Forum » Loža » Nakup preko bolhe na firmo
Nakup preko bolhe na firmo
shadeT ::
Danes sem prodal blender v vrednosti 150€ in je kupec želel kupo-prodajno pogodbo, da bo lahko dal v stroške na svojo firmo.
Ali je to res možno? Rekla je, da je to možno narest kot s.p.-jevec do 400€.
Zdi se mi res zanimivo, da je to mogoče in samo preverjam...
Morda mi pride kdaj prav v prihodnosti.
Ali je to res možno? Rekla je, da je to možno narest kot s.p.-jevec do 400€.
Zdi se mi res zanimivo, da je to mogoče in samo preverjam...
Morda mi pride kdaj prav v prihodnosti.
Prvič slišim, da lahko nekaj kupiš od fizčne osebe in daš na firmo. Sem mislil, da lahko samo "uradne" prodaje z računom uveljavljaš kot strošek.
Mi je bilo kar šok - v pozitivnem smislu ;)
Torej če kupim rabljen laptop v vrednosti do 400€ ga lahko dam legitimno v stroške s.p.ja?
Torej če kupim rabljen laptop v vrednosti do 400€ ga lahko dam legitimno v stroške s.p.ja?
Invictus hvala za poslano. Sem prebral, ampak ne razumem popolnoma.
Kje mene, kot fizično osebo, karkoli moti (košta), če sem ji prodal blender?
Kje mene, kot fizično osebo, karkoli moti (košta), če sem ji prodal blender?
Matko ::
Prvič slišim, da lahko nekaj kupiš od fizčne osebe in daš na firmo. Sem mislil, da lahko samo "uradne" prodaje z računom uveljavljaš kot strošek.
S prodajalcem morata narediti ustrezno kupoprodajno pogodbo. Poišči vzorce na spletu.
Priporočljivo je tudi nakazilo preko TRR.
M-XXXX ::
Ni tako simple...
https://mladipodjetnik.si/novice-in-dog...
Zaračunaj ji 100 EUR za pogodbo...
Tole tukajle si pa falil, nima nobene veze s primerom OP-ja...
S prodajalcem morata narediti ustrezno kupoprodajno pogodbo. Poišči vzorce na spletu.
Priporočljivo je tudi nakazilo preko TRR.
Ja, jo je kupec imel - ustrezno pogodbo. Je bilo pa plačano z gotovino.
Mene kot prodajalca to nič ne briga? NE bo šlo v dohodek ipd?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sluzbena pot - nadure (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10560 (4540) | Mato989 |
» | Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25271 (15878) | St235 |
» | informacije glede ustanovitve podjetja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20656 (18193) | wind |
» | Zakaj s.p. plačuje "poslovne" cene? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17375 (14843) | Furbo |
» | Prepoved plačila preko 50 EUR z gotovino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 22439 (18487) | St235 |