Forum » Loža » SiOL toži uporabnike ukradenih gesel izpred 5 let?
SiOL toži uporabnike ukradenih gesel izpred 5 let?
DarkWIng ::
Hoj. Slišav sem da naj bi SiOL začel tožitu ljudi ki so uporabljali ukradene accounte(pridobljene z back orifice) za dostop do interneta. Zanimivo je to da se to dogaja šele po 5 letih od tega dogajanja(1998-99). A kdo ve kaj več o tem?
You're a wonderful friend and a raving psycho.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ali3n ()
Tero ::
Ki pa si to izvedo? A ni tale stvar ze zastarela?
No vsaj upam ker namreč sem jaz med temi
No vsaj upam ker namreč sem jaz med temi
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
ali3n ::
Sodni mlini meljejo počasi. In prav je da tožijo.
PS: tole bom prestavil v 'ložo'
PS: tole bom prestavil v 'ložo'
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
DarkWIng ::
@Tero: Sošolcev sodelavec je menda dobil "obisk" :)...
Jez bi samo rad zvedel kaj je na tem. Če ima še kdo podobne izkušnje.
Jez bi samo rad zvedel kaj je na tem. Če ima še kdo podobne izkušnje.
You're a wonderful friend and a raving psycho.
Ja finta je v tem da sem bil jaz takrat mladoleten in sem tuji dobil obisk takrat domov. Na sodišče pa nisem rabil hodit. Vsekakor se nisem sploh zavedal kaj takrat delam.
mp218 ::
Jaz sem pred leti delal na eni firmi, ki so bili oškodovani, zaradi kraje gesel,...račun je bil za cca 5-6x večji kot normalno. No, ampak njim je en mulc oz njegovi starši kar hitro plačal...Sicer se zdaj ne spomnim več, ali je bila izvensodna poravnava ali ne...
podtalje ::
Moj kolega je tudi dobil klic, da naj se zglasi na policiji.
Ko je prišel tja, so mu rekli, da je takrat nelegalno uporabljal account. Kriminalist mu je
jamral, da pač on more to počet in okoli študente loviti (verjetno je za kazen dobil to nalogo :) )
Skratka on je rekel, da je mislil, da je bilo zastonj. Vprašal ga je, če bo pokril stroške, pa je
rekel da jih ne bo in to je bilo vse. (to je bilo pred cca. 2 mesecema)
Ko je prišel tja, so mu rekli, da je takrat nelegalno uporabljal account. Kriminalist mu je
jamral, da pač on more to počet in okoli študente loviti (verjetno je za kazen dobil to nalogo :) )
Skratka on je rekel, da je mislil, da je bilo zastonj. Vprašal ga je, če bo pokril stroške, pa je
rekel da jih ne bo in to je bilo vse. (to je bilo pred cca. 2 mesecema)
Elemen_T ::
Meni so na vrata pozvonil.
Bil je to en faca policaj. Verjetno pa ni bil faca tisti, ki ga je poslal - sredi belega dneva se nenapovedano ne zvoni na vrata! Sosed pa je zavijal z očmi.
Skratka, človek je naredu zapisnik - to je blo pa tudi vse.
Mislim, da delajo samo evidenco.
Terjat me ne morejo za nič - primer je že zdavnaj zakasnil.
Bil je to en faca policaj. Verjetno pa ni bil faca tisti, ki ga je poslal - sredi belega dneva se nenapovedano ne zvoni na vrata! Sosed pa je zavijal z očmi.
Skratka, človek je naredu zapisnik - to je blo pa tudi vse.
Mislim, da delajo samo evidenco.
Terjat me ne morejo za nič - primer je že zdavnaj zakasnil.
BigWhale ::
> Bil je to en faca policaj. Verjetno pa ni
> bil faca tisti, ki ga je poslal - sredi
> belega dneva se nenapovedano ne zvoni na
> vrata! Sosed pa je zavijal z očmi.
hm, dej se enkrat tole preberi... stavim, da se bos nasmejal... ... jaz sem se.
> bil faca tisti, ki ga je poslal - sredi
> belega dneva se nenapovedano ne zvoni na
> vrata! Sosed pa je zavijal z očmi.
hm, dej se enkrat tole preberi... stavim, da se bos nasmejal... ... jaz sem se.
g33k0n3 ::
Jst sm meu tut problem , so me klical iz policijske postaje da imo prijavo ce se lahko oglasijo na domu , recem ql, in pride policaj , pravi da sem jaz in se nekdo iz enega tretjega mesta uporabljala to geslo , reku sm mu da sm dobu na ircu da folk tala gesla od siola kr tala , da nism vedu al je zastonj al ne , zdj pa se cakam na proces ce me bodo tozili , kdo pozna username ,virient:cestno23:spitdo77?,sm slisu da nekatera so imel pou lj
root987 ::
Men so pred kakimi dvemi mesci težili zaradi nekih eno let starih gesel... Pa sm enkrat že mel te probleme in po tistem nism več kaj delu z kakimi gesli, vendar je siol pregledu in našel nekaj še starejših... zdaj pa čakam. Policaj je reku da bom mogu it na sodišče ter plačat kar sem bil gor (okej, s tem se strinjam - pravično), upam pa samo da nebo siol kaj tožu glede na to da sem njihov sedanji naročnik... Ali pa je vse skupaj preoptimistično?
Kakor koli, ko je policaj delu zapisnik sem sam gledu kak seznam je mel tip... Sicer ne vem a je mel razporejene po imenu al po glede na škodo, vendar pa je bil tisti seznam VELIK, osebno pa sem bil bolj proti koncu - celotne škode sem naredu za cca. 20-25k, vendar pa je tut priimek moj na š tak da ne vem... Btw, se jim za 20-25k sploh splača tožit?
EDIT: v času dejanja in še sedaj sem mladoleten...
Kakor koli, ko je policaj delu zapisnik sem sam gledu kak seznam je mel tip... Sicer ne vem a je mel razporejene po imenu al po glede na škodo, vendar pa je bil tisti seznam VELIK, osebno pa sem bil bolj proti koncu - celotne škode sem naredu za cca. 20-25k, vendar pa je tut priimek moj na š tak da ne vem... Btw, se jim za 20-25k sploh splača tožit?
EDIT: v času dejanja in še sedaj sem mladoleten...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
Tudi to je res... In ti znesejo menda med 15 in 30 tisoč.
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
OZZY ::
Eni pravte da niste vedl kaj to pomeni da ste uporabil tuja gesla itd......ma koga farbate. Točn ste vedl za kaj gre in ne vem koga farbate. Ja ste mislal da je zastonj.....kdo pa vam še da kaj da je zastonj. Jaz se čist strinjam, da se bo to porihtal in da se bojo računi poravnal. Pa kdorkoli je je to že bil. Sory sam tko je.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
Cokolesnik ::
Praksa je takšna: tožilec, če je pameten, ponudi obema stranema - oškodovancu (slednji je najverjetneje vložil kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, policija je na osnovi vložene ovadbe pregledala zapise iz SiOLa in na podlagi telefonskih številk ugotovila domnevnega nepridiprava) poravnavo, torej, da se oškodovanec in tisti, ki je storil nečedno dejanje, dogovorita za poravnavo škode in ne gresta na sodišče (ponavadi kršitelj poravna znesek računov, ki jih je povzročil oškodovancu, oškodovanec pa si lahko denimo še izmisli, da mora kršitelj še kaj prispevati za humanitarne namene in podobno, vendar pa bi mu pameten tožilec takšna doplačila k že plačani višini škode odsvetoval, sploh če gre za mlajšega kršitelja, ki nima nobenega dohodka). Vsekakor pa se takšna poravnava (pravimo ji izvensodna) vsekakor bolj izplača kot preizkušanje slovenskih sodnih mlinov.
Saj vsi vemo, kako je z našimi mlini.
Če je izvensodna poravnava uspešna (to denimo kršitelj dokaže s potrjeno poštno nakaznico, ki jo pošlje na tožilstvo, ko nakaže oškodovancu dogovorjen znesek), potem tožilstvo kršitelja tudi uradno obvesti z umikom ovadbe, s čimer je postopek končan, kršitelj čist, oškodovanec pa domevno zadovoljen.
Seveda pa lahko oškodovanec vztraja (lahko tudi v primeru, če ne priznate dejanja in ne poravnate škode, če vam jo je policija dokazala na podlagi vaše tel. številke), da gresta na sodišče, sam pol se vam nič lepa ne piše (kot piše gandalf že sodne stroške poravnate, če izgubite, pa še marsikaj zravn oz. lahk greste v zapor, da odslužite).
Saj vsi vemo, kako je z našimi mlini.
Če je izvensodna poravnava uspešna (to denimo kršitelj dokaže s potrjeno poštno nakaznico, ki jo pošlje na tožilstvo, ko nakaže oškodovancu dogovorjen znesek), potem tožilstvo kršitelja tudi uradno obvesti z umikom ovadbe, s čimer je postopek končan, kršitelj čist, oškodovanec pa domevno zadovoljen.
Seveda pa lahko oškodovanec vztraja (lahko tudi v primeru, če ne priznate dejanja in ne poravnate škode, če vam jo je policija dokazala na podlagi vaše tel. številke), da gresta na sodišče, sam pol se vam nič lepa ne piše (kot piše gandalf že sodne stroške poravnate, če izgubite, pa še marsikaj zravn oz. lahk greste v zapor, da odslužite).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Pa siol to tudi počne?
--- George Orwell
--- George Orwell
BigWhale ::
Ozzy ima kar prav.
Ajaaaa, nisem vedel stric, da moram za tole placat... Nic, bom dal kar nazaj na polico. DVD, pa radio, a CDje tud? Ja kako!?!? A tud to ni zastonj?!!?! Matr ste cudni!
Ajaaaa, nisem vedel stric, da moram za tole placat... Nic, bom dal kar nazaj na polico. DVD, pa radio, a CDje tud? Ja kako!?!? A tud to ni zastonj?!!?! Matr ste cudni!
JAh veš kak je to.. Ko si 15 let star, ti prije en kolega pa ti not napiše geslo pa reče to boš mel zastonj internet. Jaz pa:"JA? lepo..." Komaj da sem vedo kaj je to internet.
O računalništvu pa tak in tak nisem imel pojma. Tak da res nisem vedo kaj delam.. Seveda je to 5 let nazaj.
O računalništvu pa tak in tak nisem imel pojma. Tak da res nisem vedo kaj delam.. Seveda je to 5 let nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
BigWhale? Ne razumem zadnjega posta?
iskra ::
BigWhale cilja na to, da bi morali vsi starši na tečaj IT, da bi vedeli, kaj njihovi otroci počnejo pred njihovimi očmi in jih prepričujejo, da ni s tem nič narobe
Cokolesnik ::
Odgovornost staršev je relativna. Informacijska tehnologija je tako komplicirana in večplastna zadeva, da ji niti najbolj ažurni starši niso vedno kos ali pa preprosto nimajo časa za 100% spremljanje omenjenih aktivnosti. Le kako naj ne bi otrok prelisičil staršev, če danes že vsak mulc spiše črva in z njim pomeša štrene širom sveta.
Ko je bila afera aktualna, sem se spraševal, zakaj ostali ponudniki (denimo Amis.net) omogočajo drugačen vpogled v porabo internetnih impulzev, kjer so bile vidne tudi telefonske številke, ki so dostopale prek up. imena ali vsaj omogočajo blokado dostopa z vseh tistih številk, ki niso vpisane v bazi ponudnika dostopa (takrat je digitalizacija tel. central to že omogočala vsem lastnikom vstopnih točk za internet). Vsega tega in še česa drugega (spomnimo samo na varnostne luknje v SiOL-ovem poštnem strežniku, ki so tudi vodile k vsesplošni zlorabi največjega komercialnega ponudnika pri nas) Telekom oz. SiOL ni ponudil, zato je krivda za preteklost, takšno kot je, gotovo tudi na njegovi strani.
Problem so preprosto "rešili" tako, da so vso odgovornost in posledice "pripisali" naročniku v naročniški pogodbi.
Takšno ravnanje pa so ljudje (na eni strani "ponudniki" ukradenih up. imen/gesel in na drugi njihovi "kupci") izkoristili. Le kdo pa ne bi?
Tudi danes mi SiOL s svojo tehnično podporo potrjuje svojo okorelost na področju IT v državi. Mimogrede: še pomnite nedavno zavrnitev e-sporočil SiOL-ovega poštnega strežnika brez obrazložitve/zavrnitve poštnega strežnika? Če mene vprašate... Naj se priključijo h kakšnemu profesionalnemu ponudniku in ne k Telekomu, kjer so pravzaprav (SiOL je bil v preteklosti in v času omenjene afere poslovna enota Telekoma) vse skupaj zakuhali.
Ko je bila afera aktualna, sem se spraševal, zakaj ostali ponudniki (denimo Amis.net) omogočajo drugačen vpogled v porabo internetnih impulzev, kjer so bile vidne tudi telefonske številke, ki so dostopale prek up. imena ali vsaj omogočajo blokado dostopa z vseh tistih številk, ki niso vpisane v bazi ponudnika dostopa (takrat je digitalizacija tel. central to že omogočala vsem lastnikom vstopnih točk za internet). Vsega tega in še česa drugega (spomnimo samo na varnostne luknje v SiOL-ovem poštnem strežniku, ki so tudi vodile k vsesplošni zlorabi največjega komercialnega ponudnika pri nas) Telekom oz. SiOL ni ponudil, zato je krivda za preteklost, takšno kot je, gotovo tudi na njegovi strani.
Problem so preprosto "rešili" tako, da so vso odgovornost in posledice "pripisali" naročniku v naročniški pogodbi.
Takšno ravnanje pa so ljudje (na eni strani "ponudniki" ukradenih up. imen/gesel in na drugi njihovi "kupci") izkoristili. Le kdo pa ne bi?
Tudi danes mi SiOL s svojo tehnično podporo potrjuje svojo okorelost na področju IT v državi. Mimogrede: še pomnite nedavno zavrnitev e-sporočil SiOL-ovega poštnega strežnika brez obrazložitve/zavrnitve poštnega strežnika? Če mene vprašate... Naj se priključijo h kakšnemu profesionalnemu ponudniku in ne k Telekomu, kjer so pravzaprav (SiOL je bil v preteklosti in v času omenjene afere poslovna enota Telekoma) vse skupaj zakuhali.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Busted! (Anti Piracy Organization Cought Me) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 15056 (9279) | Gandalfar |
» | Napad in odškodninaOddelek: Loža | 6386 (5177) | moat |
» | Rabim pravni nasvetek...Oddelek: Loža | 4429 (4055) | Brane2 |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13430 (10907) | Bakunin |
» | SiOL in policija? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22374 (19291) | poweroff |