» »

Twitter začasno ugasnil 70 milijonov uporabniških računov

Twitter začasno ugasnil 70 milijonov uporabniških računov

Washington Post - Twitter je dolgo napovedovano vojno proti hudournikom dezinformacij v svojem omrežju očitno zagnal v polnem obsegu. V zadnjih dveh mesecih so namreč na dan v povprečju suspendirali milijon sumljivih uporabniških računov, skupna številka pa se je zaustavila pri 70 milijonih, pišejo v časniku Washington Post. Podjetje se je namreč zlasti lani znašlo pod pritiskom javnosti, pa tudi oblasti, potem ko se je razkrilo, kako je mogoče z lažnimi računi, boti in troli, dokaj učinkovito vplivati na javno mnenje. Zlasti, ker se je izkazalo, da je s takim početjem Rusija precej uspešno vplivala na predsedniško kampanjo v ZDA.

Čistka bi tako lahko povzročila, da bo v naslednjem četrtletju število aktivnih mesečnih uporabnikov Twitterja upadlo, v letošnjem prvem četrtletju je takih bilo 336 milijonov. A menda ne bo tako, saj številni med problematičnimi računi niso aktivno tvitali. Podpredsednica družbe, Del Harvey, sicer zadolžena za varnost in zaupanje uporabnikov, je minuli teden v intervjuju povedala, da so v podjetju nekoliko spremenili pogled na tovrstne zlorabe ter da bodo z odkrivanjem lažnih računov v bodoče nadaljevali, ne glede na svoje siceršnje zavzemanje za svobodo govora. Povedala je še, da so v zadnjem času precej truda in sredstev usmerili v razvoj načinov in orodij, s katerimi problem rešujejo.

Eno takih naj bi bila Twitterjeva white hat operacija, imenovana Megaphone - Harveyjeva je sicer ni potrdila - v okviru katere so domnevno podtalno odkupovali lažne uporabniške račune in na ta način skušali odkrivati povezave med njimi.

16 komentarjev

bobmarleyj ::

Sem slišal da če na Tviterju prvo črko vtipkaš T namesto D, si avtomasko suspendiran?

Glugy ::

Mene vedno suspendirajo ker uporabljam Twitter samo zato da imam dodatne točke pri raznih giveawayih. So me že enkrat odmrznil od suspenzije ko sm jih kontaktiral pa so me spet suspendiral ko sm za par giveawayew spet rabil Twitter. Nevem če res vedo kaj delajo; če jim je res jasno kateri računi so lažni in dejansko delajo škodo in kateri računi so pač tm ker hoče folk giveaway točke.

filip007 ::

Dosti je takih, ki nimajo nobenega twita in jih blokiram, ker so pač sumljivi, tako da navlake je kar precej.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

opeter ::

A SDS so tudi blokirali? ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Izi ()

syedtutul ::

70m account suspended!!

Furbo ::

V čem je sploh smisel twiterja, kolikor berem, napišeš tam gor nekaj normalnega, ena snežinka je triggered in ti uniči life.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Markoff ::

kako je mogoče z lažnimi računi, boti in troli, dokaj učinkovito vplivati na javno mnenje.

Ker tega z "resničnimi" računi ni mogoče narediti? Še posebej, če imaš v lasti vpliven medij (pa s tem ne mislim medijski imperij Reporterja, Demokracije in Nova24, smeh)? A bejž no...

Zlasti, ker se je izkazalo, da je s takim početjem Rusija precej uspešno vplivala na predsedniško kampanjo v ZDA.

Za takšno trditev (ne domnevo) bi pričakoval link do verodostojnega vira z dokazi. Nope, nothing to see here, move along.

Dare Hriberšek s takšnimi propagandnimi zmazki dokazuje, da kot človeški bot vendarle ne moreš tako enostavno vplivati na javno mnenje, kot trdi v taistih zmazkih.

PS: Še dobro, da včeraj Rusija ni zmagala v četrtfinalni tekmi. Bi še nekaj desetletij govorili ne o Božji, temveč o Putinovi roki.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

SimplyMiha ::

Še premalo. Suspendirat bi morali cel Twitter.

Spura ::

Podjetje se je namreč zlasti lani znašlo pod pritiskom javnosti, pa tudi oblasti, potem ko se je razkrilo, kako je mogoče z lažnimi računi, boti in troli, dokaj učinkovito vplivati na javno mnenje.


Lastniki CNNa, Googla, Twitterja itd so razpizdeni da je Putin tok poceni vplival na rajo, to za kar so oni rabili kupit medijske hise.

Unilseptij ::

Blabla... ukiniti neaktivne račune še ne pomeni izboljšati kvalitete objav. Algoritmi za lovljenje "fake" tvitov oz. tvitov, ki podpihujejo sovraštvo, širijo laži itd., so lahko dokaj enostavni... vsaj na začetku, če bi jim res šlo za to, da kaj izboljšajo. Iskati moraš pri izvoru, torej kje se dezinformacije najprej pojavijo in jih potem sledilci razširijo po celi platformi. In takih izvorov je nekaj 100, morda nekaj 1000, za praktično vsemi pa se skrivajo tajne službe, PR agencije in razne propagandne agencije, ki sodelujejo pri kampanjah, medijske hiše z agendo, ipd. Jaz pravim, da je možno zadevo popucati v enem letu (enako za FB), če bi se to res želelo.

heftek ::

Ta filter je bil čista katastrofa. V kolikor si tipkal prehitro (računalnik) ali pošiljal preko mobitela prehitro ti je zaklenilo in onespobilo račun. V mesecu dni, dokler še je bila volja, se mi je zgodilo to s petimi računi. Odtlej ga več ne uporabljam, saj je sramotno, da tako veliko podjetje uporablja tako amatersko tehnologijo in briše kar vse povprek. Cenzura, ki je bila dobronamerna se je hudo izpirila in postala vzorčni primer kako bodo medmrežja v prihodnje čistila neželjeno vsebino.

Raven kakovosti cenzure(čiščenja) bi najlažje primerjli s trudim kombajna, da sredi travnika poreže en regrat. (Ne)uspeh je vsem jasen.

pegasus ::

Imam boljšo idejo - omejijo naj twite na spodnjo mejo 1500 besed. Tako odpade 99.999% nesnage, od preostalega pa bi bilo kdaj pa kdaj še kaj za prebrati.

Aja, pa saj to že imamo, tech se imenuje blog ;)

Furbo ::

Meni je zanimiva predpostavka, s katero se očitno vsi strinjate, da ima platforma kot je Twiter sploh kak vpliv na karkoli.

Po mojem mnenju so na njemu vsakodnevno samo tisti, ki jim je to kruh in pa nekaj attention kurbic.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

McClane ::

Twitter je bil tako kot vsaka stvar včasih povsem ok.
Sedaj so ga spam boti, fake računi in čedalje bolj pokvarjen UI (na androidu enostavno noče sortirati po času ampak ima vedno en svoj algoritem kaj naj bi bral) čisto pokvarili. Politika in podobne teme so na twitterju ena navadna greznica, polna obmetavanja z grdimi izrazi, direktnega napadanja in obkladanja z žaljivkami. En kulturen nivo debate zaradi "anonimnosti" enostavno ni mogoč.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

gruntfürmich ::

verjetno se vsaka stvar, če je preveč priljubljena, isto iztiri, ker vidijo nekateri potencial vplivanja na drugega... verjetno je pri vseh stvareh tako. za klasične medije je to dolgo znano, za nove pa to vedno bolj prihaja v ospredje.

se mi pa zdi da v poplavi medijev postajamo vedno bolj nestrpni, namesto strpni kot bi pričakoval v poplavi različnih mnenj...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

antonija ::

Cenzura, ki je bila dobronamerna se je hudo izpirila
Nobena cenzura ni dobronamerna. Vcasih se kaksna pretvarja da je, pa se vedno iskaze da ni.
In cisto vsaka cenzura se izpridi do popolne perverzije, samo mickeno casa rabi.

Ideals are peaceful, history is violent.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitterjev hrošč omogočal pridobivanje osebnih podatkov prek telefonskih številk

Oddelek: Novice / Zasebnost
53177 (2072) MrStein
»

Boti na Twitterju bistveni za širjenje dezinformacij

Oddelek: Novice / NWO
317201 (5729) Markoff
»

Facebook in Twitter nad račune, povezane z Iranom in Rusijo

Oddelek: Novice / NWO
125822 (4551) t0mekk
»

Družabna omrežja tepe počasna rast števila uporabnikov

Oddelek: Novice / Rezultati
258078 (6456) euagrus
»

Twitter začasno ugasnil 70 milijonov uporabniških računov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
166282 (4632) antonija

Več podobnih tem