Forum » Loža » Investicija
Investicija
Kleemen ::
Trenutno zaključujem z enim dolgoročnim poslom in kar se je nabralo "profita" bom izplačal in ta denar bi potem rad vložil naprej. Zanima me, kaj je trenutno najboljša oz. najbolj sigurna investicija za nek dodaten oz. manjši pasiven dohodek? Gre se za majhno vsoto 1000-1500eur, tako da ne govorimo o kakšnih nepremičninah ali podobno. Hvala za nasvete.
shadeX ::
Tega ti noben ne more povedat zagotovo. Ti morš naredit research, se spoznat z zadevami in denar vložit. Če poslušaš druge in denar vlagaš brez nobenega znanja, potem igraš igro na srečo.
samotest ::
Kaj pricakujes denarno kot dohodek.. a je na leto 1% ok , zelis 5% ali vec? Za koliko casa bos shranil denar v to nalozbo?
Od 1500 eur je 5% (kar je solidna dividenda) 75 Eur, pa od tega moras odsteti se davek, pa tudi provizije.. jaz bi rekel, da z ziher varianto iz tega denarja, razen izkusnje kako se investira, ne bo veliko profita.
Vseeno spodbujam, da ne bo pomote. Ena opcija je, odpri DeGiro, preveri provizije in kupi recimo VTI.
Od 1500 eur je 5% (kar je solidna dividenda) 75 Eur, pa od tega moras odsteti se davek, pa tudi provizije.. jaz bi rekel, da z ziher varianto iz tega denarja, razen izkusnje kako se investira, ne bo veliko profita.
Vseeno spodbujam, da ne bo pomote. Ena opcija je, odpri DeGiro, preveri provizije in kupi recimo VTI.
Cubaka ::
Zdle se ti splača kupit kako pametno kriptovaluto. Ravnokar se mi zdi da se pobirajo iz podna tako da tukaj imaš lahko velike profite. Jaz osebno stavim na Ethereum oz Ether ker se mi zdi ena redkih k ma/bo imela dejansko uporabno vrednost.
Kleemen ::
Hvala za info, ampak 5% oz. 75eur letnega dobička se mi zdi malo, tudi če je siguren dobiček. Sedaj sem imel cca. 500eur v enem letu, ampak ker ni sigurno da bo še naprej tako bom raje izplačal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | P2P posojilnice denarja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 79209 (3327) | buttcrack |
» | V kateri sklad vložiti?Oddelek: Loža | 9387 (7249) | Spajky |
» | Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24463 (21171) | M.B. |