» »

ADSL TV @ SiOL

ADSL TV @ SiOL

««
10 / 14
»»

roCkY ::

A se modem kljub temu, da ni možen tak prenos lahko sinhronizira na 8MB?

bradek ::

to pa nevem... 080 1000 :)

skyy779 ::

kdaj bo kaj ta zadeva v kopru? jaz bi takoj naročil... :|

roCkY ::

Provzaprav me del tehničneh detajlov o kterih je govora mal viši ne zanima več ravno posebno. Vprašal sem , ker če to drži, vsak, ki opazi, da se mu je sinhronizacija modema dvignila na 8MB tako že preden dobi poziv, naj pride po opremo ve, da ne bo problemov. Sam sem od centrale glede na poizvedovanje kje pribljižno so kabli oddaljen okoli 1600M pa je vse OK. Mimgrede, sedajle mi nekateri kanali mal štekajo cca. 5 sek, ko prestavim. 95% pa jih dela BP.

Trenutno pa me muči druga zadeva. V sobi kjer bo IP TV dokončno lociran nimam TV sprejemnika in ga tudi nimam namena vlačit not, ker ni prostora. Če je šlo 10 let z TV kartico bo šlo tudi naprej?! V dnevno pa IP TV zaenkrat tudi ne gre, ker sem ga vzel predvsem zaradi Discovery in podobnih kanalov, ki jih na naši verziji kabla ni prav veliko in kakovosti signala.

Video signal sem speljal na TV kartico (Pinnacle). Tu pa je nastal problem, ker se mi pojavljajo neke čudne kar precej nadležne črte, ki so vidne predvsem na modrem in rdečem ozadju.

Je kriva kartica, ki rabi močnekši signal kot ga dobavi STB. Zamenjal sem že kabel za krajši in kakovostnejši. Izbolšava cca. 30%. Se poigral z nastavitvami in razlićnimi programi ter z DScalerjem dosegel, kar lepo izbolšanje. Ampak črte so še vidne? Sicer je slika že boljša kot iz kabla ampak to ni to kar bi moralo bit (primerjava na TV). Kaj bi se še dalo narediti?

Ima kdo že kaj izkušinj? Ali katera kartica dela odlično (čisto brez senc zaradi popačenj analognega signala)? Sicer je verjetno najbolje mal počakat in upat da bodo zadevo rešili tako, da bo namesto STB priključena druga mrežna kartica ali kaj podobnega v računalniku. A ima kdo že kakšne informacije, če se bo kaj premaknilo v to smer? Ko sem prevzemal opremo in to spraševal v trgovini sta me tipa le mal čuden gledala in me nazadnje poslala po potrebne kable za priklop drugam.

pin29 ::

Ko sm jz na vhod pinnacle pctvpro pelu video signal so se tud pojavljale črte (pod kotom 45st.) v eno oz. drugo smer. Zakaj nevem, najbrž je kriva kartica, ker z isto opremo na npr. tv dela vse OK.

shock ::

Jst imam tv kartico flyvideo 3000 in slika je fenomenalna in brez črt na črni in beli podlagi.

falotXP ::

Mene zanima ali je mogoče imeti ip TV prek TV kartice in gledati TV na računalniku. Imam WinFast TV2000 XP Deluxe?

ToniT ::

@falotXP:
DA!

JanezekNovak ::

Mene pa neki zanima, glede na to da živim praktično v centru Lj pa mi odgovorija, da se ne da met Siol TV. Še večja zanimivost je, da je od centrale oddaljenost 750 m zračne črte... Kdo pol sploh lahko ma ta Siol TV sam mogoče bajta od Siola al celo kdo drug....

;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;((

roCkY ::

Ja na vasi kar gre, če ne gre sredi mesta>:D. Sem po meni znanih podatkih cca. 1600 m od centrale in vse lepo špila. Vsaj kolikor nam je prebivalcem poznano je centrala na pošti.

Tudi video signal sem rešil. Pinnacle tuner je našel mesto v predalu. Z drugim lepo špila tako na LCD kot na CRT monitorju8-) .

Tody ::

Ni samo zračna črta, je tud sodobnost centrale. Ni nujno da vaša telefonska centrala ni opremljena z potrebnimi elementi

link_up ::

@pin29
verjetno ni kriva kartica....preglej kable, odklopi vso odvecno audio periferijo...spet kabli :) in probaj ce se crte pojavijo..

drugac pa pinnacle pctv sat in progdvb...stvar resena, 300 programov

link_up ::

aja pa se to...ce je zracna crta 750m, potem je zihr to usaj 1000m kabla. na kolk dalec je pa adsl zanesljiv?

Mate ::

Sicer vem da nisem moderator, pa vseeno. Dajte prosim vsaj malo odgovorov nazaj pogledat, ne pa da vrat na nos sprasujete, kljub temu, da se odgovor nahaja nekaj postov visje. V zadnjih 14 postih se to pojavi mislm da 3x. Hvala.

pin29 ::

@link_up
bom probu, Hvala!

budi ::

Kdo ve kdaj bo v radovljici?

Aja in a kdo ve kje u radovljici je centrala?
Kje lahko to zvem?

Marjan ::

A lahko en malo pofotka kako zgleda na PCju ?

:) :\

OldSkul ::

Pejte na Siol forum.Tam boste vse zvedeli.

Marjan ::

Kje? Lahko daš link?

Rad bi videl kako deluje na PCju.

pele-on ::

Jaz imam pa eno vprašanje.Sosed je dubu siol tv pa je reku da nima teleteksta.A je to res al je sosed tok smotan da ne zna naštimat.

Tito ::

Ti si smotan:
1. Ker mu ne vrjameš,
2. ker si nepismen (malo bi prebral temo in bi ugotovil...),
3. ker take stvari sploh sprašuješ.

Teletekst bo, ne še takoj vendar bo ZAGOTOVO, to so besede enega glavnih pri siol - iptv. Kasneje bodo pošiljali vse ločeno. Video, podnapisi, teletekst, več jezičnost, širokozaslonsko... Vendar na to bo potrebno še počakati, saj se programska oprema še razvija in je vse še v povojih. Vse zgoraj navedene možnosti si boš izbiral z dodatnimi meniji in ne bo kot je sedaj, ko imaš 6 kanalov samo z različnimi jeziki.:D

pele-on ::

1.Ne da se mi brati take dolge teme ker me zanima samo eno vprašanje.
2.Nepismen sem pa itak zato nisem šel brat.

PALOMINO ::

Dobil sem ta presneti IP TV in že so problemi...vse lepo povežem...nakar vidim da je slika na TV-ju črnobela?!! (Tv je barven da ne bo kakšnih pomislekov), ok si rečem mogoče je kriv scart kabel...grem po drugega isto...grem po drug tv...isto WTF?!!!

Ima kdo kakšno idejo? Črnobela slaba slika...zvok pa odličen...grrrrrr.

@ljash ::

mogoče žviš v 60.:D

PALOMINO ::

Bmw - F1, dobro da nisi rekel da sem barvno slep...>:D

Še naprej, bom vesel kakšnih pametnih nastvetov...na SiOLU nimajo pojma namreč...k*** pa taka tehnična pomoč! >:D

bradek ::

Seveda majo pojma, samo vprasat je treba :\
NTSC -> PAL

baje so bile neke zmede in so jim dostavil ameriske pakete namesto evropskih in da baje obstajajo (oz so narocil) konverterje, poklici 080 1000 pa vprasi.

iration ::

Siol TV pri meni deluje super, tako da - adijo telesmeh. Kvečjemu bi bila lahko frekvenca osveževanja v menijih višja; to je pa tudi edina pripomba.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Double_J ::

Matr čudni so.

Pošlem aneks čakam 2tedna pokličem in rečejo, da ga niso prejeli. Pošlem še enkrat in zopet je minilo 2tedna. Nič. Se verjetno sploh ne bom ukvarjal več s tem. Se ne splača, če njihovi bedasti uslužbenci očitno pošto mečejo v smeti.

Marjan ::

Double_J, to je še dobro.

Pri meni - pošljem pogodbo, čakam dobra dva tedna, odziva nobenega, pokličem, mi povejo, da sem predaleč od centrale za 8Mb prenos :\ :( ;((

JanezekNovak ::

No dobil sem mail, da centrala po novem omogoča SIol-TV, tako da sem ponosen lastnik Siol TV. Mam pa sam eno vprašanje, a Vam delajo VSI programi!? Ker men kakšn program mal crkne, oz. je sam črna slika, ni zvoka... Ampak čez nekaj minut pa vse normalno deluje!

roCkY ::

Se dogaja?! Brez reda in logike vendar se zelo radi zatikajo programi, ki so na zaporednih številkah. Težave sem občasno opazil čeprav gledam zelo malo pri HTV, ORF, RAI in tudi SLO2 mi je parkat kompletno zginu za nekaj minut. Nimam pa niti najmanjših problemov na programih, ki pomoje pridejo digitalni do Siol-a. Recimo pri skupini Discovery in glasbenih kanalih še nisem doživu niti parsekundnih kvadratkov.

Double_J ::

Kje pa žviš Marjan, da ne dela?

Zdej sm dubu to obvestilo: Smo prejeli aneks - ze poslali na telekom - telekom ze dvignil hitrost - cakamo samo se potrditev tehnike!

Neki mogoce bo...:\

Marjan ::

Mah, v Domžalah živim. Zgleda, če si 1km oddaljen od centrale, hitrost 8Mb/s ni več možna :'(

roCkY ::

To ne more bit res. Sem cca. 1,6 km od centrale pa špila. Kot je bilo prebrati pri opisih ADSL zelo veliko vlogo igra tudi kakovost oz. premer žic. Verjetno so pri tebi kabli še iz. 60 - 70 ih let. Mi imamo novo omrežje staro 5 let.

Marjan ::

Res je.

Imamo prvo digitalno centralo v Slo. Leto 1989, če se ne motim. Mogoče je kaj s tem povezano..., v centru vem, da imajo lahko.

Charlemagne ::

Trenutno se odlocam za narocilo SiOL ADSL TV. Imam pa eno vprasanje za vse tiste, ki zadevo ze uporabljate: Kako je s priklopom STB na Video Rekorder oziroma v mojem primeru na DVD Rekorder?
Sicer sem v enem postu prebral, da naj ne bi bilo mogoce, pa se mi zdi to nekako cudno, saj je vseeno, ce zadevo preko kompozitnega izhoda vezes na DVDR ali na Video, od tam pa gre signal naprej na TV. Ne vidim logike, kaj bi lahko bilo drugace na kompozitnrm ali SCART vhodu na DVD od tistega na TV-ju.

Mate ::

Blagy; sicer nimam ADSL TVja, samo mislim, da tukaj ne bi smelo bit problema. Edini problem je, da ne mores snemat ene oddaje, gledat pa drugo istocasno, ker mas pac samo en sprejemnik. Da bi bila pa kasna zascita, ki bi potem motila snemanje na VHS kasete ali pri kodiranju v MPEG2, podobno kot je blo pri nekaterih dvdjih, ce nisi imel dobrega ripperja, pa tudi dvomim.

roCkY ::

To izvesti ni problema. Zgorej nek je nekdo pisal (upam, da na tem forumu in v tej temi), da je slika prek videorekorderja obupna medtem, ko je imel direktno sliko OK. Zakaj pa je vprašanje še brez odgovora. Moje mnenje je sicer, da je izhodni video signal STB-ja relativno šibek (problemi z TV karticami).

Tito ::

Bi mel mogoče kdo hub za posodt, da bi lahko skeneral kakšen uporabniško ime mam. Pol bom pa lahko gledal na računalniku, hehe pa tud direktno snemal digitalno brez izgube podatkov[ ;)].

shock ::

Tito: S katerim programom počekiraš geslo? Drugač jst lahko podatke kr na PC-ju dekodiram.

Mate ::

Lihkar zvedu: Ce video podpira macrovision ne bo slo. To je tiste vrste zascita, k sm mislu, da je nima... Ce pa je video dost star pa ne bi smel bit problema.

roCkY ::

Hm. Tle ne gre za nikakršno krajo. Vsi smo naročniki storitve, le uporabili bi jo radi na napravi (računalniku), ki s strani ponudnika trenutno ni predvidena. Je pa s strani uporabnika vsaj pomoje zelo zelo logična že v tem obdobju, ko itak ne moreš sprejemat večih kanalov in zadeve speljat po celi hiši. Verjetno je najbol smiselna pot, da se obrnemo na Siol in jih prepričamo da TV čimprej omogočijo v celoti tudi direktno prek računalnika. Ampak zaenkrat ni od njih do mene nobenega odgovora. Nekajkrat sem že pisal na njihov info in positnaril v njihovem forumu a zaenkrat ne bev ne mev od njih.

Charlemagne ::

roCkY; saj ravno to mi ni jasno. Če je tuner na komponenti (VCR, DVDR, ...) mocen toliko, kot tisti na TVju, potem ne vidim nobene logike, zakaj bi bilo premalo signala. Razen pri kakem starem VCR, ki ima v k**** tuner in je itak samo za v smeti. 0:)

Tito ::

Mate: Macrovision so uklopli po pomoti, stvar bodo kmalu odstranili, saj je brez veze da imajo to, če navaden TV nima zakaj bodo oni mel. To stvar so vklopli čisto po pomoti.:D

ferjan ::

Tito: jest ti posodm HUB, sem iz LJ. 031 818171, Jaka

Avenger ::

Končno sem se preguru skoz vse te poste, pa nisem zvedu še vsega. Mam vprašanja, mogoče bo Sergio znal povedat (upam da nisem česa spregledal, ker sem nekatere poste le preletel):

Jaz biimel to IPTV zgolj za gledanje tv na monitorju.

*Kakšna je trenutna resolucija iz tega set top boxa, je enaka tv resoluciji?
J*e to zaradi pretvorbe signalov? Bo kasneje, ko bo prišel kak boljši box resolucija višja?
*Ali bi bilo zato morebitno bolje kupiti digitalni tv tuner?
*Za koliko časa sklepaš pogodbo? Lahko po pol leta/1 letu odstopiš?
*Še eno pitanje, čisto po kmečko: kdaj bom lahko na računalnik snemal filme iz tega top šop boxa v maksimalni kvaliteti, ki jo je možno dobit po teh telefonskih žicah?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

shock ::

Avenger:
Z vsaj eno linux mašino ali z ustreznim programom ki konira udp pakete ne boš moral gledati IPTV prek PC-ja. Kar se tiče snemanje filmov, je tudi možna. Če hočeš to naredit prvo rabiš en hub namesto switcha, ki povežeš STB in tvoj pc. Na PC-ju si daj linux gor in si inštaliraj program videoLAN (http://www.videolan.org/vlc/ --- na tem naslovu imaš razne datoteke za različne distribucije linuxa). Ta program deluje tako da posluša na vhodu udp pakete ki so mu namenjene na določenem portu in potem te podatke pretvori v vido signal. Tam imaš možnost za snemanje videa z različnimi kodekami. Če sem že iskren nisem se s tem dosti ubadal in tako da nevem kako je s tem. Aja če hočeš da dobivaš udp pakete v tvoj pc moraš naštimati tvoj PC da posluša tiste udp pakete čeprav niso namenjene k tvoji destinaciji. To narediš s pomočjo iptablesi.
To je bila prva možnost kako lahko dobivaš signal na tvoj PC, druga možnost je pa če imaš hub + linux router in en PC(Win mašina). ta možnost še mi ni uspela ker ne znam še kako preroutat UDP pakete v mojo mašino. V bistvu bi rabil enga ki zna delati z IPTABLESI, tako da bi lahko gledal tud prek mojga PC-ja.

Double_J ::

Ne dela. Centrala ne podpira pa čeprav živim v LJ!;( A bodo to kdaj nadgradili kej, da bo v prihodnosti možno? Precej dvomim.

Marjan ::

> A bodo to kdaj nadgradili kej, da bo v prihodnosti možno?

Heh, meni so tud to rekli na 0801000. Ko sem vprašal kdaj ni imel pojma in je bleknil 'čez eno leto'... ;( :(

samoj ::

Dobu Siol TV - oddaljen sem cca 2.4 km, sinhronizira se mi na 6 km.
Aneks sem oddal na samem začetku, do petka baje ni bilo možno na mojem priključku.

Zadeva deluje solidno, na TV tunerju je slika identična kot iz antene, bo treba probat še na televiziji.

Glede črt pod kotom 45 stopinj - če se pojavijo, restartam škatljo in jin ni več.

Kdaj se lahko pričakujejo kakšni boljši set-to-box-i s kakšnim svhs ali digitalnim izhodom?

LP,
Samo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samoj ()
««
10 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105308 (21675) jurre
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496377 (4841) Tilen
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876767 (5088) Soprano
»

IP-televizija na Slovenskem

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
484639 (4639) boom-bar
»

IP-TV

Oddelek: Omrežja in internet
251953 (1362) Tody

Več podobnih tem