» »

Kakšna je razlika med temi pnevmatikami z isto oznako?

Kakšna je razlika med temi pnevmatikami z isto oznako?

ttommy ::

Torej, iščem letne gume za avto, pa sem na enaa.com našel identične kot jih imam trenutno, a za dvoje različnih cen. Ali kdo ve kakšna je razlika?
https://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/iz...

https://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/iz...
Gamer

profii ::

DOT16, torej letnik 2016. Če so bile shranjene pravilno to ne igra nobene vloge.

Dimnik ::

Prve so cenejše, ker je dot16, se pravi so izdelane leta 2016, teden pa manjka, ker je štirimestna številka

Kinjorts ::

Leto izdelave. Če delaš veliko kilometrov bi jaz vzel cenejše.

Aha, šele zdaj sem opazil DOT16. Torej so varne vseeno?
Gamer

Scorpy84 ::

ttommy je izjavil:

Aha, šele zdaj sem opazil DOT16. Torej so varne vseeno?

Imel že podobne dunlop sport, in po dveh treh sezonah izgubijo precej oprijema, drugače kot nove imajo neverjetno oprijema po suhem in mokrem, so pa malo hrupne. Tako da ti priporočam cenejše, pa jih čez tri sezone menji.

Podobne, ne pomeni enake.....

IL_DIAVOLO ::

Material v gumi se stara tako ali drugace. Ta guma bo se dobra 1 sezono ali 2, potem bo ratala trda.

Ne kupuj tega sranja.

nejcek74 ::

Slovenci imajo nek čuden fetiš na DOT
- pravilno skladiščena guma je nova do starosti 5 let
- staranje montirane gume in staranje gume v skladišču sta neprimerljivi
Šloganje raznovrstnih poznavalcev je privedlo do tega, da motoristi že v januarju iščejo gume z DOT 2019, češ "bojo bolj držale". Za gumo je boljše če obleži par mescev v skladišču.

No, na ta avto sem pred tremi leti kupil 3 leta stare gume Dunlop Sport Maxx RT 91Y uvožene z Nemčije. In sem jih takoj sprobal v zelo počasnem ovinku na dežju- avto se je držal ceste in to je bil pravi test zanje. Zdaj profila ni več toliko, zato bom kupil pač te DOT16 in sem 100%, da bodo prava izbira.
Gamer

Gr8t ::

Zanimivo, s temi gumami sem imel jaz najslabše izkušnje od vseh. Saj drugače so prijele, ampak v mokrem krožnem, če si preveč pritisnil ob izhodu (avto je imel samo 105KM in 150Nm), so pa izgubile oprijem. Seveda sem to probal samo 2x.
Trenutna kombinacija Michelin Primacy 3 + Sava Eskimo HP2 je top, po dveh letih nisem niti 1x niti malo izgubil oprijema v dežju in snegu. Prejšnja Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 + Hankook W320 enako.
Včasih sem se prav bal vožnje v snegu, zdaj pa brez problema. Res pa da zadnjih 5 let ni prav veliko snega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gr8t ()

Si lepo napisal- preveč pritisnil... v SG pri Mercatorju zna biti krožišče res spolzko, ampak me (ali pa moje boljše polovice) še nikoli ni zaneslo. Da bi pa dirkal skozi krožišče, pa itak ne čutim potrebe.
Gamer

ginekk ::

nejcek74 je izjavil:

Slovenci imajo nek čuden fetiš na DOT

Aja, da Slovenci imamo fetiš? Po kateri logiki pa potem tuja podjetja, ki prodajajo pnevmatike, znižajo ceno za starejši DOT. A so Slovenci pri vseh zaposleni v marketingu?

m0LN4r ::

Se dobro, da se primerja iste gume v kroznem na razlicno tezkih, sirokih avtih in dimenzijah in vremenskih pogojih.
Mater se ce bi bil isti avto ni vseeno kolko vode je bilo v kroznem ali je takrat pred tem lilo, spralo umazanijo ali pa samo prselo in ali je bilo tisti dan 10 stopinj al 25 in 2 bara al 2,5.
Povrh vsega tega pa, ocitno je en uporabnik vzel boljso krivuljo z primernejso hitrostjo za svoje vozilo in to bo ta razlika v primerjavi.

Hjao
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Mene je zadnjic na Pirelli v snegu v kroznem malenkost odneslo proti ven, pred enim tednom me pa ni... damn. Ocitno so gume po enem tednu zanic.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

IL_DIAVOLO je izjavil:

Material v gumi se stara tako ali drugace. Ta guma bo se dobra 1 sezono ali 2, potem bo ratala trda.

Ne kupuj tega sranja.

Boljše da se ne oglašaš s takimi glupimi forami

Gr8t ::

Vem kaj hočeš povedat, ampak tiste gume so bile res slabe v mokrem, tako slabih še nisem imel.
Nima veze katero krožno, ker se nisem vozil samo z Dunlop po njem, ampak z vsaj 5 različnimi in krožišče sigurno ni gladko, niti sedaj 5 let kasneje. Tudi nima veze kakšne točno razmere, ker so izgubile oprijem ne glede na količino dežja. Tudi ne koliko tlaka sem imel, sem probal tako 2,0 kot 2,5. Tudi nisem pritisnil več kot pa z ostalimi gumami, ki so mi vedno držale.
Še stare so bolj prijele, pa so bile še prve Bridgestone ER300 letnik 2005, te Dunlop sem pa kupil 2014. Tudi ene Michelin Primacy sem imel 5 let stare na še 30KM močnejšem avtu, pa so vedno prijele.
Ne vem kaj naj sploh še napišem, ampak kar pa drži je to, da je bil ta moj komplet Sport Maxx RT povsem zanič.
Ampak to sem izgubil oprijem kar iznenada, in sem ga zelo težko dobil nazaj, se pravi bi lahko rekel, da so bile nepredvidljive.

Če že kaj bi šlo pri mojih Dunlop za razliko v kvaliteti, ker sem imel 205/55/16, te so pa bolj športne gume načeloma narejene za dimenzije z manjšim presekom.
Ali pa so bile samo tiste mojega DOT-a slabše, kaj jaz vem.
Očitno so pa na splošno dobre gume in mojadva posta nimata neke vrednosti. Bi človek tudi pričakoval, da Dunlop dobro stestira gume, seveda pa ne morejo vsake posebej.
Je pa tako, da če imaš z neko firmo slabe izkušnje, pač ne boš šel še enkrat kupovat. Čeprav sem kasneje kupil Goodyear Eagle ASSY3 kjer gre za gumo istega koncerna, pa so prijele 100% na 2x močnejšem avtu.

Drugače pa po krožnih ne norim, tam res najhitreje izgubiš oprijem. Sploh zdaj pozimi dam v majhnih raje v 2. in jih zvozim z 20km/h.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gr8t ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letne gume 2016 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
28782414 (53196) slemarko
»

Nove gume: kaj izbrati, oziroma je še kje ceneje? (strani: 1 2 3 )

13543437 (28772) beta1
»

Obraba letnih pnevmatik? (strani: 1 2 )

6217716 (16098) GrimReaper
»

Širina gume in obraba

214570 (3889) Invictus
»

Zamenjati ali ne zamenjati stare pnevmatike (strani: 1 2 3 )

10536725 (34318) GrimReaper

Več podobnih tem