Forum » Omrežja in internet » OpenWRT Bridge
OpenWRT Bridge

Motion ::
Poskušam vzpostavit wireless bridge med dvema openwrt routerjema. Prvi xxx.xxx.1.3 je preko kabla povezan na modem (xxx.xxx.x.254) in ima ustvarjeno wifi dostopno točko ki dela normalno.
Router (xxx.xxx.1.4) ki je nekaj sob proč bi bil preko brezžičnega mostu povezan na .1.3. Na tem sem ustvaril wifi klienta. Zdaj ko pingam iz klienta (.1.4) recimo dns 8.8.8.8 nimam izgube paketov. Če pingam stran recimo (google.com) mi napiše "bad address". Medtem ko če pingam dostopno točko 1.3 se ne vrne noben paket. Zgleda tudi da se klient in dostopna točka viditia, saj sta oba en na drugemo vpisana kot associated stations.
Stvar je normalno delovala do sedaj vendar se je neki zj**** in sem moral oba resetirat. Sedaj pa mi nikakor ne uspe povezat mosta,....
Router (xxx.xxx.1.4) ki je nekaj sob proč bi bil preko brezžičnega mostu povezan na .1.3. Na tem sem ustvaril wifi klienta. Zdaj ko pingam iz klienta (.1.4) recimo dns 8.8.8.8 nimam izgube paketov. Če pingam stran recimo (google.com) mi napiše "bad address". Medtem ko če pingam dostopno točko 1.3 se ne vrne noben paket. Zgleda tudi da se klient in dostopna točka viditia, saj sta oba en na drugemo vpisana kot associated stations.
Stvar je normalno delovala do sedaj vendar se je neki zj**** in sem moral oba resetirat. Sedaj pa mi nikakor ne uspe povezat mosta,....

hojnikb ::
https://openwrt.org/docs/guide-user/net...
sledis tem navodilom in bo delal.Trik je v bridganju interfejsov z relayd.
Imam tak setup doma in deluje odlično.
sledis tem navodilom in bo delal.Trik je v bridganju interfejsov z relayd.
Imam tak setup doma in deluje odlično.
#brezpodpisa

Problem je ker je stvar stara (v14) in nimam opcije relayd.
Če me spomin ne vara (so leta odkar sem rabil to nastvljat) Sem imel na primarnem routerju normalno dostopno točko in na ekstenderju klienta. Ta je bil nato linkan na lan na katerega je bil prek kabla priklopljen računalnik. Extender je rabil bolj ko ne samo kot "močnejša antena" za računalnik. Sam extender ni oddajal dostopne točke...
Če me spomin ne vara (so leta odkar sem rabil to nastvljat) Sem imel na primarnem routerju normalno dostopno točko in na ekstenderju klienta. Ta je bil nato linkan na lan na katerega je bil prek kabla priklopljen računalnik. Extender je rabil bolj ko ne samo kot "močnejša antena" za računalnik. Sam extender ni oddajal dostopne točke...

Problem je ker je stvar stara (v14) in nimam opcije relayd.
zakaj sploh furas 10 let staro verzijo openwrt? Updejtaj za začetek. Čeprav bi tut v starejsih verzijah openwrt ze mogu bit relayd v installable packagih...
#brezpodpisa

Klemen86 ::
relayd je zastarel način za vzpostavljanje wireless bridga med dvema OpenWRT napravama. Sodobne verzije OpenWRT podpirajo client/server AP (WDS), ki ne potrebuje nobenega dodatnega package-a (samo osnovni nabor). Vprašanje pa je, če 10 let star OpenWRT že ima support za WDS - verjetno nima. Več info: https://openwrt.org/docs/guide-user/net...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemen86 ()

Zao kr mam en ful star (WR 841D) router![]()
Tudi stare HW verzije bi mogle podpirat vsaj V17, če ne celo V18
Namesti to in potem dalje. Če gre z WDS, lahko probaš to, sicer pa relayd
#brezpodpisa

relayd je zastarel način za vzpostavljanje wireless bridga med dvema OpenWRT napravama. Sodobne verzije OpenWRT podpirajo client/server AP (WDS), ki ne potrebuje nobenega dodatnega package-a (samo osnovni nabor). Vprašanje pa je, če 10 let star OpenWRT že ima support za WDS - verjetno nima. Več info: https://openwrt.org/docs/guide-user/net...
Sej do sedaj je delalo v osnovi kor AP na eni strani in klient na drugi.
Sam nevem zakaj mi ne rata več vspostavit povezave...
Čudno je da lahko z klienta pingam 8.8.8.8 nemorem pa AP točke.
Jst nisem noben mrežni administrato. Kot sem rekel to sm delal nazadnje leta nazaj in nevem več kako stvar gre. Še posebi glede dns in dhcp nastavitev...

updejtaj na V18 in sledi navodilom zgoraj za relayd. Samo od sebe na openwrt nebo delal, če clienta samo povezes z AP.
#brezpodpisa

MrStein ::
WDS je imel že od nekdaj.
Lahko pa kartica danes pomeni nekaj drugega

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWrt + wireguardOddelek: Omrežja in internet | 1996 (1502) | Vanadium |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 176471 (41364) | hojnikb |
» | OpenWrt ip naslov?Oddelek: Omrežja in internet | 3456 (2975) | lebang1 |
» | Ojačanje signala in povezava dveh hiš wifiOddelek: Omrežja in internet | 3793 (3248) | N4m31355 |