» »

ZDA: še 17 ovadb zoper Juliana Assanga

ZDA: še 17 ovadb zoper Juliana Assanga

vir: Flickr

Slo-Tech - Ameriško pravosodno ministrstvo je zoper Juliana Assanga vložilo še 17 kazenskih ovadb. Če je bil ustanovitelj Wikileaksa aprila osumljen zgolj računalniške prevare in zlorabe, ga tožilstvo zdaj po protivohunskem zakonu (Espionage Act) sumi še pridobitve in objave podatkov o nacionalni obrambi, potem ko je skupaj s Chelseo Manning domnevno zagrešil eno največjih razkritij tajnih informacij v zgodovini ZDA. Skratka, donedavna je v očeh tamkajšnjih tožilcev veljal za hekerja, po novem pa za špijona in izdajalca. Vsaka od novih ovadb mu lahko v najslabšem primeru prinese tudi po 10 let zapora. Zakon, po katerem je spisana ovadba je bil sicer doslej uporabljen izključno proti državnim uradnikom, ki so v javnost spravili kak tajni dokument, po poročanju ameriških medijev, pa doslej še noben tak primer ni bil uspešno pripeljan do obsodbe pred sodiščem.

Na ovadbe so se že odzvali pri Wikileaks in sicer z besedami, da gre za konec novinarstva, povezanega z državno varnostjo in obenem konec svobode govora v ZDA. Pri American Civil Liberties Union (ACLU) pa so izrazili bojazen, da bo po Assangovem primeru odprt lov tudi na druge medije in novinarje, ki so kdaj objavili kak tajen dokument.

Ameriško tožilstvo sicer stoji na podmeni, da Julian Assange ni deloval kot novinar, pač pa da je vedoma objavil imena tujih posameznikov, ki so sodelovali z ameriškimi tajnim službami in jih s tem spravil v življenjsko nevarnost.

Assange je bil aretiran v Londonu pred dobrim mesecem dni in zaradi izogibanja pozivom na sodišče nemudoma kaznovan na skoraj leto dni zapora. Takoj zatem se je začel boj proti izročitvi ZDA, obenem pa so tudi na Švedskem vnovič odprli kazenski postopek zaradi njegovega domnevnega posilstva. Za rešetkami se je te dni ponovno znašla tudi Chelsea Manning, potem ko je zavrnila pričanje glede Assanga pred veliko poroto.

60 komentarjev

«
1
2

pero50 ::

Amerika.. upam, da se jim enkrat cel svet maščuje za vso sranje, ki ga počnejo. Od teroriziranja civilistov, petrodolar, špjunanja povsod in vmešavanje v vsako stvar.
#nukethem

FlyingBee ::

...zaradi njegovega domnevnega posilstva... :|

jype ::

pero50 je izjavil:

petrodolar
Pejt s kolesom, pa jih boš nehal podpirat.

FlyingBee je izjavil:

...zaradi njegovega domnevnega posilstva... :|
Jebiga, če se zmeniš, da boš s kondomom, potem pa brez, si v razvitih državah posiljevalec. Med balkanci je to seveda normalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

FlyingBee ::

Besedno si posilil to temo z divjo izmišljotino.

Mu pa pritiče, da brez kondoma je lahko že majhen "leak" problem.

Zgodovina sprememb…

tardusm ::

Po tej logiki lahko v ZDA aretirajo vsakogar, ki se je kadarkoli dotaknil tipkovnice, kjerkoli na svetu... in še to ni nujno.
Če ne bo prišlo do splošnega upora EU politike in civilne družbe in (vsaj nekaterih ) pomembnih medijev proti globalnemu nasilju ZDA nad vsem in vsakomur, kar si ZDA razlagajo arbitrarno kot sovražno do ZDA, v nasprotju s civilizacijskimi normami, mednarodnimi standardi ter v nasprotju z lastno konstitucijo (povozili so jo že zdavnaj razni napol tajni "proti-teroristični" predpisi in predsedniški izvršilni ukazi), smo v kratkem opleli. Sicer pa tudi Evropa ni daleč, saj ravnokar v Franciji zaslišujejo novinarja zaradi izdaje uradne tajnosti (to je - razkritja barab v predsednikovi senci).
Če bi tudi ameriška javnost k uporu kaj dodala, ne bi bilo nič narobe, saj so bili, so in bodo prvi na vrsti. Opuščeni in posebej "prilagojeni" Wallmart centri so v ta namen tam že pripravljeni.
V primeru, da bi s takim pompom obtožili žvižgača ali novinarja v Rusiji ali kje drugje (razen morda v Izraelu, Saudovi Arabiji...), bi zvonili vsi zvonovi na BBC, CNN, FOX.
ZDA in VB bi nemudoma razširili sankcije.

jype ::

ZDA komot prisiliš, da spoštujejo ECHR: S Kitajsko in Rusijo podpišeš obrambni sporazum.

tiborrr ::

jype je izjavil:

pero50 je izjavil:

petrodolar
Pejt s kolesom, pa jih boš nehal podpirat.

Ne vtikam se pogosto v te kvazipolitične debate, ampak ko berem take bedarije se pa moram oglasiti.
Praktično vsa plastika v uporabi pa pride iz procesa izkopa katere surovine?

... Aja, sem si kar mislil.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Bwaze6 ::

Spremljamo pokop raziskovanega novinarstva. Če bo Julian Assange dobil 170 let zapora, bo to nedvoumen namig, kaj čaka vse novinarje, če kanijo škodovati ameriškim nacionalnim interesom - protiustavno delovanje vej oblasti gor ali dol.

FireSnake ::

Kaj pa obtožnica proti Muriki?
Nič?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

jype ::

tiborrr je izjavil:

Praktično vsa plastika v uporabi pa pride iz procesa izkopa katere surovine?
Nafto lahko kupiš pri Norvežanih - pa ni ti treba plačat v "petrodolarjih".



Dumbasses gonna dumbass.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

k4vz0024 ::

Gotovo ga bodo obtožili za zaroto proti John F. Kennedya:));((

war-dog ::

Huawei in Assange, nekako gre tole pod isti imenovalec.
Object reference not set to an instance of an object.

srus ::

pero50 je izjavil:

Amerika.. upam, da se jim enkrat cel svet maščuje za vso sranje, ki ga počnejo. Od teroriziranja civilistov, petrodolar, špjunanja povsod in vmešavanje v vsako stvar.
#nukethem


Da, res ne vem kako naj jim Evropejci vrnemo za njihovo vmešavanje in špijuniranje v letih 1917-1918 in 1941 - 1945.

jype ::

srus je izjavil:

Da, res ne vem kako naj jim Evropejci vrnemo za njihovo vmešavanje in špijuniranje v letih 1917-1918 in 1941 - 1945.
Če hočejo, da jim kaj vrnemo, se morajo podpisati pod deklaracijo človekovih pravic in se podrediti mednarodnim sodiščem.

bbbbbb2015 ::

tardusm je izjavil:


V primeru, da bi s takim pompom obtožili žvižgača ali novinarja v Rusiji ali kje drugje (razen morda v Izraelu, Saudovi Arabiji...), bi zvonili vsi zvonovi na BBC, CNN, FOX.
ZDA in VB bi nemudoma razširili sankcije.


Jaz bom sicer nekaj rekel, ampak verjetno to ne bo nikomur všeč. Ampak taka je moja življenska izkušnja in imam preko 20+ let delovne dobe.

Izdajalcev nihče ne mara. Pa če sem odkrit, tudi jaz ne.

Stvar je enostavna: delaš nekaj za firmo, lahko je to tudi privatna, državna, vojska, karkoli. Dobivaš plačo ali vsaj neko nagrado za svoje delo. Pri delu naletiš na nekaj, kar se ti ne zdi v redu. Lahko je nemoralno, nezakonito, lahko je sicer zakonito, pa je skregano recimo s tvojo vrednostno lestvico. Lahko je recimo zakonito za tvojo državo (delodajalca), je pa protizakonito recimo v neki državi za nekoga drugega.

V hipu, ko to odkriješ (pa ti seveda ni všeč), se moraš vprašati dvoje:
a) a se da to spremeniti, da bo to zakonito oziroma skladno s tvojimi etičnimi merili
b) če se ne da spremeniti, a se da s tem živeti oz. naprej delati

Če se pod a) da spremeniti, se do razumne mere angažiraš in poskušaš to spremeniti. Če se je spremenilo, super. Če ne, pa greš pod (b). Pod (b) se najprej vprašaš, a lahko jaz to delam naprej. Če ja, se je treba zavedati, da to potem (implicitno) podpiraš. Če ne, daš odpoved, oziroma greš delat kaj drugega, kar ti je všeč.

Morda je še kakšna opcija (c), nekaj zveš, ter se odločiš, da poskušaš to spremeniti ali pa se odločiš, da se od tega distanciraš.

In s takim pristopom, po moje, lahko vedno zelo solidno uspevaš v življenju.

Napak je, da ostaneš, se pretvarjaš, ja delam, podpiram to. V resnici pa nabiraš podatke, ki jih potem razkrivaš in razgaljaš. Lahko od firme, lahko od vojske, lahko od države. Tudi v Sloveniji je to kaznivo. Če bi se nek kekec našel, ki bi po kakem Ministrstvu v Sloveniji nabiral papirje, potem pa to poslal enemu srbskemu tabloidu, ki bi to vse objavil (pa zdaj s prečrtanimi imeni ali brez)... Je s tem ogrozil tudi mene, ki sem Slovenec, imam neko imovino, se trudim z nečim.

In jaz za take nimam dobrega imena.
In Assange je napeljeval in sam sodeloval točno pri tem. In ne samo to. Ekvador ga je vzel pod zaščito, češ politični disident ali karkoli. Na koncu so prišli do tega, da je grozil Ekvadorju in njihovim ljudem, da bo o njih izbrskaval in objavljal in ne vem kaj še ne vse.

Zato so ga dali na cesto, kar je edino prav.

Saj ta človek je celo življenje rovaril, napeljeval ljudi, češ razkrivali bomo. Realno gledano, rezultatov njegovega dela ni, razen da je mazal drek z rokami v WCju po veleposlaništvu.

Pa tudi ta posilstva so tako... Nekaj je seksiral z neko žensko, ter se ni držal nekih dogovorov. Nato je hkrati seksiral še z eno drugo paralelno in se zopet ni držal dogovorov. In pravim seksiral, ker sta obe ženski rekli, da je bil glede odnosa človek-človek gnida. In nista hoteli imeti opravka z njim več po par teh seksiranjih.

Kasneje je to nastalo posilstvo, kar tehnično ni res, se pa vidi iz teg njegov odnos do sočloveka in žensk.

Pa ta človek je tak garbage, da ga jaz ne bi hotel v gnoj zakopati. Da mi ne zastrupi rodovitnga vrta.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Assange ni tisti, ki je zaslužen. Snowden je. Assange ni tvegal ničesar, Snowden in Manning sta.

Jaz imam rad tiste izdajalce, ki se spravljajo na močnejše od sebe, ne maram pa tistih, ki počno ravno nasprotno.

Glugy ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Izdajalcev nihče ne mara. Pa če sem odkrit, tudi jaz ne.

Jah nacisti jih tud niso maral. Samo vseeno je na nek način tišina po učinku tiho podpiranje čeprav to mogoče ni po namenu. Zdej pa če meniš da je vredno izpostavljat samo takrat ko lahko nekaj spremeniš s tem potem je vse kar morajo etično sporni osebki naredit da se zaščitijo to da na vse pretege dajo občutek da se nič ne da spremenit. Podobno kot je tista mantra: zakaj bi šel volit če itak ne bom mogu nič spremenit s tem. Ti ne ; mogoče pa bo to odprlo priložnost komu drugemu. Če jih to več naredi kljub tej vsiljeni reprezentaciji da se nič ne da spremenit; potem se bodo tudi tisti moralno sporni osebki začel bolj previdno obnašat in kako drobtinco boljšega življenja za vse spustit za več spanca ponoči.

Bottom line: če ne maraš izdajalcev ne dajej moralno spornih vzpodbud za izdajo.

Ravno zarad tega ker nas bolj skrbijo izdajalci kot nas skrbi o nas samih imamo potem toliko korupcije kot jo imamo namesto da bi jo imeli toliko kot je v skandinavskih državah. Ironično sicer da pri Assangu predvidevam zarad drobtinic ZDA kupčuje ravno Švedska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

papasmrk ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Pa ta človek je tak garbage, da ga jaz ne bi hotel v gnoj zakopati. Da mi ne zastrupi rodovitnga vrta.


Kaj pa če bi ti nekaj let lagali, da sta ti ženo in otroka ubili samomorilci-bombaši in
ti bi to verjel. Nekega dne pa bi prišel na plano posnetek, da so jih pokosili metki ameriških vojakov, ki se radi izživljajo nad neoboroženimi civili. Pomoje bi drugače gledal na celotno Assange situacijo. Pa še nekaj...verjamem da je bilo takih incidentov še več veliko samo niso bili leakani in mi pač o njih ne vemo.
Za komentiranje se moraš prijaviti

Poldi112 ::

>Ekvador ga je vzel pod zaščito, češ politični disident ali karkoli. Na koncu so prišli do tega, da je grozil Ekvadorju in njihovim ljudem, da bo o njih izbrskaval in objavljal in ne vem kaj še ne vse.
Zato so ga dali na cesto, kar je edino prav.

Bolj verjetno je Ekvador dobil ponudbo, ki je ni mogel zavrniti. Vse ima ceno, tudi človekove pravice. No, pa vlada se je zamenjala. Da se ti zdi prav, da iz osebnih razlogov ukineš politični azil novinarju, ki izpostvalja svinjarije vlade, je pa primitivno.

>Saj ta človek je celo življenje rovaril, napeljeval ljudi, češ razkrivali bomo.

Se pravi je opravljal delo novinarja.

>Realno gledano, rezultatov njegovega dela ni, razen da je mazal drek z rokami v WCju po veleposlaništvu.

Kakšne rezultate pa pričakuješ? Glede na to kakšen trn v peti jim je bil in kako se spravljajo nad njega in posledično nad novinarje in svobodo govora bi rekel, da je efekt od njega nadpovprečen.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

jype je izjavil:

Assange ni tisti, ki je zaslužen. Snowden je. Assange ni tvegal ničesar, Snowden in Manning sta.


A zato je Assange leta preživel v house arrestu, bil tarča politične gonje in bo potencialno dobil Manning tretma na kvadrat? Ker ni ničesar tvegal?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

tikitoki ::

Kako si lahko izdajalec v ameriki, ce nisi drzavljan in si razkrival grozodejstva, ki jih pocnejo po svetu? In eni so tolk oprani, da se nasedajo ameriskim oznakam.

dexterboy ::

jype je izjavil:

srus je izjavil:

Da, res ne vem kako naj jim Evropejci vrnemo za njihovo vmešavanje in špijuniranje v letih 1917-1918 in 1941 - 1945.
Če hočejo, da jim kaj vrnemo, se morajo podpisati pod deklaracijo človekovih pravic in se podrediti mednarodnim sodiščem.

+1
Make My Day!
Amere je treba zasužnjiti. Za ene 150 let spremeniti v mezdne delavce. Sploh ne štekam več, kaj bi bilo takšnega na ozemlju ZDA, da bi te mikal obisk največjega zapora na svetu...
Me zanima, ali svet lahko preživi, če ZDA jutri ne obstajajo več. Imajo kakšne surovine, izdelke, ki jih drugje ne moremo proizvesti?

tikitoki je izjavil:

Kako si lahko izdajalec v ameriki, ce nisi drzavljan in si razkrival grozodejstva, ki jih pocnejo po svetu? In eni so tolk oprani, da se nasedajo ameriskim oznakam.

eni nasedajo vsemu, kar preberejo na portalu 24-ih kur :(
Zakaj razmišljati z lastno glavo, če lahko drugi namesto tebe?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Poldi112 je izjavil:

A zato je Assange leta preživel v house arrestu, bil tarča politične gonje in bo potencialno dobil Manning tretma na kvadrat? Ker ni ničesar tvegal?
Ja, zato. Assange je attention whore, sicer se v taki vlogi nikakor ne bi javno izpostavljal.

Poldi112 ::

Snowden, ki ga ceniš, se ne strinja s teboj. Enako Ellsberg, pa Benny, ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Poldi112 je izjavil:

Snowden, ki ga ceniš, se ne strinja s teboj. Enako Ellsberg, pa Benny, ...
Glede vsega pa tudi ne morejo imeti prav.

janezvalva ::

ja, če je Assange kršu zakone naj se mu izreče kazen. zdej, če se doda kakšne olajševalne okoliščine tudi prav.
ampak sodni postopek mora bit.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Poldi112 ::

Primarni zakon, ki ga je kršil, je zakon močnejšega.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Poldi112 je izjavil:

Primarni zakon, ki ga je kršil, je zakon močnejšega.
No, pa to, da je ameriškega vojaka prepričal, da naj z nedovoljenim posegom pridobi dostop do podatkov, do katerih ne bi smel imeti dostopa. Baje je to kaznivo.

bbbbbb2015 ::

papasmrk je izjavil:


Nekega dne pa bi prišel na plano posnetek, da so jih pokosili metki ameriških vojakov, ki se radi izživljajo nad neoboroženimi civili. Pomoje bi drugače gledal na celotno Assange situacijo. Pa še nekaj...verjamem da je bilo takih incidentov še več veliko samo niso bili leakani in mi pač o njih ne vemo.


Mešaš ti vse, kar se da zmešati. Glede metkov verjetno misliš tole:
July 12, 2007, Baghdad airstrike @ Wikipedia

Bom rekel takole. Načeloma se ne strinjam, kako Amerikanci harajo po celi zemeljski obli. Ker povsod začnejo neko vojno. Oni imajo doktrino (celo ime ima doktrina), da je boljše, da se vojna začne na tujih tleh, kot na ameriških.

Drugače pa je takole:
V vsaki vojni (in v urbanih vojnah še toliko bolj) se zgodi (to se je v preteklosti že dogajalo, tudi v 2. sv. vojni), da se vojaki spravijo na civiliste.
Sploh v primerih, ko ke asimetrično bojevanje, redna vojska proti kopici skrivačev, ki so *slabši* kot partizani. Partizani so se skrivali v hostah, imeli so svoje (pač pisane) uniforme. Tile pa si kuhajo kosilo, po kosilu potegnejo AK-47 in grejo in ustrelijo prvega ameriškega vojaka, ki mimo pride. Potem AK-47 skrijejo in gredo na popoldanski počitek. Nobene uniforme, zvezde, nič. Kar žokajo, kot jim paše.

Praktična posledica tega je, da "trigger happy" Amerikanci žokajo vsakogar, ki se sumljivo zbira na trgu, ter v rokah nekaj nosi.

In zdaj to vemo. In kaj zdaj?
V 2. sv. vojni so Madžari mojega sorodnika zaprli (od dedka brata), z nedoločenim sumom, da je pomagal partizanom. Partizani so napadli Madžare, oni pa so postrelili talce, med katerimi je bil moj sorodnik. Dva sta uspela pobegniti, na žalost moj sorodnik ni med njimi. Še danes hodimo na grob, ter mu prižgemo svečo za 1. november.
Evo, spomenik, da si boš to predstavljal:
https://www.prlekija-on.net/lokalno/175...

Dokler je bila moja babica še živa, je z nami hodila na grob, ter klela pyčko madžarsko, ki ga je izdala. Moja družina je prižigala sveče (moja sinova sta itak samo na prižiganje sveč hodila), babi pa je klela ko mornar.

Tako je to bilo. In kaj zdaj lahko? Nič. Vojna je bila.

Poldi112 ::

>Sploh v primerih, ko ke asimetrično bojevanje, redna vojska proti kopici skrivačev, ki so *slabši* kot partizani.

Zakaj bi bili slabši? A misliš, da so partizani v urbanih okoljih hodili okoli s puško in rdečo zvezdo? Osebno ne vidim čisto nobenega problema v tem, da streljajo okupatorsko vojsko. Hvala bogu, da se ne izpostavljajo. To bi naredil zgolj butec.

>Praktična posledica tega je, da "trigger happy" Amerikanci žokajo vsakogar, ki se sumljivo zbira na trgu, ter v rokah nekaj nosi.

Morda hočeš reči, da so uporniki krivi za žrtve, ki jih okupator postreli iz maščevanja, ter da bi bilo bolje, da upora ne bi bilo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

poweroff ::

Se pa zgodi da bombniki pomotoma razsujejo kakšno civilno četrt. Pač, vojna, ane?

Potem se pa pač zgodi da človek kuha kosilo, potegne kalašnika in na random ustreli prvega vojaka, ki pride mimo, potem pa kuha dalje.

Je iga, vojna. Ko si prisiljen v neenakopraven asimetričen položaj, se pač znajdeš. Kajne?
sudo poweroff

jype ::

poweroff je izjavil:

Kajne?
Tako je. Streljanje na okupatorja je vedno legit. Tudi v Palestini.

nsa_ag3nt ::

jype je izjavil:

pero50 je izjavil:

petrodolar
Pejt s kolesom, pa jih boš nehal podpirat.

FlyingBee je izjavil:

...zaradi njegovega domnevnega posilstva... :|
Jebiga, če se zmeniš, da boš s kondomom, potem pa brez, si v razvitih državah posiljevalec. Med balkanci je to seveda normalno.

Samo če imaš 100% leseno kolo, pridelano iz slovenskega lesa na 100% slovenskem orodju.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

ABX ::

jype je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Primarni zakon, ki ga je kršil, je zakon močnejšega.
No, pa to, da je ameriškega vojaka prepričal, da naj z nedovoljenim posegom pridobi dostop do podatkov, do katerih ne bi smel imeti dostopa. Baje je to kaznivo.


skoraj.

Uradna obtožnica pravi da je pomagal Manning-u pri kraji podatkov.Kot novinar imaš pravico objaviti novico, ne pa pri pridobivanju materiala.
https://www.duluthnewstribune.com/news/...


Te pa prime srat kaj bereš na tem forumu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Fritz ::

Assange ni samo nek attention whore temveč je tisti, ki je dal platformo za žvižgače in poskrbel, da so žvižgi dobili medijsko pozornost. S tem je izpostavil tudi sebe.

Manningova in Snowden sta zame heroja, izdajalci pa so tisti, ki teptajo Ustavo lastne države, prisluškujejo lastnim državljanom in zaveznikom ter po svetu zganjajo zločine za roparske elite.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

OChack ::

Trump ga je emnda oprostil vsega
Int€l inside, IDIOT Outside

Poldi112 ::

Link?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

DjJuvan ::

OChack je izjavil:

Trump ga je emnda oprostil vsega


To se je en čas širilo po twiterju, ampak je prišlo do naknadne informacije, da to ni res.

c3p0 ::

Twitter greznica je polna fake news. Osebno močno dvomim, da ga bo.

ABX ::

Jaz upam da Assanga zaprejo in da svet lahko pozabi na ta izmeček osebe.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Poldi112 ::

Ja, novinarje in žvižgače v zapor! Izdajalci naroda!

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Em, ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

c3p0 ::

Zakaj je že izmeček?

darkolord ::

Ker je delal proti ZDA, seveda.

ABX ::

c3p0 je izjavil:

Zakaj je že izmeček?


Ker je koordiniral z Putin-om da spušča ukradene maile od Hilary kadar le tej bodo imeli največji učinek na volitve.
To ni novinarstvo, ker vsebina mailov nobenega ne zanima, vendar napad na suverenost volitev in odločanja kdo bo naslednji predsednik države.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Poldi112 ::

Vsakega patriota bi morala zanimati svinjarija v njenih mailih. Rusko vmešavanje je pa zgolj mlatenje prazna slame. Poceni propaganda za ovce.

Ponovno, nihče ne pride niti blizu USA pri vmešavanje v suverenost volitev.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ABX ::

Nobenega ne zanimajo maili, so vsi vzunaj in noben jih ne bere.

Pomembna novica je da so bili "maili", vsebina kot vedno irrilevantna.

Še danes imaš ljudi ki so napumpani iz te propagande, ki govorijo o e-pošti. Vendar noben ne zna komentirat o vsebini te e-pošte.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Poldi112 ::

Jaz sem jih bral ni to priporočam tudi tebi. Lepo vidiš, kako dojema demokracijo.

In dejstvo, da je vsa vprašanja preusmerjala na ruse ti da jasno vedeti, da odgovorov ni imela. Rusi so zgolj grešni kozel. Imperij (vojska) in širjenje demokracije (kapitalizem) sta pač 2 stvari, ki jih v USA ne smeš kritizirati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ABX ::

Katero stran mi priporočaš?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Poldi112 ::

Lahko začneš z njeno strategijo, da pomaga Trumpu zmagati nominacijo republikancev, ker je želela biti v finalu proti enemu od klovnov.

https://wikileaks.org/podesta-emails/em...

Oprosti, ampak niso ga izvoliil Rusi, Hillary ga je, s tem, ko je svojim medijem naročila, da ga jemljejo resno, ter torperidala Bernija s propagando, kako so rusi za njega. Klasika.

Plan je bil perfekten. Edini problem je bil, da je bila Hillary volilcem tako močno antipatična, da jo je premagal - klovn.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američani naj bi sestavili obtožnico za aretacijo Juliana Assanga (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6125066 (22505) poweroff
»

Manning na prostosti maja, arhivi CIA že danes

Oddelek: Novice / NWO
3810128 (7030) gus5
»

Assange spregovoril v javnosti, pozval h koncu "lova na čarovnice" (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / NWO
22646373 (40811) bluefish
»

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange aretiran (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Novice / NWO
575122618 (105796) Zheegec

Več podobnih tem