Forum » Loža » Moč klimatske naprave glede na prostor
Moč klimatske naprave glede na prostor
sparklyslo ::
Pozdravljeni,
pri nakupu klimatske naprave se ne znam odločiti kakšno moč vzeti glede na prostore. Ne bi rad kupil pre/pod dimenzionirano...
Moči so izražene v kw in pa glede na m2.
Moram pri nakupu enote gledati vse prostore v pritličju hiše, kjer bo montirana naprava, ali pa samo glavni prostor?
Zdi se mi, da zrak med prostori ne kroži preveč (ločeni so z vrati, ki so lahko odprta ali pa ne :) ).
Moram gledati za napravami 40 m2, 50 m2 ali 60 m2, če je prostor kjer bo monitrana velik cca 35 m2, ostalih pa še za 30 m2 ?
Hvala
pri nakupu klimatske naprave se ne znam odločiti kakšno moč vzeti glede na prostore. Ne bi rad kupil pre/pod dimenzionirano...
Moči so izražene v kw in pa glede na m2.
Moram pri nakupu enote gledati vse prostore v pritličju hiše, kjer bo montirana naprava, ali pa samo glavni prostor?
Zdi se mi, da zrak med prostori ne kroži preveč (ločeni so z vrati, ki so lahko odprta ali pa ne :) ).
Moram gledati za napravami 40 m2, 50 m2 ali 60 m2, če je prostor kjer bo monitrana velik cca 35 m2, ostalih pa še za 30 m2 ?
Hvala
fikus_ ::
Če hočeš točno določiti klimo, moraš vedeti toplotne pribitke (izolacija), koliko ljudi se nahaja v stavbi, Električne naprave, ki oddajajo toploto, . . .
Greš s tlorisom od ponudnika do ponudnika in tako dobiš informacije.
Greš s tlorisom od ponudnika do ponudnika in tako dobiš informacije.
TheBlueOne ::
Odvisno od tega, koliko toplote izgubljas. Za nek natancen izracun bos potreboval energetsko izkaznico in kvadraturo, ce imas samo priblizno pac dodas 30%.
Potem pa imas se razlike, ce material akumulira toploto, recimo kamen, ali je skoraj ne, montazna hisa...
Potem pa imas se razlike, ce material akumulira toploto, recimo kamen, ali je skoraj ne, montazna hisa...
starfotr ::
Klima naj bo močna, recimo 3 kW+ hladilne moči. Če je močnejša, pomeni, da hitreje shladi. Itak imajo inverter in zniža obrate kompresorja... Če je premalo močna, kupiš pa še eno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1271289 (8841) | Rašo |
» | Cena ogrevanja s klimo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58721 (33840) | facepalm |
» | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17237 (15027) | T_F_7 |
» | Klimatska naprava LG Standard Inverter P09RKOddelek: Kaj kupiti | 3492 (2979) | spawns |
» | home made klima+ napajanje s sončnimi celicami. (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12170 (8596) | energetik |