» »

snemanje videa - čudne težave

snemanje videa - čudne težave

dirkac71 ::

Zdravo, trenutno sem zadovoljen uporabnik samsung S4 mini. Edini razlog da sem razmišljal o nadgradnji je snemanje videa (igranje glasbenega inštrumenta), kjer gre za zelo hitro premikanje prstov in se video na s4 mini vidi precej slabše kot na novejšem telefonu. Dobil sem si naslednji napravi:

- Samsung s5 mini
- Sony Z5 compact

Obe ustrazata mojemu nujnemu pogoju ki je max 135mm višine. Do sem vse ok, video je precej boljši kot na samsung s4 mini. Problem pa je zvok. Na obeh napravah je precej background šuma tudi ko je v sobi popolna tišina. Še bolj čudno je ker na mojem starem s4 mini ni pa popolnoma nobenega background šuma. Nekako ne razumem kako sta novejši in boljši napravi sposobni tega, da je nenormalno več background šuma. Preizkušam različne firmware in zaenkrat brez željenega učinka. Dejansko je vse skupaj tako daleč, da razmišljam da bi ostal na S4 mini, ki mi je v vseh pogledih popoln in si za snemanje videa kupil rabljen digitalni aparat za do 50EUR. Žal pa se na te stvari čisto nič ne spoznam in bi spet imel težavo kaj kupiti. Več denarja trenutno ne bi vlagal saj gre vsaj zaenkrat le za hobi.
  • spremenilo: dirkac71 ()

PacificBlue ::

Lahko tudi razmisliš o nabavi zunanjega mikrofona. Ti mikrofoni niso tako dragi 20-30 dolarjev preko ebaya-pa mislim, da bo zvok boljši, kot preko telefona. Je pa potrebno pogledati specifikacije telefona, če podpira single jack priklop(slušalke+mikrofon).

DrSergioDJ ::

Mogoče Rode VideoMic Me?

https://www.muziker.si/rode-videomic-me








Za background šum je najverjetneje kriv ti. "automatic gain control", ki v ozadju dviguje nivo snemanja (sploh, če je v sobi popolna tišina) in s tem zajema več šuma.

https://forum.xda-developers.com/galaxy...
...

dirkac71 ::

Dobil sem delno okvarjen Samsung S5 active, vendar z delujočo kamero. Prvi testi kažejo res dobro kamero, snemanje sproducira praktično nič background šuma, 4K snemanje/predavajanje je ravnotako tekoče. Mislim da mi bo tole precej dobro služilo in naslednja nagradnja, v kolikor bo do nje prišlo, bo digitalna kamera ali fotoaparat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529513696 (10006) Leko
»

Kateri telefon naj zamenja Samsung Galaxy S4 mini?

Oddelek: Mobilne tehnologije
101255 (967) TOP
»

Samsung galaxy s4 mini (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5413713 (9124) superb_
»

Samsungove novosti: Galaxy Note 4, Note Edge, Gear S, Gear VR (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7117698 (14397) FlyingBee
»

Prve napovedi o Galaxy S5 Mini

Oddelek: Novice / Android
3316054 (13218) Jackass

Več podobnih tem