» »

Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje

Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje

1
2
»

aljo90 ::

AmokRun je izjavil:

Pa zakaj na nov pc nalagaš outdate win10, če si lahko potegneš posodobljen iso image iz neta.
https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...


ker je imel ta kolega ki mi je sestavljal ta win10 pro ze na dvdju, in nisem vedel da bodo nastali te problemi

vsem ki ste imeli veliko za povedati o mojem "kolegu" ipd- to je kolega mojega oceta, ze v penziji, ki se je cel lajf ukvarjal z racunalniki. mislil sem da se spozna na nove racunalnike ampak kot kaze da je ze malce "out of the loop" kar se tice najnovejsih tehnologij. NA ZALOST TEGA NISEM VEDEL, IN SEM MISLIL DA BO SLA SESTAVA/ZAGON BREZ PROBLEMA. ze tako sem njega prosil za pomoc samo zato ker sva s kolegom ki mi je pomagal s prejsnjim racunalnikom imela nek nesporazum in nisva govorila vec mesecev.

ali pa to da nisem hotel dati 30 evrov nekemu strokovnjaku da sestavi- PROSIM POKAZITE MI NEKOGA KI BI MI ZA 30 EVROV SESTAVIL KOMP, NAJBOLJE DA MI DAS KONTAKT IN MU V ROKO STISNEM 50 CE MI KOMP ZRIHTA V NULO.

se enkrat, ce bi vedel da bom imel take probleme, bi skoraj raje presaltal na konzole ffs (pa da mogoce loh rdr2 sprobam ahahahahah)

D3m je izjavil:

Je že rešil hojko.

vzrok outdated Win10.


res upam, ampak dokler ne nalozim vseh updejtov in driverjev ne bom vedel... *drzite pesti*

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aljo90 ()

Han ::

Že posodobitev 10-ke s prejšnjega builda na zadnjega lahko povzroči nemalo nevšečnosti, to kar ti počneš, je pa povsem mimo...

Na nov računalnik se VEDNO v štartu naloži zadnja verzija sistema. Izjemoma, če se ve ali izkaže, da slednja ni kompatibilna, uporabiš starejšo.

solatko ::

aljo90 - To, da je že dolgo na računalniški sceni, še na pomeni, da zna na novo sestavit komp (morda je bil celo življenje samo na SW podpori). Za 30EUR ti bo iz novih komponent vsak kolikor toliko ugleden servis, sestavil novo mašino ali vstavil nove dele v staro ohišje, za to je potrebno dobre pol ure dela, če prej testiraš na mizi pa eno uro. Nalaganje sistema, po navadi, ne gre v to ali pač, se dogovoriš ob naročilu.

Han - Praviloma pri novem računalniku prenesem disk iz starega, kar je od Viste naprej, najelegantnejša rešitev. Sistem je zadnji, HW se naloži, kar se ne, narediš potem ročno in imaš okolje, kot si ga imel na prejšnjem. Sistemi se ne pacajo več, tako kot so se XP-ji, zadeve se popucajo mimo grede in praviloma ni nobenih problemov na novem računalniku.

Nalaganje sistema na novo je že dolgo mimo rešitev, razen, ko gre za mašino, na kateri se testira zlobno kodo.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Han ::

Solatko, s takšnim (zgrešenim) pristopom lahko izgubiš ure, dneve in tedne dragocenega časa, pa še osmešiš se.

Če imajo plata, procesor ali grafična novejšo letnico izdelave kot jo ima operacijski sistem, ga nimaš kaj s*rat z Visto, 7, 8 ali starimi buildi 10-ke. RTX 2060 npr. sploh ne deluje na Win 10, starejšem od 1809.

hojnikb ::

fresh install, ninite fajli pa na mreznem disku; nimas kaj zgubljat casa ce mas tak setup ;)
#brezpodpisa

solatko ::

Han - Zakaj ne bereš počasneje - od Viste naprej, ni potrebe po novem nalaganju sistema, ko menjaš ploščo, procesor ali računalnik. Preneseš disk in štartaš, v cca 10-ih minutah imaš popoln sistem na novem HW.
Pri XP si to lahko naredil samo, če je bil chipset enak.

hojnikb - V zadnjem mesecu sem iz starih kompov (zaradi podatkov in tekočih zadev), na ta način, uštimal pet različnih prenosnikov, brez težav, samo zagnal sem sistem, da je šla registracija v UEFI in pozneje še prepisal kode za office iz nalepke.

Lahko se igraš z novim nameščanjem mulcem, k so gor samo igrice, pri resnih uporabnikih, pa je zaradi tekočih zadev, to najhitreje in najboljše.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

bbbbbb2015 ::

aljo90 je izjavil:

Lep pozdrav vsem,
po 10 letih sem se odlocil nabavit nov racunalnik, in sedaj se ze mesec mucim z sestavljanjem, posiljanjem nazaj komponent, nadgrajevanjem,.. skratka, ta racunalnik me bo po mnogih neprespanih noceh na koncu stal zivljenja kot kaze.

build:
Asus ROG Strix X470 I AM4 Gaming Motherboard
AMD Ryzen 5 2600x
Samsung EU 860 Evo Internal 500gb
Chieftec GPE-700S 12/230 V 700 W ATX
Corsair CMK16GX4M2B3200C16 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3200 MHz
XFX 8 GB Radeon RX590 OC+ Fatboy
10 let star antec nine hundred ohisje+ WD trdi disk (nisem menjal ker se mi ni zdelo potrebno)

Da najprej omenim da sem prvo kupil Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming, in ker mi je build zamrzoval, sem mislil da je napaka na maticni, zato sem jo vrnil in nadgradil na ASUS rog strix, ker sem se malce pocutil sentimentalno saj sem imel v prejsnjem kompu asus formula rampage ki je delala brezhibno polno desetletje

z novo maticno pa imam iste tezave, v racunalnik sem poskusil tudi z drugim RAMom, z Kingston KVR21N15S8 4gb, nek budget ram, ki je najprej delal vredu, potem sem pa dobil CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT error, in po novem zagonu sistema mi je po nekaj minutah spet zamrznil da sem ga moral ugasniti

bios sem posodobil, imam win10 (se neregistriran)

nekako se mi zdi da je problem v kompatibilnosti rama z mobo, vendar bi res rabil pomoc/nsvet preden spet butasto posiljam nazaj komponente in cakam na nov ram

hvala za pomoc

Zmrzovanje je lahko pyzda, preden odkriješ problem. Samo če sistematično greš skozi, bo delalo.

1. Najprej preveri, če je vse pravilno priklopljeno, še posebej dva dodatna napajalna kabla na CPU in dodatni napajalni kabli na GPU. Preveri tudi kable iz PSUja, če imaš modularen PSU
2. Preveri, če so vse kartice pravilno vtaknjene, če nisi ziher, jo vzami ven in daj notri
3. Vzemi RAM ven, poglej, da ni poškodb, poglej, če so pini v slotih v redu in daj RAM previdno notri. S strani ima RAM kartica notche, to mora lepo vsesti.
4. Če je mogoče (če imaš integrirano GPU slučajno), vzemi GPU za prve teste ven, sicer pač pusti notri
5. Prižgeš računalnik, preveri, da ni kakšnih dodatnih beepov, če imaš kakšne kontrolke na motherboardu, preveri, če ti ne sveti kakšna kombinacija
6. V BIOSu daš vse na defaultne vrednosti, SHRANIŠ, ga rebootaš. Baterija na motherboardu naj bo nova. Videl sem že nove motherboarde, s praznimi baterijami.
7. Znova v BIOSu preveriš 3,3 5 in 12V voltaže. Nobena ne sme biti undervoltana, morda če je malo overvoltano ni problem
8. Vzameš diagnostični CD z Interneta (recimo Hiren's boot CD) ter bodisi z USB ključka ali CDROMa zbootaš mašino - poženeš RAM TEST (MEMTEST86+). To mora brez napake laufati vsaj 3-4 cikle, še najlepše čez noč (TU SE NAJVEČKRAT POJAVI PROBLEM Z RAMom)
9. Poženeš kakšen CPU test iz tega istega CDROMa, pustiš uro dve, še najbolje čez noč, da se CPU ne pregreva in da voltažni regulatorji v redu delajo

=== DO TOD ČE SI PRIŠEL, RAM in CPU v redu delata) ===

10. Znova zbootaš Hiren CD, s priklopljenim DISKOM (SSD). Če imaš SSD, daj z enim testom prebereš vse bloke. Če gre v redu skozi (tukaj če je je SSD defekten, imaš težave z branjem blokov), recimo da še enkrat daš destruktivni (R/W) test. Za SSD ne pretiravaj, enkrat greš skozi. Za HDD lahko pustiš čez noč.
11. Preveriš s SMART diagnostko (utilitiju se reče Victoria), da ni slučajno dosti read block napak, kjer zna biti kabel defekten (če nimaš EVOTta direkto v slot priklopljen)
=== DO TOD ČE SI PRIŠEL, DISK SIGURNO V REDU DELA ===

12. Zdaj kar je še tako zelo problematično, je napajalnik. Najbolje bi bilo, če bi imel še en izposojen napajalnik. Instaliraš windowse, paziš da ti kaj ne krešira. Pazi, ker imaš določene veje napajalnika. Eni so single-rail, eni so multi-rail. Če si recmo na rail priklopil GPU, ki potegne več, kot je rail, ti računlnik zmrzuje zaradi premalo toka v GPU
13. Poženeš kakšen GPU benchmark. Če je napajalnik, zna računalnik mrkniti.
14. 100x preveri, če imaš driverje prave. Predlagam ti, da greš na spletno stran proizvajalca motherboarda in še enkrat na roko naložiš driverje od tam

15. Če ti še vedno crkuje, bo treba zamenjati GPU, ter zagnati teste z drugim GPUjem, lahko enostavnejšim
16. Če z drugim GPUjem dela, še enkrat preveriš GPU, temperature na GPUju, naložiš nov stock BIOS na GPU, vse default, nič overclockanja
17. Če s tvojim GPUjem nikakor ne dela, z drugim pa dela, je fajn, če nekoga prosiš, da da GPU v svoj PC, poženeš teste, če crkuje, je lahko RAM na GPUju defekten, lahko je napokan kontakt na GPU čipu

Če še vedno ne dela, potem je kakšna deep napaka na motherboardu, v kombinaciji s hardverom, ki ga imaš. V Google vržeš svoj motherboard in preiščeš, če ima kdo isto napako. AMD je imel svojčas eno tako napako, katere pa se (na žalost) ni dalo odpraviti. So jo pa imeli vsi AMD procesorji in se je tikala PCI busa. Če si imel neke čudne cheap PCI kartice, je AMD zmrzoval

To je to. To vse lahko narediš sam, brez diagnostičnih orodij. Za kaj več pa rabiš opremo, ki je verjetno dražja od tvojega PCja.

hojnikb ::

hojnikb - V zadnjem mesecu sem iz starih kompov (zaradi podatkov in tekočih zadev), na ta način, uštimal pet različnih prenosnikov, brez težav, samo zagnal sem sistem, da je šla registracija v UEFI in pozneje še prepisal kode za office iz nalepke.

Lahko se igraš z novim nameščanjem mulcem, k so gor samo igrice, pri resnih uporabnikih, pa je zaradi tekočih zadev, to najhitreje in najboljše.


tole upgrejdanje ti lahko nardi ogromno predglavic, _sploh_ če je stvar produkcijske narave. Zato je fresh install praviloma najboljša opcija, ker ti povzroča najmanj težav.

Resni uporabniki itk nebodo kr tako upgrejdal zadev, če ni potrebe. Kolikokrat se zgodi, da ti nov update windowsa polomi kakšen plugin, obskurn program ali kaj tretjega.

Tisti, ki je kdaj delal s kakšnimi old school cncji ali kaj podobnega, ve, da takšnih stvari _ne_ upgrejdaš, če _res_ ni potrebe (pa še to je boljše najdet drug workaround kot nadgrajevat sam sistem).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

solatko ::

hojnikb - kakšno upgrejdanje, če preneseš tekoči, delujoči disk v novo napravo, na novo se postavijo samo gonilniki za strojno opremo računalnika, vse ostalo za printerje, ploterje,...... neseš seboj na novo mašino, drugače pa je potrebno vse na novo, če pa imaš slike vseh sistemov na strežniku, narediš v bistvu isto zadevo. Nič na novo, saj imaš sistem nov že na stari mašini.
Delo krepa človeka

111111111111 ::

solatko je izjavil:

hojnikb - kakšno upgrejdanje, če preneseš tekoči, delujoči disk v novo napravo, na novo se postavijo samo gonilniki za strojno opremo računalnika, vse ostalo za printerje, ploterje,...... neseš seboj na novo mašino, drugače pa je potrebno vse na novo, če pa imaš slike vseh sistemov na strežniku, narediš v bistvu isto zadevo. Nič na novo, saj imaš sistem nov že na stari mašini.

Ekstrapolate please. Kako to izvajaš recimo z Win7? Če imaš npr. prej intel sedaj pa šaltaš na ryzen?

111111111111 ::

Han je izjavil:

@Chuapoiz: kako si rešil zadevo s plato in SSD?

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3083595

Task Manager might show 100% disk utilization on Windows 10 devices with Message Signaled Interrupt (MSI) mode enabled
 Email
 Print
Symptoms
Task Manager shows the disk to be at 100% utilization despite a light or no workload, and the system may experience lag or become unresponsive. In addition, the system event log contains numerous events with Event ID 129, which represent resets of the disk controller.

Cause
While device resets can be caused by a varying number of factors, we are aware of issues with some Advanced Host Controller Interface PCI-Express(AHCI PCIe) models that causes these symptoms in Windows 10 when running with the inbox StorAHCI.sys driver. Due to a firmware bug, the Solid-state drive (SSD) does not properly complete input/output when Message Signaled Interrupt (MSI) mode is enabled. As a result, the Windows storage stack attempts to reset the device after waiting on unresponsive reads or writes for a period of time.

Resolution
MSI mode can be disabled for specific devices via the registry:

Identify if you are running the inbox AHCI driver (StorAHCI.sys):

Open a command prompt with administrator privileges. Then type the following command in the command prompt window and hit Enter: devmgmt.msc
Under IDE ATA/ATAPI Controllers right-click on the AHCI controller node and select Properties. This node is usually called “Standard SATA AHCI Controller.”
Navigate to the driver tab and click Driver Details.
If you see “StorAHCI.sys” in the list, you are running the inbox driver.

Disable MSI for the controller in the registry:
In the same properties window opened in step 1.2, navigate to the Details tab and select Device instance path from the Property drop-down menu. Note this path.
Open the registry editor by typing regedit in the previously opened command prompt.
Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\ <AHCI Controller>\Device Parameters\Interrupt Management\MessageSignaledInterruptProperties, where <AHCI Controller> refers to the device instance path you noted in step 2.1. 
Change the value of the MSISupported key from &#8220;1&#8221; to &#8220;0&#8221;.
If you don&#8217;t know which controller your boot device is attached to, repeat steps 2.1 through 2.4 for all AHCI controllers found under 1.2.

Reboot the machine.

solatko ::

Chuapoiz - Na najnovejše mašine boš W7 tako ali tako težko namestil, na starejše pa ni problema. Še pri nobenem nisem dobrega sistema, ki je deloval na stari mašini, nalagal na novo ali prenos na nov disk ali prenos diska na novo mašino. Dela na vseh vrstah chipsetov in CPU-jev b.p..
Delo krepa človeka

111111111111 ::

OK. Na 10 še nisem poskusil. Ampak pri 7 sem imel precej težav. Samo vzameš disk in enega hardwera in ga butneš v drugega? Ali prej pripraviš sistem na prenos. Tule sem se čisto zgubil, pa sem mislil, da imam določene pojme razčiščene. Dej mi prosim en primer.

XLapse ::

aljo90 je izjavil:

fantje, sem se enkrat nalozil win10, in sel takoj windows update, kot je bilo priporoceno na linku od reptilia1 (hvala, bomba), in je racunalnik zamrznil po nekje 5 minutah updejtov- nato sem ga se enkrat zagnal, tisti updejti ki so se zdownloadali in instalirali so se ob zagonu windowsa integrirali, nato sem nadaljeval z updejti in sedaj ze kako uro deluje brez freeza in se se vedno updejta (trenutno na v1803)

kot morda kaze je bil to problem, neupdejtani win10, kot je bilo receno na linku, menda so zgodnje verzije win10 imele probleme z ryzen cpuji.... ampak bom vedel vec ko se vsi updejti zakljucijo, in dejansko instaliram tudi vse ostale driverje vkljucno z driverji mobe, in seveda od grafe

sporocim kako gre, ampak me trenutna situacija navdaja z upanjem (po dolgem casu)

AMD power
alien technology

D3m ::

Hočeš reči Windows power.
|HP EliteBook|R5 6650U|

XLapse ::

Windows je čisto ql, don't buy AMD.
alien technology

D3m ::

Kako je cool, če mu ni pravilno delovalo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

solatko je izjavil:

hojnikb - kakšno upgrejdanje, če preneseš tekoči, delujoči disk v novo napravo, na novo se postavijo samo gonilniki za strojno opremo računalnika, vse ostalo za printerje, ploterje,...... neseš seboj na novo mašino, drugače pa je potrebno vse na novo, če pa imaš slike vseh sistemov na strežniku, narediš v bistvu isto zadevo. Nič na novo, saj imaš sistem nov že na stari mašini.



good fucking luck with that one bro. Probaj recimo tole blodnjo naredit na kakšni stari mašini (lets say 2nd gen i3) kjer je win7 na novo mašino z 7th gen (več win7 tako ne podpira). Takoj boš doživel hladen tuš, ker nebo delalo _nič_ (vkjučno z najbolj važno stvarjo -- USB). Ko se boš natelovado, da boš usposobo USBje, boš ugotovil, da je za win7 samo en obskurn beta driver za grafiko. Ostalo še nekako deluje.

Obratno oz z WIn10 je malo lažje, ampak se tudi pojavljajo problemi. Meni se je na 6910p pri upgrejdu 10ke sfuzlalo ene par driverjom (mainly za pc card). One fresh install and bios upgrade later se je zadeva nekako razrešla.

Nauk zgodbe ? Če se hočeš izognat večino težavam, nardiš fresh install. Včasih je dost hitrej nanov postavit sistem kot pa lovit google za vsak problem, ki se lahko zgodi če tega ne nardiš.

111111111111 je izjavil:

OK. Na 10 še nisem poskusil. Ampak pri 7 sem imel precej težav. Samo vzameš disk in enega hardwera in ga butneš v drugega? Ali prej pripraviš sistem na prenos. Tule sem se čisto zgubil, pa sem mislil, da imam določene pojme razčiščene. Dej mi prosim en primer.

Ze prvi problem, ki ga lahko imaš tu je ahci/ide driver, ki ti bo preprečo sploh zagon sistema. Rešljivo, ampak zahteva nekaj telovadbe. Ali pa kakšna obskurna kombinacija driverjov, ki na novem hw nebo delala (recimo upgrade iz sandy bridge na ivy ti nebo bootal, ker sandy igpu driver ne dela z ivy in obratno)....
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

m0LN4r ::

Mja najbolj komot je fresh install, novo verzijo winsa na kljuc, obvezno sistem nagradit z SSD in si tako hitr konc, pa se na koncu dela vse v nulo in ni nekih "presenecenj" s skreganimi driverji in kupom upgrejdov/updajtov od stare verzije. Z windows 7 srat pa tudi nima vec smisla, razen ce hardware ni podprt v novih winsih. Sej se lahko OS prenese, ampak s sabo preneses tudi vso nesnago, ki je nepotrebna. Tako hitro in enostavno postaviti winse/sistem, kot danes se nikoli ni bilo. Dejansko je sploh brezveze kake recoveryje delat, ker so potem ze itak zastareli, ko se jih potrebuje. Vse ostalo pa si clovek lepo shrani online.
Glede driverjev, pa je treba najprej pocakati, da windows update naredi svoje in ce kaj manjka ali ni up to date, sele takrat namestiti druge. Recimo ravno pr laptopih z amd grafiko, se znajo pojaviti kaka presenecenja ala black log in screen.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

DamijanD ::

Koliko so novi sistemi sposobni bremzat cpu zaradi pregrevanja? Gre to samo znotraj enega ranga ali lahko praktično do zaustavitve (Recimo, da ti crkne hladilnik, oz. v tem primeru, ko je bil eden izmed možnih kandidatov za sesuvanje pregrevanje)?

m0LN4r ::

Mislis na shut down temperaturo?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

solatko ::

Chuapoiz - Če instaliraš starejši sistem, na ravno tako stareji računalnik (Vista, W7, 8, 8.1) boš imel ravno toliko težav, kot, če daš disk s sistemom, ki je bil instaliran drugje ali če enostavno preneseš disk iz enega v drug računalik.

Če sistem ne zalaufa, pač v bios-u nastaviš ahci, oziroma tako, kot si imel na prejšnjem. Vse potrebne gonilnike naloži v času priprave računalnika, delam pa vedno na kablu, ker so WI-FI gonilniki specifika in je veliko krat potrebno gonilnik naložit dodatno. Na preko 100 menjavah računalnikov z drugim in prenosom diska, nisem imel nikakršnega problema - dva do pet ponovnih zagonov in je bila zadeva urejena, vedno pa sem uporabil kabel za internet.

Imel sem celo nekaj primerov W7, da sem moral sistem naložit na drugem računalniku, ker na željenem nikakor ni šla skozi naložitev OS.

Pravim, frish instal je hvala .urcu preteklost, ki je znala na XP človeka zaposlit za nekaj ur, če je bila malo slabša mašinca in ob vsakem instalu česar koli - zahteva za ponovni zagon. Takrat sem to reševal z cloni, katere sem imel skoraj za vsako stranko, ki je večkrat zasrala sistem.
Delo krepa človeka

DamijanD ::

m0LN4r je izjavil:

Mislis na shut down temperaturo?

Mislim za koliko je sistem sposoben upočasnit clock CPUja zaradi previsoke temperature

m0LN4r ::

Ocitno si edini, ki tako razmislja/dela. Prenesen star sistem, ne bo nikoli tako dobro deloval brez konfliktov z gonilniki, kot nova up to date instalacija. Res je da windows zna, ce se mu hoce zadevo usposobit, da se zazene, ampak tak sistem _preverjeno_ dela za kurac, ker je ze poln smeti od samega zacetka. Ajd razumem, ce iz istega chipseta in cpu generacije prenasas sistem, drugace pa je vse to kaj govoris polom.
Ja in tudi jaz sem dal nekaj 100 PCjev cez in se enostavno ne strinjam. Imas na serverju windows instalacije in jih lepo preko LANa vrzes gor v nekaj minutah. To da pa instalacija ne gre skos pa ne obstaja, razen ce ne ves zakaj je temu tako.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

hojnikb ::

Pravim, frish instal je hvala .urcu preteklost, ki je znala na XP človeka zaposlit za nekaj ur, če je bila malo slabša mašinca in ob vsakem instalu česar koli - zahteva za ponovni zagon. Takrat sem to reševal z cloni, katere sem imel skoraj za vsako stranko, ki je večkrat zasrala sistem.


mogoče na starem 5400rpm disku in če vsak program na roke inštaliraš. Če se gre za moderno mašino z ssdjem, lahko win10 install postaviš v roku 10 minut pa še ene 5 minut da ninite naredi svoje.
Driverje win10 gor da sam med tem časom, ko ninite dela svoje, tako da še tu ni izgubljen čas.

Ostanejo samo še kakšne finese (uvoz nastavitev, certifikatov, premik fajlov, če so bli na isti particiji). Kaj ti počenš par ur, veš verjetno samo ti.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

solatko ::

m0LN4r - To je postopek, ki ga pri nas uporablja večina servisov - frish instal, če imate slučajno kaj na mašini, nas ne zanima, naredite si backup (čeprav večina strank niti ne ve, kako naj to naredi), pri virusih je ruši in na novo, za podatke imete Kotarja,...

Jaz sem se pač navadil, da je vsaka stranka individum, ki ima svoje želje in noče imet šimla iz vseh ostalih servisov. Sistem je pač ob prvi instalaciji naložen po željah, brez nezahtevanih programčkov tipa winrar, winamp,...., naloženo pač tisto kar stranka rabi, Pc butik po domače. Sistem se redno čisti na daljavo, tako, da po dveh letih delovanja teče popolnoma enako, kot ob instalaciji, zato prenos ob nakupu nove mašine zagotovi uporabniku enako kvaliteto programja, kot, da bi stvari urejal na novo, kjer v podrobnostih ne moreš zagotoviti enakega obnašanja.

Stranke so bile zadovoljne in me kljub upokojitvi, še vedno poprosijo, da se z njihovimi mašinami pozabavam ali jim prenesem sistem na novo mašino. Skoraj 20 let takega obnašanja do stranki in njihovo zadovoljstvo in pripravljenost plačati malo več, mi potrjuje moje prepričanje in kvaliteto opravljenih storitev. Tudi, ko smo sestavljali namizne računalnike, smo vedno dali not tisto, kar je stranka potrebovala in ne zaradi zaslužka, vsega preveč.
Delo krepa človeka

aljo90 ::

Malo sem pozabil zakljucit zadevo, prevec sem bil zaposlen z uporabo novega kompa :) ...

Na koncu je bil windows edini problem. sem bootal novo verzijo win10, in sistem dela brez problema.
tako da intel/nvidia fani lahko malo utihnete z sovraznostjo, amd ni bil nikoli problem, samo usrana zgodnja verzija win10 s problemi kompatibilnosti z ryzen procesorjem, masina pa dela ko urica.

hvala vsem za pomoc, se posebej reptilia1 ki je prispeval zmagovalen clanek.

lp

solatko ::

Komu sploh še pride na misel, da na novi build instalira staro verzijo OS? Iz M$-jeve strani dobiš v vsakem trenutku najnovejši sistem z vsemi popravki.
Delo krepa človeka

aljo90 ::

solatko je izjavil:

Komu sploh še pride na misel, da na novi build instalira staro verzijo OS? Iz M$-jeve strani dobiš v vsakem trenutku najnovejši sistem z vsemi popravki.


...nekomu k se s kompi ni ukvarjal od win7, nima na splosno prevec pojma o kompih, ima win10 na dvdju in nobenega dovolj velikega usbja.

eni res nimajo boljsega dela kot pametovati "in hindsight", kajne?

m0LN4r ::

Aja, sem mislil da AMD potestira svoj hardware na razlicnih verzijah preden ga spusti na trg ;), ker na skatli od procesorja ne pise minimum requirements windows 1809 to be stable
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

solatko ::

aljo90 - Tudi tak lahko potegne najnovejši sistem iz uradne strani, saj za eno leto staro verzijo rabiš kar nekaj dni, da se posodobi, če sploh gre, kot ugotavljate je na najnovejših procesorjih to misija nemogoče.

Sicer tisti, ki se z računalniki ne ukvarjajo od w7 vedo, kako je bilo s posodobitvami takrat in je bila neumnost tlačit na računalnik sistem starejši od enega meseca.
Zaradi takih, se na vsaki temi v forumu, ukvarjamo z možnimi napakami, namesto, da bi reševali resne probleme HW in SW.
Delo krepa človeka

D3m ::

m0LN4r je izjavil:

Aja, sem mislil da AMD potestira svoj hardware na razlicnih verzijah preden ga spusti na trg ;), ker na skatli od procesorja ne pise minimum requirements windows 1809 to be stable


Saj na RTX tudi ne piše, da rabiš 1809 za RayTracing. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

DeeCoy ::

aljo90 je izjavil:

solatko je izjavil:

Komu sploh še pride na misel, da na novi build instalira staro verzijo OS? Iz M$-jeve strani dobiš v vsakem trenutku najnovejši sistem z vsemi popravki.


...nekomu k se s kompi ni ukvarjal od win7, nima na splosno prevec pojma o kompih, ima win10 na dvdju in nobenega dovolj velikega usbja.

eni res nimajo boljsega dela kot pametovati "in hindsight", kajne?

Potem ta oseba prosi kolega, ki se aktivno ukvarja s tem, da mu to uredi, stisne mu 20€ in prišpara 2 leti na živcih.

TheBlueOne ::

solatko je izjavil:

aljo90 - Tudi tak lahko potegne najnovejši sistem iz uradne strani, saj za eno leto staro verzijo rabiš kar nekaj dni, da se posodobi, če sploh gre, kot ugotavljate je na najnovejših procesorjih to misija nemogoče.

Sicer tisti, ki se z računalniki ne ukvarjajo od w7 vedo, kako je bilo s posodobitvami takrat in je bila neumnost tlačit na računalnik sistem starejši od enega meseca.
Zaradi takih, se na vsaki temi v forumu, ukvarjamo z možnimi napakami, namesto, da bi reševali resne probleme HW in SW.


Jaz @aljo90 popolnoma razumem, kakor tudi tebe. Jaz sem bil prej kot ti, ker sem imel cas za te IT zadeve, sedaj sem bolj kot aljo90, z razliko, da bi PC verjetno pustil sestavit kje kamor ga lahko tudi vrnem. :) Ceprav naceloma se vem, kako se zadevam streze sem prilicno siguren, da cez deset let ne bom vec, ker mi to znanje sploh ne koristi.

solatko ::

thetilko - Jaz se tudi ne ukvarjam več aktivno s temi stvarmi, sem pa zelo na tekočem, kar se tiče novosti, kar se pa tiče programske opreme, pa velikokrat še kaj poštimam, tako sebi (4 računalnike), kot širši družini in še kakšnim bivšim strankam, ki se pač ne morejo navaditi šimlov, delujočih servisov, katerim se ne da drugega, kot frish instal z neko verzijo, ki jo imajo v obliki slik na računalniku in so v 15-ih minutah fertik.
Delo krepa človeka

A110 ::

sem imel podoben problem z novim ryzen buildom in starimi widnows 10. pac imel sem usb na katerih sem vedel da je win 10 in sem bil prelen za naloziti nove na usb, bilo je dosti problemov z enakim errorjem ampak po updatu (kar je trajalo dolgo ker je vmes veckrat zmrnilo vse) dela super

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: A110 ()

m0LN4r ::

D3m je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Aja, sem mislil da AMD potestira svoj hardware na razlicnih verzijah preden ga spusti na trg ;), ker na skatli od procesorja ne pise minimum requirements windows 1809 to be stable


Saj na RTX tudi ne piše, da rabiš 1809 za RayTracing. ;)

Bo pa kartica delala vseeno; brez zmrzovanja ;)
https://www.youtube.com/user/m0LN4r
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4138 139 140 141 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70181293304 (896) polozweii
»

Bliža se konec brezplačne podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18441840 (29059) bajar
»

Prenosnik in problem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
504391 (3494) solatko
»

Random restart računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7511456 (9501) Pero_SLO
»

Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11111052 (8845) krneki0001

Več podobnih tem