Forum » Pomoč in nasveti » Odprava oz. zmanjševanja šuma pri digitaliziranih kasetah
Odprava oz. zmanjševanja šuma pri digitaliziranih kasetah
ananchel ::
Pozdravljeni.
Nekaj avdio kaset sem si digitalizirala, vendar me moti, ker je pri predvajanju posnetkov prisoten šum. Zanima me, če obstaja kakšen brezplačen program, ki bi šum odpravil oziroma vsaj zmanjšal ne da bi se pri tem bistveno izgubila kvaliteta posnetkov.
Hvala za vse predloge.
Nekaj avdio kaset sem si digitalizirala, vendar me moti, ker je pri predvajanju posnetkov prisoten šum. Zanima me, če obstaja kakšen brezplačen program, ki bi šum odpravil oziroma vsaj zmanjšal ne da bi se pri tem bistveno izgubila kvaliteta posnetkov.
Hvala za vse predloge.
- spremenilo: ananchel ()
gddr85 ::
npr. https://www.podfeet.com/blog/recording/...
če ne bo ok, pa magar pro roba ala audition, protools ipd., ampak ne bo poceni ;)
če ne bo ok, pa magar pro roba ala audition, protools ipd., ampak ne bo poceni ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Poldi112 ::
Kako pa?
Ta program imam.
Simple, imaš en filter za odstranjevanje šuma. Daš mu par sekund, ga ga naučiš (tišina med komadi), nato spustiš čez ostali del.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
ananchel ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potovalni fotoaparatOddelek: Zvok in slika | 4531 (3216) | TheBlueOne |
» | Pri snemanju govora prihaja do šumovOddelek: Pomoč in nasveti | 1239 (982) | RatedR |
» | Kako iz gramofona v MP3???Oddelek: Zvok in slika | 4001 (2739) | Gapi |
» | Digitalno fotografiranje ni več anonimnoOddelek: Novice / Zasebnost | 6475 (4900) | BluPhenix |
» | Programska izboljšva zvoka iz kasete na PCOddelek: Zvok in slika | 1683 (1503) | erik964 |