Forum » Omrežja in internet » GEOPortal AKOS
GEOPortal AKOS
Daniel ::
In tudi precej napačnih podatkov. Sem šel gledat za kolega, ki živi nekaj več kot 2 km od zadnjega optičnega vlakna in ima označeno, da ima zgrajeno in priključeno optično vlakno zmogljivosti 120 Mbps... Res merodajna zadeva.
Po drugi strani se pa lepo vidi različne tipe priključkov. Jaz imam na P2P označeno do 1000 Mbps, kolega, ki so ga priklopili kasneje, pa je na GPON in mu piše do 120 Mbps. Omrežje je pa isto.
Po drugi strani se pa lepo vidi različne tipe priključkov. Jaz imam na P2P označeno do 1000 Mbps, kolega, ki so ga priklopili kasneje, pa je na GPON in mu piše do 120 Mbps. Omrežje je pa isto.
xseki ::
Zdravo,
Raje ne bi odpiral nove teme pa sem se odločil, da vprašam kar tukaj.
Ali mogoče obstaja Avstrijski "Akos"? Rad bi pogledal dostopnost optike v določenem delu Avstrije. Natančneje v štajerski regiji (Steiermark). Hvala.
Raje ne bi odpiral nove teme pa sem se odločil, da vprašam kar tukaj.
Ali mogoče obstaja Avstrijski "Akos"? Rad bi pogledal dostopnost optike v določenem delu Avstrije. Natančneje v štajerski regiji (Steiermark). Hvala.
strom_15 ::
Obstaja imenuje se RTR Austrian Regulatory Authority for Broadcasting and Telecommunications (RTR)
link: https://www.rtr.at/
link: https://www.rtr.at/
Gogo ::
Bom kar tule vprašal, ker ima primeren naslov.
Torej šarim po akos geoportalu in najedem podatek, da imam bakreno parico zmogljivosti 16 Mbis/s, en sosed 20 drugi pa 25 Mbis/s. Od česa je odvisna ta zmogljisvost? Naj težim telekomu za 20 ali celo 25 Mbis/s? Možnosti uspeha?
thx
Torej šarim po akos geoportalu in najedem podatek, da imam bakreno parico zmogljivosti 16 Mbis/s, en sosed 20 drugi pa 25 Mbis/s. Od česa je odvisna ta zmogljisvost? Naj težim telekomu za 20 ali celo 25 Mbis/s? Možnosti uspeha?
thx
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Vuli ::
od oddaljenosti od centrale(v večini primerov). dalje si bolj počasna bo linija.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
xseki ::
Pri nas je enako. Sem že lani klical na Telekom ravno zaradi tega in jih vprašal zakaj ima sosed, ki živi en meter od mene zmogljivost 7 Mbps, jaz pa 4 Mbps. So mi rekli, da ti podatki za parice niso ravno najbolj natančni oziroma pri nas so bili zastareli. Gospa je še preverila in je potrdila, da imamo vsi v vasi enako zmogljivost. 7-8mbps je tukaj max.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 612645 (1285) | martincek1 |
» | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 41030 (4096) | zlabra |
» | Telemach lopoviOddelek: Omrežja in internet | 9326 (7879) | XS!D3 |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64546 (30605) | Lonsarg |
» | Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22165 (20501) | MacGyver141 |