» »

Jeff Bezos, ameriški mediji v rokah politike in kapitala, pa seveda videotrakovi

Jeff Bezos, ameriški mediji v rokah politike in kapitala, pa seveda videotrakovi

Opisi fotografij, s katerimi "trguje" AMI

vir: Medium
Medium - Jeff Bezos, ustanovitelj in prvi človek Amazona, od leta 2013 pa tudi lastnik časnika The Washington Post, se je pred dnevi zapletel v čudno afero izsiljevanja, ki se, kot kaže, dotika tudi samih vrhov ameriške politike. Vsebina same afere pa - če seveda drži - odlično ponazarja duh časa v katerem se tačas nahajajo ZDA. In če imate zadnja leta odprte oči, se vam verjetno svita, da preostali nismo prav daleč stran.

Vse se je začelo pred tedni, ko sta Bezos in njegova žena, MacKenzie Bezos, v naglici javno najavila ločitev in to tik preden je tabloid National Enquirer - ta je v lasti koncerna American Media Inc. oz. AMI - objavil vročo zgodbo o romanci med Bezosom in TV voditeljico Lauren Sanchez. Slednje je Bezosa spodbudilo, da je začel zasebno preiskavo o novinarskih praksah Enquirerja, zlasti, kako se je ta prikopal do fotografij in zasebnih sporočil med obema golobčkoma, ki so jih navajali kot dokaz za svojo zgodbo. Bezos namreč sumi, da je v vse skupaj vpletena Bela hiša, saj je izvršni direktor AMI David Pecker dober prijatelj Donalda Trumpa, ki v svojih tvitih pogosto biča Washington Post, Amazon in seveda njunega lastnika.

Najbolj pa je zadevo podžgal Bezosov blogovski zapis objavljen minuli četrtek na Mediumu, v katerem je obelodanil korespondenco med AMI in njegovimi sodelavci, vse skupaj pa precej neposredno označil za izsiljevanje. Zapis je naslovil "Ne, hvala, g. Pecker", vsebina pa razkriva, da je AMI Bezosu sporočil, da posedujejo številne žgečkljive fotografije njega in Sanchezove, ki jih nameravajo objaviti, razen če je sam pripravljen ustaviti potek prej omenjene preiskave. Bezos je v zapisu namignil tudi na povezavo s Saudsko Arabijo, saj je Washington Post redno objavljal zgodbe o prijateljskih odnosih Trumpa in vodstva kraljevine, kljub temu, da so ti utemeljeno osumljeni vpletenosti v brutalen umor kolumnista Jamala Khashoggija.

National Enquirer in njegova krovna družba sta se tako znašla v precej neprijetnem položaju in se po mnenju analitikov kaj lahko znajdeta v kazenskih postopkih. Zadevo zdaj blažijo njihovi odvetniki, ki pravijo, da je šlo zgolj za nekakšno trgovanje z interesi. Vse skupaj se bo zdaj najverjetneje zavrtelo okoli vprašanja ali so bile fotografije in sporočila med Bezosom in Sanchezovo v uredniškem smislu vredni objave. "Newsworthy", kot temu pravijo tam čez. V tem primeru bi jih medij namreč moral objaviti, ne pa njihov prihod v javnost pogojevati s pridobitvijo lastne koristi. Še to: vir Enquirerja naj bi bil kar brat Sanchezove, ki sicer dela kot PR-jevec in je v dobrih odnosih tako s Trumpom, kot tudi z Davidom Peckerjem. A tega odvetnik AMI v današnjem TV nastopu ni želel potrditi.

4 komentarji

vostok_1 ::

Pee tape?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Markoff ::

Eden od manipulatorjev je dobil svojo dozo manipulacije, zdaj pa bi se rad javno pritoževal. Ultrabogataši in njihovi problemi...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

kuglvinkl ::

Zanimiva je njegova ocena nakupa WPosta, ja, obcasno mu bo kdo tezil, ampak prodal ga pa ne bo nikoli. Sktatka najbolje porabljen del njegovega premozenja. Nice to hear that.
Your focus determines your reallity

no comment ::

Couldn't have happened to a nicer guy...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo je vdrl v Bezosov pametni telefon?

Oddelek: Novice / Android
107208 (3717) Ales
»

So Savdijci shekali telefon Jeffa Bezosa?

Oddelek: Novice / Varnost
124760 (2646) Mr.B
»

Google predlani prek nizozemske podružnice skril 20 milijard evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7719039 (15433) bbf
»

Tehnološki mogotci rešujejo usode legendarnih medijev?

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
339386 (7648) bbf

Več podobnih tem