Forum » Problemi človeštva » Raziskave kažejo upadanje zanimanja za spolnost
Raziskave kažejo upadanje zanimanja za spolnost
FormerUser ::
FormerUser je izjavil:
Kar je znanstveno dokazano je to, da je toxic masculinity škodljiva.
"Traditional masculinity ideology has been shown to limit males' psychological development, constrain their behavior, result in gender role strain and gender role conflict and negatively influence mental health and physical health," according to the 36-page report, featured in January's issue of Monitor on Psychology.
Skoda, da nisi sposobna doumeti istega za tvoj toksicni feminizem in misandrijo.
Škoda, da se nisi sposoben enkrat temeljito pogledati v ogledalo.
Daliborg ::
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Cruz ::
_0\WA6m7Uzc je izjavil:
Tako, da se s tem ne strinjam. Sicer drzi, da jih je velika vecina vzgojenih v princeske, kar jim to v dobersnji meri onemogoca. Tudi zgledovanje po vsebini rumenega tiska ravno ne pomaga, ampak to je pac problem sedanjih generacij, ki bo scasoma izzvenel (me prav zanima, koliko danasnjih lumberseksualcev je sposobnih zagati ali zavihteti sekiro).
Jaz poznam kar nekaj punc, kjer imajo doma kmetijo pa sploh ne vedo koliko živine imajo, kaj se dogaja,... nič. Par jih sploh ne ve kuhati(razen čiste čiste osnove). Recimo takšne punce ne bodo zadovoljne samske, ker pač niso sposobne skrbeti zase. Sposobne so se sicer spremeniti, ampak se ponavadi nikoli ne spremenijo, mogoče ko dobijo otroka.
Na drugi strani pa punca, ki je sposobna in zna poskrbeti zase, ne bo silila v zvezo, če ne bo kandidat worthy. Logično.
Torej ne velja v vseh primerih, da so samske ženske srečnejše od poročenih/v razmerju.
_0\WA6m7Uzc je izjavil:
+1, sploh za prvi del. Osebno mi je zenska brez neznosti neprivlacna. Je pa res, da sem malo starejsi.
Vsaka ženska pokaže nežnost, če/ko ji nekaj pomeniš.
kingsix ::
Ne da se mi brat.. zato kar vprašam...
Mezmes sem videl, da se za seks omenja prostitutke. Resno primerjate seks s sprostitutko s seksom z ženo/dolgoletno punco? Tu sploh ni primerjave. Ti one-night standi ali prostitutke so podobno kot drkanje. Totalno brezveze. Pravi res pravi seks se dogaja v zvezi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
49106 ::
Mezmes sem videl, da se za seks omenja prostitutke. Resno primerjate seks s sprostitutko s seksom z ženo/dolgoletno punco? Tu sploh ni primerjave. Ti one-night standi ali prostitutke so podobno kot drkanje. Totalno brezveze. Pravi res pravi seks se dogaja v zvezi.
Neumnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
49106 ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
tikitoki ::
_0\WA6m7Uzc ::
_0\WA6m7Uzc je izjavil:
Tako, da se s tem ne strinjam. Sicer drzi, da jih je velika vecina vzgojenih v princeske, kar jim to v dobersnji meri onemogoca. Tudi zgledovanje po vsebini rumenega tiska ravno ne pomaga, ampak to je pac problem sedanjih generacij, ki bo scasoma izzvenel (me prav zanima, koliko danasnjih lumberseksualcev je sposobnih zagati ali zavihteti sekiro).
Jaz poznam kar nekaj punc, kjer imajo doma kmetijo pa sploh ne vedo koliko živine imajo, kaj se dogaja,... nič. Par jih sploh ne ve kuhati(razen čiste čiste osnove). Recimo takšne punce ne bodo zadovoljne samske, ker pač niso sposobne skrbeti zase. Sposobne so se sicer spremeniti, ampak se ponavadi nikoli ne spremenijo, mogoče ko dobijo otroka.
Na drugi strani pa punca, ki je sposobna in zna poskrbeti zase, ne bo silila v zvezo, če ne bo kandidat worthy. Logično.
Torej ne velja v vseh primerih, da so samske ženske srečnejše od poročenih/v razmerju.
Sploh ne vem, kaj si hotel povedati in zakaj meni.
_0\WA6m7Uzc je izjavil:
+1, sploh za prvi del. Osebno mi je zenska brez neznosti neprivlacna. Je pa res, da sem malo starejsi.
Vsaka ženska pokaže nežnost, če/ko ji nekaj pomeniš.
Ja, samo kaj je za njo neznost in kaj zate, je pa lahko velika razlika.
solatko ::
Ne vem kaj se ti je dogajalo v otroštvu, od kje ti taka nestrpnost in travme, ki jih trosiš po netu ali pa je to samo način s katerim čistiš svojo notranjost, ker se ti v real lifeu dogaja ravno nasprotno.
Poznam kar nekaj zagnanih feministk, ki so v dolgotrajnih zvezah in so pač nastrojene proti patriarhatu, kar tudi izvajajo, saj imajo vse soproge, ki se zavedajo, da ženska ne more delat 20 ur na dan, medtem pa dec obiskuje fitnes, gostilne, športne prireditve in seveda tudi prostitutke ali pa se onegavijo z drugimi ženskami (čeprav je to vse lahko tudi stvar dogovora med dvema osebama, ki si zaupata in spoštujeta, saj je sex le prijetna, največkrat brezplačna rekreacija, ki pripomore k bolj zdravemu in izpolnjenemu življenju).
Prvo pravilo v zvezi je odsotnost lastništva nad partnerjem, torej ljubosumja v pravi zvezi ni, saj je to predvsem posledica nezaupanja vase in v partnerja/ko.
jype ::
vendar nikoli ni tako vzvišena, tudi takrat, ko je v hudem prepričevanju šovinistov v kakšni družbiGlede na to, da je njen mož klasičen šovinist, je to pričakovano.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
PacificBlue ::
Napačen odgovor, sine.
Ne, odgovor je pravilen, vsekakor pa dopuščam možnost, da zaradi ideološke indoktrinacije nisi zmožen sprejeti teh preprostih dejstev.
Bedarije. Ti širiš svoje indoktrinacije tukaj..a ti še ni kapnilo. Franfurska šola in podobni veleumi..S tem boste samo uničili smisel družine. In vsega lepega kar pritliče zraven. Da bi pa to doumel to pa ne.
:3
Kot prvo, pojma nimam o kakšnem sovraštvu ti govoriš. Če kdo, imamo feministke dobro mnenje o moških, saj za razliko od njih samih, menimo, da so sposobni še česa več kot pa se obnašati kot popolni kreteni, kakor jih uči patriarhalna vzgoja.
Kot drugo, tudi te teze o strašnih zlorabah in travmah, ki naj bi se mi zgodile, so čista neumnost. Za inteligentno, etično in družbeno kritično žensko, kakor vidim samo sebe, je biti feministka samoumevna izbira, druge možnosti, če si pošten do sebe, enostavno ni. Obstaja pa več načinov kako ta feminizem živiš in navzven komuniciraš, tvoja žena se je odločila kakor se je, jaz pa tudi. Nisem pa nikjer trdila, da je samski stan, edina možna/kredibilna izbira za feministke oziroma ženske nasploh.
Kot zadnje, v tvojih zvezah postavljaj pravila ti, v mojih bom jih pa jaz, a je prav. Zaradi mene se ljudje lahko gredo odprte zakone, čeprav se mi zdi osebno takšno ravnanje nezrelo, jaz pa varanja ne toleriram. Danes je veliko distrakcije in človek lahko hitro zabrede, pa vendar minimum spoštovanja do partnerja terja, da se ne obnaša kot navaden pezde in sprejme odgovornost za svoja dejanja.
PacificBlue je izjavil:
Franfurska šola in podobni veleumi..S tem boste samo uničili smisel družine. In vsega lepega kar pritliče zraven. Da bi pa to doumel to pa ne.Strinjam se, da je frankfurtska šola pretežno zgrešena, nikakor pa nimam nobenega razumevanja za koncept družine, ki se šlepa na verske ali druge konzervativne ideale. Družinska celica je kompleksen koncept ki obstaja v tisočerih različicah in ideja, da je koristno na kakršenkoli način poizkušati ljudi naučiti pravilne družinske organizacije je skregana s tisočerimi študijami, ki potrjujejo, da so najboljše družine tiste, v katerih se vsi dobro počutijo, ne glede na to, kako so organizirane in kaj družba od njih pričakuje.
Fokusirajte se raje na vsebino mojih zapisov, ne pa na starost, kg, spolno aktivnost...., ker to nima nobenega vpliva na povedano.
FormerUser je izjavil:
Zaradi mene se ljudje lahko gredo odprte zakoneTo sicer drži, ampak IMO je "zakonska zveza" že sama po sebi preživet institut patriarhalne družbe, katere funkcija je deklaracija lastništva, ki je bila v zgodovini vedno izrazito enosmerna. Da se je morala modernizirat moški nimajo nobenih zaslug.
FormerUser je izjavil:
Zaradi mene se ljudje lahko gredo odprte zakoneTo sicer drži, ampak IMO je "zakonska zveza" že sama po sebi preživet institut patriarhalne družbe, katere funkcija je deklaracija lastništva, ki je bila v zgodovini vedno izrazito enosmerna. Da se je morala modernizirat moški nimajo nobenih zaslug.
Zakonska zveza je seveda patriarhalni konstrukt, monogamne zveze pač ne, lahko bi uporabila tudi kakšen drug izraz ampak mislim, da je razumljivo kaj sem želela povedati.
xmetallic ::
FormerUser je izjavil:
Pa ravno ženske so tiste, najbolj "heartbroken" ko pob skoči čez plot. Ko takole spremljam ljudi po cesti, v družbi opažam vzorec, da ženske bolj skrbi, da se bo partner obrnil za drugo, kot obratno. Kar same se zavzemajo za "lastništvo", kot mu praviš sam, s čimer se sicer tudi sam strinjam, in se trudijo, da bodo "lastništvo" nad partnerjem obdržale. To pa dosegajo tako, da na različne načine ugajajo partnerju.
Podpiram družbo brez vsiljenih zvez bodisi zakonskih, kjer oba podpišeta ničvreden papir, bodisi tisto, ki jo država po dveh letih kar sama podpiše.
FormerUser je izjavil:
Zakonska zveza je seveda patriarhalni konstrukt, monogamne zveze pač ne, lahko bi uporabila tudi kakšen drug izraz ampak mislim, da je razumljivo kaj sem želela povedati.
Monogamna zveza je družbeni konstrukt, tako kot zakonska zveza. Države ga forsirajo predvsem zato, da ne bi morale nase prevzeti finančno breme ko bi moški oplodili žensko in odleteli na naslednji cvet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xmetallic ()
FormerUser je izjavil:
monogamne zveze pač neNo, monogamne zveze so v naši biološki vrsti postale pogoste šele z nastopom kompleksnejših političnih sistemov. Genetske raziskave pričajo o tem, da smo se v zgodovini parili kar vsevprek, tako kot večina naših bioloških sorodnikov. Sicer se strinjam, da lahko spoštovanje partnerju izražaš tudi s spolno ekskluzivnostjo, nisem pa pristaš tega, da tiste, ki imajo drugače organizirano spolno življenje obtožiš pomanjkanja spoštovanja.
Če kaj, potem je kršenje dogovorov in skrivanje tisto, kar izkazuje nespoštovanje.
Pa ravno ženske so tiste, najbolj "heartbroken" ko pob skoči čez plot.Jasno, tako so bile skoraj tri tisočletja vzgajane: Moški je njihov lastnik in ko si poišče naslednjo igračo, jih odvrže. Na srečo v feminizmu obstajajo tudi druge šole, ki zveze in spolnost smatrajo na bistveno drugačne načine in ne tripajo na monogamno zvezo kot edino sprejemljivo obliko spolnega združevanja, hkrati pa nisem še srečal feminističnega diskurza, ki bi žensko, ki se odpove večim partnerjem, zaradi tega obsojal.
Podpiram družbo brez vsiljenih zvez bodisi zakonskih, kjer oba podpišeta ničvreden papir, bodisi tisto, ki jo država po dveh letih kar sama podpiše.Ti papirji izhajajo predvsem iz pravic potomcev, ne iz pravic odraslih. Dokler ne plačuješ dovolj visokih davkov, se to ne bo spremenilo (in ker so davki že visoki, moraš očitno postati precej bolj produktiven, preden boš lahko zagotovil ljubeče družinsko okolje vsem otrokom, ki se rodijo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Me pa preseneča, da bi ti, kot zapovedana feministka, v svoji zvezi, če bi do nje prišlo, uporabljala vse negativne pridobitve patriarhata - lastninila bi svojega partnerja z vsemi omejitvami, torej bi patriarhat rada zamenjala z matriarhatom, v kar pa noben normalen moški ne bo pristal, zato pač ne moreš doživeti kakšne romantične, prijateljske in ljubezenske zveze.
Veš niso vsi moški apriori kurbirji, jih pa veliko postane, ko se napačno vežejo v zvezo, v kateri ne dobijo željenega.
Sicer pa tudi monogamne zveze ne špilajo brez patriarhalne ureditve, nekdo pač mora biti šef, tudi v takih zvezah in tudi te niso odprte, kot je interes za moderne skupnosti dveh ali več partnerjev (imam prijatelja, ki živi v zvezi z dvemi dekleti že skoraj 50 let v sožitju in zadovoljstvu vseh treh in štirih že samostojnih otrok).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Unilseptij ::
Če kdo misli, da feminizem pomeni, da ženska ne potrebuje več moškega (oziroma moški ne več ženske) in da bomo to nekako nadoknadili z bolj "enakopravno" družbo na vseh nivojih, pa z več komunikacije, žensko agendo, itd., se krepko moti... tega konec koncev ne trdijo niti (resne) feministke, ki z veseljem priznajo, da jih moški lahko osreči in da ni nič narobe, če kdaj poskrbijo za svoje otroke in morda še kaj dobrega skuhajo, če slučajno ni ravno treba reševati sveta pred zlobnimi moškimi...
Unilseptij je izjavil:
tega konec koncev ne trdijo niti (resne) feministkeHipatija je po tem kriteriju torej resna feministka. Me veseli, da je to izpostavil še kdo drug.
Unilseptij je izjavil:
Če kdo misli, da feminizem pomeni, da ženska ne potrebuje več moškega (oziroma moški ne več ženske) in da bomo to nekako nadoknadili z bolj "enakopravno" družbo na vseh nivojih, pa z več komunikacije, žensko agendo, itd., se krepko moti... tega konec koncev ne trdijo niti (resne) feministke, ki z veseljem priznajo, da jih moški lahko osreči in da ni nič narobe, če kdaj poskrbijo za svoje otroke in morda še kaj dobrega skuhajo, če slučajno ni ravno treba reševati sveta pred zlobnimi moškimi...
Če zavrtiš kakšen feministični propagadni material boš iz posnetka ugotovil, da se motiš. Radikalne feministke želijo absolutno pravico vladavine in nobenih dolžnosti. Seveda feministkam ustreza, da imajo copate za partnerje, ki se ne upirajo in služijo denar, katerega nato same zapravijo. Če ob tem še opravlja vsa gospodinjska dela... ja kdo si ne bi želel takega moškega? Suženj.
Zgodovina sprememb…
Žal mi je le, kadar se to izrodi v eno zagrenjeno mlatenje prazne slame in zvračanje krivde za vse tegobe sveta na moške... Bodimo vsaj toliko pošteni in priznajmo, da če bi čez noč vse vzvode oblasti/moči prevzele ženske, ne bi bilo kaj dosti drugače. Ker problemi, s katerimi se sooča vsaka družba so realni in terjajo določene žrtve, da so vsaj obvladljivi.
Sicer pa v večini dobrih zakonov, enakopravnost že je in se nekaterim ženskam ni potrebno boriti za to. Proti temu pa se bori večina ver, ki zapovedujejo moško nadvlado in žensko manjvrednost, zato me čudi, da je še vedno toliko mladih deklet privržena določenim veram.
Unilseptij - Če smo čisto pošteni in gledamo zgodovino, smo moški res zkuhali večino sranja na tem svetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
WhiteAngel ::
digitalcek je izjavil:
Zadnjič sem v kafiču, diskretno seveda, opazoval mlad par 3 metre od mene.
Nikakšnih zadržkov nista imela se objemat in zalizovat. Ampak tu ni problema, zadeve (obnašanje na javnem mestu) so seveda precej drugačne kot so bile 1970.
Problem je "narejenost". Delovala sta popolnoma nespontano, naučeno.
Kot da sta pogledala kakšen tutorial na Yt in sta nato to udejanjala.
Izvedba pa: pod nivojem tretjerazrednih gledaliških amaterjev.
Njune roke mrtve, "položene", nobene energije, zoombija.
Mladi se, po mojem zapažanju, pogosto nek odnos "grejo", ga igrajo.
Ampak ne igrajo samo za druge, bojim se, da tudi zase.
Igrajo, ker pač tako je in tako mora biti...
Nekako tako se to od njih tudi pričakuje.
Kar je vse skupaj - BEDNO!
Tole tudi mene skrbi. Pri mladih malo pogrešam drznosti, improvizacije, poguma.. Vsi so tako prekleto iz škatlice v kavbojkah in adidaskah s Samsungom/iPhonom v roki. Ko sem bil jaz v srednji šoli, so nas hormoni metali 100 na uro. Bili smo pač spontani in je bilo, kar je bilo. Danes imam pa občutek, da froci nosijo eno težo svojih tastarih - kaj bo s šihtom, kaj bo s kariero, da ne bo kaj narobe, o joj, ne vem, če sem za zvezo, za seks ne upam, ker mi je prenerodno.
WhiteAngel je izjavil:
Tole tudi mene skrbi. Pri mladih malo pogrešam drznosti, improvizacije, poguma.. Vsi so tako prekleto iz škatlice v kavbojkah in adidaskah s Samsungom/iPhonom v roki. Ko sem bil jaz v srednji šoli, so nas hormoni metali 100 na uro. Bili smo pač spontani in je bilo, kar je bilo. Danes imam pa občutek, da froci nosijo eno težo svojih tastarih - kaj bo s šihtom, kaj bo s kariero, da ne bo kaj narobe, o joj, ne vem, če sem za zvezo, za seks ne upam, ker mi je prenerodno.
drzen dŕzen -zna -o prid., dŕznejši (ŕ r̄) 1. ki si upa storiti kaj kljub nevarnosti. Če si danes drzen v ZDA pristaneš na Twiterju pod hashtagom #metoo, ker so snežinkice tako občutljive, da že za napačen pogled ali gib doživijo mentalni breakdown. No, vsaj tako nam to lobiji skušajo prikazati.
Zgodovina sprememb…
Če zavrtiš kakšen feministični propagadni material boš iz posnetka ugotovil, da se motiš. Radikalne feministke želijo absolutno pravico vladavine in nobenih dolžnosti.Lahko dobimo link?
Seveda feministkam ustreza, da imajo copate za partnerje, ki se ne upirajo in služijo denar, katerega nato same zapravijo. Če ob tem še opravlja vsa gospodinjska dela... ja kdo si ne bi želel takega moškega? Suženj.Glede na to, da še nisi bil nikoli v zvezi je pričakovano, da imaš tako zgrešene predstave o partnerskih zvezah.
Me pa preseneča, da bi ti, kot zapovedana feministka, v svoji zvezi, če bi do nje prišlo, uporabljala vse negativne pridobitve patriarhata - lastninila bi svojega partnerja z vsemi omejitvami, torej bi patriarhat rada zamenjala z matriarhatom, v kar pa noben normalen moški ne bo pristal, zato pač ne moreš doživeti kakšne romantične, prijateljske in ljubezenske zveze.
Monogamnija, zvestoba in lojalnost niso patriarhalni konstrukti, poznajo jih tudi mnoge živalske vrste. Pravzaprav biologi ugotavljajo, da gre za izrazito feministično idejo:
Biologi verjamejo, da je monogamnost vrste močno povezana s tem, do kakšne mere je tudi oče sposoben skrbeti za naraščaj. Tako je največ monogamnih vrst med pticami (več kot 90%), saj sta tako mati kot oče mladičev enako sposobna jim prinašati hrano in skrbeti za njih. To pojasni tudi, zakaj so le 3% izmed vrst sesalcev monogamni. Pri sesalcih namreč lahko le mati hrani otroka s svojim mlekom, zato oče ne more za otroka skrbeti v popolnoma enaki meri. Ocenjujejo, da je odstotek višji pri primatih, približno 15% jih je monogamnih. Dvostarševska skrb za potomstvo pa je še toliko bolj redka pri dvoživkah, ribah in nevretenčarjih.
Veš niso vsi moški apriori kurbirji, jih pa veliko postane, ko se napačno vežejo v zvezo, v kateri ne dobijo željenega.
To so samo poceni izgovori, danes se lahko vsak razveže in gre po svoje, je pa seveda bolj komot sedeti na dveh stolih. Tako da, sori, kurbirji so pač pokvarjeni slabiči in nič drugega.
Sicer pa tudi monogamne zveze ne špilajo brez patriarhalne ureditve, nekdo pač mora biti šef, tudi v takih zvezah
Ne, ni treba, zveze so lahko tudi egalitarne.
Glede na to, da še nisi bil nikoli v zvezi je pričakovano, da imaš tako zgrešene predstave o partnerskih zvezah.
Motiš se. Glede na to, da si copata, in si življenje v dvoje izkusil samo z eno žensko imaš zgrešene predstave o zvezah kvečjemu ti.
Zgodovina sprememb…
Unilseptij - Če smo čisto pošteni in gledamo zgodovino, smo moški res zkuhali večino sranja na tem svetu.
To je zelo poenostavljeno... nasprotni argument bi lahko bil, da so vse kar vidiš okoli sebe, zgradili moški (ceste, hiše, ...). To je dejansko prostodušno priznala ena feministka. Kot tudi, da so vsi ljudje, ki jih lahko vidiš, bili rojeni od ženske.
Pa še to... nikjer nimaš zagotovila, da bi se ženske v ugodovini obnesle bolje, če bi bila situacija obrnjena. Pravzaprav že samo dejstvo, da matriarhalne družbe niso prevladale, kaže, da verjetno ni bilo bolje.
No, monogamne zveze so v naši biološki vrsti postale pogoste šele z nastopom kompleksnejših političnih sistemov. Genetske raziskave pričajo o tem, da smo se v zgodovini parili kar vsevprek, tako kot večina naših bioloških sorodnikov. Sicer se strinjam, da lahko spoštovanje partnerju izražaš tudi s spolno ekskluzivnostjo, nisem pa pristaš tega, da tiste, ki imajo drugače organizirano spolno življenje obtožiš pomanjkanja spoštovanja.
Če kaj, potem je kršenje dogovorov in skrivanje tisto, kar izkazuje nespoštovanje.
No, če je nekaj biološko pogojeno ali staro, še ni nujno, da je dobro. Morda je bilo v prazgodovinskih brezrazrednih družbah drugače, ampak v patriarhatu, kjer večino politične moči in kapitala držijo v rokah moški, je povsem jasno, da bodo pri "odprtih zvezah" krajšo potegnile ženske, tudi ni naključje, da je poligamija vezana na najbolj orto-patriarhalne skupnosti. Tako da v današnji situaciji vidim egalitarno monogamijo kot najbolj feministični model partnerske zveze.
Unilseptij je izjavil:
Če kdo misli, da feminizem pomeni, da ženska ne potrebuje več moškega (oziroma moški ne več ženske) in da bomo to nekako nadoknadili z bolj "enakopravno" družbo na vseh nivojih, pa z več komunikacije, žensko agendo, itd., se krepko moti...
Feminizem predvsem pomeni, da ima danes ženska več izbire kot kadarkoli. Moški so od nekdaj lahko furali uspešno samskost, za ženske je bila to vedno, deloma še danes, stigma, znamenje neuspeha in neizpolnitve svoje "ženske vloge", ki je seveda patriarhalni konstrukt. Današnja ženska v resnici ne potrebuje moškega, se pa seveda lahko odloči za zvezo z njim.
Unilseptij je izjavil:
Bodimo vsaj toliko pošteni in priznajmo, da če bi čez noč vse vzvode oblasti/moči prevzele ženske, ne bi bilo kaj dosti drugače.
Čez noč seveda ne, v doglednem času pa gotovo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FormerUser ()
Point je ravno v tem, da naj bi skupnosti živele v sožitju in ne v vaganju in podrejanju.
Hipatija - Zame je nezvestoba pojem lastništva nad partnerjem. Vzemiva hipotezo, da je eden od partnerjev telesno nezmožen imeti normalen spolen odnos s partnerjem in se dogovorita, da drugi lahko to opravlja drugje, vse ostale stvari pa v zvezi špilajo.
Je to zate varanje?
Par po letih ugotovi, da v njunem spolnem življenju ni vse o.k., torej, da nobenega od njiju ne zadovljuje v celoti, je dogovor o občasnem skoku v drugo posteljo, v tem primeru zate varanje?
Midva imava sicer precej burno in raznoliko posteljno aktivnost, večino fantazij obeh sva izpolnila in nikoli ni najina zveza prešla v navado, enolično ponavljanje zakonskih obveznosti, zato kakšne silne želje po experimentiranju z drugimi nisva začutila (ni rečeno, da si ne bova zamislila obisk kakega swing kluba ali podobno), imava pa kar nekaj znancev, ki si s tem načinom krepko izboljšujejo svoje spolno življenje in tudi odkrito govorita o tem, kadar pogovor pride na to področje - je to tudi varanje?
Bil bi precej razočaran, če bi šla partnerka z drugim in bi to zvedel od drugih, če bi se o teh stvareh dogovorila, pa to ni več varanje.
Egalitarna monogamija je tako kot komunizem, lepo za slišat, v praksi pa skoraj neizvedljivo, dokler svoje otroke vzgajamo v stari krščanski vzgoji s pridihom patriarhata, se ti ne zdi?
Jaz trdim, da so bili in so tudi danes popolne egalitarne zveze, brez vmešavanja feministk, če so ljudje v zvezi normalni.
Jaz pa trdim, da se z zviševanjem kriterijev možnost žensk, da dobijo normalnega moškega in ga s pravilno prevzgojo pridobi za egalitarne ideje, veliko manjša, kot je bila nekoč, saj se fantki raje ukvarjajo s stvarmi, ki jih zadovoljujejo, kot s tečnimi babami, ki bi jim naložile vse domače delo, same pa furale pridobitve feminizma, kot si ga zamišljajo.
Veš žaba se kuha počasi, ne moreš moškega, sploh če je to še velika mamina maza, čez noč spremenit v nekaj uporabnega in poleg tega še zadovoljnega.
WizzardOfOZ ::
FormerUser je izjavil:
Feminizem predvsem pomeni, da ima danes ženska več izbire kot kadarkoli.
To je daleč od tega kar feminizem res pomeni. Feminizem pomeni vladanje žensk nad moškimi. Tu ni enakopravnosti. Ne patriarhat, ne matriarhat in ne feminizem ne dajejo možnosti enakosti med spoloma. Enakost je enakost. In če bi se vsi držali tega, da smo enakopravni in da skupaj odločamo o svojem delu, bi bilo to čisto nekaj drugega kot pa je feminizem.
Sej dokler gre vse dobro, že lahko sam živiš. Ko pa pridejo problemi, jih pa dva rešujeta lažje. Jaz moje dečve nebi nikoli zapustil in ona ne mene. Toliko sva dala že čez, tolikokrat sva si že pomagala, toliko sva že problemov skupaj rešila, pa še vedno jih rešujeva skupaj, enega po enega in vedno tako da se morava za rešitev oba strinjat kako se jo bo rešilo. Enostransko nič ne počneva, niti ne delava kaj drug drugemu za hrbtom. Zato pa sva dva skupaj, da o vsem odločava skupaj in da ni slabe volje. Se pa zelo drživa tega, kar je že solatko omenil; "Ne delaj drugim tistega, kar nočeš da drugi delajo tebi!"
Unilseptij je izjavil:
Pravzaprav že samo dejstvo, da matriarhalne družbe niso prevladale, kaže, da verjetno ni bilo bolje.
Glavni razlog, da matriarhalne družbe niso prevladale je gotovo v tem, da so moški fizično močnejši in nasilnejši, ne zato ker bi bile le te slabše.
FormerUser je izjavil:
Čez noč seveda ne, v doglednem času pa gotovo.
Moški so pokvarjeni, ženske pa nikakor ne morejo biti?. Ne nakladaj. Vsak, ki bo dobil oblast v roke, ne glede na spol, bo to zlorabil v lastno korist. Prenehaj že s to feministično propagando o superiornosti žensk, ki ne varajo, ne kradejo, ki so poštene. Definitivno spadaš med radikalne feministe, ki želijo oblast in nobenih obveznosti. Kdor se zavzema za enakopravnost ne bo stresal takšnih neumnosti kot jih stresaš ti.
FormerUser je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Pravzaprav že samo dejstvo, da matriarhalne družbe niso prevladale, kaže, da verjetno ni bilo bolje.
Glavni razlog, da matriarhalne družbe niso prevladale je gotovo v tem, da so moški fizično močnejši in nasilnejši, ne zato ker bi bile le te slabše.
Pred par 100 leti, če nisi bil fizično dovolj močan, večinoma nisi preživel. Danes vsi preživijo, ker imamo zdravstvo. Ampak zato se je tudi oblikoval patriarhat, ker so edino tako preživeli.
Če kateri par hoče sexat vse poprek naj, če ne pa pač ne. Debata glede tega je popolnoma brezpredmetna.
Ženska pa že zelo dolgo ne potrebuje moškega...pride pa ji prekleto prav. Pa tudi obratno.
FormerUser je izjavil:
No, če je nekaj biološko pogojeno ali staro, še ni nujno, da je dobro. Morda je bilo v prazgodovinskih brezrazrednih družbah drugače, ampak v patriarhatu, kjer večino politične moči in kapitala držijo v rokah moški, je povsem jasno, da bodo pri "odprtih zvezah" krajšo potegnile ženske, tudi ni naključje, da je poligamija vezana na najbolj orto-patriarhalne skupnosti. Tako da v današnji situaciji vidim egalitarno monogamijo kot najbolj feministični model partnerske zveze.Strinjam se, da v patriarhatu ženske vedno potegnejo krajšo, da so poligamne zveze za to odgovorne pa seveda ne. Pravzaprav je ideja, da bi se moral odpovedati potencialnim spolnim partnerjem zaradi ideologije precej absurdna.
Praktične težave (prenosljivost spolnih in drugih bolezni, čustvene posledice ter družbena stigma) so edini smiselni pomisleki, kar se mene tiče.
Poligamija v patriarhalni družbi seveda je skonstruirana okoli haremov ali podobnih oblik (in tudi utemeljena na "lastništvu" in "skrbi" za podrejene), v egalitarni družbi pa ni nobene potrebe po tem.
Ženska pa že zelo dolgo ne potrebuje moškega...pride pa ji prekleto prav. Pa tudi obratno.
Sej veš; "Razbojniki ob cestah hočejo denar ali življenje, ženske pa kar oboje!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 114377 (109079) | Cruz |
» | Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 45064 (40614) | vostok_1 |
⊘ | Šeriatsko pravo (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 89590 (81269) | HODL |