Forum » Operacijski sistemi » onemogočiti WinXP predogled videa?
onemogočiti WinXP predogled videa?
afro~dizzy~act ::
Blesavi Micro$oftov WinXP "user friendliness"...
Če imaš na disku npr. 700MB velik DivX, mogoče delno poškodovan, mogoče v čudnem kodeku in nanj klikneš (enkrat, ne double-click!), že začnejo winsi nekaj po tej datoteki brati. Ker, kot zgoraj omenjeno, je ta datoteka sumljiva, se začne disk strašno mučiti, poraba procesorja naraste,... uglavnem par minut praktično ne moreš z računalnikom kaj početi. Nato hočeš datoteko preimenovati in je ne moreš, ker kao "nek proces zadržuje to datoteko". Blesavi winsi!
No nakratko... opcije za izklop tega tako koristnega "featura" v winsih ni, obstaja pa nek trik v registryju, ki to neumnost ustavi, vendar ga ne najdem!
Prosim, naj mi nekdo da link na kakšno stran, kjer je postopek opisan.
Hvala.
Če imaš na disku npr. 700MB velik DivX, mogoče delno poškodovan, mogoče v čudnem kodeku in nanj klikneš (enkrat, ne double-click!), že začnejo winsi nekaj po tej datoteki brati. Ker, kot zgoraj omenjeno, je ta datoteka sumljiva, se začne disk strašno mučiti, poraba procesorja naraste,... uglavnem par minut praktično ne moreš z računalnikom kaj početi. Nato hočeš datoteko preimenovati in je ne moreš, ker kao "nek proces zadržuje to datoteko". Blesavi winsi!
No nakratko... opcije za izklop tega tako koristnega "featura" v winsih ni, obstaja pa nek trik v registryju, ki to neumnost ustavi, vendar ga ne najdem!
Prosim, naj mi nekdo da link na kakšno stran, kjer je postopek opisan.
Hvala.
- zaklenil: Tomi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Shranjevanje nastavitev -- register proti /etc (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4474 (4156) | 64202 |
» | Nov članekOddelek: Novice / Nova vsebina | 2576 (2576) | Jeebs |
» | varnost,hitrost in urejenost računalinkaOddelek: Pomoč in nasveti | 2073 (1530) | flipflop |
» | Longhorn prihaja, odprta koda se pripravlja ...Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2589 (2589) | andrej |
» | Sovražim Linux, prosim prepričajte me da ga imam rad! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10664 (7755) | SOLMILE |