» »

Excel: Drop down seznam - grafika namesto številke

Excel: Drop down seznam - grafika namesto številke

Raptor F16 ::

Rad bi sestavil matriko z drop down seznamom, kjer bi mi namesto številske vrednosti prikazovalo grafiko.

Gre se za QFD hišo kakovosti, le da bi namesto številk 1, 3, 9 raje videl da mi v zvezku prikazuje grafični simbol. Toda vrednost celice mora biti številska, za nadaljnje računanje uteži!

Kako to doseči ?

Slika za prestavo:

prtenjam ::

Pozdravljeni,

V kolikor nimate podrobnejšega znanja excela lahko to rešite relativno preprosto.

1. Celicam s seznamom simbolov določite nek font s simboli (npr. Wingdings)

2. Za vsako celico izberete nek simbol

3. Tudi za padajoč seznam izberete isti font in tako tudi v padajočem seznamu vidite simbole

4. Seveda pa ima sedaj povezana celica vrednost tistega simbola in zato izdelate še posebno "prevajalno tabelo" med simbolom in vrednostjo, ter preko funkcije VLOOKUP najdete ustrezno vrednost simbola.

Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Raptor F16 ::

prtenjam je izjavil:

Pozdravljeni,

V kolikor nimate podrobnejšega znanja excela lahko to rešite relativno preprosto.

1. Celicam s seznamom simbolov določite nek font s simboli (npr. Wingdings)

2. Za vsako celico izberete nek simbol

3. Tudi za padajoč seznam izberete isti font in tako tudi v padajočem seznamu vidite simbole

4. Seveda pa ima sedaj povezana celica vrednost tistega simbola in zato izdelate še posebno "prevajalno tabelo" med simbolom in vrednostjo, ter preko funkcije VLOOKUP najdete ustrezno vrednost simbola.

Pozdrav,

Rešitev bo za prvo silo zadoščala. Me pa vseeno zanima, kako bi lahko definiral svoje simbole?

Lp!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excel pogojno oblikovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
141771 (1233) 3pier
»

Kljukasti križi po Ljubljani (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14320145 (15900) bezerk
»

Excel..

Oddelek: Programska oprema
61329 (1201) smetko
»

Kljukasti križ

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
207287 (7287) Matri[X]

Več podobnih tem