketa bi jo takoj vzel. Zelo zanimiva zna bit tudi DFI NFII ultra lanparty, vsaj ocenjena je bila odlično Anandtech test. Na žalost pa tudi ta nima lukenj okrog socketa, kar seveda ni problem za 90% ljudi, ampak nekateri to hočemo.

ps. sem še enkrat prebral ta test in mi je plata res zelo dobra, me prav zanima koliko stane pri PCHANDu (vsaj mislim da so oni uvozniki), ker dve tako dobri plati kot DFI in Gigabyte brez lukenj, bo treba že nekaj pogruntat za dobro montažo bloka na socket :D btw. z Abitko nisem preveč navdušen glede navijanja, preveč nihajo v kvaliteti, Epox pa podobno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

m.i.h.a. ::

Gigabyte odpade, ker nima lukenj pa še predraga je, enako velja za DFI. Sicer bi imel katero raje kot pa abit oziroma epox, ampak kaj čmo ne mislim poslušat venta na procu novega bloka pa tudi ne mislim kupovati.

Kako je kaj z biosi in padanjem voltaže. Ni mi pa jasno zakaj na enih straneh epoxova plata prehiti nf7-s na drugih pa ne. Se mi zdijo eni testi preveč pristranski. Če bi videl recimo 3 teste teh dveh plat in bi vsaj na dveh vodila abitka (recimo) bi jo kupil, tako pa sem našel le strani na katerih se rezultati razlikujejo (enkrat je boljša abitka drugič epox), tako da sem res v dilemi. Podobno je tukaj na forumu v, katerem so nekateri nezadovoljni z abitko (recimo: morphling, gufy,...).

Je epox boljša naložba, glede navijanja, hitrosti...?

frenk ::

epox zne bit hitrejš ampak se govori da je sestavljena iz slabših el. elementov in zato hitreje začne šepat...to so mi dozdej rekl na dveh servisih:\...jest mam 8rda+ in dela BP:) in če bi še enkrat kupval bi jo tud kupu

m.i.h.a. ::

Nekako se nagibam k nf7-s, ker z epoxovimi platami sem od večih slišal da so z njimi problemi. Mi lahko odgovorite na tista vprašanja v prvem postu, kar se tiče abitke.

Ima kdo ploščo Gigabyte GA-7N400 Pro? Kako se kaj obnese pri navijanju in performansah?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

m.i.h.a. ::

Ah klinc pa ta gigabyte. Nima lukenj okrog socketa, zato ne bo nič z njo.

Dr.SmaSh ::

LOL! :D

Jaz tud nacrtujem nakup NF7-S in vsi so mi jo svetovali...in tisti, ki jo imajo so mi rekli, da so zelo zadovoljni z njo.
..:: LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE! ::..

GUFY ::

Men je NF7-s crknla v TREH dnevih brez, da bi jo kaj preveč matral.
Tudi sam sem se nagibal h Gigabytu vendar me ZELO moti, ker tudi njihov najboljši-najdražji model nima lukenj za pritrditev vodnega bloka.
Zgleda da je pr platah tako kot pri procih, ene se bolj navijajo kot druge.:\ :\

KrazyIvan ::

V tem rangu se tud giba asus A7N8X-Delux.Plata je baje dobra, se solidno navija, ma dost dodatkov (kukr pač rabeš) pa še lukne ma!Se splača ščekerat, jaz jo dobim jutr upam da...
Ps: cen je okrog 32k sit..

m.i.h.a. ::

Oh ta asuska se mi še bolj dopade kot pa abit. Kje si jo pa našel za 32k, ker jaz najdem ceno samo okrog 39k? Dej sporoči mi prosim ko jo boš dobil. Jo lahko še kdo drug komentira?

boštjan ::

kreyzi ivan,kje si to asusko vido za 32k,ker tolko stane abitka nf7-s v JAE

nodes ::

Epox nudi največ za svojo ceno, prav tako tudi Abit, so še boljše z bistveno višjo ceno, ki še vedno niso idealne. Odloči se kaj rabiš in koliko si še pripravljen odšteti in pri teh zgoraj naštetih platah z MALO sreče ne moreš falit.

robio ::

Frend je prodajal Asusko. Nevem če jo je že prodal (je na jadranju do ponedeljka, takrat lahko zvem) ampak če koga zanima mi nej svoj mail pusti na zasebnih sporočilih pa mu bom sporočil.

GUFY ::

Asusko sem imel točno en dan, pa sem jo zamenjal za Abitko. Pri Asuski mi ni všeč, da ima prenizke voltaže za proc samo do 1.75V in da nima nastavljiva voltaže za VDD.
Drugače je pa čist cool plata seveda če rabiš vse kar je na De luxe izvedbi ima pa še vedno precej visoko ceno.

KrazyIvan ::

Glede cpu voltaže gre do 1.85v (saj kolkor piše na tomshardware) kar je nekje dovolj za navijanje z zračnim hlajenjem.Mora pa bit to delux verzija rev 2.Cena je pa 27.600 sit brez ddv pr pc-dom-u (pc-dom@siol.net)( se mi zdi da akcija) in po tej ceni sem jo jaz naročil.Torej je cenovno nekje na ravni abitke.Glede perfomansa pa kasnej ku dobim pa
zaženem..

m.i.h.a. ::

Če se ne motim ima abitka tudi voltažo proca samo do 1.85V z 0.05V skoki, pri asuski so pa skoki 0.025V. Enako voltažo ima tudi GB-7NNXPV in Aopen AK79D-400Max.

Kaj ima ta pc-dom kakšno internet stran in kje so stacionirani, v primeru, da dobiš pokvarjeno plato in hočeš uveljavljat garancijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

frenk ::

epox 8rda+ ma proc voltaže do 2.3V in če se ne motim ma tko tud abitka

Sami ::

Jaz mislim, da sta plati Epox in Abit zelo dobra izbira, ker jih res vsi zelo hvalijo.
Sam sem se odločil za Epox 8RDA3+, ker sem že prej imel Epox-ove plate in sem z njimi zelo zadovoljen, pa ne samo zaradi navijanja, ampak tudi stabilnosti in zelo veliko ponudijo za ta denar.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

m.i.h.a. ::

Ah ne vem no, meni se asuska trenutno še najbolj dopade. Abit-ka se ne dopade morphlingu, gufy-u,..ima neke probleme z voltažo,... Skratka na tem forumu je deležna veliko kritik.

KrazyIvan ::

Firma je v celju, stran se mi zdi v izdelavi.Garancijo uveljavljaš pri njih, tako kot mlacom ali jae.Glede plate pa tko, v bistvu sta si z abitko ob boku, tako da ni neke velke razlike
razen mogoče več kritik o abitki glede na asusko, ki jih je sicer manj a se mi zdi, da so malo bolj kvalitetne.Glede voltaž sta si identični tudi za cpu drugače pa test vseh treh tukaj
omenjenih in si poglejte.Odločitev je vaša....Epox pa meni ne pride v poštev zaradi "slabe" kvalitete, o kateri se govori in sem sprobal pri frendu, ki dobil pokvarjeno, pa nima soundstorma, kar je tut nek dejavnik ma pa sicer okrogle kable pa se "dobro" navija..

m.i.h.a. ::

No, da še jaz napišem eno stran z zbranimi testi. TUKAJ! Sem jih pa pogledal že toliko, da me že roka boli. Vredno ogleda za vse, kateri kupujete plate in iščete razne reviewe.

m.i.h.a. ::

Kako je z odklenjenostjo procesorjev na plati asus a7n8x 2.0 delux, ker nekateri pravijo, da niso vsi proci odklenjeni, nisem pa siguren, če so mislili to verzijo plošče, torej kako je stem?

boštjan ::

mislim,da je že blo milijonX povedano da so vsi proci na nForc2 UNLOCKED

m.i.h.a. ::

Zakaj so pa potem po netu vodiči za "wire trick" pri katerem povežeš dve luknji v socketu z žičko in ko vstaviš noter proc ti ga odklene, to naj bi bilo za plato a7n8x za ostale plate pa ne vem?

GUFY ::

Meni je cool plata od ABIT-a NF7 Rev 1.2, jo imam spet in mi velik bolš dela kot pa NF7-S. V primeru da dobiš to plato mislim, da je to dober nakup.

m.i.h.a. ::

Kje si jo pa kupil in kakšna je cena?
Do kje ji pa seže fsb?
Kakšna je še razlika med verzijo 2.0 razen v tistem Crush18d (al nekaj takega) čipovju?
Je v čem prikrajšana v primerjavi z verzijo 2.0?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

GUFY ::

Kupil ( zamenjali so mi jo za mojo staro, ki je crknila) sem jo v JAE cena je pa cca 27000 SIT. FSB je močno odvisen od RAM-a men pa je že šla tja do 220 Mhz.
Zdi se mi pa da ima verzija 2.0 drugačen NB, ampak ne vem točno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ploščo za AMD je

Oddelek: Kaj kupiti
382329 (1177) ČIP 008
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291334 (1074) Caligula
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930277 (16872) Jaffa
»

Matična plošča za AMD!

Oddelek: Kaj kupiti
371512 (929) Fury
»

Katero plato-NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
231306 (973) boštjan

Več podobnih tem