» »

Ko ti nekdo spelje stvar, ki si jo hotel imeti

Ko ti nekdo spelje stvar, ki si jo hotel imeti

PreviousUser ::

Primer kupovanja hiše: že nekaj časa iščete hišo na določenem območju in potem se pojavi perfekten oglas... Si rečete jutri bom poklical, potem pa oglasa več ni, hiša prodana... Ne vem, potem se mi zdi, da si stvar še bolj želim, če je bila že prodana in mi je žal, da nisem prej opazil oglasa in se zmenil za ogled. Tudi pri ostalih stvareh je tako, če je recimo prodan zadnji kos stvari, ki sem jo želel, pa sem odlašal z nakupom ali pa sem prepozno opazil oglas.

Se to še komu dogaja, ali sem samo jaz tako čuden? :D Stvarem, ki jih ne moreš imeti, se potem še poveča vrednost v tvojih očeh in se sekiraš, da jih nimaš... Kako se spopadate s tem?

icko ::

Težko. Še bolj težko pa še zaradi tega ker zainvestirane špekulante potem še rešuje država. (oz beri ti kot savkoplačevalec).
Mi pride na um nek prizor iz 90ih
I say; prvo će da ga bije, a onda će da ga kara...

kuall ::

Se gre za isto stvar: želja si prilastit nekaj, preden ti bo drug to vzel. Naj bo to parkirplac ali pa punca.
To še posebej pri ženskah deluje: če opazijo, da je nek moški zaželen pri drugih ženskah jim bo avtomatično bolj privlačen. Ali pa pri firmah, ko iščejo kader. To je pa zato, ker je to zelo enostaven in učinkovit način, kako OCENIT, ali je stvar res kaj vredna.

blackbfm ::

Stvarem, ki jih ne moreš imeti, se potem še poveča vrednost v tvojih očeh in se sekiraš, da jih nimaš..


jp, taka je psihologija pri človeku.. problem je pa ker zadeva deluje tudi kontra, kmalu zatem ko nekaj kupiš te navdušenje mine:))

Furbo ::

PreviousUser je izjavil:

Stvarem, ki jih ne moreš imeti, se potem še poveča vrednost v tvojih očeh in se sekiraš, da jih nimaš... Kako se spopadate s tem?

Ne nasedaš.
Nekatera podjetja to človeško lastnost veselo koristijo, recimo Rolex, prav počasi štanca željene ure, tako da jo (če imaš srečo) v trgovini lahko kupiš za 8000€ in prodaš za 50% več enemu bedaku, ki tripa na 'omejene', 'redke', 'težko se dobijo' zadeve.

Tudi Apple zna pošiljati zadeve v trgovine po kapljicah, vedno je kao premalo robe..

Ogromno drugih firm stalno dela neke 'limited edition' zadeve, itd.. bullshit.

Kar se tiče zamujenih oglasov, ljudje si pač napletemo ideje, da bi bila prav ta 'zamujena' hiša idealna, v resnici bi se pa morda takoj obrnil na peti, ko bi si jo pogledal.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

MTB ::

Travme iz otroštva, po mojem mnenju. Če si v otroštvu bil navajen vse dobit in vse imet, verjetno prihaja do frustracij, če kot odrasla oseba nečesa ne dobiš.

#000000 ::

glede tehnike še mar mi ni, edino eno določeno nepremičnino sem v ta namen preplačal 12k eur, ker je pač ZAME bila več vredna, je zginla iz oglasa ampak sem poznal nepremičninarja oz lastnika agencije in smo se domenili da za 12k eur bomo vsi profitirali.

jero_no1 ::

MTB je izjavil:

Travme iz otroštva, po mojem mnenju. Če si v otroštvu bil navajen vse dobit in vse imet, verjetno prihaja do frustracij, če kot odrasla oseba nečesa ne dobiš.


Tudi meni je to najprej prišlo na misel.

OP: si bil morda edini otrok?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Slavna lista "stvari k' mi grejo na k**ac" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
616283 (4722) Personanonim
»

FOMO pri nakupu nepremičnine

Oddelek: Loža
333650 (2007) RockyS
»

Kako ukrepati, ko nekdo diskreditira osebe z videi, fotografijami,.....

Oddelek: Loža
386070 (4647) SeMiNeSanja
»

[As FORK] Pedofilija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
23314267 (10571) donfilipo
»

Smo pridni, kajne?

Oddelek: Novice / Nova vsebina
251898 (1898) Tomi

Več podobnih tem