Forum » Loža » Kako je danes druzbeno sprejemljivo "dvorit"
Kako je danes druzbeno sprejemljivo "dvorit"
Temo vidijo: vsi
poweroff ::
Torej imate ženske olajševalne okoliščine.
Ne. Kajti tudi moškemu lahko ni do seksa (partnerki pa je). In danes je trend, da če dalje več moškim ni do seksa za vsako ceno. Predvsem to velja pri mlajših moških.
Ko se tvoje lastno orožje obrne proti tebi je pa problem, kajne?
sudo poweroff
nevone ::
Ko se tvoje lastno orožje obrne proti tebi je pa problem, kajne?
Ali je to orožje, če partnerju občasno ni do spolnosti?
Orožje je v primeru, da gre za odklonitev iz neke maščevalnosti ali pač v namen kaznovanja partnerja. Če je zgolj nerazpoloženost pa to ni orožje.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
aerie ::
Jaz samo govorim s pozicije ženske, kako lahko stvari izgledajo. Seveda nekateri moški so tako vzvišeni, da niso sposobni pametne komunikacije s partnerko kar se tega tiče, in nekatere ženaske pač to tolerirajo v lastno škodo, kar se tega dela odnosa tiče.
o+ nevone
Torej hočeš reči, da smo ženske tako neumne, da si niti partnerja ne vemo izbrati? Pa če postane zveza nevzdržna, da to toleriramo v lastno škodo? Daj, ti raje govori iz tvoje pozicije in ne iz pozicije ženske.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: xmetallic ()
FormerUser ::
Torej hočeš reči, da smo ženske tako neumne, da si niti partnerja ne vemo izbrati? Pa če postane zveza nevzdržna, da to toleriramo v lastno škodo? Daj, ti raje govori iz tvoje pozicije in ne iz pozicije ženske.
Ne gre za neumnost ampak za pomanjkanje izbire, veliko žensk se raje sprijazni z nekvalitetnimi moškimi kot da so same.
Zgodovina sprememb…
Torej hočeš reči, da smo ženske tako neumne, da si niti partnerja ne vemo izbrati? Pa če postane zveza nevzdržna, da to toleriramo v lastno škodo?
Nikjer nisem rekla, da vse. Kakšna pa zagovoto. Žal.
Ti pa lahko še naprej bildaš svoj ego, če želiš. Če si ti polna sama sebe, še ne pomeni, da so vse takšne.
Daj, ti raje govori iz tvoje pozicije in ne iz pozicije ženske.
Ker sem ženska, istočasno govorim tudi iz pozicije ženske. A dovoliš? Saj ni treba da se vidiš zraven. Pač ljudje smo različni.
o+ nevone
K0l1br1 ::
FormerUser je izjavil:
Ne gre za neumnost ampak za pomanjkanje izbire, veliko žensk se raje sprijazni z nekvalitetnimi moškimi kot da so same.
Lahko obrnemo. Ženske izbirajo nekvalitetne tipe, potem pa ali same ali nekvaliteten tip ali pa lesba.
FormerUser je izjavil:
Lahko obrnemo. Ženske izbirajo nekvalitetne tipe, potem pa ali same ali nekvaliteten tip ali pa lesba.
Nimamo kaj obračat. Število kvalitetnih moških je omejeno in jih pač ni za vse.
Zgodovina sprememb…
Ker sem ženska, istočasno govorim tudi iz pozicije ženske. A dovoliš? Saj ni treba da se vidiš zraven. Pač ljudje smo različni.
o+ nevone
To kar ti zagovarjaš je idealizacija partnerskih odnosov. O tem lahko napišeš knjigo. Življenje pa žal ni idealno. Ni nikoli bilo in nikoli ne bo. In partnerski odnosi ne bodo nikoli idealni. So le kompromis. Tako kot vse v življenju. A tebi se vsak dan da delat? Ali se mogoče kdaj prisiliš da opraviš delo, čeprav se ti ne da?
FormerUser je izjavil:
Hm. Sedaj smo pa na pamet.
Domnevaš pač, da se najprej izbere kvalitetne.
Verjeto kakšna raziskava zadaj ali pa samo upanje, da je bila napaka, ne pa izbira.
jype ::
Kuall pa ne kakšen je angleški prevod besede "dvorjenje", pa tudi kako "flirtanje" prevajamo v slovenščino se mu ne sanja.
Ostali moški v tej temi se pa tako bojijo žensk, da tiste, ki imajo oster jezik, kar kolektivno cenzurirajo, da se jim ne bi bilo treba soočat z dejstvi.
Ostali moški v tej temi se pa tako bojijo žensk, da tiste, ki imajo oster jezik, kar kolektivno cenzurirajo, da se jim ne bi bilo treba soočat z dejstvi.
Mehmed ::
Kaj je to popusti v narekovajih; da rece ja ko ji v resnici ni do tega?Seveda.
Če reče ne, potem pa partner nanjo pritiska recimo s tem, da jo bo zapustil, to ni ravno neka fizična grožnja, grožnja pa vseeno je, če ji je kaj do njega.
Lahko jo zapusti, ampak še vedno je to izsiljevanje.
Groznja je prakticno vsaka stvar kjer se obetajo neprijetne posledice. Ce ne zacnemo reciklirat nam grozi globalna katastrofa. Nebo nam stalno grozi s padavinami, policija s kaznimi itd. Tudi otroku grozi karies, ce ne bo pral zob.
Ce temu istemu otroku reces nic risank dokler ne opere zobe lahko to smatras kot izsiljevanje. In njegov izsiljen ok bo v narekovajih, ker mu zelo verjetno ne bo do tega.
Da se razumemo, ce zelis zveneti kot 24ur lahko skoraj vsaki stvari das tak zlovesc pridih, definicije so dovolj siroke. Za pretvorit zadeve v posilstvo so pa relevantne definicije iz zakonika, tam so pa groznje, izsiljevanje ipd. malce drugacne.
FormerUser je izjavil:
Verjeto kakšna raziskava zadaj ali pa samo upanje, da je bila napaka, ne pa izbira.
Kaj ima vrstni red izbire veze z omejeno količino?
Orožje je v primeru, da gre za odklonitev iz neke maščevalnosti ali pač v namen kaznovanja partnerja. Če je zgolj nerazpoloženost pa to ni orožje.
Problem je, ko je nerazpoloženost konstantna.
sudo poweroff
o+ nevone
To kar ti zagovarjaš je idealizacija partnerskih odnosov. O tem lahko napišeš knjigo. Življenje pa žal ni idealno. Ni nikoli bilo in nikoli ne bo. In partnerski odnosi ne bodo nikoli idealni. So le kompromis. Tako kot vse v življenju. A tebi se vsak dan da delat? Ali se mogoče kdaj prisiliš da opraviš delo, čeprav se ti ne da?
Ti pa zagovarjaš status quo, ki gre na škodo ženskam, samo zanje naj bi bil seks delo medtem ko ga lahko imajo moški za užitek.
Zgodovina sprememb…
FormerUser je izjavil:
Že ve zakaj.
Pa kaj potem.
Je mar on njena last, da bo prosto razpolagala z njim in njegovimi željami?
FormerUser je izjavil:
Ti pa zagovarjaš status quo, ki gre na škodo ženskam, samo zanje naj bi bil seks delo medtem ko ga lahko imajo moški za užitek.
Če ti seks razumeš kot delo, je to tvoj problem. V resnici pa pojma nimaš kako seks razumejo ostale ženske, kaj šele moški.
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()
FormerUser je izjavil:
FormerUser je izjavil:
Kaj ima vrstni red izbire veze z omejeno količino?
Imaš možnost izbrati dobro, če se že gremo tržnico.
FormerUser je izjavil:
Že ve zakaj.
Pa kaj potem.
Je mar on njena last, da bo prosto razpolagala z njim in njegovimi željami?
On je prostovoljno pristopil h "pogodbi" in jo nato kršil torej ima druga stran vso pravico biti nejevoljna.
Če ti seks razumeš kot delo, je to tvoj problem. V resnici pa pojma nimaš kako seks razumejo ostale ženske, kaj šele moški.
Ne, to absolutno ni moj problem, ravno obratno, tisti, ki ga terjajo kljub nezainteresiranosti partnerja, ga vidijo kot delo/dolžnost.
Imaš možnost izbrati dobro, če se že gremo tržnico.
Ti imaš pa možnost zadeti na loteriji, ali si jo že izkoristil.
Zgodovina sprememb…
FormerUser je izjavil:
Ugotavljam, da ne nudiš nobene ravni ali iziva, da bi še poskušal začeti debato.
Enostavno ne razumeš.
Skromno, res zelo skromno na tvoji strani. Razočaran sem. Pričakoval sem več.
O&O
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
kuall ::
Kuall pa ne kakšen je angleški prevod besede "dvorjenje", pa tudi kako "flirtanje" prevajamo v slovenščino se mu ne sanja.
Kaj spet blodiš. Saj tega, kar bom zdaj napisal ne boš razumel, ker si preveč neumen.
Flirtanje je to, ko žensko pogledaš v oči in ne odmakne pogleda ampak te gleda nazaj z zanimanjem. Lahko pa na tisti znani grdi način pogleda stran - kot naprimer ko se sprehajaš po ulici in pogledaš v kakšno seksi punco in te grdo zavrne s pogledom, kot da kaj hočeš od nje, medtem ko si jo ti samo pogledal, pa si bil mimgrede deležen še zavrnitve.
Let the eyes do the talking. To se da vse zmenit brez besed.
Dvorjenje pa je to, ko moški ne naredi testa s pogledom, da vidi, če ga bo ženska zavrnila ali sprejela s pogledom ampak napade kot butalc z nekimi starinskimi prijemi - to potem izpade bolj kot nadlegovanje.
FormerUser je izjavil:
o+ nevone
Zadnja dva moja stavka narobe razumeš. Tudi tvoj termin "kvaliteten moški" je vsaj po mojem skromnem mnenju zgrešen. Verjetno si hotela povedat, da je "idealnih moških" omejeno mnogo. Tvoj "idealni moški" pa le v tvojih možganih. S tem ni nič narobe, vendar po vsej veliki verjetnosti ta tvoj "idealni moški" v realnosti niti ne obstaja. Zavedati se tudi moraš, da ni rečeno da je tvoj "idealni moški" tudi idealen za mene ali za neke druge ženske. Daleč od tega. No... pa če smo že pri tem, koliko pa je "kvalitetnih žensk" po tvoje? OK, vem da jaz nisem med njimi pa vendar, gre za približno isto številko kot je "kvalitetnih moških"?
FormerUser je izjavil:
Ugotavljam, da ne nudiš nobene ravni ali iziva, da bi še poskušal začeti debato.
Enostavno ne razumeš.
Skromno, res zelo skromno na tvoji strani. Razočaran sem. Pričakoval sem več.
O&O
LOL.
Zgodovina sprememb…
To kar ti zagovarjaš je idealizacija partnerskih odnosov. O tem lahko napišeš knjigo. Življenje pa žal ni idealno. Ni nikoli bilo in nikoli ne bo.
A misliš, da je vdanost v trenutno stanje pa največja vrlina?
In partnerski odnosi ne bodo nikoli idealni. So le kompromis. Tako kot vse v življenju.
Meni ni treba razlagati, kakšno je realno stanje. Mi je povsem jasno, kakšno je. Tudi se strinjam, da stremenje k idealu je lahko dvorezen meč. Včasih je bolje sprejeti nekatere slabosti in pač z njimi živeti, kot jih na vsak način hoteti izboljšati, ker dejansko v dani situaciji ni vse mogoče.
A tebi se vsak dan da delat? Ali se mogoče kdaj prisiliš da opraviš delo, čeprav se ti ne da?
Jasno, ampak spolnost je zabava, ne moreš je tretirati kot delo.
o+ nevone
A tebi se vsak dan da delat? Ali se mogoče kdaj prisiliš da opraviš delo, čeprav se ti ne da?
Jasno, ampak spolnost je zabava, ne moreš je tretirati kot delo.
o+ nevone
OK. A tebi se ni nikoli "zabavalo", medtem ko se tvojemu partnerju ni? In stoično sprejmeš NE in greš raje na tečaj klekljanja, brez da bi ga s kakšnimi fintami skušala prepričati v "zabavo"?
FormerUser je izjavil:
On je prostovoljno pristopil h "pogodbi" in jo nato kršil torej ima druga stran vso pravico biti nejevoljna.
...
Ne, to absolutno ni moj problem, ravno obratno, tisti, ki ga terjajo kljub nezainteresiranosti partnerja, ga vidijo kot delo/dolžnost.
Točno o tem govorim. D3m pravi, da če reče, da mu ni do seksa (žena že začne sumiti). Ti pa nato najprej praviš, da je s tem, ko mu ni do seksa "kršil pogodbo", hkrati pa v isti sapi pljuvaš po tistih (seveda, moških), ki sex terjajo kljub nezainteresiranosti partnerja.
Skratka, če te prav razumem: če si ženska želi seksa, ji mora moški ustreči, saj sicer krši pogodbo. Če pa ženski ni do seksa, pa moški ne sme silit v žensko?
sudo poweroff
Skratka, če te prav razumem: če si ženska želi seksa, ji mora moški ustreči, saj sicer krši pogodbo. Če pa ženski ni do seksa, pa moški ne sme silit v žensko?Ja, a si pičkica, al kaj se maš za kisat, če je prilika?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: fikus_ ()
D3m ::
FormerUser je izjavil:
...
Točno o tem govorim. D3m pravi, da če reče, da mu ni do seksa (žena že začne sumiti). Ti pa nato najprej praviš, da je s tem, ko mu ni do seksa "kršil pogodbo", hkrati pa v isti sapi pljuvaš po tistih (seveda, moških), ki sex terjajo kljub nezainteresiranosti partnerja.
Skratka, če te prav razumem: če si ženska želi seksa, ji mora moški ustreči, saj sicer krši pogodbo. Če pa ženski ni do seksa, pa moški ne sme silit v žensko?
Sem že napisal, da imajo ženske olajševalne okoliščine.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zadnja dva moja stavka narobe razumeš. Tudi tvoj termin "kvaliteten moški" je vsaj po mojem skromnem mnenju zgrešen. Verjetno si hotela povedat, da je "idealnih moških" omejeno mnogo. Tvoj "idealni moški" pa le v tvojih možganih. S tem ni nič narobe, vendar po vsej veliki verjetnosti ta tvoj "idealni moški" v realnosti niti ne obstaja. Zavedati se tudi moraš, da ni rečeno da je tvoj "idealni moški" tudi idealen za mene ali za neke druge ženske. Daleč od tega. No... pa če smo že pri tem, koliko pa je "kvalitetnih žensk" po tvoje? OK, vem da jaz nisem med njimi pa vendar, gre za približno isto številko kot je "kvalitetnih moških"?
Ne, ne govorim o idealnih osebah, ki itak ne obstajajo, ampak določenih standardih obnašanja, ki pa so za moške mnogo nižje postavljeni ker pač živimo v patriarhalni kulturi.
Zgodovina sprememb…
On je povedal, da je pred leti varal, kar je huda kršitev in zato je povsem razumljivo da je žena sumničava.
Zgodovina sprememb…
Kje sem pa to napisal? Ti si, kar malo po svoje predstavljaš deklica :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
V eni stari temi, ki sem jo slučajno prebrala.
Zgodovina sprememb…
Skratka, če te prav razumem: če si ženska želi seksa, ji mora moški ustreči, saj sicer krši pogodbo. Če pa ženski ni do seksa, pa moški ne sme silit v žensko?Ja, a si pičkica, al kaj se maš za kisat, če je prilika?
Kakšna prilika? Če moški reče NE, ima ženska, da to upošteva.
FormerUser je izjavil:
Ne, ne govorim o idealnih osebah, ki itak ne obstajajo, ampak določenih standardih obnašanja, ki pa so za moške mnogo nižje postavljeni ker pač živimo v patriarhalni kulturi.
Milena Miklavčič pravi precej drugače. Danes ženske postajajo vedno bolj agresivne v zahtevah po spolnosti. To so njene ugotovitve, nanjo pa se tudi ti sklicuješ.
Recimo tukaj je tipičen primer sodobnega ženskega obnašanja:
Ker je zamujala v službo je divjala po cesti, skoraj do smrti zbila moškega in potem gladko lagala. Manjka samo še sklicevanje na tisočletja zatiranja žensk...
sudo poweroff
Kakšna prilika? Če moški reče NE, ima ženska, da to upošteva.Če moški reče NE, je cuck. To bi pa že lahko vedel, če si antifeminist.
Recimo tukaj je tipičen primer sodobnega ženskega obnašanja:Ne, to je tipičen primer obnašanja v patriarhalni družbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
O rly? Do enlighten us, kje sem napisal, da sem varal :)
Tole me spominja na tisti štos... tipa dobijo z vlomilskim orodjem in privlečejo pred sodnika. Tip se brani, kje da imajo dokaz, da je vlamljal. Pa pravi sodnik: pri sebi ste imeli vlomilsko orodje.
Pa odgovori tip: potem me pa obtožite tudi posilstva, saj imam tudi to orodje pri sebi.
Za Hipatijo cilj opravičuje sredstva. "Nedolžna ženska laž", ki tebi lahko uniči življenje je seveda opravičljiva z višjimi cilji. Ampak ti boš to že razumel. Saj si moški. Naslednik tisočletnih izkoriščevalcev žensk.
sudo poweroff
Ona pa name.
Saj bo podala link na S-T, kjer sem napisal, da sem varal.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ona pa name.
Vsekakor, imam zelo dober spomin, bo pa morda trajalo kak teden, preden ga poiščem.
Zgodovina sprememb…
Ne gre za moja prepričanja.
Obtožba D3m-ja je huda, in mu lahko uniči življenje. Hipatija bo gotovo znala podati link, s katerim bo dokazala da ima obtožba temelje. Sploh glede na to, da vztraja pri tej obtožbi (ima zelo dober spomin!).
Torej, počakamo kakšen teden? 27. januar 2019 bo torej OK?
Obtožba D3m-ja je huda, in mu lahko uniči življenje. Hipatija bo gotovo znala podati link, s katerim bo dokazala da ima obtožba temelje. Sploh glede na to, da vztraja pri tej obtožbi (ima zelo dober spomin!).
Torej, počakamo kakšen teden? 27. januar 2019 bo torej OK?
sudo poweroff
Unilseptij ::
FormerUser je izjavil:
@Matthai
Tole je poziv in razlogi za spremembo zakonodaje:
Spoštovana gospa ministrica Andreja Katič,
spodaj podpisane organizacije, ki delujemo na področju zaščite človekovih pravic, slovenske oblasti pozivamo k spremembi definicije kaznivega dejanja posilstva, tako da bo ta skladna z mednarodnimi standardi človekovih pravic in bo temeljila na odsotnosti privolitve.
.
.
.
Skladno z Istanbulsko konvencijo, ki jo je Slovenija ratificirala, bi morala definicija posilstva zajemati vso vaginalno, analno ali oralno spolno penetracijo v telo druge osebe s katerimkoli delom telesa ali predmetom brez njenega privoljenja[1]. Privolitev mora biti dana prostovoljno kot izraz svobodne volje osebe[2].
.
.
.
Pozdravljamo tudi javno napoved sklica sestanka s strokovno javnostjo glede tega pomembnega vprašanja. Z veseljem bi se ga udeležili.
Lepo pozdravljeni,
Amnesty International Slovenije
Društvo Ključ
Društvo SOS telefon
Mirovni inštitut
Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC
Saj se z večino napisanega čisto lepo strinjam, samo po definiciji podani zgoraj, moškega ni mogoče posiliti... no morda na kakšen bolj kinky način . Žal to pismo ni samo po sebi dovolj za neko natančno pravno formulacijo predlagane spremembe. Prav tako po moji laični pravniški logiki ne upošteva, da "odsotnost privolitve" ni (dovolj) konkretiziran (se še spomnimo Patrie) zakonski znak, ki ga je mogoče objektivno dokazati, saj žrtev vedno lahko trdi, da tisto, kar je bilo razumljeno kot privolitev, to v resnici ni bilo... v praksi bo res potrebno začeti dokumentirati take privolitve, v izogib dvomu kasneje.
Do absurda prignana skrajnost bi bila, da ženska moškemu (brez da ta kakorkoli privoli ali odkloni) odpne hlače, ven vzame tiča, mu ga povleče, potem pa reče, da je šlo za posilstvo (nje, ne njega), ker moški za to ni dobil njene izrecne privolitve.
Reči hočem le, da čeprav se take konvencije in splošne ideje lahko slišijo dobro, je pa v kazenskem pravu le potrebna določena mera konkretnosti in preciznosti, drugače potem na sodiščih gledamo komedije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
FormerUser je izjavil:
Ona pa name.
Vsekakor, imam zelo dober spomin, bo pa morda trajalo kak teden, preden ga poiščem.
https://slo-tech.com/forum/t596612/p429...
Hvala, @aerie, much appreciated.
Pa od Matthaia pričakujem opravičilo.
Pa od Matthaia pričakujem opravičilo.
Zgodovina sprememb…
A to je to?
Moje "avanture", ko sem bil samski.
Dobri ste.
Pričakujem opravičilo Hipatija.
Moje "avanture", ko sem bil samski.
Dobri ste.
Pričakujem opravičilo Hipatija.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 46430 (41980) | vostok_1 |
⊘ | "Ja pomeni ja", redefinicija rimskega prava? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 50124 (43941) | zee |