» »

Nakup vzmetnice

Nakup vzmetnice

1
2
»

togo ::

Poglej na Britof - spalni studio. Priporočam 8-)
Spiš ko mrtev :P

Twixz ::

Okay, po 10ih dneh uporabe se zbujam spočit, boljše volje. Rabim tudi manj spanja, iz 7-8 sem prešaltal na 5-6 ur in vseeno se počutim čudovito.
Sploh pomislil nisem, da je to zaradi jogija :D .

Skratka, investicija se je obrestovala. Priporočam nakup jogija in da se da malo več, po možnosti znižano. Jysk me ni razočaral.

Nevem pa a je vredno plačati firmo kot je Dormeo ali Hitex. :)

krneki ::

Jaz imam isto Gold F30. Uživam vedno ko se uležem :)) Blazine isto od Wellpura.

Tilen ::

Pri jogijih je ponavadi tako, da jih ljudje menjajo večinoma takrat, ko res več niso za nikamor in takrat bodo za vsak nov jogi rekli, da je vrhunski in sedaj cudezno super spijo.

Podobno, kot tisti, ki menjajo 3 leta prepozno gume na avtomobilu in potem so seveda vsake nove z vrhunskim oprijemom.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

AgiZ ::

Se popolnoma strinjam s Tilnom.

Iz izkusenj pa lahko povem da če z jogijem dobro delaš, zdrži 10-15 let bp (vsake toliko obrneš, prezračiš imaš zračen spodnji del postelje, dodatno zaščitno plast na jogiju, ki jo vsake toliko opereš, prevleko čez vse skupaj, ki jo redno menjaš, je ne "mučiš" s kakimi skakanji,...)

mrTwelveTrees ::

Da ne odpiram nove teme:

stara vzmetnica, znamke Jogi, stara 40let, dokaj mehka...
Nakup nove vzmetnice : ali na vzmeti ali na peno ?
Bojim se da bo oglaševana trdota: "srednja trdota" nove vzmetnice še pretrda.

fikus_ ::

Če si navajen na vzmetnico, potem ostani pri tem. Moraš pa seveda novo vzmetnico poskusit v kakšni trgovini, da ugotoviš približno katera trdota ti ustreza.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Pat_MaGroin ::

mrTwelveTrees je izjavil:

Da ne odpiram nove teme:

stara vzmetnica, znamke Jogi, stara 40let, dokaj mehka...
Nakup nove vzmetnice : ali na vzmeti ali na peno ?
Bojim se da bo oglaševana trdota: "srednja trdota" nove vzmetnice še pretrda.


wait, what. 40 let star jogi?

mrTwelveTrees ::

Ne gre za mojo posteljo, ampak oseba ki ima to ima 40 let stari Jogi.

Pat_MaGroin ::

Saj nisem ciljal nate. Vseeno nor podatek :).

mat xxl ::

Če si pismen in znaš tudi brati, je dokaj detaljno argumentirano !

Če veš, kaj sploh so žepkaste vzmeti , ali so ali niso povezane med seboj, to menda veš, boš že skapiral.

To so dejstva in zelo dobro argumentirana........

Če pa res rabiš še podnapise, ti pa svetujem obisk enega najboljših proizvajalcev vzmetnic pri nas podjetja Marsen in ti bodo tam detajljno vse obrazložili, pa še celo sam boš lahko vse probal in se sam prepričal ! https://www.marsen.si/

Ganon ::

Torej ostajaš pri neargumentiranih trditvah, pri nečem, kar ne drži. Je to vaša stalna praksa v podjetju Marsen?

krho ::

Jest drgač z Marsen žepkasto vzmetnico nisem zadovoljen. Sem vzel srednje trdo, pa "čutim fedre"
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Cepimose ::

krho je izjavil:

Jest drgač z Marsen žepkasto vzmetnico nisem zadovoljen. Sem vzel srednje trdo, pa "čutim fedre"


A ni to eden najboljših proizvajalcev vzmetnic v sloveniji? Guess not :))

Cepimose ::

Čeprav ne poznam nikogar, ki bi to imel, niti še nisem slišal za to firmo. Zgleda je marketing bolj v k....

mat xxl ::

Ganon je izjavil:

Torej ostajaš pri neargumentiranih trditvah, pri nečem, kar ne drži. Je to vaša stalna praksa v podjetju Marsen?


Poglej, nimam nobene povezave z Marsnom, razen, da sem po priporočilu znancev še sam kupil Marsen vzmetnice in po mojem priporočilu še veliko znancev.

Sedaj pa razlaga za tebe : Žepkaste vzmeti so po ena v tekstilnem okvirju, ki jih drži na mestu, torej ščarafija ( vzmetno jedro) med sabo ni povezana, ko se vsedeš z veliko težo, na 10 fedrov, se ti seveda sesedejo do konca in padeš v luknjo, če bi bile to med sebojno povezane vzmeti, kot na klasični ščarafiji (vzmetenem jedru) bi seveda to težo pevzelo večje število še okoliških vzmeti in se ne bi vsedel na tla. Tudi sam sem imel ficijo, da so žepkaste vzmeti super in ko sem šel v Marsen , sem rekel eno dobro vzmetnico za mene, ki sem težji z žepkastimi ( moderno ) vzmetmi.

Navadno prodajalec proda stranki, kar želi in mu ne predava, kaj je pametno, ker se kupec samo zmede in ne kupi potem nič. Pa vendar pri marsnu ne delajo tako, šef me je enostavno odpeljal do postelje z žepkastimi vzmetmi in smo probali in bilo je dokaj slabo neudobno za mene. Potem mi je razložil, kar sem že zgoraj napisal in jasno sem potem kupil razmeroma nizko vzmetnico ( 22 cm) z vzmeteno ojačano šlarafijo iz debelejše žice ( vzmetno jedro) in jasno z dodatnimi nanosi različnih materialov tudi one pene, ne vem , kako se reče vendar naravne, ki ne razpada po nekaj letih in jasno drugimi materiali. Želel sem izredno trdo vzmetnico, ker sem na tako navajen. In dobil sem točno to in sem noro zadovoljen. Ni pa taka vzmetnica za kako lažjo osebo, saj se ji bo zdelo , da spi na deski.

Tako, da nekaj na pamet trditi, kot ti trdiš je neumno. Pač za vsakega človeka, je glede na želje mehko trdo, njegovo težo, dejstvom ali se poti ali ne možno izbrati idealno vzmetnico, na kateri se bo vrhunsko počutil, nikakor pa ne gre , kar trditi, žepkaste vzmeti " DA BEST UBER ALLES" , kot ti trdiš, ker se sploh nisi poglobil v materijo, si, pač slišal, pa marketing ti je to porinil v podzavest, kot meni, ko sem šel ene 15 let nazaj po svojo Marsen vzmetnico, ki jo še sedaj uporabljam z eno vmesno obnovo, kjer so jo zjutraj odpeljali zamenjali dodatne materiale po 10 letih pene in mi jo isti dan dostavili nazaj na dom, za obnovo sem pa plačal nekje 30% cene, kot je stala nova in po obnovi je spet, kot nova....

Vsak ve za sebe, sam sem se takrat zelo poglobil v materijo, bil tudi pri Slovenski postelji in še pri nekaj boljših ponudnikih, vendar sem na koncu, kupil, kjer pač sem, ker ti naredijo, vse, kot želiš, vse je na zadrgo, lahko opereš preobleko ali očistiš notranjost, pa konec koncev še možnost obnove, ko pa enkrat imaš tako vzmetnico, pa z veseljem ponudnika priporočiš še vsem, ki vprašajo in ob tem si srečen, ko ti po več mesecih povedo, da niso samo zadovoljni z vzmetnico, pač pa NAVDUŠENI ! To je to, ti pa pač, kot želiš upam, da sem ti, vsaj malo odprl oči, sicer pa kupi, pač, kjer želiš in kar želiš, sam nimam nič od tega, kje kupiš, če pa iščeš ugodno, ti pa lahko svetujem salon pohištva Aniles v Šentvidu pri Ljubljani, kjer dobiš tudi solidne zelo ugodne vzmetnice, sedaj se ne spomnim ali so iz Bolgarije ali tam nekje, samo so, kar kvalitetne za ugoden denar, vem, da jih hoteli tam večje količine kupujejo. Vsak ve za sebe, sam sem samo želel pomagati komu, ki išče zase najboljše, pa ne po diamantnih cenah, pač pa nekih normalnih, pa jasno sprobati je treba glede na težo, želje in vse . Tako, kot ni idealnega avta za vse, tudi vzmetnice ni idealne, je pač treba sebi poiskati idealno.

mat xxl ::

Cepimose je izjavil:

Čeprav ne poznam nikogar, ki bi to imel, niti še nisem slišal za to firmo. Zgleda je marketing bolj v k....


To imaš povsem prav, so skriti dragulj, ker ni marketinga tudi ni sistema cene v višavah, roba pa pofl, kot npr. pri Boxprinx vzmetnicah, kar se je pisalo na tem forumu, ko je nekomu malo težjemu se posedla že po 6 mesecih, pač ja neustrezni materiali, pa veliko marketinga, ki te prepriča v nakup.

Sam sem za tale Marsen tudi zvedel nekje takrat po priporočilu znancev, ki jo imajo in po googlanju našel nekaj pozitivnega o njih na enem forumu, se pa ne spomnim, da bi, kdaj videl, kako njihovo reklamo, celo salon imajo butasto v eni vasi cca 3 km ven iz Domžal proti Ihanu, si pa iz Ljubljane hitro tam. Je tudi mene takrat zelo pozitivno presenetil njihov pristop, saj si vzamejo čas in vse obrazložijo, kaj zakaj kako....

Ker se bom sam kmalu selil, bom moral, zaradi prehoda iz 2 x 190 x 90 vzmetnic na 2 x 200 x 90, kmalu spet k njim, jim bom prav pokazal, kako me obtožujete, da sem njihov, upam, da vsaj kak mali popust zato dobim. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Hatchback678 ::

Pozdravljeni iščem ali kakšno bolj poceni vzmetnico ali kakšno ležišče iz pene ali kaj podobnega.

Iščem kakšno bolj ugodno varianto saj ne vem koliko dolgo nameravam še ostati v trenutnem ležišču oz. bolje rečeno prebivališču in iščem kakšne bolj ugodne variante, ki so hkrati tudi kvalitetne.

Danes sem se zbudil s popolnoma razsutim hrbtom in rabim nekaj bolj primernega.

Ležišče 200x90.

m3k ::

Hatchback678 je izjavil:

...iščem kakšne bolj ugodne variante, ki so hkrati tudi kvalitetne...

Ležišče Supercomfort, v nekaterih Hoferjevih poslovalnicah - še na voljo, po dodatno znižani ceni.
Mirko tipka na radirko ////

OZZY ::

Jaz sem pred kratkim vzel vzemetnico Prestige na https://medico-home.si/ .. 140x200 .. Sem moral zamenjat za nekaj časa. Cene imajo nizke, kvaliteta izdelave pa vsaj kar sem dobil nad pričakovanjem. Prav tako je dostava brezplačna. Dobil sem v 1 tednu direkt na dom.. pripeljal dostavljalec iz HR.
Drugače pa Prestige spada med trde vzmetnice. Tako da sem rabil par dni da sem se navadil. Cenejši modeli so mehkejši.
Go with the flow.

Hatchback678 ::

Tista iz Hoferja se mi zdi sumljivo poceni, bom preveril še tale Medico ampak na koncu bom mogoče skočil celo do Mebla, malček dražje ampak jebat ga.

matobeli ::

Vzemi iz Ikeje Hovag, žepkasto vzmetenje, za 3 leta je to največ kar dobiš za denar, oziroma za tistih 170eur kolkor košta v željeni dimenziji.

Sem imel tud eno iz hofra, sicer poceni za popizdit (sem jo vzel da vidim če mogoče bo), ampak definitivno ni za ljudi z razsutim hrbtom, sem jo po dobrem letu kar lepo deponiral.

Hatchback678 ::

Bom definitivno preveril.

xeroxan44j ::

tudi sam razmišljam o https://medico-home.si/proizvod/rubin/
Mnenja?

TheHijacker ::

Evo tudi jaz bi prosil za mnenje. Kupujem dimenzijo 180x200:

Ikea ali Medico Home?

https://medico-home.si/proizvod/apolon/

https://www.ikea.com/si/sl/p/vatnestroe...
https://www.ikea.com/si/sl/p/vagstranda...

Hvala za mnenje.
http://www.google.si
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104602 (9316) Vanadium
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142595 (20193) matobeli
»

Kupil drago lezisce in posteljno dno, vendar se zmeraj slabo spim (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8211289 (8171) rockstar
»

Ležišče iz spominske pene

Oddelek: Loža
215002 (4256) St235
»

Katero ležišče/jogi izbrati

Oddelek: Loža
2311468 (10644) Darko!

Več podobnih tem