Forum » Omrežja in internet » ADSL TV @ SiOL
ADSL TV @ SiOL
roCkY ::
A prosim tole zgorej eden napiše razumljivo totaknemu laiku glede elektronke, sploh pa glede samih signalov, ki se uporabljajo okoli videa in TV.
Torej ali je na kakšen način in predvsem kako možno spravit analogni signal na stolp oz. v zvočno kartico, obstoječi video signal iz STB pa prek računalnika na monitor?? In če se da kako? Trenutno imam v računalniku Pinnacle TV. Se da z njim kaj pomagat?
Torej ali je na kakšen način in predvsem kako možno spravit analogni signal na stolp oz. v zvočno kartico, obstoječi video signal iz STB pa prek računalnika na monitor?? In če se da kako? Trenutno imam v računalniku Pinnacle TV. Se da z njim kaj pomagat?
Tito ::
Vsekakor! Namesto priloženega skart adapterja boš vtaknil video činč v video vhod in zvočna činča na uhod za zvok. Za povezavo do računalnika boš potreboval še adapter ki ima na eni strani ženski vtičnici za činč na drugi stran pa bananco (stereo).To je za komp. Komponenta, pa če misliš Audio komponenta ima za vtaknit činče (ponavadi), tako da niti adapterjev neboš potreboval. Kasneje bodo izdali tudi boxe z digitalnim izhodom...
Upam da sem bil dovolj razumliv ;).
Upam da sem bil dovolj razumliv ;).
swar ::
Kokr sm prebral ti dajo 8mbit? A lahk kdo pove ce lohka leecham z 8mbit medtem ko ne gledam tvja?
Sergio ::
Ne. Gledano iz tvojega stališča, je tvoja povezava (beri: HITROST INTERNET PROFILA) pač toliko hitra kolikor je. Če plačuješ 2 mbit, lahko leechaš 2 mbit.
Fizična hitrost je pa 8 mbit. Preko te fizične povezave imaš torej dva profila, enega za internet ter neomejenega za TV, ki "leecha" _samo_ tv in osnovni webbrowsing. Ni tukaj leechanja :)
Fizična hitrost je pa 8 mbit. Preko te fizične povezave imaš torej dva profila, enega za internet ter neomejenega za TV, ki "leecha" _samo_ tv in osnovni webbrowsing. Ni tukaj leechanja :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
V stanovanje ti ne morejo pridet.
Dej ne mec ven take gluposti, ker se mi je glih to zgodilo.Pa obrazlozimo na kratko.Meni RTV posilja poloznice za TV in ker smo nehali placevati so nas tozili za smesno nizek znesek (ze dolgo nazaj)kjer je brat na sodiscu rekel da ne gleda TVS oz sploh ne gleda tvja ampak samo VCR(takrat smo mel VCR priklopljen na TV preko navadnega kabla o SCARTU ni blo duha ne sluha).In valda un odvetnik prbije :sej vam lahk zapecatimo TV da ne boste mogli gledat TVS(se pravi bi mi zaprl vticnico za priklop VCRja),pa prav brat nazaj:ti men tko nastimi da jest ne bom mogel gledat TVS,sam hocem gledat VCR.Seveda so tozbo zgubili in potem je bila tisina nekaj casa,poloznice so prihajale seveda jih nismo placevali...Nakar vlada(al kdorkoli) sprejme zakon da je vsak drzavljan dolzan placevati RTV narocnino,ki ima elektricni prikljucek razen v primeru da dokazes da nimas TVja(sam pol ti hodijo vsake tok casa hodit gledat).No fora je v tem da so se oglasile nedolg casa nazaj 3 osebe:policist,rubeznik TVS in kljucavnicar.Hvala bogu da je bil takrat nekdo doma saj si v nasprotnem primeru odprejo kar sami,namrec imajo vsa pooblastila po zakonu in ce ti kaj ni vsec te policist spravi na hladno...Vse terjatve smo placali(ni jih bilo malo).Nauk: ne zobaj cesenj z drzavo,saj bo v vsakem primeru ona dobila svoje nazaj
Vids neki sem slisal da bos mel 2 user accounta (1ga za tv in 1ga za internet).Skoda ker se nimam te zadeve ampak vseen bo nekega dne to kupil in sprobal moje namere
Lahko rečem le da ste navadni oderuhi! 500 Sit za nacionalko, lepo vas prosim, kaj bi radi da nimamo nacionalne TV in RADIA? Sram naj vas bo!
Pa pomojem neglede na vse še vedno bo potrebno plačevati RTV prispevek! Vsaj jst tako mislim, ker drugače bi bila prehuda ;)
Pa pomojem neglede na vse še vedno bo potrebno plačevati RTV prispevek! Vsaj jst tako mislim, ker drugače bi bila prehuda ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tito ()
500 SIT?Kokr jest vem mam poloznico krepko cez 2000SIT oz kokr je ze omenil krneki cca 2500SIT...Bog nedaj da uvedejo placilo se za avtoradie in da bos moral imeti nalepko kot v starih casih
Aja pa se to ce se siolu rata pogodit z RTV da bi IPTV userji meli vseteto RTV pavsalni prispevek ze v ceno 3100 SIT postanem njihov narocnik dozivljensko
Aja pa se to ce se siolu rata pogodit z RTV da bi IPTV userji meli vseteto RTV pavsalni prispevek ze v ceno 3100 SIT postanem njihov narocnik dozivljensko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: swar ()
Hja to glih ne vem, sam pomoje ni glih 2500! Morm pogledat na račun, pa to je za radio in TV. Mislm da je za radio 800SIT za tv pa neki več :D.
Ce mi ne verjames ti lahk skeniram poloznico
Mi ne bo treba skenirat,majo vse obrazlozeno na svojih straneh
RTVSLO
Mi ne bo treba skenirat,majo vse obrazlozeno na svojih straneh
RTVSLO
Zgodovina sprememb…
Samo še vedno ni tak problem t o plačat, za dobrobit naše kulture
To je nacionalni interes... Ne pa fuzbal!
To je nacionalni interes... Ne pa fuzbal!
Aja se neki sm pozabu pripomnit glede tele nase super drzave ce je to demokracija pol pa jest ne vem zakaj sem prisiljen placevati oz gledati TVS(ce bi mel vsaj program ki bi opravicil tistih 2500...)Sej vem da majo tako vse drzave sma to nekak ni fer
Zgodovina sprememb…
buda3012 ::
Raje bi plačeval POP tv ali Kanal A kot RTV slo ki ga nikoli ne gledam.Da ne govorim o radiu ki pa mi še niti na misel ne pride da bi ga poslušal.
Kje je tle demokracija, da mormo plačevat davek in da morajo nekateri plačati več kot drugi. Kje je tle demokracija da moram jst k sem neveren plačevati da se ohranja cerkve, kot kulturno dediščino, pa čeprav nikoli ne grem v cerkev. Kje je tle demokracija, da skupina izsili referendum in zapravi 600 miljonov. Kje je tle demokracija????
Gre le za to da je bil sprejet zakon po katerem je RTV slovenija lahko vpogledala v seznam naročnikov elektrike in kasneje izdala vsem račune, saj je bilo nedemokratično to, da so morali plačevat le nekateri ostali pa niso plačevali ničesar! Plačevati moramo vsi ali pa noben! Vse države imajo nacionalke in večina tudi pobira prispevek. Druge države pa plačujejo nacionalko direktno iz proračuna.
Pa ne mi govort, da gledate samo POP tv in kanal A? Če mene vprašaš sta to podn kanala, ki ponavlata same stare filme in še te so ponavadi drugorazredni! Redko si ogledam kak film na popu ali kanalu, saj sem vse že vsaj 3× videl! Pa še kolko reklam... Skratka poden!
Na nacionalki gledam odmeve občasno kakšna omizja, dokumentarce, šport, evropske filme in občasno tudi kak starejši film. Največ gledam nacionalko, saj so veliko bol profesionalni (predvsem šport).
Skratka meni je všeč!
Gre le za to da je bil sprejet zakon po katerem je RTV slovenija lahko vpogledala v seznam naročnikov elektrike in kasneje izdala vsem račune, saj je bilo nedemokratično to, da so morali plačevat le nekateri ostali pa niso plačevali ničesar! Plačevati moramo vsi ali pa noben! Vse države imajo nacionalke in večina tudi pobira prispevek. Druge države pa plačujejo nacionalko direktno iz proračuna.
Pa ne mi govort, da gledate samo POP tv in kanal A? Če mene vprašaš sta to podn kanala, ki ponavlata same stare filme in še te so ponavadi drugorazredni! Redko si ogledam kak film na popu ali kanalu, saj sem vse že vsaj 3× videl! Pa še kolko reklam... Skratka poden!
Na nacionalki gledam odmeve občasno kakšna omizja, dokumentarce, šport, evropske filme in občasno tudi kak starejši film. Največ gledam nacionalko, saj so veliko bol profesionalni (predvsem šport).
Skratka meni je všeč!
DoBri ::
Grozno ste zašli :)
[ baj-d-mim: siol tv - good :]
[ baj-d-mim: siol tv - good :]
Več nas je, manj nas ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DoBri ()
pin29 ::
ste malo off topic al se sam men zdi?
Če bi rad razglabljal o SLO demokraciji odprimo drugo temo, bo sigurn vroča...
Če bi rad razglabljal o SLO demokraciji odprimo drugo temo, bo sigurn vroča...
CaqKa ::
odprite.. ter preusmerite potek debate v njo... ko smo že pri tem... jaz ne gledam nobenega slo programa.
ker poleg tega da imajo zanič temačno itd sliko.. še programa nimajo dobrega.
ker poleg tega da imajo zanič temačno itd sliko.. še programa nimajo dobrega.
goba ::
Hmm, a mi loh kdo pove kdaj bojo zacel Siolovci delit tole TV kramo?
Ali naj po super modernem nacinu podpisa aneksa za super moderno IP TV cakam 30 dni na "lastnonozni&lastnorocni" prevzem?? :] KDAJ in KDO in na KAKSEN NACIN me bojo obvestili? :]]
Ali naj po super modernem nacinu podpisa aneksa za super moderno IP TV cakam 30 dni na "lastnonozni&lastnorocni" prevzem?? :] KDAJ in KDO in na KAKSEN NACIN me bojo obvestili? :]]
KoMar- ::
Pozdravljeni,
v kolikor bo izvedba storitve na vasi lokaciji mozna, boste prejeli svoj izvod pogodbe in obvestilo o prevzemu opreme. Roka ni mozno natancno opredeliti, ker je dvig hitrosti na centrali odvisen od terenske ekipe Telekoma Slovenije.
Lep pozdrav, Siol d.o.o.
Siol d.o.o.
Cigaletova 10
1000 Ljubljana
Tehnicna pomoc&Informacije: 080 1000
Tel: +386 1 473 00 00
Fax: +386 1 473 00 17
v kolikor bo izvedba storitve na vasi lokaciji mozna, boste prejeli svoj izvod pogodbe in obvestilo o prevzemu opreme. Roka ni mozno natancno opredeliti, ker je dvig hitrosti na centrali odvisen od terenske ekipe Telekoma Slovenije.
Lep pozdrav, Siol d.o.o.
Siol d.o.o.
Cigaletova 10
1000 Ljubljana
Tehnicna pomoc&Informacije: 080 1000
Tel: +386 1 473 00 00
Fax: +386 1 473 00 17
goba ::
Hehe, zdej pa vem tok k prej oz. se manj :]]]
Vseeno hvala za trud.
Vseeno hvala za trud.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: goba ()
flipflop ::
Pa saj je bilo n-krat povedano,da te bodo obvewstili kdaj lahko prideš po opremo - če sploh.
EjTi ::
Jest sem pisou (zravem sem jim zaupal še svojo telefonsko številko) na info@siol.net in so povedal kdaj približno bo na voljo. Predlagam ti da narediš isto - ali pa pokličeš na 080-1000.
Verjetno tega še ne veš - saj tako ugotavljam po tvojem "upitju" - da tole ni SiOL forum in da tukaj ne moreš dobiti odgovora, kdaj bo IP TV pri tebi doma.
Verjetno tega še ne veš - saj tako ugotavljam po tvojem "upitju" - da tole ni SiOL forum in da tukaj ne moreš dobiti odgovora, kdaj bo IP TV pri tebi doma.
Obvestili te bodo v ROKU 14 DNI preko SERVISNIH STRANI. Vesel? :)
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
zmelkoow ::
LP!
Zanima me takle primer:
Ce imamo ADSL modem, prikjucen na router,server, potem imamo mrezo s 16 portnim switchem, in nekaj racunalnikov na tej mrezi. Ali je potem mozno bo tem imeti se IP TV. TV (oziroma LCD projektor) bo na drugem koncu stavbe - kjer pa bo dostop do mreze. Ali se bo potem STB postavil v prostor s sprejemnikom ali v prostor kjer bo server in ADSL modem ali bo treba kable za video in audio signale po celem nadstropju vlect?
Hvala
Zanima me takle primer:
Ce imamo ADSL modem, prikjucen na router,server, potem imamo mrezo s 16 portnim switchem, in nekaj racunalnikov na tej mrezi. Ali je potem mozno bo tem imeti se IP TV. TV (oziroma LCD projektor) bo na drugem koncu stavbe - kjer pa bo dostop do mreze. Ali se bo potem STB postavil v prostor s sprejemnikom ali v prostor kjer bo server in ADSL modem ali bo treba kable za video in audio signale po celem nadstropju vlect?
Hvala
majk2000 ::
Kolega mi je rekel, da bo Siol predstavljal novi Siol TV na sejmu sodobna elektronika - ce koga zanima prakticen preiskus, bo tam mozno probat. To bo oktobra, mislim.
lp
lp
samoj ::
A ma kdo možnost pripet na tablo pfd aneksa za televizijo.
Jaz namreč nimam več opcije IPTV pri e-dokumentih, ker imam potrjen a nepodpisan aneks (??) - baje tehnična napaka, da ne moreš urejati takih dokumentov.
Tnx
Samo
Jaz namreč nimam več opcije IPTV pri e-dokumentih, ker imam potrjen a nepodpisan aneks (??) - baje tehnična napaka, da ne moreš urejati takih dokumentov.
Tnx
Samo
samoj ::
Sej to je fora - ni se mi odprlo okno za podpis! Dal sem samo "naprej", potem pa se mi je prikazalo okno z e-dokumenti.
Zdej pa ni več opcije IPTV...
Sem klical na 0801000 in po petih vezavah mi je tip rekel, da je tehnična napaka in da se naj logiram brez certifikata (običajna prijava) in potem sprintam in pošljem po faksu - vendar tudi ni opcije IPTV.
No, uglavnem, mi lahko kdo pripne pdf?
Zdej pa ni več opcije IPTV...
Sem klical na 0801000 in po petih vezavah mi je tip rekel, da je tehnična napaka in da se naj logiram brez certifikata (običajna prijava) in potem sprintam in pošljem po faksu - vendar tudi ni opcije IPTV.
No, uglavnem, mi lahko kdo pripne pdf?
danielka84 ::
kaj je sedaj z onim seznamom?!?
krnekaj jih je zmankajlo -19 kanalov
stem tudi 2 mtvja?! kaj je z siolom, prvo nam da kopico zanimivih programov, sedaj pa jih skensla.. ?!?
kaj pravite?
krnekaj jih je zmankajlo -19 kanalov
stem tudi 2 mtvja?! kaj je z siolom, prvo nam da kopico zanimivih programov, sedaj pa jih skensla.. ?!?
kaj pravite?
OmegaBlue ::
Mene samo zanima kdaj bojo tole do kranja prvlekl.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Tr0n ::
-Ripper-: Kaj te folk sprasujes, ko po vecini se nima tega doma. Na SiOL poklici.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
tj ::
Kako je s podnapisi na Hallmarku, Animal planet, Discovery, Real TV,
in se da gledati, oz. brati teletekst?
tj
in se da gledati, oz. brati teletekst?
tj
jp da se brati teletext, saj tko so rekli. Če je tako kot mislim je tudi varjanta da si izbereš podnapise, vsaj pri digitalni kablski je tako in na digitalni satelitski... Če nimajo tega so pa brezvezniki ;). Samo dvomim pa da imajo postaje to. Saj pomojem redkokatrea postaja prevaja v slovenščino...
tj ::
Na kablu (Telemach) imamo na Halmarku, Discovery, Real TV, Animal planet nekatere
(vse ne) ponaslovljene. A je to samo za kablaše, ali bo lahko to koristil tudi Siol, za svoje
naročnike?
tj
(vse ne) ponaslovljene. A je to samo za kablaše, ali bo lahko to koristil tudi Siol, za svoje
naročnike?
tj
pivmik ::
Tr0n: Slučajno se ta tema imenuje "ADSL TV @ SiOL"
Sem pa opazil da bedni WebTV browser ne podpira niti Flasha.
Sem pa opazil da bedni WebTV browser ne podpira niti Flasha.
LP, Gregor GRE^
Sicer nevem, vendar sem slišal da to ne prevajajo kablaši ampak TV postaje, glede na gledalce podnaslavljajo... Bomo videl, naj pove če ma Discovery na Digitalni Satelitski podnapise...
>Sem pa opazil da bedni WebTV browser ne podpira niti Flasha.
Hja glede na to da je v mašinci navaden linux je možno da se ga bo dalo spečat!
Bomo videli, kolk odprta bo koda
Hja glede na to da je v mašinci navaden linux je možno da se ga bo dalo spečat!
Bomo videli, kolk odprta bo koda
zu_dre ::
tisti, ki ste odali aneks na siolu a je že kateri dobil rešeno zadevo ker se mi zdi da to pa mau predog traja gleda na to da si zadevo zmonteraš sam in da je možna samo v lj.
OldSkul ::
Po posvetu z domačimi imam SIOL TV že zagotovljeno, ko bo to pri nas možno (Ivančna Gorica).Sicer je bil največji problem, to da je ta stvar lahko samo na enem TV-ju, toda odločili smo se da obdržimo kabelsko, ki mimogrede nas košta na mesec samo 1500Sit tako da bo bil 1 TV na kabelski, primarni TV pa na Siol TV in vsi smo happy!
Uporabnik ::
in zdej maš kkšn program k ga itak ne boš gledu več, al kaj je poanta tega, al si hotu povedat da mate dost dnarja?
Če je taka razlika v kakovosti signala, nekaterim ni škoda dati 3100 sit mesečno in odpikati lokalnega kabel operaterja.
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 106655 (23022) | jurre |
» | Siol tv in kakovost slikeOddelek: Omrežja in internet | 6508 (4972) | Tilen |
» | kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7120 (5441) | Soprano |
» | IP-televizija na SlovenskemOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4753 (4753) | boom-bar |
» | IP-TVOddelek: Omrežja in internet | 2028 (1437) | Tody |