» »

Mrtvi piksel na nove 4k monitorju

Mrtvi piksel na nove 4k monitorju

Horos ::

Živjo kupil sem nov 4k 32 inch IPS monitor Acer Predator XB321HK in sem ugotovil da ima en mrtev piksel. Imam še slab teden časa da ga lahko zamenjam. Zanimam me ali je to pogost pojav na monitorju ki ima 8300000 pikslov? Ali se splača menjat in reskirat da dobim še slabšega in se po možnosti ujamem v cikel menjanja monitorjev dokler ne dobim enega ki je ok? če mi bodo seveda to sploh dovolili.

Stari89 ::

https://www.acer.com/ac/en/IN/content/d...
To je politika mrtvih pikslov pri Acerju. Rabiš vsaj dva svetla piksla ali vsaj 5 temnih za 4k resolucijo. V trgovini, kjer si to kupil, imajo morda še kakšno dodatno politiko in ti ga bojo morda zamenjali. Splača se probat. Takoj tja in se pozanimaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stari89 ()

111111111111 ::

Lahko zavrneš v 8 dneh od nakupa. ZAvrni in zahtevaj denar nazaj, drugače pa novega.

smacker ::

To je stvarna napaka, lahko menjaš.

Hvala za odgovore :) kupil sem preko nemške trgovine in niso pretirano odzivni. Mene samo zanima ali je to pogost pojav? ker jih je res veliko pri taki resoluciji. Ali sem imel nesrečo ali je zelo težko pričakovati brezhiben monitor s takšnim številom pikslov? Sicer pa vem kakšno politiko ima acer samo to je za garancijo. Jaz imam pravico zamenjat oz dobit nazaj denar v 14 dneh ker sem kupil prek neta.

111111111111 ::

smacker je izjavil:

To je stvarna napaka, lahko menjaš.

NI STVARNA NAPAKA. Določeno število pikslov je lahko mrtvo.

OP čimprej vrni in zahtevaj denar nazaj in potem kupi monitor drugje.

To bi naredil samo je ta model res težko dobit še prek amazona nisem mogel novega naročit v slovenijo. Kako pogotst je ta pojav? Nikjer ne dobim odgovora :( ker če je zelo pogosto se mi ne da obadat s tem ker lahko dobim še kaj slabšega. Ti piksli so zelo mali. Verjetno edini razlog da sem to sploh opazil je ker je monitor tako velik da sploh vidiš piksle. Nevem če bi to opazil na 27 inchnem ekranu.

smacker ::

Od 35ih kar sem jih naročil, je en mel 3 črne piksle in drugi 2 svetla. Ostali so bili ok. /sarcasm
Si to želel slišat?

Furbo ::

Jaz sem tudi na 30" Dellu dobil enega mrtvega, pa se ne sekiram. Je pa res lepo pri kraju nekje.

Nameravam kupiti novega ukrivljenega 38" U3818DW, ampak moram res pogledati, kje bom lahko zamenjal, če mu bo kaj falilo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

XD ja to želim slišat. Resno me zanima kok pogost pojav je, če se mi splača zgubljat čas ali ne. Ja če vam ni odveč povedat koliko monitorjev ki ste jih imeli je imelo mrtve piksle. Ker to je moj prvi. Je pa res da ja moj prvi monitor ki ima resolucijo večjo kot 1080p.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Horos ()

dunda ::

Jaz sem se pred leti ukvarjal s fotografijo in kupil takrat precej drag in vrhunski HPjev monitor.
Kmalu sem opazil nekaj hot in dead točk in sem se obrnil na prodajalca. Pri tem prodajalcu veliko kupujem (predvsem službeno), jih osebno poznam in mi gredo vedno na roko. Vpregli so vsa svoja znanstva, vendar se HP ni dal. Ne spomnim se konkretnih številk, vendar imajo (podobno kot zgoraj omenjeno) neko svojo politiko potrebnega števila okvarjenih točk za menjavo.

Če je zadeva kupljena preko spleta, imaš več možnosti. V 10-ih ali 14-ih dneh lahko zahtevaš vrnitev blaga brez razlage.
https://www.kacnje.eu

DarwiN ::

Tudi jaz imam en temen mrtvi piksel.. Zadeva seveda ni moteča, ampak predvsem na začetku ti gre v nos, ko si kupil bleščečo novo igračko in jo naravnost obožuješ. :D Če ga obdržiš, čez par tednov pike sploh več ne boš opazil.

Kje si kupil monitor? Caseking za 879€ ?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Hvala za odgovor :) očitno je to res nekaj neizbežnega. Če bo še kdo delil svoje izkušnje bom zelo hvaležen. Nevem kok se mi da igrat loterijo in če je sploh vredno še posebaj zato ker ni veliko ponudnikov za ta monitor.

Ja se strinjam točno to :D in sej pikica je tako zelo majhna da jo lahko opazim samo če imam čisto belo ozadje na monitorju ( pa še to samo če ga res grem iskat). Samo zdaj lahko še kaj naredim glede tega in me zanima kako pogost pojav je.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

XD ja to želim slišat. Resno me zanima kok pogost pojav je, če se mi splača zgubljat čas ali ne. Ja če vam ni odveč povedat koliko monitorjev ki ste jih imeli je imelo mrtve piksle. Ker to je moj prvi. Je pa res da ja moj prvi monitor ki ima resolucijo večjo kot 1080p.

Jaz sem fasal 2x na monitorju, na fotkičih 1x na displeju drugič hot pixli na senzorjih (tudi pogosta zadeva), 1x na iphonu - sicer ni šlo za dead pixel ampak light bleed..

V bistvu sem kar presenečen če je kakšna naprava brezhibna ko jo prvič vklopim:)) Če je enostavno menjat in brez komplikacij, why not. Ampak verjetno ni če moraš pošiljat v nemčijo, potem se pa še kaj zavleče itd..bz zaradi enega pixla če mene vprašaš.

NI STVARNA NAPAKA. Določeno število pikslov je lahko mrtvo.

Ja? A ker se proizvajalec tako odloči kolk je lahk mrtvo in kolk ne?:)) Če rabim točno tisti pixel ki je fuč, in monitor kupujem s predpostavko da deluje 100%, potem je to stvarna napaka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Baja ::

nevem ali je kaka razlika med 4k in hd, ampak hd monitorjev sem v zadnjic dveh letih naročil ene 20+ (vecina mislim da je ips, okoli 23") in na nobenen nisem opazil da bi bil kakšen pixel mrtev.

Ok očitno so res težave z napeavami :D Ja ni glih najlažje zamenjat in strah me je da dobim še kaj slabšega in mi po eni točki ne bodo želeli več zamenjat oz. tut ne da se mi menjat nevem kok monitorjev :(

Ja razlika med 4K in HD je okol 6 milijonov pikslov :))

Zgodovina sprememb…

Baja ::

hehe, ja. ravno to me bega. verjetno je lazje narediti brezhiben hd zaslon kot 4k.

Kokr jst dojamem je ja :)

DeeCoy ::

Js imam AOC 144HZ FHD pa sem imel bleščeč pixel.. po parih dneh ga nisem več videl. Ne otežuj si življenja..

Hvala :)

filip007 ::

Jaz sem na dveh odpravil to, če je svetleč ali barvast, pač monitor dobro ogreješ potem greš z mokro cunjo čez cel zaslon in še malo pritisneš zraven, če komu pomaga to, pa veliko sreče.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bela pikica na novem monitrju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
201932 (1350) Mare2
»

Dead or Stuck Pixel na novem monitorju

Oddelek: Loža
242206 (1531) galu
»

Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8412428 (10531) coffeetime12
»

mrtvi pixli

Oddelek: Pomoč in nasveti
408191 (7151) Pyr0Beast
»

LCD in mrtvi piksli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
546153 (5157) Hux

Več podobnih tem