» »

Kakšno glasbo poslušamo?

Kakšno glasbo poslušamo?

1
2
»

Business ::

en zanimiv link, ki sem ga prvič zasledil. Michael JAckson in Madona in.... Vsi ti se poslužujejo enako. Vau. To pa je nekaj novega Klikni tukaj!

fRiK0 ::

No na tej strani pa pise da v komadu od Queen rece "'It's fun to smoke marijuana' " lep prikaz da slisis kar hoces. Kaj si ze ti slisal???
Hvala

LP Tadej

Business ::

No našel sem razlago kako to napravijo je žal v angleščini. klikni tu.

Če v google vtipkaš backward masking najdeš kar nekaj zadetkov.

No dokazal sem vam da moje trditve držijo. Za zakon vam še iščem. Bom pa sigurno našel nekje.

No ni moja poanta dokazovat.To je že vse dokazano. Znano nekaj desetletij. Mene zanima, zakaj se poslužujejo okultizma? Zakaj se prodajo Satanu? In kakšno ceno bodo zato plačali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Business ()

Business ::

:D ! Jaz sem sam s kazaa pobiral komade za katere sem slišal da naj bi vsebovali ta sporočila in sam v njih iskal. Ja če bi si vzel dovolj časa, s kakim efektom odstranil šume, kot so to verjetno počeli moji predhodniki, bi verjetno tudi jaz ugotovil da je It's fun to smoke marihuana. Moja napaka. Če si zasledil so ugotovili, da so sporočila tudi daljša kot sem jaz ugotovil. No nočem jaz zdaj o tem kaj vse piše ampak zakaj vse to piše. :D

Roadkill ::

@Thrivial: Ne vem kaj ti je ta profesorca govorila, a zanimivo se mi zdi, da ne upaš podvomit v njeno znanje... očitno je bila to prfoxa za psihologijo ;)

Nism pa reku, da to ne obstaja... samo, da ni dokazano in je malovrjetno, da deluje v taki meri, kot nam to nakazujejo mediji. Če bi to dejansko delovalo bi uporabljali, tako pa so po parih poskusih obupali. Ne pozabimo, da zakonska prepoved ponavadi ni ovira... sploh pri stvari, ki se je zavestno ne zavedamo... :)


Preprosto me nihče ne bo prepričal, naj verjamem zgodbam, ki jih pletejo ljudje, ki si pojave okoli sebe razlagajo na tak način:
How does this happen? I don't think anyone knows the exact technical answer to this question. However, the bible does clearly reveal through Ephesians 6:12 that there are forces of evil working in the spiritual realm, meaning there is more to everything than what we physically see or hear, and that it has an effect on us even if we don't hear what is really being played backwards.

I strongly believe that it is somewhere in this realm that the rulers, or the authorities, or the powers of this dark world or the spiritual forces of evil in the heavenly realms or Satan himself injects this sort of back masking into music that Satan has been given authority over.

Gandalfar ::

Se enkrat bi te pozval, da dej isto clipe gor ampak sploh ne napisi kdo je izvajalec in kaj notri govorijo.

In opazuj kaj ljudje slisimo. Ce sploh kaj. Saj nismo prvic pred pol leta slisal za anglescino :>

Zakone pa se cakamo. Za prepoved sublimalnih sporocil sem ze slisal za prepoved backmaskinga pa ne.

Ja če bi si vzel dovolj časa, s kakim efektom odstranil šume, kot so to verjetno počeli moji predhodniki, bi verjetno tudi jaz ugotovil


Z dosti remasteringa lahko itaq iz cesarkoli ustvaris karkoli :>

kuglvinkl ::

Za prepoved sublimalnih sporocil sem ze slisal z

Hočeš rečt, da obstaj prepoved meta for? >:D Dvomim...

IIRC je edino prepovedano, denimo, zadeva oz. slika, ki se pojavi v vsega 2 frameh/24. Delal so experimente v kinu. Običajno je folk kupoval 70% Coca Colo 30 % Pepsi. Ko se v filmu (na ne vem kakšen interval) uturili 2 framea v sekundi, se je razmerje za Coca Colo izboljšalo na 90%. >:D

+ šolski primer so še kocke ledu s podobo lobanje. Ma kdo kakšno sliko?
Your focus determines your reallity

Zheegec ::

Zakaj se prodajo Satanu?

In kaj je s tem narobe? Saj satanisti prav tako verjamejo v Kristusa, kot njihovi "nasprotniki", kristjani:D

uturili 2 framea v sekundi

Misliš 26 framov? Huda fora >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Gandalfar ::

+ šolski primer so še kocke ledu s podobo lobanje. Ma kdo kakšno sliko?


Povej kaj vec. Slisat je zanimivo :)

kuglvinkl ::

IIRC je bila to reklama za neko pijačo. In, ko si pogledal, te je menda (sam slike nisem videl, tako da težko sodim) obšla tesnoba. Keč je bil v tem, da, aha, če se spomnete nekaj let nazaj, ko se kocke ledu razmetavajo po kozarcu (reklama za Coke) so dizajnerji lepo naredili površino kocke tako, da so se videli obrazi. No, tu je bila podobna scena, samo, da so se videle lobanje.
Your focus determines your reallity

Gandalfar ::

icek ::

Mene zanima, zakaj se poslužujejo okultizma?
To verjetno vedo samo oni...mogoce je bilo to takrat moderno?

Zakaj se prodajo Satanu?
Pa kakem satanu? Kdo je satan? Kaj ima veze ce je Freddie kadil marihuano s satanom??? Nimas ravno razciscenih pojmov. Njih so verjetno mediji, ki itak nimajo pojma, oznacili za sataniste, so pa dalec od tega.

In kakšno ceno bodo zato plačali?
Taksno kot ti, ko se to sprasujes.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

kuglvinkl ::

Ja, Gandalf, nekaj podobnega.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Kul link

Če avtor topica dovoli, lahko razpravo razišrimo na več tipov komunikacije z občestvom. Če ne, se bomo tu ustavili.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

James Vicary, an advertising expert, went into a 1950s movie theater to test his devious new tool for persuading others: subliminal advertising.

During the movie he allegedly flashed the commands "EAT POPCORN" and "DRINK COKE" so fast that the unsuspecting audience couldn't consciously see the words. Vicary claimed Coke sales jumped 18.1% and popcorn sales leaped 57.7%.

Link
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Thrivial ::

Roadkill: pravzaprav nisem imel razlogov, da bi dvomil. Pac je bilo podano v okviru ucne snovi skozi celo leto. Ce bi v vse dvomil bi bil... Sokrat. :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Roadkill ::

kuglvinkl: KLIK KLAK
Tukej ti piše o tistem veleznanem dokazu unga Advertising experta..
Edit: aha, pa saj vidim, da tudi tvoj link pove, da je tip nakladal. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Business ::

Icek: :)
Če nisi opazil, sem dal primer, ko Fredi poje I love Lucifer. Koga potem obožuje? Pa ne valjda stare sosede. :D Na žalost so tudi skupina Queen povezani s satanizmom. Čeprav so bili odlični glasbeniki in odlični pevci, ne gre mimo tega spoznanja. Še vedno pa sprašujem zakaj. KAj so imeli od tega? No jaz si mislim kaj ampak sprašujem vas.

icek ::

Ja, sem opazil. Samo na zivce mi gre to, da kadar nekdo omeni satana ali luciferja, ga ze imajo za satanista. Tudi kadar kdo naredi nekje sranje. Tem tipom se ne sanja najbolj kaj je to satanizem. Enako je bilo takrat, ko so po poptv porocali da so neki froci sli macke klat. In pol so rekli po TV, da gre za pripadnike satanisticne sekte. Bullshit!!! S tem so samo vrgli slabo luc na "prave" sataniste.
Tudi ce so glasbeniki imeli sublimirana sporocila v komadih in omenjali satana, se jih to ne naredi sataniste! To je moje mnenje.
Rider of Theli
www.air-tv.net

demoness ::

Business, pa če se še tako trudim, ne slišim ne marihuane ne satana. Že pol življenja poslušam Queen, pa ne čutim niti najmanjše želje po kajenju trave (some will call me weird for that :) ). Podobno z Led Zeppelin (OK, malo manj časa). Precej bolj zanimiv in bolj verjeten (= manj osnovan na zadevah, ki jih eni slišijo, drugi pa ne) se mi zdi kuglvinklov link o zadevah, za katere sploh ne vemo, da jh opazimo... Kaj če bi raje še kakšno rekli o teh podzavestnih sporočilih kot da se kregamo o metafiziki?

Sploh pa, koga briga, če so prodali duše Satanu, Krišni ali pa Zoranu Jankoviču? Lahko bi rekli tudi, da so vsi kristjani prodali duše krščanskemu Bogu, pa brez zamere, Business, ker ni mišljeno žaljivo, ampak na to se da tudi tako gledati. Dokler ne začnejo s tem drugim škoditi, imajo pravico do verske svobode, torej v čem je point spraševanja, zakaj in kaj imajo od tega? A se ti, preden se odločiš, če ti je glasba všeč, najprej pozanimaš, katere vere je glasbenik?
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

Roadkill ::

Meni se pa tudi tistle z slikami v ledenih kockah zdi vsaj tolk ubrisano kot tale backwarding....
Na tem linku analizerajo to kurcevo ledeno kocko, v kateri jaz nikoli ne bi našel nič podobnega.
Nekak se mi une slike zdijo podobne kaki impresionistični sliki, ko se vsi delajo poznavalce in govorijo.. "ja lej, tmle k je pa un flek je pa pes narisan" :))

Resno se mi zdi, da se obremnjujete z napačnimi stvarmi. Obstajajo veliko bolj učinkoviti in povsem odkriti načini za prepričevanje ljudi v neko stvar.
Poglejte reklame... fora je sam, da 17× v desetih sekundah povejo ime izdelka, da je logo ves čas izrisan na akranu in da rečejo da vsebuje aktivne ione, ker se to sliš tako kul in napredno. :)

Binji ::

se popolnoma strinjam z demonko in ledenkotom.
Kako to da kristjanov ne nadlegujejo ces da so se prodali Bogu? Ker je kao "good guy"? Daj no mir.

In ce so ti glasbeniki bli satanisti al pa ne mene to cisto nic ne briga. Sploh pa: dokazi da Bog ali Satan sploh obstajata in sklepata kupcije ko branjevke na trznici. Ce mene prasas je vzrok za njihov uspeh preprosto to da majo dobro musko. Si jim fous? Kaj cmo, pac bodi.

Tudi to da ti slisis neke stavke ni ravno dokaz da je kdorkoli bil povezan s komerkoli in prebujal mrtve. Sploh pa ne vidim kako bi jim zombiji pomagali pri uspehu. No razen ce so jih dali kot obcinstvo na koncert. Jaz osebno nisem slisal nic, oz. ce sem ze karkoli je bilo to le zaradi tega, ker sem vedel kaj NAJ bi bilo tam. In se takrat ponavadi ni bilo tam nic.

Bi reku da si malo obseden fante. Se enkrat se zavzemam za to, da mal obisces psihjatra.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

Business ::

Ne ne niste me razumeli!

Da ne bo pomote, zaradi mene lahko kdorkoli časti in obožuje kogarkoli, saj konec koncev ima za to popolnoma legitimno pravico. Moti pa me, da na skrit način, kličejo mrtvece ipd. in nevede se tudi mene to tiče. Dokazano je da ta sporočila podzavest zazna. In če mi nekdo nekaj vsiljuje se počutim na nek način ogroženega. To je moj point. Zaradi mene lahko kdorkoli kadi travo in kliče mrtvece in časti Satana, vendar hočem, da mi to pove ali opozori, da se imam možnost umakniti. Tudi jaz sem poslušal skupino Queen in nisem imel želje po kajenju trave. :D Moje vprašanje je zakaj to počenjajo in kaj imajo od tega in zakaj na tak način vsiljujejo svoje prepričanje. Vsekakor se meni to zdi manipuliranje z s strani takih skupin ali posameznikov, na poslušalčevo podzavest. Škoda da ne najdem komada The damned od skupine The Plasmatic. Original verzija vsebuje sporočilo: Consensued programing can be dangerus to your health; the brain washes don't know they are brainwashed. To je bisto.:))

Business ::

Nekaj o zakonu v Arkansasu in zanimivosti iz backward masking-a klikni tukaj

G3GANT1C ::

Če niste opazl, sem dal dva linka in vas prosil za vašo interpretacijo. Torej: Kaj slište?

P.S.: Posnetek je od Beatlov, če ga to dela bolj verodostojnega.
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Thrivial ::

Najbolj hecno je to, da vecina sodelujocih bolj ali manj nejeverno gleda na backward masking, za Business-a pa je to ze a priori ugotovljeno dejstvo in sploh ne stvar o kateri bi bilo potrebno govoriti. Lol. :))

Najprej bi bilo potrebno priti na isto valovno dolzino... :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Business ::

G3GANTC1: :D Sorry niti sanja se mi ne kaj je to blebetanje. Mogoče bi moral upočasniti ali kaj podobnega, da bi rešil tvojo uganko. Kar nekaj nas je to poslušalo nekaj časa, pa smo prišli do sklepa, da je to samo hec ali pa še drugače zamaskirano sporočilo, ki bi ga bilo potrebno s pomočjo raznih filtrov obdelati. Nisem oz. nismo prišli gor niti kateri jezik bi to naj bil. Bi pa bil vesel zdaj, ko si dobil moj odgovor da mi poveš sam kaj naj bi to bilo.

Trivial:
Mogoče pa imaš prav. Mogoče res nismo na isti valovni dolžini. Ja mene je to res prepričalo in sem 100% prepričan da je ta backward masking resnično delo nekih profesionalcev. Če si opazil sem podal tudi način kako izdelajo oz. napravijo ta backward. Pomeni če je opisan postopek in ker sem slišal kar nekaj primerov in se nisem rabil truditi razumeti, da je za mene to popolnoma kot si rekel a priori ugotovljeno dejstvo. Res pa je da nekateri "neverni Tomaži" rabijo dalj časa da se prepričajo. Mislim si da so vsi slišali vredu. Problem vidim samo v tem, da nekateri mislijo, da je vse to samo hec oz se niti ne obremenjujejo s tem kar so slišali ali pa si mislijo da si samo domišljajo. Če so lahko v senatu v Arkansasu sprejeli sklep in z večino podprli zakon v katerem pravi da mora biti na ploščah s takimi sporočili opozorilo, potem ne vidim razloga da nebi verjel, ker so tudi oni slišali enako.

Mogoče se zdaj kdo sprašuje zakaj o Satanu in ali Satan sploh je. Mogoče je to zdaj ovira. Vendar jaz nebi zdaj o tem ali Satan je ali ga ni ampak o tistem kar sem spraševal v prejšnjih postih. Seveda pa ne vidim ovir, da se tema razvije v širšo obliko. Tudi ta subliminalna sporočila v slikah sem prvič zasledil šele na straneh kjer obdelujejo jehovce.
Za filmsko industrijo je to že nekaj desetletij znana zadeva.

Mogoče bi kdo rad kakšno pojasnilo ima vprašanje pa naj postavi. ČE bo znal bom se potrudil odgovoriti. Če bi pa radi posplošili temo, pa nimam nič proti. Mislim da je tema interesantna tako za tiste ki verjamejo v Satana in tiste ki ne. tudi za tiste ki še ne razumejo zakaj gre.

LP
Business

G3GANT1C ::

OK, Business, bom povedal. Tale posnetek, ki sem ga linkal, je od Beatlov in sicer je to nekaj kar lahko slišimo v presledku med komadoma I'm So Tired in Blackbird. Ko to poslušamo naprej, slišimo le neko momljanje, ki ni razumljivo. Ko pa to obrnemo, se pa da razumeti besede: "Paul is dead, man. Miss him, miss him, miss him." Oziroma, če prevedem: "Paul je mrtev, človek. Pogrešam ga, pogrešam ga, pogrešam ga." Mimogrede, Business, dal si tudi link do strani, na kateri je ta posnetek omenjen.
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Business ::

Torej dejstvo je da se glasbeniki poslužujejo s takimi sporočili. Žal ne najdem nič več o prepovedi tega razen tisto iz Arkansasa. Mogoče sem se motil in ali je potem mogoče to še vedno dovoljeno? Ali nam glasbeniki še naprej prejejo možgane kot pravi skupina The plasmatic? Kaj vi mislite? Mogoče tudi Bepop? 8-O :D >:D :D
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Business ()

Double_J ::

Zate je že prepozno.

Užival si v satanističnih melodijah. Gospod bog se bo počutil užaljenega in te bo primerno kaznoval. Dovolj bodi.

Valery ::

Eno na preprost način razloženo besedilo o glasbi in možganih:
"Ventil v naših možganih, ki zazna zadnjič omenjeno reakcijo, so v angleščini poimenovali "reticulares activions system". Mi ga bomo imenovali logični center. Ta center ima nalogo, da vse, kar zaznamo z očmi in ušesi, primerja z našimi že obstoječimi stališči, ki so shranjeni v možganih. Možni sta dve reakciji logičnega centra: odgovor DA, ko novo stališče sprejmemo, in odgovor NE, ko novo sporočilo zavrnemo.
Najprej si oglejmo vsem znan primer delovanja očesa. Oko sprejme svetlobne dražljaje, ki se v možganih predelajo v vidne zaznave. Pri človeku (se svetlobni žarki ob prehodu skozi roženico, lečo in steklovino lomijo tako, da) pade na mrežnico obrnjena slika.
Raziskave kažejo, da se nekaj podobnega dogaja tudi s sluhom. Spremljamo pot sporočila, ki ga sprejme logični center in ga odda naprej. Logični center sprejeto sporočilo zrcalno obrne (primer: beseda GLASBA pride do logičnega centra, v njem se zrcalno obrne in na izhodu iz logičnega centra dobimo besedo ABSALG, kar je pravzaprav beseda glasba, le da je brana nazaj) in jo pošlje naprej USTVARJALNEMU CENTRU v drugo možgansko poloblo. Ustvarjalni center ima nalogo, da vse, kar sprejme, shrani v možganih. Zato se v ustvarjalnem centru sporočilo še enkrat zrcalno obrne. Sedaj je sporočilo ponovno normalno (ABSALG je zrcalno spremenjen v GLASBA) in se kot takšno shrani.
V ustvarjalnem centru se shranjujejo sporočila. To je edina naloga ustvarjalnega centra. Ta ne sprejema lastnih odločitev, ker mora vse, kar pride do njega, že prej skozi logični center. Šele če je sporočilo v logičnem centru dobilo zeleno luč (odgovor DA), lahko gre sporočilo naprej in pride do ustvarjalnega centra.
Sporočilo posneto na način BACKWARD MASKINGA je skrivno sporočilo. Najprej pride do logičnega centra. Tega preprosto zaobide, saj logični center v njem ne more zaznati nikakršnega skritega sporočila. Skrito sporočilo gre naprej naravnost do ustvarjalnega centra. Ta center kot običajno meni, da je logični center preveril sporočilo in ga spustil naprej z odgovorom DA. Ustvarjalni center skrito sporočilo prav tako zrcalno obrne (ABSALG v GLASBA) in ga shrani kot STALIŠČE v svojem skladišču.
Sedaj pa pozor! Tukaj je skrita skrivnost. Skrito sporočilo je zrcalno spremenjeno v stališče, ki je negativno (ABSALG v GLASBA). Skrivno sporočilo je tako spremenjeno in shranjeno KOT NOVO STALIŠČE. Naša stališča vplivajo na nas (nas programirajo), ne da bi se tega sploh zavedali."
To je povzetek študije WILLIAMA H. YARROLLA o sugestivnem vplivu v nazaj posnetih skrivnih sporočilih (Backward Masking) na človeške možgane in človeka. Backward Masking pa lahko vsebuje še marsikaj bolj grozljivega.

Business ::

Rutan:
Ja to bi lahko bila možna razlaga. Imaš kak link od tega?

Valery ::

Business!
Nimam linka. :\ Imam pa nek materijal s skladbami, ki imajo grozljiva sporočila, s katerimi se programirajo ;(( poslušalci take glasbe, pa nekaj razlage o tem.
Obstaja pa literatura, ki govori o tej snovi, pa si jo naroči, če želiš:

LARSON BOB: "ROCK" (angl.)
Ministries
Box 36480
Denver, CO 80236
USA

HAYNES MICHAEL K. "THE GOD OF ROCK"
Ministries and Publications
P:O: Box 1254
Lindale, Texas 75771
USA

ARANZA JACOB "BACKWARD MASKING UNMASKED" (angl.)
Huntington house Inc.
1200 N. Market Street, Suite G
Shreveport, Lousiana 71107
USA

JOËRG GUËLDEN, KLAUS HUMANN "ROCK SESSION 1 " (nemško)
Rohwohlt Taschenbuchverlag GmbH
Reinbek, Hamburg
Deutschland

J. BRENT BILL "ROCK & ROLL" (angl. in nem.)
Fleming H. Revell Co
Old Tappan, New Jersey
USA

ROCKWELL JOHN "TROMMELFEUER" (nem.)
Verlag Schulte & Gerth
Asselar
Deutschland

WOOD KENNETH "ROCK & ROLL" (angl.)
Schwarzfelder Weg 1
D – 8874 Leipheim/Riedheim

BAEUMER ULRICH "WIR WOLLEN NUR DEINE SEELE" (nem.)
Telos – Verlag

HERMAN GARY "ROCK`N`ROLL Babilon" (nem.)
Heine - Verlag

Business ::

Valery ::

Če smem samo eno pripombo dodati, pa ne zamerit: res je, da nekateri pišejo "sublimalna", drugi pa "sublimirana" sporočila in še kaj podobnega. Toda zanesljivo je pravilno "SUBLIMINALNA". :)

stromar ::

To s subliminalnimi sporočili bo kar res. Obstajajo neki cd-ji za odvajanje kajenja. Gor je obična glasba, obratno pa so posneta sporočila kot npr. nimam nobene želje po kajenju,...nehaj kaditi itd. Menda so kar unčikoviti. Za tisto s coca-colo sem slišal tud jaz. Vendar tako oglaševanje je sedaj brez vednosti naslovnika prepovedano..... O tem smo se dosti pogovarjali pri psihologiji

stromar ::

Hehe... moram zmiksat eno pesem tako, da bo obratno npr. časti mi pijačo al kaj podobnega. Bom dal frendom poslušat v avtu, ko bomo kam šli bom videl če bo delalo:D

Business ::

Hehe! stromar: Samo da ne boš potem sam nasedel in sam plačal. :D No glede prepovedano, koliko sem uspel zaslediti prepovedano ravno ni. Na ploščah, kjer so ta sporočila, bi morala biti napisana opozorila, pa še ta samo v ZDA v državi Arkanzas. Glede na to, da ta subliminalna sporočila uporablja tudi G. Bush in ostali pomembneži, kar v javnih govorih kot je mogoče zaslediti na prejšnjem linku, ki sem ga posredoval, si lahko predstavljam, kako vsakdnevno manipulirajo z nami, ali z govori ali z glasbo.

stromar ::

Aja, še ene fore sem se spomnu. Npr. proizvajalec je pod nalepko na izdelku narisal smejočo faco, tko da se ni vidlo skoz, menda so se taki izdelki bolje prodajali. Sicer pa lahko probate doma na starših, bratih, sestrah, punci itd. Na list A4 narišete smile:) , na drug pa eno jezno faco;(( , na vsakega pa daste tri liste A4, tko da se ne vidi skoz, potem pa vsakmu posebej rečete, naj izbere en kupček. Seveda ne sme vedeti, da je kaj spodaj. Če ni slep bo zbral kupček s smejočim obrazom. To sem slišal pri psihologiji. Nisem probal, tako da je vse skupaj lahko tudi bullshit
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Funny and cool links (strani: 1 2 3 4177 178 179 180 )

Oddelek: Loža
89621403615 (525) Gregor P
»

Spc Music Format (Moj kodek) razlike v zvoku.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
607385 (4691) dukenukem
»

Supreme Commander (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
887400 (4808) IVo
»

RAM vprašanje glede frekvence delovanja

Oddelek: Strojna oprema
91179 (1016) Business
»

Različen prikaz strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
191618 (1469) pivmik

Več podobnih tem