» »

postelje in vzmetnice

postelje in vzmetnice

eger ::

premisljujem o menjavi sedanjega lezisca pa me zanima kaksno imate vi ter nakup katerega jogija postelje ter zglavnika bi bil najboljsi, ceno pustimo zaenkrat ampak vseeno ostanimo v normalnih mejah, mera postelje bi bila 120*190 oz 140*190

Zheegec ::

Vem da zveni zelo smešno, ampak dormeo je pa edina dobra stvar ki jo je Top shop kadarkoli prodajal, jo ima moj fotr in ko se zjutraj zbudim se grem na njegovo postlo spočit :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Bane_ ::

ALIEN3001: zdej pa resno tudi mene mika tist doromeo sam me res mot k jo v top shop prodajajo! Zdej pa prosm povek kako se to kej spi na njej pa ce je res tolk dobr kt pravjo v reklam?
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Zheegec ::

Tako dobr seveda ni, tako da če imaš en jogi na katerem dobro spiš ni potrebno zaradi superduper reklame za Dormeo menjat vzmetnice, samo če pa ravno novo kupuješ je pa najbrž Dormeo kar dobra izbira, meni je zelo všeč ker je zelo trd -> super za hrbtenico, samo ko še nisi navajajen (nekaj dni) pa je kar malo neprijetno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

@ljash ::

jst sm tud reku, da bom (če dobim štipendijo), kupu tale ležišče dormeo...:)) (sm se že naveličou vsak dan Lorelle Flego gledat...)

mam pa alergijo na pršice in če stvar drži tko kt pravjo, bom saj dihou lohk pol....:D

BigWhale ::

Ce pride z Dormeom tud Lorela, takoj kupim... ;>

Drugace pa pusti vzmetnice pri miru. Tiste vzmeti popokajo, prej ali slej. Latex ali pa kaka zima. Jaz najbolje spim v spalki, ki je na tleh. Parket recimo... Vse ostalo je ze luxus... :)

Binji ::

Heh jst mam pa zimnico - dobesedno. Trdo sicer ko kamen sam zdej ko se navadu ne zamenjam vec za nic. Spim ko dojencek.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Cokolesnik ::

Vzmetnica (po domače jogi): Lineaflex, mislim da imajo določeni modeli 8 let garancije, dobiš od trdih do mehkih.
Vzglavnik (po domače povšter, blazina): iz latexa, brez dodatkov kot je pena in podobno kar preprečuje deformacijo oblike. V trgovini v BTCju (Ljubljana) - lahko da tudi drugje po trgovinah s tem blagom, te celo položijo na posteljo, da ti lahko prodajo tako visok vzglavnik, kot ga tvoj vrat za dobro oporo med spanjem dejansko potrebuje.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

SkIDiver ::

Oče in mama sta si nabavla jogi od bawaria woltex al neki podobnega. Mere le tega so 200x200 cm in zanj sta odštela mislim da kratkomalo 120 tisočakov. Če mene prašate je vreden 120 tisočakov. Spiš ko dojenček na njem samo da se navadiš kar pa traja nekje 1 teden. Zraven sta dobila tudi dva vzglavnika, ki zelo lepo služita svojemu namenu.

Sem pa slišal, da je dormeo tudi dober za svoj denar in glede na to da je iz TopShop-a.

Super Sonic ::

ja lahko samo pritrdim: dormeo je zares zakon.

problem je le, ko se jo navadiš, potem pa greš na počitnice. Prvih 4,5 dni sm mislu da spim na dili. No potem je blo bolš, toda ko sm prišel domov, so se mi kr oči zasolzile ko sm se ulegu na pojstlo :P . Res zakon.

res je vredna svojega denarja (edina stvar, res edina, ki je uredu in jo prodajajo po tv (poleg motor-up-a seveda:D )
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlackHole ::

Kaj pa latex ležišča? Spi kdo na njih?

LoneWolf ::

Ena od mojih boljsih investicij ob nakupu stanovanja je bila vodna postelja. Noben jogi se tako ne prilagaja telesu in tole je se najblizje lebdenju, poleg tega 400l vode odlicno drzi nastavljeno temperaturo - poleti je vedno ravno prav hladna, pozimi pa nikoli mrzla.
Od ne-vodnih postelj znanci res se najbolj pohvalijo dormeo.

Bane_ ::

oki sej so res vodne postle zakon sam je pa problem k so ful drage skor 10x vrednost 8-O 8-O od doromeo!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

francek1 ::

Zdaj se dobi po 50 % nižji ceni odlične vodne postelje Danaja.Edine v Sloveniji so certificirane in so ameriški izdelek, ne neka kitajska jajca.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

;-) ::

Jaz že mam drugi dormeo im mi odgovarja, prvega sem vtrgal pa mi je mama novga kupla...jao kak je smešno ko prpelajo to pa je tak čist mali tulec pol se pa tak razpihne al kak bi temu rekli.

tistga prvega pa mam pod pojstlo, da če kdo spi pr men...drgač pa ga ma prat ko se gre wresling pa morm povedat da je po letu in pol še kot nov če gledamo kak skače brat gor pa kako delam z njim.

ni ga čez dormeo

OZZY ::

Jaz bi rekel, da je lineaflex vboljši kot dormeo. sem spal na obeh in morem reč, da je lineaflex zame boljši. Predvsem malo trša rosa in potem te boljše. Sam sem mel doma roso 120x190 in sem na njej spal super (cc 11 mesecev). Vzmetnica pa mi zdej leži v skladišču in ne vem kaj bi z njo.

Dormeo pa mi nikakor ni bil všeč. Vedno ko sem se zjutraj zbudil sem se komaj sesatvil skupi.

zdej sem si nabavil eno 140x200 ortopedsko v lesnini, ki je malo manj trda kot rosa ampak je za spanje super. sem jo kupil, ko so mel neko akcijo in sem dobil kr lep popust.

za latex varjanto ap e morem povedat, saj nisem spal več kot 5 na njih. Ampak bi reku, da mi je ta iz lesnine ortopedska boljša kot spanje na latexu.
Go with the flow.

iso2000 ::

Imam neko ležišče, ki je narejeno iz nekakšne pene (latex?) vmes pa ima še plast ali dve iz kokosa. Sem zelo zadovoljen! Spi se zelo dobro. Sem pa ljubitelj trših ležišč.

SkIDiver ::

Jz si že nekaj časa lastim Dormeo. Zelo dobra investicija čeprav mi je še premehak:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

mzidy ::

Jap, tudi jaz uporabljam Dormeo in me je prijetno presenetil8-)

ginekolog ::

jaz pa si bom omislil vodno posteljo, verjetno od danaje. Na navadnem jogiju se zbidim cel zmučkan, ker spim na boku in se mi ramena tlačijo. :\
Divers do it deeper.

SavoS ::

Peezda, vsi tak hvalite Dormeo, jaz ga bom pa pošteno ograjal... si lastim v izmeri 200x200 in rečem le eno : NIKOLI VEČ DORMEO!

Vzemtnica - pardon - goba oblečena v jogi je trda kot kamen, tak da ko zjutraj vsanem se komaj skup zložim, in kar nekaj časa sedim na sedežni v dnevni, da pridem k sebi in se odpravim v kopalnico.... mater ej to je en šit, saj pravim a spim na boku - me bolijo rame in kolki, če spim na trebuhu me bolijo prsa, če spim na hrbtu me boli hrbtenica, hvala bogu, da imam tudi ortopetski vzglabnik, ker drugače bi znorel vsako jutro.... če kdo želi sprobati ta trda jajca od Dormea, naj se javi, samo naj mi pripelje nadomestni jogi, da bom imel kje spati.....aja, da ne govorim o kvaliteti - se je že ves napol orbnil in sedaj imam že skoraj na 1/3 postelje tiste šive, ki bi naj bili on straneh, da o tisti mrežici sploh ne govorim, vsa potrgana..... eh kurc pa tak Dormeo.. aja pa seveda uporabljam tisti latofleks pod jogijem, ravno včeraj sem na latofleksu odstranil tisti fiksni del, ki ga drži skupaj... no danes ponoči je bilo za odtenek boljše spanje, a vseeno še VEEELIKO pretrdo ležišče.....
Nevem, ali so pri meni delali pijanio in so naredili premalo prevleko in je sedaj bolj trd ali kaj je narobe... hmm sem bil pa tud že pri znancih in smo skupaj ugotovili, da je njihov dormeo občutno mehkejši kot moj.... hmmm kvaliteta niha.....eh škoda besed....:'(
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

DominusSLO ::

Vsi govorite o jogijih, nihče pa ne omeni podstavka za jogi(ne vem kako se mu pravillno reče). Jaz mam nek ortopedski jogi in nek superduper podstavek, na kateremu lahko štelaš trdoto ležišča(mama dela v lesnini).>:D
Savos
Morda tvoja razlika izhaja prav iz različnih podstavkov?
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

;-) ::

Ja kaki podstavek naj bi mel k taki k ga pojstla omogoče, lah so to kake letve ali kaj drugega...al pa da maš ono pojstlo ko jih majo v bolnici?

nevem točno kaj misliš in kako si "štelaš" trdoto ležišča...povej nam mal:D

SavoS zdaj si me pa tak nasmejal ej...kvaliteta niha:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

DominusSLO ::

Ja letve so. Pri meni so v bistvu dvojne in na njih so neki plastični regulatorji. Če te plastike premakneš bolj narazen od stredine, se letve manj zvijajo in je postlja bolj trda. Neki podobnega je, detajle sem pozabu in zdej se mi ful ne da to ugotavljat, sry.

edit: pri mojem jogiju je tudi pomembno kako je obrnjen
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

SavoS tista mrežica more bit na spodnjem delu! Na tistem delu, ko ti ležiš je krem tkanina z všitim logotipom Dormeo.
Če je bolj trd od mojega menjam:D Samo ne za raztrganega. Moj je povsem cel.

BluPhenix ::

SavoS: jah očitno si ti tak človek ki rabi mehko ležišče.

Jaz naprimer odlično spim na trdnih ležiščij in slabo na mehkih. Nekako takokot je rekel BigWhale, v spalki na tleh, odlično spanje, samo kakšen del telesa pol kdaj boli, zato si bom omislil nov jogi :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

gkovac ::

Lani sem kupil okvir za posteljo za 50 evrov v Ikei :) in pa Dormeo vzmetnico (plus tiste fixflex podloge) in to je bil najboljši nakup lanskega leta.

Dormeo je trd in na njem res spim ko care. Da pa ne kupuješ po Top Shopu pa se oglasi v Sanolaborjevi prodajalni (v city parku jo imajo nasproti spara) in tam jo lahko vzameš na obroke pa tudi glede velikosti ti ne bojo delal problemov.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

;-) ::

SavoS eni smo pač bolj čvrsti kot drugi:D Mogoče pa ni ležišče krivo- tu so tud tvoje kosti0:)

krho ::

Dormeo je trd....
Jaz sem kupil kombinirano vzmetinco pri slovenski postelji ena stran je spominska pena, druga latex, zraven sm vzel še letve (Dimenzije 90x200), ki se dajo nastaviti, ter vzglavnik iz spominske pene. Vse skupaj je bilo AFAIK nekje okoli 110kSIT. Žal mi ni niti tolarja, kupoval, pasem oktobra lani.

Moje priporočilo je. Pojdi poizkusit preden kupuješ karkoli. Uleži se na posteljo ter uživaj...

P.S. Na latexu ne maram ležat.. Pena je boljša..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

SavoS ::

Ja no, saj kot sem že rekel, imam tisti latoflesk pod jogijem, samo se neda nastavljati, je pa itak že zelo mehak, tak da ne upam odstraniti kakšne letvice, ker se bojim, da bom potem zlomil ostale... 8-O nekako mi ne delujejo dovolj močne za 95Kg možaka kot sem jaz.... ja res imam tisto mrežico na spodnji strani postelje, in ti resnično povem, da ko sem kupil ta jogi je bilo v prospektu narisano in napisano, da mora biti ta mrežica na zgornji strani.... sem jo imel kakšen mesec na zgornji strani, pol pa sem jogi obrnil, aja pa sem ga imel kakšen mesec dni priklopljen na ozemljitev, zdaj pa že eno leto več ne in ni razlike..... jah strgan jogi glih ni no, samo zgleda pa razcefrana mrežica :P

No trenutno sem v obnovi kopalnice in prva stvar po tem bo nabava novega jogija.... hmmm le kakšen naj bo??

No sem tudi že sam ugotovil, da mi trda ležišča ne odgovarjajo in se bom razgledal po mehkejših modelih, mogoče po vodnih jogijih, oz. kar po celih vodnih posteljah, s tem, da upam, da se nebom preveč potil potem na teh posteljah, .... eh sami problemi namreč, včasih kar v dnevni prespim na sedežni, se vsaj spočit zbudim zjutraj in brez bolečin....:))


Čez dober spanec ga ni......
Ja bom šel v več prodajaln in izprobal več različnih trdot... saj je absurd, da smo pripravljeni odšteti za avtomobil kakšnih 5 milijonov sit in smo v njem povprečno 1 do 2 uri na dan, za vzmetnico, ki si na njej povprečno 6 ur na dan pa nam je težko odšteti nekaj čez 100 tisoč sit.....hmmm če bi vsi imeli postelje zunaj, da nas bi videli sosedi, bi verjetno eno zapravljali cela bogatstva, tako pa se ne vidi in je vse dobro, pa če tud je iz TOP-ŠOP-a:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

hysteria ::

Dolga leta sm spal na navadni vzmetnici in šele zdej vidim razliko v spanju. Mam pa 7 consko ležišče iz lateksa, srednja trdota (primerna za mojo težo) in posteljni pod (al pa letvena podlaga) z nastavljivim delom trdote. Vse skupi je blo čez 100k SIT ampak mi ni žal niti tolarja.

Pri dormeu (verjetno tukaj vsi mislimo tistega iz top shopa, kajti obstajajo še drugi modeli, bistevo dražji in iz drugih materialov) je največji problem v tem, da je samo ena trdota po celi dolžini (latexi imajo vsaj 3 različne cone, ali več) in vsakemu to ne ustreza. Poleg tega to ležišče iz pene ni nikoli vredno toliko denarja, znanec ki je nekoč delal v tej firmi ki trži znamko dormeo, mi je zaupal da je nabavna cena za ležišče 5.000 SIT. Seveda je najbl važno da dobro spiš, in če nekdo dobr spi na dormeu je čist ok. Meni osebno ni ustrezal ko sem ga preizkusil.

nace ::

Ozzy, poslal sem ti ZS.

bazzz ::

Ali ima kdo izkušnje z žepkastimi vzmetnicami od Slovenske postelje?

koyotee ::

Posteljo kupi 200x160
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pouh ::

Imam en dokaj star jogi od jogija (al rustol- to dvoje pise).
ob 6ih vstanem, sem 8 ur v soli, popoldne sem aktivno na kolesu, potem domaca naloga, ucenje, malo racunalnika in spanje.
spim odlicno. ce se prej dobro zmatras, komot spis. Res da me zjutraj vse boli, samo po pol ure je vse vredu.
Bi pa mel en tak jogi, da bi se po 7ih urah spanja zbudil naspan in "nebolec".

t1grica ::

Ima kdo ležišče, ki ga prodaja Figura?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104562 (9276) Vanadium
»

Nakup vzmetnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7434136 (10707) TheHijacker
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142585 (20183) matobeli
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691706 (27464) Ganon
»

Nakup vzmetnice - nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7730566 (16872) amigovespuci

Več podobnih tem