» »

A je zanic CHIEFTEC HPV420 NAPAJALNIK ali NF7-S?

A je zanic CHIEFTEC HPV420 NAPAJALNIK ali NF7-S?

WhiteWolf ::

Konfiguracija!

Napajalnik: CHIEFTEC HPC420
Plosca:ABIT NF7-S rev 2.0 bios 1.7 (poskusal ze tudi vse druge)!
Procesor: BArton 2500+ @2300Mhz 1.75V in rami 11.5*200 pri 8,3,3,2.5 pri voltazi 2.8V
Ram: 2*512 DDR Twinmos Winbond CH5
Graficna: Leadtek A280LeTD @310/191
Disk:Maxtor 40GB 7200
DVD rom: LG GDR 8101B
CDRW LiteOn 40125S
Modem: Lucent Winmodem na predzadnjem PCI slotu

Hec je v tem, da je ocitno napajalec za tole "presvoh"! Ni mi jasno!!! Ko npr. laufam prime95 in imam narejeno na 11.5*200 in 1.775 je-le ta stabilen kolikor casa hoces! Ko pa npr. zraven zalaufam DVD in CDRW (snemem npr. iz obeh film na disk) se racunalnik kar ugasne (gorijo pa lucke na ohisju, CDRW-ju in DVD-ju)! Takrat, ko je tako obremenjen (Laufa prime+senamnje cd CDRW-ja in DVD-ja) pade voltaza na 12+ liniji na okoli 11.64v!
Sprva sem mislil, da procesorja ne morem naviti na 2400Mhz zato(1.825), ker je preslabo hlajen, sedaj pa ugotovim, da je vse sranje v temu napajalniku, ker se enako ugasne! Da ne bo pomote, na 2300 laufa prime neomejno dolgo, pa se en ugasne, dokler ne zalaufam se npr cdromov! Tako, da je pri 2400 problem zaradi napajanja (tam voltaza se bolj pade)
in posledicno se tudi tam ugasne, le da tu ni treba se dodatno obremenjevati napajalnika! Po kaksnih 20 minutah se ugasne!

1. Matr sm jezn na to plato, ker se napaja iz 12+ linije, 5+linija pa je popoloma nezasedena!

2. Je mozno, da je kaj narobe z napajalcem ali pa plato, da so voltaze tako zelo nizke?

3. Ne vem, zakaj je tako zelo nekompatibilna z Winbond CH5 cipi! Enostavno na delajo na 200 pri default voltazi rama, jo moram dvignit kar na 2.8V, kar je za moje pojme cudno oz. nedopustno! Pri obeh palckah rama je enako (sem poskusil tudi single chanel)!

4. Se vecji hec pa je v tem, da ce hocem, da je prim95 stabilen, moram za vsako ko spremenim FSB v biosu, le-tega dati sprva na optimize default, nato izklopit kisto iz stroma, potem iti nazaj v bios in potem shraniti nastavitve! Ce potem kakorkoli spreminjam fsb (npr. na 201 in to ni stabino ne pomaga ko dam nazaj na 200, ampak moram ponoviti tisti postopek z restartanjem biosa! Pa se to moram vcasih veckrat
ponovit! Ne vem no, a je zato kriva "nekompatibilnost" z rami, je kaj narobe s ploščo ali kaj? Ti rami pa delajo brez problema pri kolegu na 8rda+! Je mozno, da je kaj narobe s plosco, oz. da uveljavim garancijo?

5. Zdaj ne vem no, a naj menjam napajalnik, al rame (le ti pri kolegu delajo BP), al naj preidem nazaj na 8rda+! Zanima me tudi, ali je sedaj pri 8rda+ ze
mozno spreminjati voltazo chipseta in do kaksnega FSBja kaj pridete brez voltmodov?

Aja, se to, jaz nisem priklopil tistega kabla od napajalnika, ki ti meri obrate na plato. A bi to moral obvezno naredit al kaj?

frenk ::

tistga kabla za obrate ni treba prklopt...probej cd-rw odstrant

DjTonic ::

8,3,3,2.5 pri voltazi 2.8V

To pa je malo čudno da za takšne timinge potrebujejo toliko napetosti, saj maš to PC 3200 Rame. si že probal spustiti kaj timinge?

WhiteWolf ::

Ze tolk sm se zajebavo s temi timingi da je joj! Poskusil znizaz, zelo znizat (3,3,2,2 ali 3,2,2,2) zvisat,... Enostavno neke jebe! Imam pc3200 ja! Vem da bi moglo to delat na default voltazi ampak potem prime ajvi napako! Ne vem no!

Kako je mozno, da ta CHIEFTEC ocitno ni dovolj dober (12+ linija ob obremenitvi zelo pade)!

Tole mi jie en Abit moderator odgovoru!
the nf7-s as we all know is eating a bit more power out of your psu and so if u have a "smaller" psu then u might experience problems like this.. one rail on your psu may be low, example low amps on 12v rail and so on.. therefore u may need to increase ram voltage

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Zato ker 12V linija ni predvidena za napajanje plate. Referenca za vse druge napetosti sta 3.3 in 5V linija. Če boš močno obremenil eno od teh dveh linij se ne bo nič poznalo(naj se nebi) na njej, na 12v in ostalih se bo pa napetost zvišala itd.
Sama 12V linija pa ponavadi nima tako natančne regulacije napetosti( je tudi ne rabi ker ponavadi ne napaja nič pomembnega) in na njej pod obremenitvijo napetost zelo niha.

WhiteWolf ::

Kolkr jaz vem se abitka NF7-S rev 2.0 (plata,procesor) napaja tocno iz 12+ linije, tako da je to se kako pomembno!

GUFY ::

Jaz imam tud ABIT NF7 plato samo Rev 1.2 pa nimam z njo nikakršnih problemov pa tudi napajalnik je isti kot tvoj. Men sistem dela na 217 x 11.5 = 2495.5 MHz in nimam problemov z ugašanjem računalnika.
Pri men je problem opisan v tej temi.
Drgać sem pa s plato in napajalcem ful zadovoln.
Sem pa slišal, da se nakatere plata NF7 Rev 2.0 neki čudn obnašajo in ne dopuščajo visokih FSB-jev.

P.S.: Sedaj ko to pišem, se v ozadju Folda napetosti pa so: 3.34V; 5.05V; 11.67V.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GUFY ()

WhiteWolf ::

Moj kolega je kupil 8rda+, je noa stara torej dva dni! Ko sem mu povedal, da me abitka neke zajebava je rekel, da lahko plati menjava! Sicer je moja malce drazja, ...
Se sedaj ne vem kaj je dejansko res: ali je abitka nekompatibilna z temi rami, ali je pa res odvisno katero dobis (ene gredo do vsiokih FSB druge ne)!

Zanima me, kaj menite, se mi splaca menjati, ali naj raje poskusam uveljaviti garancijo, ker rami bi mi morali delat na 200 pri default voltazi!

frenk ::

whitewolf: probej še 11/3/3/2.5 timinge

pele-on ::

Ne zamenjat ker je abitka tok bolša plata pa rajš uveljav garancijo.Epox 8rda+ nima v biusu za spreminjat vdd zato moreš vdd mod naredit.

frenk ::

guzman123: sej pr abitki tud na morš dat vdd na 1.9 al pa 2.0

pele-on ::

Je pa pri abitki res teško naredit vdd mod s svinčnikom.

WhiteWolf ::

Frenk: rami BY SPD (torej default) so 8,3,3,2.5!

Ocitno je ta napajalnik jajc! Vceraj sem vse odkllopil iz njega, (CDROM, CDRW, MODEM, VENTILATORČKE) in sem ga brez problema gnal na 2400Mhz, se ni ugasnil, vendar ko sem pa en cas Prime95 gnal, kjer zelo obremeni napajalnik, je pa tut tam ugasnlo! Ampak ok, gled na to, da je mi prej iz W3 vrglo ven po enih 20 minutah, sedaj sem pa 3 ure gnal BP, je to znak da je napajalnc!

Ne vem, no, danes sem probal dat voltazo ramov na 2.7 in je prime se kar stabilen! Ni mi jasno predvsem to, zakaj moram vedno bios "restartat", drugace kao prime ni stabilen! Sam res cudno to, da dans pa ze kar lep cas dela prime na 2.7! Bom poskusil pol se z 2.6!

Baje ima nov revisoin 8RDA+ (mislim da 2.1) ze moznost spreminjanja VDD-ja in pasiven hladilnik na SB! Bom pa poskusil vseeno uveljavit garancijo! Saj zgubit nimam kaj!

Zgodovina sprememb…

WhiteWolf ::

Nak rami ne delajo na 2.7! Po eni uri in treh minutah je Prime95 vrgel error!;(

frenk ::

whitewolf: z voltmetrom zmer 12V napetost med full loadom, in če bo razlika več kot je dovoljeno(to pa ne vem točn kolk je) nes napajalc nazaj...sicer je pa napaka drugje:\...pa mal poglej kolk vroče vn piha iz napajalca:)

Azrael ::

Napajalnik je zanič. Vse današnje matične plošče za Intel in AMD inajo glavno napajanje iz 12 V linije(napajalniki za P4) In če ta linija ni stabilna, imaš probleme vseh sort. Kar ti kaže MB monitor ali voltmeter so povprečne napetosti in če je že ta tako nizka, kot praviš, je napajalnik prešvoh oz. zanič. Če imaš možnost priklopiti osciloskop na 12 V linijo, boš videl kako v resnici niha napetost, ki bi morala biti stabilna in boš takoj razumel odkod težave.
Če iz napajalnika piha zelo vroč zrak, čeprav se komponente v škatli ne grejejo hudo, je skoraj sigurno slab napajalnik. Če napajalnik ni več v garanciji pa zamenjaj (v napajalniku) elektrolitske kondenzatorje v 12V liniji, ker so ti verjeten vzrok težav. To velja le v primeru, da je ta napajalnik v resnici tako močan, kot piše na njem, mnogi današnji napajalniki za 300 in več W, realno ne spravijo skupaj stabilnih niti 100, 150 W, kar zna biti velik problem pri današnjih konfiguracijah. Pred nekaj leti so bili napajalniki še v redu, 3 leta star 250 W zna biti, boljši od današnjega 400 W! Danes pa so na žalost velikokrat moči napajalnikov, kot moči računalniških zvočnikov, čisto pretiravanje, brez realnih osnov.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

frenk ::

če maš HPC-420-302DF, poj ma 12V linija 18A, kar je 216W...to more bit sfukan napajalnik...če maš cajt loh pr men sprobava z istim napajalnikom...da vidmo če je res ta napajalnik zanč:\

mare87 ::

Malo bedno ampak vseeno... Maš priklopljen dodaten 12v priključek iz napajalnika na plato?

WhiteWolf ::

Napajalnik je drugace vroc ko hudic in tud piha vroce iz njega (venta v napajalniku pa se suceta zlo pocas, tko da jih ne cujem)! Eno ploscico 512 sm posodu kolegu, ker je kupu nov computer, pa ni mel gnarja za ram, zato sm dans se mal testiro eno ploscico v slotah! In zelo cudni rezultati!

1. Ce dam ploscico v cisto levi slot in DDR voltazo 2.8 prime takoj javi napako!
2. Ce dam ploscico za eno bolj v desno (torej sredina in 2.8V) prime javi napako kasneje!
3. Ce dam ploscico cisto v desno, v tisto, ki je sama, pa Prime ne javi napake, tudi ce imam ram na default voltazi (torej 2.6)! Cudno, a ne?

Kaj je lahko znak tega, da prime ne javi napake, samo ce je ram cisto desno (tisti slot, ki je sam), ceprav je voltaza 2.6, kar je tudi prav! Sam mislim, da gre za nekompatibinost plosce z rami, me pa zanima, ce kdo misli, da je mozno, da je plata kaput, ali pa napajalc sfukan?

Frennk: Odkod si?

WhiteWolf ::

Mare97: mam ja!

frenk ::

whitewolf: sem iz kranja...bi me pa zelo zanimal kako bi zgledal moj napajalnik zažgan:D

WhiteWolf ::

Sedaj, ko sem ram testiral le v prvem slotu deluje BP na 210 pri 7,3,2,2 in DDR voltaza 2.8V chipset je na default! Bom probo prit se do visjega FSB-ja!

JE pa nekaj hecnega: Sedaj, ko imam v prvem slotu ram (drugega sm posodu) in sem se enkrat updatal bios na 1.8 mi sedaj v biosu kaze veliko modelo CPUjev (prej mi e kazalo samo 2500+ in 3200+)! Sedaj mi kaze v taksenm vrstenm redu:
2500+
2800+
3000+
2600+
2000 (brez plusa)
3000+
3200+

Zanima me, kako kaze vam?
Updatal sem pa z FlashMenu 1.21 (From File)!

WhiteWolf ::

Aja, ram deluje cisto vredu, damo ce je v tistemslotu, ki je sam! Samo kako naj potem stabilno uporabljam DUALL???

Ce je samo en ram notri in tam kjer je slot sam (mislim da je to slot 3)! potem tudi deluje na default voltazi na 200, v drugih dveh slotih pa ne?

Je to nekompatibilnost z rami, ali je plosca zanic?

WhiteWolf ::

Se enkrat sem updatal bios, sedaj spet kaze kot je treba (2500+ in 3200+)!

Ne vem no, mislim da gre za nekompatibilnost z rami, ker v slotu 3 ram deluje BP na 210 pri 8,3,2,2! Ce pa ga dam v slot 1 ali 2, le ta nikakor noce biti stabilen niti na 200 pri default timingih!

Morda bom kupil druge rame! Ima slucajno kdo izkusnje z ABIT NF7-S rev 2.0 in 2*512 CORSAIR CMX PC3200 C2?

Kaksna je razlika, ce je ram "dvojček"?

VASkO ::

kaksno mas pa 3.3V napetost?
sem glih danes gledal na xtremesystems.org forumu, da ta ni stabilna, iz nje pa se napaja RAM

pri meni sta tudi 5V in 12V na 4.89V in 11.8V, 3.3V pa je na 3.2V pa imam anteca truepower 430W

hja, treba bo napajalnik zmodat

WhiteWolf ::

3.3V+ je vseskozi dobra (tudi of full loaf)! Pod 3.34 se ni padla!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
1549596 (6217) MEDENA
»

Twinmos pc2700 hočem 200 FSB :)

Oddelek: Navijanje
161010 (831) WhiteWolf
»

Ze ima kdo 8RDA+ rev 2.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
653982 (2998) cole-22
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1308775 (6503) WhiteWolf
»

Problem zaradi navijanja na Abit NF7-S

Oddelek: Navijanje
421636 (1128) WhiteWolf

Več podobnih tem