» »

težave z nogami in spodnjih delom hrbta

težave z nogami in spodnjih delom hrbta

«
1
2

odgovornost ::

Pozdravljeni!
Zanima me, če je kdo od tu prisotnih že imel podobne težave. Težav je več in mislim da niso povezane med sabo, nekatere se vlečejo že dalj časa, ena pa se je pojavila prejšni vikend. Vsa bolečina pa se je v prejšnih 10 dneh kar konkretno povečala.
Težave so sledeče:
-Bolečina v levem kolemu - bolečina ni tako huda da bi me pri čim ovirala moram pa občasno "šepati" prav tako nemorem stati na mestu, ker začnem dobivati občutek kot da mi bo klecnilo koleno.
-Bolečina v spodnjem levem delu telesa, bolečina gre iz spodnjega dela hrbta pa vse do stopala. Včasih je bolečina v peti, včasih znotraj stegna ali pa nekoliko višje v kolku. Bolečina spet ni tako intenzivna ampak bolj špikajoča, občutek je tak kot da prihaja iz kosti (ni nek musclefiber)

Te dve težave sta se pojavili v zadnjem tednu, imam pa tudi bolečine v desnem stegnu, ki se pojavijo če veliko presedim. Ko se bolečina pojavi mi nič ne pomaga razen da se uležem v posteljo. Ta bolečina oziroma pritisk me spremlja že od kakšnega 16 leta starosti, s tem da je v zadnjem času postala tako močna, da me popoldne že toliko boli, da nemorem biti nič kaj dosti aktiven...

Včeraj sem bil pri zdravnici, ki mi ni znala razen tega, da naj več gibam nič povedati. jutri bom oddal kri da vidimo če se kaj na krvi pozna. Predlagala je tudi neki aromatika - protibolečinske tablete, ampak sem ji rekel, da bi šel na tablete res v skrajni sili, ker sem star 22 let in prvo kot prvo takih bolečin pri teh letih nebi smel imeti, kaj šele da bom zaradi njih jemal tablete...

Gagatronix ::

Menjaj osebnega zdravnika oz. zahtevaj drugo mnenje.

odgovornost ::

@Gagatronix
Komaj sem se preselil v Ljubljano, že tako sem imel srečo da sem dobil sploh zdravnika, ker je menda velika gužva... Lokacijsko mi zelo odgovarja pa tudi zdravnica je zelo prijazna in sem tudi dobil občutek, da je dobra zdravnica. (vse zadeve razloži, opiše njeno mnenje itd...) tako da zdravnice res nebi menjal
Bi pa bila opcija, da bi si skeširal privat zdravnika, da mi uredije te zadeve s 100% zagretostjo hehe

imagodei ::

Išjas pa ni?
- Hoc est qui sumus -

njyngs ::

Mogoče je problem tvoja drža. Nevzravnana drža ti počasi lahko povzroči bolečine v spodnjem delu hrbta, v bokih, v kolenu, gležnjih. Čisto možno, da je to povezano med sabo. Ponavadi je problem v premalo gibanja in neravno sedenje, kar potem pripelje do "švoh" stabilizatorjev/mišic in posledično večjega pritiska na sklepe (telo se samo na sebe opira).

Gibanje tukaj dela čudeže, predvsem trening z utežmi, da se ojača mišice (predvsem stabilizatorje). Pri pravilnem treningu se izboljša drža in marsikatere težave v sklepih izginejo.

Lahko je tudi nekaj od tega, če že problemi niso povezani: Sciatica, herniated disc, bulged disc. Pri vseh 3 se širi bolečina od spodnjega dela hrbta, skozi noge. Pri prvem se da lajšat bolečine z nekimi vajami, ki probajo ujet živec sprostiti. Ostalidve omembi sta poškodbi (ponavadi najnižjih) diskov. Tam ni neke rešitve (nekaj se da reševat z operacijami, ampak so drage in ne pomagajo kaj dosti na dolgi rok).

Gagatronix ::

Drugo mnenje ne stane nic. Drugac pa leta niso izgovor za ne-jemanje tablet. 22 al pa 122 je isti kurac.

Mare2 ::

odgovornost je izjavil:


Težave so sledeče:
-Bolečina v levem kolemu - bolečina ni tako huda da bi me pri čim ovirala moram pa občasno "šepati" prav tako nemorem stati na mestu, ker začnem dobivati občutek kot da mi bo klecnilo koleno.
-Bolečina v spodnjem levem delu telesa, bolečina gre iz spodnjega dela hrbta pa vse do stopala. Včasih je bolečina v peti, včasih znotraj stegna ali pa nekoliko višje v kolku. Bolečina spet ni tako intenzivna ampak bolj špikajoča, občutek je tak kot da prihaja iz kosti (ni nek musclefiber)


Skrajšano: Ob prvi bolečini obvezen obisk zdravnika. Vztrajaj, naj te da na slikanje in seveda kar je najpomembnejše, fizioterapija.

Tam imaš različne vaje: za hrbtenico, kolke, sklepe itd. Govorimo o krepitvah mišic. Noben zdravnik ne bo vadil namesto tebe. Tudi po fizioterapiji vaje delaj naprej. Ukvarjaj se s kakim športom. :)

martincek1 ::

Mare2 je izjavil:

Ukvarjaj se s kakim športom. :)


Najprej hojo.

Webmojster ::

Povej kaj več o sebi - kg, višina, koliko časa presediš, ipd..

branimirII ::

Mislim, da ti bi magnezij pomagal pri lajsanju bolecin. Bodisi zivcevja, misic ali kosti kot pravis. Za vse poskrbi ce vsak dan dobis velik magnezija. Najboljs, da kar s hrano. Ce ne si kup magnezij v lekarni.

Po tem pa bi lahko sel pogledat tudi kaksno alternativno mnenje. Akupunktura mogoce, ampak samo ugibam, ker nimam pojma kaj je tvoj vzrok. Ne bo ti skodilo, ce bos poskusil tudi alternativno medicino. Ampak preden gres jih preveri ce imajo dobro reputacijo. Druga mnenja itd.

Binji ::

Jaz sem imel včasih hude težave s koleni. Zdravnica in ortoped sta mi oba hotela ali prepovedat rekreacijo ali pa me nafilat s protibolečinskimi tabletami. Eno kuro sem celo dal skozi, ampak (surprise, surprise) ni pomagalo.
Potem sem poiskal enega dobrega športnega fizioterapevta (jaz konkretno Alena Lilića iz Kozine) in po dobrih 10 letih (takrat sem bil tudi jaz star malo čez 20 let) še vedno lahko igram košarko. Seveda je pogoj redno izvajanje vaj.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

pwn3rrr ::

Tudi jaz ti svetujem kakšnega dobrega športnega fizioterapevta oz. fitnes trenerja, ki ve kaj dela in se naročiš na individualno vadbo, kjer bodo vaje prilagojene tvojim težavam in jih boš s časoma skoraj zagotovo odpravil. Izogibaj se pa takih trenerjev, ki jim je glavni namen iz tebe izvleči čim več €, vadbene programe pa tudi samo kopirajo iz stranke na stranko - takih je preveč.

737 ::

Sam sem imel podobne težave. Nastale so zaradi nepravilnega sedenja (ledveni del hrbtenice usločen nazaj) in premalo gibanja, kar povzroči premik medvretenčnih ploščic. Po daljšem raziskovanju sem se naročil pri kiropraktiku, ki mi je ploščice naravnal nazaj na prava mesta (premaknjenih je bilo precej), pokazal vaje za krepitev mišic in napisal beli recept za B kompleks. Dokler mišice niso dovolj ojačane, se diski znova premaknejo, zato je na začetku treba h kiropraktiku redno, vmes pa pridno telovaditi. Sprva teh navodil nisem vzel dovolj resno, ker so bolečine prenehale takoj po naravnavanju, a mi je nekje po četrtem obisku zdravnik razložil, da če ne bom telovadil, mu zastonj nosim denar. Potem sem se telovadbe lotil resneje. Od takrat že dobrih pet let nimam večjih težav, kiropraktika obiščem, ko se pri hoji pojavi bolečina v stegnu. To se zgodi kvečjemu enkrat letno, po daljšem "zabušavanju."

Priporočil mi je tudi neke jeklene vložke za čevlje, narejene po naročilu, a jih nisem vzel. Sem pa stol zamenjal za veliko telovadno žogo in pri računalniku sedim na njej. Zaenkrat trkam po lesu. Zdravnik si ob vsakem posegu označi, katere ploščice so bile premaknjene, teh je vedno manj. Še vedno pa ni zadovoljen z mojo gibljivostjo. Pri predklonu bi se naj dotaknil tal s celimi dlanmi, meni pa tudi od prstov zmanjka še cca 15 cm. A glede na to, da niti ne kolesarim, niti ne plavam, kot mi je priporočil, bolečine so pa prenehale, sem zaenkrat zadovoljen.

Gagatronix ::

Pri predklonu bi se naj dotaknil tal s celimi dlanmi, meni pa tudi od prstov zmanjka še cca 15 cm.


To je isti bullshit ko pri testiranju v osnovni soli ko mas predklon. Nekateri pac ne morjo predklona nardit, s tem ni nc narobe.

mlamat ::

Še boljše kot kiropraktik je puščanje krvi.

branimirII ::

Gagatronix je izjavil:

Pri predklonu bi se naj dotaknil tal s celimi dlanmi, meni pa tudi od prstov zmanjka še cca 15 cm.


To je isti bullshit ko pri testiranju v osnovni soli ko mas predklon. Nekateri pac ne morjo predklona nardit, s tem ni nc narobe.

Lahko pa z vajo to izboljsas.

Gagatronix ::

Ja, to si domisljajo prfoksi.

odgovornost ::

Hvala vsem za odziv. Presedim v sluzbi večino dneva kjer programiram. Tukaj sem imel obdobja ko sem sedel s prekrizanimi nogami in vse mozne akrobacije... Sedaj se trudim sedeti "pravilno".
Potem presedim še doma kar nekaj ur. Sedim tudi na kolesu s katerim se vozim v/iz sluzbe (3km v vsako smer).
Včasih sem se ukvarjal s fitnesom ampak mi weight lifting ne odgovarja preveč. Verjetno si bom kupil karto za bazen kamor bom 3-5x tedensko hodil plavati.
Velik sem cca 190cm imam pa cca 100kg

Zgodovina sprememb…

dominuspro ::

Pri meni je podobno izgledal išias oz. poškodovana nižja vretenca. Rešitev je samo ena-telovadba. Lahko greš h 100 zdravnikom pa se ne boš pošutil nič boljše. Sedenje dela svoje. Naredi vsak dan tistih nekaj vaj za krepitev hrbtnih in trebušnih mišic. 15 minut je vrh glave ampak res vsak dan.

737 ::

Pri višjih je hrbtenica redno na udaru. Priporočam nakup vodne postelje, sam jo imam že skoraj dvajset let. Blagodejno vpliva pri vseh ortopedskih težavah. Čudežev pa vendarle ne dela.

Gagatronix ::

Pa shujsaj. 100 kil je predebelo za tvojo visino.

Webmojster ::

Ja definitivno shujšaj pod 90kg.

S športom tudi ni treba pretiravat. Lahko že kake čisto enostavne vaje delaš z lastno težo. Recimo za križ je meni pomagalo se ene 3x dnevno po 10 - 15x sklonit do tal kot da bi želel nekaj pobrati. To delaš par tednov pa si kot nov.

Invictus ::

Gagatronix je izjavil:

Pa shujsaj. 100 kil je predebelo za tvojo visino.

Niti ni predebel, če je fit.

Če je zanemarjen, je preveč. Nekateri imajo tudi pri 190 cm 100 kg mišic, pa to ne pomeni, da so debeli.

Za držo so najpomembnejše trebušne mišice, ker ti podpirajo hrbtenico in torzo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

louser ::

ker sem star 22 let in prvo kot prvo takih bolečin pri teh letih nebi smel imeti, kaj šele da bom zaradi njih jemal tablete...


:))

Meni je rekla zdravnica 'Ampak Louser, saj maš komaj 18 let'
Po parih slikanjih in žretju petih Nalgesinov 550mg v prvih osmih urah dneva (drugih 8ur sem pač rahlo 'trpel') mi je samo dala tri napotnice. Eno pod nujno, dve pod hitro.

PS Tistih pet je bilo bolj za dobro voljo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

m0LN4r ::

odgovornost je izjavil:

Pozdravljeni!
Zanima me, če je kdo od tu prisotnih že imel podobne težave. Težav je več in mislim da niso povezane med sabo, nekatere se vlečejo že dalj časa, ena pa se je pojavila prejšni vikend. Vsa bolečina pa se je v prejšnih 10 dneh kar konkretno povečala.
Težave so sledeče:
-Bolečina v levem kolemu - bolečina ni tako huda da bi me pri čim ovirala moram pa občasno "šepati" prav tako nemorem stati na mestu, ker začnem dobivati občutek kot da mi bo klecnilo koleno.
-Bolečina v spodnjem levem delu telesa, bolečina gre iz spodnjega dela hrbta pa vse do stopala. Včasih je bolečina v peti, včasih znotraj stegna ali pa nekoliko višje v kolku. Bolečina spet ni tako intenzivna ampak bolj špikajoča, občutek je tak kot da prihaja iz kosti (ni nek musclefiber)

Te dve težave sta se pojavili v zadnjem tednu, imam pa tudi bolečine v desnem stegnu, ki se pojavijo če veliko presedim. Ko se bolečina pojavi mi nič ne pomaga razen da se uležem v posteljo. Ta bolečina oziroma pritisk me spremlja že od kakšnega 16 leta starosti, s tem da je v zadnjem času postala tako močna, da me popoldne že toliko boli, da nemorem biti nič kaj dosti aktiven...

Včeraj sem bil pri zdravnici, ki mi ni znala razen tega, da naj več gibam nič povedati. jutri bom oddal kri da vidimo če se kaj na krvi pozna. Predlagala je tudi neki aromatika - protibolečinske tablete, ampak sem ji rekel, da bi šel na tablete res v skrajni sili, ker sem star 22 let in prvo kot prvo takih bolečin pri teh letih nebi smel imeti, kaj šele da bom zaradi njih jemal tablete...

Spikajoca bolecina, ki se vlece od sredine po udih je lahko tudi predznak masenja zil, ce je z vretenco vse vredu in ni kaka stenoza ali ukrivljena hrbtenica

odgovornost je izjavil:

Hvala vsem za odziv. Presedim v sluzbi večino dneva kjer programiram. Tukaj sem imel obdobja ko sem sedel s prekrizanimi nogami in vse mozne akrobacije... Sedaj se trudim sedeti "pravilno".
Potem presedim še doma kar nekaj ur. Sedim tudi na kolesu s katerim se vozim v/iz sluzbe (3km v vsako smer).
Včasih sem se ukvarjal s fitnesom ampak mi weight lifting ne odgovarja preveč. Verjetno si bom kupil karto za bazen kamor bom 3-5x tedensko hodil plavati.
Velik sem cca 190cm imam pa cca 100kg

Plavaj in manj jej dokler ne prides pod 90kg
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

bambam20 ::

odgovornost je izjavil:


-Bolečina v spodnjem levem delu telesa, bolečina gre iz spodnjega dela hrbta pa vse do stopala. Včasih je bolečina v peti, včasih znotraj stegna ali pa nekoliko višje v kolku. Bolečina spet ni tako intenzivna ampak bolj špikajoča, občutek je tak kot da prihaja iz kosti (ni nek musclefiber)


Tole se sliši kot išias.

Unknown_001 ::

Kakšna je tvoja prehrana in kako izgledajo tvoje gibalne navade?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

louser ::

bambam20 je izjavil:

odgovornost je izjavil:


-Bolečina v spodnjem levem delu telesa, bolečina gre iz spodnjega dela hrbta pa vse do stopala. Včasih je bolečina v peti, včasih znotraj stegna ali pa nekoliko višje v kolku. Bolečina spet ni tako intenzivna ampak bolj špikajoča, občutek je tak kot da prihaja iz kosti (ni nek musclefiber)


Tole se sliši kot išias.

Samonzdravnik bo vedel.

jype ::

Invictus je izjavil:

Niti ni predebel, če je fit.
Če si fit, potem imaš drugačne vrste bolečin.

anketar ::

odgovornost je izjavil:


Velik sem cca 190cm imam pa cca 100kg


ko boš pršu na 80-85kg bi ti moral bit velik lažje, če maš možnost dvign neki kar ima 15-20 kil pa probi to nost na ramenih vsaj 5 minut med tem pa hodi gor/dol, boš vidu bo velko olajšanje ko boš dal dol, sumim, da ti manjka tud mišična masa, fitnes ni slab za začetnika pol se pa ufuri v kkšen šport, ko boš lažji in bojo težave manjše

Unknown_001 ::

U gmajno delat.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

odgovornost ::

hvala vsem za odziv :)
Je plan zaenkrat tak, da dodam gibanje ala kakšni vikend pohodi + bazen ter malo prehrano pregledam.
Prehrano imam načeloma kar OK. Sladkorja ne uporabljam, solim tudi malo, ko kaj pečem uporabljam čim manj olja itd... trudim se jesti kar se da raznovrstno in da imajo jedi zraven zelenjavo.
Problem predstavljajo predvsem sladkarije v službi in razni fast foodi če se preveč skadi :)) če to črtam verjetno skurim še kake 5 kil. Več pa nebom, ker sem v življenju tehtal že od 120kg pa tudi 80kg pri tej velikosti in mi trenutna teža kar odgovarja.

Če se po zgornjem stanje ne izboljša pa bom premislil obisk pri plačljivem fizioterapevtu / zdravniku

TRIROG ::

Bere se kot hernija diska, ki ti pritiska na hrbtenjačo in draži živce, kar občutiš kot bolečino v okončinah.
Če bolečine niso posledica gibanja in ali poškodbe predlagam, da naj ti osebni zdravnik napiše napotnico za MRI slikanje. Samo MRI bo namreč pokazal morebitno hernijo.

MonoPattern ::

Za bolečine v kolenu je lahko krivo neravnovesje med sprednjo in zadnjo stegensko mišico oz. če je zadnja preveč zategnjena(klecanje, ki ga omenjaš). Definitivno probaj delati vaje za to mišico + raztegovanje.

Glede sedenja je pa baje najbolje, da stalno spreminjamo položaj in držo in da vmes vstanemo.

zenith1 ::

3-5x tedensko hodil plavati.


Najboljša odločitev, ki jo lahko v življenju sprejmeš, kar se hrbtenice tiče.

Glugy ::

odgovornost je izjavil:

Predlagala je tudi neki aromatika - protibolečinske tablete, ampak sem ji rekel, da bi šel na tablete res v skrajni sili, ker sem star 22 let in prvo kot prvo takih bolečin pri teh letih nebi smel imeti, kaj šele da bom zaradi njih jemal tablete...


Maš prov ; treba je zadevo pozdravt enkrat za vselej ne pa prestavljat simptome za kasneje z tableti. Sej tableti tud za ledvica / jetra niso dobri. Ne rečem če jemlješ za kratek čas al pa če imaš tako resno sitaucijo da se ne morš izognit jest tablet. Ampak zaradi bolečine jest tablete... ta je mal kruta. Izvor težav je treba pozdravt. Tablete so res sam za največjo silo ko res ne gre drugač. Sigurno ne morejo biti tableti edini ukrep. Gotov mora obstajat kakšna alternativa pri vsem tem medicinskemu napredku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Scorpy84 ::

Kot so ti eni rekli, vaje za hrbtenico delajo cudeze. Ko sem sam bil, do poskodbe sportnik, sem se zanemaril, nisem se zredil, samo nisem telovadil vec tako da sem precej misic izgubil. Problem je ce nimas utrjene misice, vecino teze prevzamejo kosti. Ker so med vretenci blazinice, ki se cez dan posedajo, pride do pritiska zivca, zato tudi bolecina do pete. Mene ze nekaj let ne boli, pa ne delam vec neke vaje, me je pa isto do pete bolelo, samo sel za pol leta v fitnes, in od takrat ni vec tezav. Od takrat rekreacijsko plavam, da se ne ponovijo tezave. Sicer pa vseeno slikat hrbtenico da ni kaksen znak degeneracije diskusa, ceprav si malo premlad za to, pa se ta vecinoma pride v zgornjem delu hrbtenice. Samo takrat bi tudi cutil izgubo moci v roki in bolecino pri komolcu, kar sem sam nazalost dedno podedoval, ampak uspesno resujem s plavanjem in izogibanjem tezjega dela za roke. Vcasih smotano, ko se zlico ne mores drzati...

bvt ::

odgovornost je izjavil:

hvala vsem za odziv :)
če to črtam verjetno skurim še kake 5 kil. Več pa nebom, ker sem v življenju tehtal že od 120kg pa tudi 80kg pri tej velikosti in mi trenutna teža kar odgovarja.


ja ful ti odgovarja, da ze hrbtenica trpi. Velik vpliv na hrbtenico imata tudi telesna teza in telesna aktivnost posameznika. Kot si sam povedal, presedis prevec casa. Ok za sluzbo je nuja ampak ko koncas s sluzbo spet nadaljujes s sedenjem. Clovesko telo ni narejeno za sedenje, posebno ne za toliko casa na dan, kot ga ti presedis.

anketar ::

not trying to be a dick ampak se ne zavedaš kakšna je obremenitev na telo vsaka kila, ne bi reku da se špikaš s proteini pa da maš tok mišic ampak je očitno da nisi fitneser, prvo fukn kilažo na 95kg->90..(mali cilji)..dokler ne pridš na 80kg pol pa ocen a je še treba do 75kg al boš pa rajš ojaču do 85kg (mišična masa ne salo)

tikitoki ::

Gagatronix je izjavil:

Drugo mnenje ne stane nic. Drugac pa leta niso izgovor za ne-jemanje tablet. 22 al pa 122 je isti kurac.


Dolocene tablete lahko privedejo do precej hudish stranskih ucinkov in malce previdnosti je na mestu.

fishstick ::

Sam sem imel podobne tezave. Spodji del hrbta, bolecina se je nadaljevala v predelu kolena ( na zadnji strani). DA bi si oblekel gate in nogavice no go...s stola sem vstajal tako, da sem se vmes ustavil, stisnil zobe in zravnal. Bil sem na fizeoterapijah ampak kolikor se spomnim mi takrat ni pomagalo. Potem sem dobil napotnico h nekem specialistu( žal se ne spomnim njegovega naziva), pridem not majstr kadi na oknu in mi pravi naj se slečem in uležem na trebuh. Naslednje kar se videl je bila konjska inekcija v njegovih rokah, katero mi je zapicil v hrbet :) Takoj po tem se mi je vrtelo in sem moral se na infuzijo in je blo ok.

Veliko sem hodil/fitnessiral, redno se obešam za drog in pa najbolj pomembno delam plank. Nekako ni vedno problem v hrbtnih mišicah oz. da so preslabe, potrebno je ucvrstiti tudi trebusno votlino in pa tako imenovani "core".

Tablete niso resitev, sam sem parkrat uporabil nalgesin, ker je bila bolecina neznosna. Takoj h zdravniku in pa začeti se maximalno gibati in telovadit.

Še o kilogramih...takrat( 10 let nazaj) sem imel nekje od 100 do 106kg, zadnjih 6 let variram od 115 do 124kg in nobenih problemov...pac redni treningi, tek,... ni nujno, da je zaradi kg..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fishstick ()

anketar ::

fishstick je izjavil:

pridem not majstr kadi na oknu in mi pravi naj se slečem in uležem na trebuh. Naslednje kar se videl je bila konjska inekcija v njegovih rokah, katero mi je zapicil v hrbet :)


scena kot iz pornjaka, wtf?

fishstick ::

Kiddo preveč jih gledas...najdi si kako, da neboš izpadal tak bedak.

bvt ::

ma model trola, sej vidis da omenja spikanje s proteini :D

anketar ::

115-124kg na kolk višine? zgleda si orng v fitnes vodah, da nisi obisku snap city predn so se začel problemi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: anketar ()

fishstick ::

190 in ni blo nobenga citya, bi že napisov..

IL_DIAVOLO ::

Plank s temi kilami in vampom? No go :D

anketar ::

spet odvisn, če bloatmaxa pa so pod vampom mišice, naj to ne bi bla ovira, pač delaš na stolih, da tla niso ovira vampu

matobeli ::

Ravno sem "prebolel" hernijo, simptomi čist enaki, kiropraktik je takoj rekel kaj je fora, dohtar šele po magnetni resonanci.

Če ti ne dajo napotnice za magnetno resonanco, pejdi samoplačniško (cca 200eur), čimprej, ker če te bo enkrat zvilo (sene morš niti pobrat, omrtvičena stopala) si dober za 3 mesce preden boš lahko sedel več kot 4 ure na dan. Klasične tablete kmal nimajo več nekega blaznega učinka.

Pomaga pa v prvi fazi počitek in zmerna vadba, ko lahko delaš več vaj jih delaš več. Obisk kiropraktika in fizioterapevta je nujno, nažalost meni tisti na napotnico ni kaj prida pomagal in sem vzel nekaj privat.

Sedenje je največji problem.

Skratka, čimprej začneš z sanacijo, hitreje boš spet nazaj.

Apofis ::

Oj. Link do kakih kul vaj za išias? Tega je po spletu kt trave...thx
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10327538 (1291) stajerska
»

Bolečine v hrbtu

Oddelek: Loža
405800 (4240) sodnicaN
»

Kako se imenuje? Križ, hrbtenica?

Oddelek: Loža
132659 (2050) scipascapa
»

bolečina v hrbtenici - ko mišica pritisne na kost

Oddelek: Loža
63312 (2814) rezator
»

Odločil sm se da vam rešim življenje!

Oddelek: Loža
4611548 (9502) guest #44

Več podobnih tem