Forum » Loža » Hofer in premalo pečen kruh
Hofer in premalo pečen kruh
Jan50 ::
V Hoferjih sem v različnih lokacijah kupil kruh. In povsod enako: če prerežem npr. žemljo, je le-ta v sredini skoraj surova. Odstranim to maso (ki ji rečem komot poc), jo stisnem v kepo in odvržem, ter pojem samo škorjo. Očito šparajo pri elektriki. Bi se pa lahko tudi kakšen inšpektor (ali Zveza potrošnikov) pozanimali glede tega ali je takšen kruh sploh primeren za zaužitje.
Machete ::
Kliči na A kanal. Imaš pa v trgovini zaenkrat še zaposlene ljudi. Apeliraj na njih, pojamraj malo čemu tako. Imajo pač proceduro zapisano. Časovnike naštimane. Nihče ne špara tu na elektriki.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
FormerUser ::
Jaz imam s Hoferjevimi pekarskimi izdelki večinoma dobre izkušnje, je pa res, da ne kupujem izdelkov iz bele moke. Lahko si pa žemlje v pečici še sam malo popečeš.
misso ::
žemlja, kajzarca in bombeta je enako kot pri tebi. Odvisno od časa do čas, raje hodim v druge trgovine po te stvari
Cruz ::
>Hofer, Lidl
>Kvaliteten kruh
Pick one.
>Kvaliteten kruh
Pick one.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
tikitoki ::
MTB ::
Samo eno vprašanje. Pišeš na slo-tech. Nekdo bi klical kanal A. A jih bi tretji še tožil?
Pojdi v trgovino in povej.
Pojdi v trgovino in povej.
Tilen ::
Kruh je dober. Pomaga, da nisi lačen.
Kruh spodbuja apetit, če še ne veš. :)
Poješ štiri sezamove bele pletenice iz Hoferja in še vedno gledaš, kaj bi jedel.
https://www.hofer.si/sl/sortiment/dokaz...
Tale je recimo takšna. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Spajky ::
... tako je, če dajo v peč zmrznjene "štručke" ... če bi jih dali čez noč (po zaprtju trgovine) prej odmrznit, bi bila že prva peka Ok! Stvar poslovodje, kako to uredi ...
Timerji in temperatura so standardizirani za določene peči in sveže testo, ne pa za zmrznjeno - to je ta finta. Pa ne pripravljo/oblikujejo testa v trgovini, ampak dobijo zmrznjeno od proizvajalca največkrat ...
Jest največkrat vzamem tiste bolj "zapaljene" štručke, da je ziher (da so tudi znotraj pečene). To so ponavadi one, ki so bile dane čisto k robovom peči, če mi jih že kdo prej ne pobere.
Vidim, da so v zadnjih desetletjih navadili folk na premalo pečen kruh (bolje zgledajoč)... pa oni bolj pečeni ostaja po predalih (na mojo srečo)
Timerji in temperatura so standardizirani za določene peči in sveže testo, ne pa za zmrznjeno - to je ta finta. Pa ne pripravljo/oblikujejo testa v trgovini, ampak dobijo zmrznjeno od proizvajalca največkrat ...
Jest največkrat vzamem tiste bolj "zapaljene" štručke, da je ziher (da so tudi znotraj pečene). To so ponavadi one, ki so bile dane čisto k robovom peči, če mi jih že kdo prej ne pobere.
Vidim, da so v zadnjih desetletjih navadili folk na premalo pečen kruh (bolje zgledajoč)... pa oni bolj pečeni ostaja po predalih (na mojo srečo)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Cruz ::
>Hofer, Lidl
>Kvaliteten kruh
Pick one.
Yeah right. njihov ajdov kruh je en boljsih.
Najslabse pa je v lokalni pekarni. Par izdelkov kupi tam v krizi, druagace pa raje kjerkoli drugje.
Če govoriš lokalna pekarna ala Mlinar, se strinjam, da ni nič boljše. Mi kupimo en domač kruh na teden. Cel teden je mehek. Če pa iz Hoferja/Lidla ipd. kupiš pa ga po 1-2 dneh lahko odneseš k zobozdravniku, če si bo z njim pomagal pri pacientih.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
MTB ::
Zdaj pa že malo pretiravate. Sam vsake toliko časa kupim koruzni ali ajdov kruh v hofru, ki je čisto ok zapečen. Zavit v papirnati vrečki, ki jo dobiš s kruhom in v škatli za kruh je normalno užiten še po 2 dneh.
c3p0 ::
Tudi sam še nisem naletel na slabo spečen izdelek. Pečice imajo tudi profi, za razliko od raznih Pekarn Bajro, da o higieni ne bi. Morda le vodja peke ne sledi dobro navodilom.
Da tu gre za prazne kalorije, vsaj pri izdelkih iz bele moke, je pa že druga debata.
Da tu gre za prazne kalorije, vsaj pri izdelkih iz bele moke, je pa že druga debata.
Vanich ::
tikitoki ::
>Hofer, Lidl
>Kvaliteten kruh
Pick one.
Yeah right. njihov ajdov kruh je en boljsih.
Najslabse pa je v lokalni pekarni. Par izdelkov kupi tam v krizi, druagace pa raje kjerkoli drugje.
Če govoriš lokalna pekarna ala Mlinar, se strinjam, da ni nič boljše. Mi kupimo en domač kruh na teden. Cel teden je mehek. Če pa iz Hoferja/Lidla ipd. kupiš pa ga po 1-2 dneh lahko odneseš k zobozdravniku, če si bo z njim pomagal pri pacientih.
Imas tudi kruh s kupom kemicnih dodatkov, ki zdrzi vsaj en mesec.
fikus_ ::
"Imas tudi kruh s kupom kemicnih dodatkov, ki zdrzi vsaj en mesec."
Poglej deklaracijo narezanega v folijo pakiranega kruha. Piše marsikaj zanimivega. Pa tudi na ostalih pekovskih izdelkih. Se čudiš zakaj toliko kemije noter, če naj bi bil kruh iz moke, kvasa in vode.
V trgovinah imajo določeno, koliko časa (tajmer) in pri kakšni temperaturi se naj peče kruh oz. pekovski izdelek. Tako da nekih odstopanj ni, se pa občasno zgodi da je res zelo slabo pečeno ali malo bolj pečeno.
Prisegam na bolj zapečen kruh z več skorje, ki je ponavadi zaradi tega dražji.
Poglej deklaracijo narezanega v folijo pakiranega kruha. Piše marsikaj zanimivega. Pa tudi na ostalih pekovskih izdelkih. Se čudiš zakaj toliko kemije noter, če naj bi bil kruh iz moke, kvasa in vode.
V trgovinah imajo določeno, koliko časa (tajmer) in pri kakšni temperaturi se naj peče kruh oz. pekovski izdelek. Tako da nekih odstopanj ni, se pa občasno zgodi da je res zelo slabo pečeno ali malo bolj pečeno.
Prisegam na bolj zapečen kruh z več skorje, ki je ponavadi zaradi tega dražji.
starfotr ::
To ni premalo pečen kruh. To je kruh narejen v obratu, kjer poteka vse v velikih količinah in vse samo za čim nižjo ceno. Pričakovati, da bo ta žemlja okusna, kot je tista, ki prihaja iz drugih trgovin/pekarn, je utopično.
Potem je tu še problem, kajti kupci namesto kakovosti, zahtevajo (želijo) samo čim bolj svež kruh. Tudi, če je 5 minut po peki že trd, kot bi bil 3 dni na zraku. Danes se prodaja izključno svežina po čim nižji ceni. Dokaz za to so diskonti, šiptarji s pekarami in dopeke v trgovinah.
Sploh nihče več ne pozna droži. https://radioprvi.rtvslo.si/2018/08/sve...
In kruh ni ravno najboljša prehrana, tako, da se tudi brez njega da živeti.
Potem je tu še problem, kajti kupci namesto kakovosti, zahtevajo (želijo) samo čim bolj svež kruh. Tudi, če je 5 minut po peki že trd, kot bi bil 3 dni na zraku. Danes se prodaja izključno svežina po čim nižji ceni. Dokaz za to so diskonti, šiptarji s pekarami in dopeke v trgovinah.
Sploh nihče več ne pozna droži. https://radioprvi.rtvslo.si/2018/08/sve...
In kruh ni ravno najboljša prehrana, tako, da se tudi brez njega da živeti.
Unknown_001 ::
Zakaj ješ kruh?
Sej... naj je potico.
Prisegam na bolj zapečen kruh z več skorje, ki je ponavadi zaradi tega dražji.
Energie kostet Geld
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
nekikr ::
Pričakovati, da bo ta žemlja okusna, kot je tista, ki prihaja iz drugih trgovin/pekarn, je utopično.
Bom poizkusil najti, pa prilepim, oddajo na to temo z nemške TV. Razlike praktično nič. Če me spomin ne vara, je bilo nekako 40/30/30% kje je kruh boljši, mala pekarna/velika pekarna/Aldi. Iz tega so sicer potem naredili povzetek, da je neprimerno bolje kupovati iz malih pekarn, ker je občutno bolje čeprav 4x dražje. Iz podatkov pa tega ni bilo zaslediti. Bom do večera našel.
videc ::
@starfotr: od kje pa misliš, da ostali trgovci dobijo žemljice za dopeko in jih potem zapečejo v trgovini? Npr. Mercator, Tuš, Spar? Vsi pečejo žemlje, francoske štruce, ..., v trgovini. Pa res misliš, da obstaja več različnih dobaviteljev ali pač mogoče kupujejo pri istih dobaviteljih?
Mene bolj moti to, da je čedalje več sojine moke ali drobljenca povsod. Kaj je narobe, razen cene, z navadno pešnično moko?
Mene bolj moti to, da je čedalje več sojine moke ali drobljenca povsod. Kaj je narobe, razen cene, z navadno pešnično moko?
NikolormousB ::
r3dkv1c4 ::
Zakaj ješ kruh?
Ni v temu problem.
Surovine so problem.
Pecite kruh doma, problemi čudežno izginejo.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
starfotr ::
@starfotr: od kje pa misliš, da ostali trgovci dobijo žemljice za dopeko in jih potem zapečejo v trgovini? Npr. Mercator, Tuš, Spar? Vsi pečejo žemlje, francoske štruce, ..., v trgovini. Pa res misliš, da obstaja več različnih dobaviteljev ali pač mogoče kupujejo pri istih dobaviteljih?
Mene bolj moti to, da je čedalje več sojine moke ali drobljenca povsod. Kaj je narobe, razen cene, z navadno pešnično moko?
Recimo kruh iz pekarne (ne dopeka), je boljši, kot pa dopeka. Torej, žemlja iz merkatorja je (vsaj meni) boljšega okusa, bolj rahla, kot tista iz diskonta.
starfotr ::
Moraš vedeti, da so te žemlje za dopeko zmrznjene. Tiste, ki jih naročijo, da jih pripeljejo zjutraj, so pa sveže in nikoli zamrznjene.
M.B. ::
Tudi brez dodatkov se da naredit kruh, da je svež. Sem delal v nedeljo Polrženi hlebec, še zdaj ga je četrt pa je čisto OK. Pred par leti delal beli kruh s solnokvasno emulzijo, slab tedn je zdržal, brez drobljenja pa da bi trd postal. Pa je not samo sol, moka, kvas.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
starfotr ::
Problem tega kruha je, da potrbuje čas. Čas je pa danes denar in če nekaj prodajaš poceni, potem je to odvečni čas, ki gre v pripravo. Žal je tako.
no comment ::
Problem tega kruha je, da potrbuje čas. Čas je pa danes denar in če nekaj prodajaš poceni, potem je to odvečni čas, ki gre v pripravo. Žal je tako.
Ja, to je glavni problem kruha. Dodatnih pet minut je cela večnost!!! v primerjavi s časov v katerem zraste žito iz katerega delajo kruh.
Človek, v štacuni NE vedo, da premal spečejo kruh. Tudi jutri ne bodo, ker ne berejo sloteka...
Danes je sosed prdnil v dvigalu.
Takoj sem šel pisat na slo-tech.
Ideje?
Predlagaj mu naj ne je nepečen kruh?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
GreenT ::
Drugač k je tema Hofer in kruh. A ga kdo dela iz tiste pripravlene mešance k jo maje v Hofru. En je kmečki, en črn in en beli kruh. Zmiksaš mešanco in vodo in pustiš 1h. Potem mal pregneteš in daš pečt 1h. To je to. Bl enostavno res ne more bit in ta kmečki res epsko dober izpade. Sej tm notr ni nič drucga kot moka in suhi kvas, čigar plus je, da enostavno mal dlje traja, kot tisti, ki ga kupis v kockah. Mešanco maš potem v kleti in jo potegnes ven ko jo rabiš. Uglavnem jest pečem kruh enkrat na teden (ponavad v nedeljo popoldne) in mi je za eno osebo to dovolj za cel teden. Hlebec ma zarad vode in kakšnih dodatkov (suhe slive, olive, etc,...) bliz 2kg. Zrežem ga na 4 dele in zmrznem. Ko rabim enostano vzmem ven. Prej sem vsak dan hodil v štacuno in kupil zraven še 100 drugih stvari, ki jih nisem rabil.
starfotr ::
In sedaj se nam vrača, ker se vsi ukvarjajo z vsem. Trgovke pečejo kruh (niso peki - nimajo pojma), vsi ti prodajajo vse, nihče pa ne zna svetovati pri nakupu. Na petrolu ti znajo povedat, kateri sendvič je v akciji in vprašati, če imaš kartico, ne znajo pa svetovati, katero olje kupiti, če ti slučajno posveti lučka, kateri brisalci so pravi, čee se ti zlomi ipd.
Torej, kaj smo pridobili s tem, da se amaterji ukvarjajo z zadevami, za katere niso kvalificirani? Cene so na kratek rok nižje, na dolgi pa višje, izgublja se profesionalnost, strokovnost.
Tudi čevljarjev ni več, pa vsi nosimo čevlje. In vsi imamo nekvalitetne čevlje, katere se ne izplača/ne da popravit. Cene teh čevljev so bil v začetku nizke, sedaj so pa visoke.
Vse to je isto. Poklic peka izmira, nadomeščajo ga trgovke, šipci, delavci na bencinskem servisu. Si pa upam trditi, da je kakovost slabša. Slabše sestavine in drugačen postopek privede do tega, da kruh sicer je, ni pa to dober kruh.
In vedno, ko nekaj ni ok, prva stvar, ki je, je treba povedat to v trgovini. Reklamirat zadeve. Da se lahko to reši. Mogoče imajo pa po vseh diskontih iste peči in tehnološki postopek tak, da je bil ok, ko so bile peči nove, sedaj pa ni več ok, kak grelec odpove, čas peke pa še vedno isti. Pek vidi, da nekaj ni ok, trgovka, kot laik pač ne.
Vendar tu je že drugo vprašanje, redni pregledi opreme, ki jih ne izvajajo ipd.
Torej, kaj smo pridobili s tem, da se amaterji ukvarjajo z zadevami, za katere niso kvalificirani? Cene so na kratek rok nižje, na dolgi pa višje, izgublja se profesionalnost, strokovnost.
Tudi čevljarjev ni več, pa vsi nosimo čevlje. In vsi imamo nekvalitetne čevlje, katere se ne izplača/ne da popravit. Cene teh čevljev so bil v začetku nizke, sedaj so pa visoke.
Vse to je isto. Poklic peka izmira, nadomeščajo ga trgovke, šipci, delavci na bencinskem servisu. Si pa upam trditi, da je kakovost slabša. Slabše sestavine in drugačen postopek privede do tega, da kruh sicer je, ni pa to dober kruh.
In vedno, ko nekaj ni ok, prva stvar, ki je, je treba povedat to v trgovini. Reklamirat zadeve. Da se lahko to reši. Mogoče imajo pa po vseh diskontih iste peči in tehnološki postopek tak, da je bil ok, ko so bile peči nove, sedaj pa ni več ok, kak grelec odpove, čas peke pa še vedno isti. Pek vidi, da nekaj ni ok, trgovka, kot laik pač ne.
Vendar tu je že drugo vprašanje, redni pregledi opreme, ki jih ne izvajajo ipd.
GreenT ::
Jst pa mislm, da to ni premalo pečeno. Ta testo dejansko tak je,...slab,...pocen,..pocast... To je "narejeno" za to, da od zunej lepo zgleda. To je pa vse.
Jan50 ::
Pol prodajalke, ki dopečejo kruh nimajo kaj dosti manevrskega prostora, če že dobijo poc. Dober kruh bi se moral ob stisnjenju povrniti v prvotno obliko (kot se spomnim kruha od stare mame). Skratka mislim, da tisto pocasto Hoferjevo sredico ni zdravo jesti.
GreenT ::
Jst to mislm zato, ker mal dvomim, da majo tiste punce tm lih cajt za eksperimentirat s peko kruha. To je pomoje do sekunde vse v naprej določeno. Sploh vprašanje al lahko kej štela.
Nikonja ::
Najbolj ste ziher če posadite svojo pšenico, iz svojega izvira date vodo - z kvasom pa ni žal velik filozofije ker ga doma sam bolj težko narediš, ali tudi brez kvasa in cepaj Miki.... pol pa pridite na tržnico in poskusite prodat vaš kilski kruh za manj kot 3-4 ojra....
Unknown_001 ::
Hoferjeve žemlje in pica žepki so neki najboljšga za hitro malico.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
zmaugy ::
@starfotr: od kje pa misliš, da ostali trgovci dobijo žemljice za dopeko in jih potem zapečejo v trgovini? Npr. Mercator, Tuš, Spar? Vsi pečejo žemlje, francoske štruce, ..., v trgovini. Pa res misliš, da obstaja več različnih dobaviteljev ali pač mogoče kupujejo pri istih dobaviteljih?
Mene bolj moti to, da je čedalje več sojine moke ali drobljenca povsod. Kaj je narobe, razen cene, z navadno pešnično moko?
Žemlje, ki jih jaz kupim v Sparu, so vedno zelo lepo pečene, nikoli zažgane in nikoli, ampak res NIKOLI surove v sredini.
Sem pa opazill pred leti, da se mi je po rogljičkih iz Lidla povečala kislina v želodcu in me je pekla zgaga. Težave s kislino sem opažal tudi nekajkrat, ko sem kupil v Hofru kakšno reč, še posebej francosko solato. Potem sem tja nehal hoditi - tudi zaradi tega.
korenje3 ::
spet kje je boljše in kje ne...
podobno kot sem že razlagal primer s picami. študentom je najboljša pica tam kjer dobiš največ, neglede ali bruhaš po njej.
podobno je s temi marketi kjer se smatra nizka cena za boljše.
že od nekdaj je tako... kolikor plačaš, toliko dobiš.
podobno kot sem že razlagal primer s picami. študentom je najboljša pica tam kjer dobiš največ, neglede ali bruhaš po njej.
podobno je s temi marketi kjer se smatra nizka cena za boljše.
že od nekdaj je tako... kolikor plačaš, toliko dobiš.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
JaGuArKa#1 ::
Včeraj sem nekje zadaj v omari našla paket polnozrnatega toasta iz Lidla, ki mu je marca potekel rok trajanja (ni prišel pravočasno na vrsto, pa sem ga nameravala odnesti racam in labodom na bajerju, anyway, pozabila nanj).
Niti plesniv ni, pa tudi mehek je ostal.
Se kar vprašaš, s čim je to nafilano...
Niti plesniv ni, pa tudi mehek je ostal.
Se kar vprašaš, s čim je to nafilano...
Utk ::
Tist v mercatorju je isti, samo da je nafilan s hrvaskimi mavricami.
To resno kdo kupuje? Sem zadnji, ki ne kdaj pa kdaj tudi kaksno sranje poje, ampak celo jaz imam neke meje...
ko sem kupil v Hofru kakšno reč, še posebej francosko solato
To resno kdo kupuje? Sem zadnji, ki ne kdaj pa kdaj tudi kaksno sranje poje, ampak celo jaz imam neke meje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
jype ::
JaGuArKa#1 je izjavil:
Se kar vprašaš, s čim je to nafilano...Dekstroza, sojina moka, kalcijeve soli, dicetilni estri vinske kisline mono in digliceridov, etoksilirani mono in digliceridi, sojin lecitin, askorbinska kislina (obe enantiomeri), L-cisteinski monohidroklorid, nekateri encimi gliv, azodikarbonamid (to dodajo skoraj vse komercialne pekarne), ter kalcijev jodat. Nič od tega ni pretirano škodljivo v količinah, ki jih uporabljajo, drži pa tudi, da te snovi nimajo zabeleženih pozitivnih učinkov na zdravje, ter da je redno uživanje kruha zdravstveno gledano precej odveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
JaGuArKa#1 ::
Se strinjam, da je kruh popolnoma odveč in ga ne kupujem več. Če je stiska s časom, raje pograbim kakšen pumpernickel (oz. kakorkoli se že reče tisti plutovini). Tega imaš hitro dovolj, medtem ko se navadnega kruha ne moreš prenajesti.
zmaugy ::
Tist v mercatorju je isti, samo da je nafilan s hrvaskimi mavricami.
ko sem kupil v Hofru kakšno reč, še posebej francosko solato
To resno kdo kupuje? Sem zadnji, ki ne kdaj pa kdaj tudi kaksno sranje poje, ampak celo jaz imam neke meje...
Eh jasno, kakšen odgovor pa naj človek pričakuje od tebe, passive-agressive princip, OMG...
issak ::
Pričakovati, da bo ta žemlja okusna, kot je tista, ki prihaja iz drugih trgovin/pekarn, je utopično.
Bom poizkusil najti, pa prilepim, oddajo na to temo z nemške TV. Razlike praktično nič. Če me spomin ne vara, je bilo nekako 40/30/30% kje je kruh boljši, mala pekarna/velika pekarna/Aldi. Iz tega so sicer potem naredili povzetek, da je neprimerno bolje kupovati iz malih pekarn, ker je občutno bolje čeprav 4x dražje. Iz podatkov pa tega ni bilo zaslediti. Bom do večera našel.
Če od malih pekarn misliš varjatno Osem ali pa Hribar, je to res vrhunska roba, če pa misliš tiste male "Domaće pekare" z modrimi ledicami in samo belim kruhom, imam pa raje temno štruco iz Hoferja (ki sploh ni slaba TBH).
Jaz pa na primer v leclercu nobenega kruha ne morem kupit, razen njihove štruce sem in tja - vse ostalo je samo zrak noter.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
vostok_1 ::
Bil že 1000x in niti enkrat dobil premalo pečen kruh.
Za firme ki grdo nategujejo folk, da...lahko prijaviš inšpekciji, ampak kaj...a na blagajni omenit, da si zadnjič dobil premalo pečen kruh ali poslat email vodji, da tam ne pečejo kruha dovolj pa si preveč pičkica ali kako?
Joj ste mi debilni s takimi.
"I got one bad apple once...let me post on Facefuck so we can tear them a new asshole! Hur hur"
Pojdi prvo z lepa, če ne zaleže pa z grda.
Ampak glede na način, kot si štartal si vrjetno eden od tistih težakov...
Jz osebno nisem še nobenega prijavu, sem pa se pritožil odgovornemu, da storitev ni on par s tem kar plačujem.
Če sem imel alternativo, sem pač zamenjal. Če ne, sem pač težil.
Veš...tudi na kupcih je, da vzdržujemo kvaliteten kapitalizem. Najboljše, da ti mama država vzame vse vajeti v roke...pa še dobro pečen kruh speče.
Za firme ki grdo nategujejo folk, da...lahko prijaviš inšpekciji, ampak kaj...a na blagajni omenit, da si zadnjič dobil premalo pečen kruh ali poslat email vodji, da tam ne pečejo kruha dovolj pa si preveč pičkica ali kako?
Joj ste mi debilni s takimi.
"I got one bad apple once...let me post on Facefuck so we can tear them a new asshole! Hur hur"
Pojdi prvo z lepa, če ne zaleže pa z grda.
Ampak glede na način, kot si štartal si vrjetno eden od tistih težakov...
Jz osebno nisem še nobenega prijavu, sem pa se pritožil odgovornemu, da storitev ni on par s tem kar plačujem.
Če sem imel alternativo, sem pač zamenjal. Če ne, sem pač težil.
Veš...tudi na kupcih je, da vzdržujemo kvaliteten kapitalizem. Najboljše, da ti mama država vzame vse vajeti v roke...pa še dobro pečen kruh speče.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Cifix63 ::
In sedaj se nam vrača, ker se vsi ukvarjajo z vsem. Trgovke pečejo kruh (niso peki - nimajo pojma), vsi ti prodajajo vse, nihče pa ne zna svetovati pri nakupu. Na petrolu ti znajo povedat, kateri sendvič je v akciji in vprašati, če imaš kartico, ne znajo pa svetovati, katero olje kupiti, če ti slučajno posveti lučka, kateri brisalci so pravi, čee se ti zlomi ipd.
Torej, kaj smo pridobili s tem, da se amaterji ukvarjajo z zadevami, za katere niso kvalificirani? Cene so na kratek rok nižje, na dolgi pa višje, izgublja se profesionalnost, strokovnost.
Tudi čevljarjev ni več, pa vsi nosimo čevlje. In vsi imamo nekvalitetne čevlje, katere se ne izplača/ne da popravit. Cene teh čevljev so bil v začetku nizke, sedaj so pa visoke.
Vse to je isto. Poklic peka izmira, nadomeščajo ga trgovke, šipci, delavci na bencinskem servisu. Si pa upam trditi, da je kakovost slabša. Slabše sestavine in drugačen postopek privede do tega, da kruh sicer je, ni pa to dober kruh.
In vedno, ko nekaj ni ok, prva stvar, ki je, je treba povedat to v trgovini. Reklamirat zadeve. Da se lahko to reši. Mogoče imajo pa po vseh diskontih iste peči in tehnološki postopek tak, da je bil ok, ko so bile peči nove, sedaj pa ni več ok, kak grelec odpove, čas peke pa še vedno isti. Pek vidi, da nekaj ni ok, trgovka, kot laik pač ne.
Vendar tu je že drugo vprašanje, redni pregledi opreme, ki jih ne izvajajo ipd.
Podpišem!
Ni kaj za dodati, ker točno tako je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15508 (2702) | Tody |
» | Hofer ne fer (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 47689 (16092) | darkolord |
» | Domači kruh (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17271 (14713) | WallSreet |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41127 (36318) | fosil |
» | Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20257 (18182) | energetik |