» »

CNC servisiranje

CNC servisiranje

Ethical ::

Zdravo

Zanima me, koliko je sploh serviserjev(mehatronikov) v Sloveniji? Zj so se načele ene višje šole(Škofja Loka, Kranj,..). Kar hočm povedat, ta poklic je čist v bedu. Slabo je plačan, odgovoren, zahteva veliko znanja iz vseh treh področij poleg tega pa zahteva še izkušnje. Koliko je takih na Slo-techu?. Vem da ste eni stari mački(Brane?), eni smo pa še "noobi":\ . Potem, koliko je sploh zanimanja za ta poklic?usi hočjo nekej bit v pisarni aka afne guncat+plačo tako da glava boli. Koliko je takih, ki se dejansko res trudijo in vlagajo svojo energijo v podjetje?:\ , res je da "tok dnarja, tok muske", sam poznam tud folk, ki dela samo zato ker mu je všeč, čeprov ma plačo pa bedno. Kaj vi mislite o tem poklicu in kako bi ta poklic nekako bolj cenili?

Lep pozdrav, in lepo noč še naprej
ethical:\
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Gr0unD Zer0 ::

jaz sem v ponedeljek zacel v firmi, kjer dosti delamo s tem...

in ko ni "deda, ko zna malo več zrihtat na CNCjih", gre vse v kur**

to ne dela ama ništa, če pa dela, pa ne dela dolgo...
zlomljen nož, sra*je z rezili, zajebancija z čeljustmi, revolverska glava...


je pa res odgovornost. to mora biti vcasih do 5 mikronov natančno, in če CNC zajebava, se ne naredi nič, ker se izdelki izločajo.

bog ne daj, da se ne da tezava resit preko komand... te pa uleti folka, da ne moreš mimo it

najhujsi so tisti ki bi v pisarni afne guncali s srednjo šolo...
pa žal(ali na srečo) ne morejo

Zgodovina sprememb…

Ethical ::

Hm, recmo mi postavlamo CNC stroje. Nivelacija in nakoncu preverjanje geomterije se kaže v 50mikronih ali manj. Nakoncu obdelamo standardno dolžino 300mm in fi probližno 60, in mora meti konus manj ali je enako 50mikronov. Če je stroj mejhn še kr nekak gre(aka 5 nogic), tavečje pa potem še s urci dodatno nastavlamo(9nogic). Stvar ni zajebancija, le direktorji mislijo, da se da use nardite, tudi če ne znaš...aha, narobe, bi znal če bi kerga poslal na šolanje(ne to pa ne):\ . No js se bom itak specializiral za petosno rezkanje in laser(če mi bo uspelo). Vem samo, da vsakiš ko si eno stvar zapišem, mi bo to lažje v prihodnje in ravno to mi daje tudi motivacijo in voljo.:\ , eh ka pa js vem.Mogoče se mi bo pa tko mal usralo ke v tri dni:D
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Pujcek ::

a pet stotink od cnc stroja zahtevat je velik al kako?
:)

Ethical ::

pet stotink na dolžini 300mm, v cenejši seriji stroja. Maš sevede tudi bolj natančne stroje,orodjarski stroji so to. Ti recmo uporabljajo namesto standardnih enkoderjev, merilne letve , optične lasarske,... in zato je stroj točen. Ne glede na "backlash"(zračnost v matici na vretenu) in v pitch erroru(napaki navoja), stroj bo vedno mel točno mero. Mi postavljamo več al manj stroje za seriijke in manj serijske proizvodnje. :\
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Pyr0Beast ::

Včasih zna bit tut en mikron preveč.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

sidd ::

joj, bodi srečn da lahko kaj delaš!!!!! Sem dal celo srednjo skozi, zdaj pa še na faxu (uni strojništvo) pa smo meli prakse še za en dober ogled ne! Samo teorija, kaj mi to pomaga. Stružnice smo te enkrat šli gledat v delavnico, pa še to majo take lepe iz bivšega TAM-a ven. Veselje, veselje. Skratka ena velika žalost. Še sreča da lahko doma malo švasam, pa vrtam, pa brusim, pa tako dalje kaj sam naredim...
Je pa v Sloveniji tako da se takih in podobnih poklicev sploh ne ceni, večini pa se gre samo za denar. Jeben svet. Samo če pa maš strojništvo rad, ni problem.

@Ethical: da vas ne da na šolanje je pa en velik kreten. No, pardon, ogroomen kreten. Pa še to sem preskromen.

@Pujcek: 5 stotink je že greh, kaj preveč :).
no idea for signature
signed
I

Ethical ::

Ubistvu, nas direktor se izgovarja na to , da Kao "ni cajta", ker mamo skoz ene servise in probleme. Edina hitra rešitev je mogoče klic v tujine, kjer nam pomagajo izkušeni strojniki. Js pravm, "kdaj pa bo cajt, če ne zj?", mislm, nj dela kr hoče, js si mislim svoje, ravno tako tudi sodelavci.:\ . Dones ce pogledas v oglasnike, vsi hočjo kr 3-5 let del. izkušn, ja valda, pa povrhu še visoko izobrazbo, mislm, človk se praša a je sploh še kj takih? . Sam nek je treba zacet, tle , tam, nek pac. Mislm, sej vsaka stvar je tud dobra, in tudi dobis neke izkusne sicer za vnaprej, pa ceprov ne glih tistih, ki si si jih zelel:'( . Jah u lajfu ni vse v rozcah, tko kot sam nam ucas pravl. Ja majbe v Yugoslaviji je blo tako, da če je kak problem pri novem stroju, da lahko stoji, he, dones ce stroj stoji imajo pa take stroske, da glava pece in to fejst.
Vedno ko pridm zutrej v sluzbo, precikiram mejle, odpisem, in potem pridejo vsi povrst in takrat se zacne norisnica:\ . Dej gun, dej ono, dej tretje, fora je da se nasimi ne da dopovedat, da se stvari pocasi odvijajo, ce zelijo, da jih bom "kao" realizirov. Amapk vedno mislim, da če sm nekej opravil, se mi zdi, kot da se mi je tako "usralo"(oprostite izrazu), da to svet ni nikol še vidu.:D . Mislm ajde, recimo določene stvari znam, vendar praksa pokaže svoje zobe. Se prav, navalimo, na prakso. Konec koncev, bom dal predlog, da me dajo nekam na solanje, ce ne v firmo, se bom pa sam pozanimal, ker enostavno ne gre vec tako.

lp, ethical
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Pyr0Beast ::

dajansko opažam, da bi vsi radi imeli najboljše, sami pa za te ljudi nebi dali nič.
Šopaj miško, tebe šola zdaj nič ne briga. Mamo preveč dela.
Stvari grejo naprej, in, če se ne -posodobiš- vsake toliko časa, si ga hudo naj..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podjetja-primerjava

Oddelek: Loža
92059 (1268) TheBlueOne
»

Ladijsko strojništvo(Ljubljana)

Oddelek: Šola
265394 (1940) bajsibajsi
»

Nova kuhinja, odprava napak (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
788963 (7026) Unknown_001
»

Kaj s CNC znanjem?

Oddelek: Loža
4817116 (14922) Isotropic

Več podobnih tem