» »

Twitter ječi pod količino nesnage

Twitter ječi pod količino nesnage

Slo-Tech - Od leta 2016 se javnost bolj zaveda, da je družbenih omrežij precej lažnih, avtomatiziranih in drugih zlonamernih računov, s katerimi se poizkuša manipulirati z javnim mnenjem. Enega večjih problemov ima Twitter, kjer mrgoli lažnih računov in aplikacij za širjenje nesnage. Čeprav se bori proti njim in jih bolj ali manj uspešno briše, njihovo število ne usahne. Najnovejša raziskava je pokazala, da Twitter še vedno prepočasi odstranjuje nesnago.

Z umetno inteligenco (strojno učenje) sta raziskovalca v 16-mesečni raziskavi identificirala 167.000 aplikacij, ki so poslale več deset milijonov škodljivih tvitov, ki so širili spam, povezave do malware itd. Medtem ko je umetna inteligenca te aplikacije prepoznala že po nekaj tvitih, je Twitter potreboval več kot 100 objav, da jih je odstranil. Raziskovalca pravita, da je njuno orodje s 93-odstotno natančnostjo uspelo ugotoviti, katere aplikacije bo Twitter slej ko prej odstranil, že po samo sedmih objavah. V 40 odstotkih primerov je trajalo več kot mesec dni, preden je Twitter potem odstranil vsebine. V tem času je bilo poslanih več deset milijonov škodljivih tvitov. Nekatere aplikacije so se uspele ostali pod radarjem več mesecev.

Raziskovalca še pravita, da sta rezultate svoje raziskave delila tudi s Twitterjem, a tam ni bilo interesa za razvito metodologijo. Twitter medtem pravi, da omenjena raziskava sicer razkriva del resnice, a da analiza objavljenih tvitov ne more zadostovati, saj počnejo še precej več, česar pa javno ne morejo razkriti. Minuli teden objavljeno poročilo o dogajanju v letu 2018 razkriva, da so odstranili več kot 4000 računov iz Rusije, 3300 iz Irana in 750 iz Venezuele, ki so vsi širili neresnične informacije. Kar se tiče aplikacij, pa jih je Twitter v drugem polletju leta 2018 odstranil 162.000, so še dejali.

3 komentarji

Tody ::

I call this bullshit. Twitter nima pojma, ma pa velik ego

GrX ::

Twitter je že od nekdaj spammy platforma..

Pika na i ::

Glede na dokaj veliko ignoranco do ugotovitev raziskovalcev, me ne impresionira niti malo, twitterjev samohvalni podatek o odstranitvi računov iz Rusije, Irana in Venezuele. Si lahko mislim, da "svoje" fake račune zelo rad ne odstranjuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitterjev hrošč omogočal pridobivanje osebnih podatkov prek telefonskih številk

Oddelek: Novice / Zasebnost
53134 (2029) MrStein
»

Saudijci rekrutirali uslužbence Twitterja?

Oddelek: Novice / NWO
145689 (3854) c3p0
»

Twitter začasno ugasnil 70 milijonov uporabniških računov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
166178 (4528) antonija
»

'Girls around me' letel iz AppStora, Foursquara (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5819522 (16202) MrStein

Več podobnih tem