Forum » Šola » Evidenčni vpis in vpis za status po novem sistemu
Evidenčni vpis in vpis za status po novem sistemu
noob96 ::
Zdravo,
na nobeni od pristojnih služb mi ne znajo pomagati, pa me zanima če se je že kdo sreču s podobno situacijo.
2 leti sem bil vpisan na bisoko šolo (uni), sedaj pa bom eno leto pavziral, da naredim izpite. Tako bom na tej šoli vpisan samo "evidenčno" da si bom lahko plačeval izpite, ne bom pa imel statusa (ne rednega, ne izrednega)
V višješoslki program še nisem bil nikoli vpisan. Po pravilih piše, da se lahko iz visokošolskega na višjega vpišeš, če nisi bil več kot 2 leti na visoki (kar nism bil)
Zanima pa me če se lahko pojavi kak problem, glede na to da bom še vedno evidenčno vpisan na visoki šoli (se ne bom izpisal) in bi rad imel status na višji
morda kdo ve če gre to skos? Hvala!
p.s. še dopolnilo iz zakona o višjem strokovnem izobraževanju:
41. člen
(druge pravice in ugodnosti študentov)
(3) Pravice in ugodnosti iz statusa lahko študent uveljavlja največ tri leta, ne glede na to, ali je študiral redno ali izredno, razen v primerih, ki jih določa ta zakon. Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.
Torej jaz sem bil 2 leti in je to legit? :D
na nobeni od pristojnih služb mi ne znajo pomagati, pa me zanima če se je že kdo sreču s podobno situacijo.
2 leti sem bil vpisan na bisoko šolo (uni), sedaj pa bom eno leto pavziral, da naredim izpite. Tako bom na tej šoli vpisan samo "evidenčno" da si bom lahko plačeval izpite, ne bom pa imel statusa (ne rednega, ne izrednega)
V višješoslki program še nisem bil nikoli vpisan. Po pravilih piše, da se lahko iz visokošolskega na višjega vpišeš, če nisi bil več kot 2 leti na visoki (kar nism bil)
Zanima pa me če se lahko pojavi kak problem, glede na to da bom še vedno evidenčno vpisan na visoki šoli (se ne bom izpisal) in bi rad imel status na višji
morda kdo ve če gre to skos? Hvala!
p.s. še dopolnilo iz zakona o višjem strokovnem izobraževanju:
41. člen
(druge pravice in ugodnosti študentov)
(3) Pravice in ugodnosti iz statusa lahko študent uveljavlja največ tri leta, ne glede na to, ali je študiral redno ali izredno, razen v primerih, ki jih določa ta zakon. Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.
Torej jaz sem bil 2 leti in je to legit? :D
- spremenilo: noob96 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Šola | 202815 (41632) | Filip8 |
» | Prepis na višjo šoloOddelek: Šola | 2847 (2542) | Master_X |
» | Vpis na dve fakultetiOddelek: Šola | 2879 (2531) | eric_cartman |
» | Vpisnine na Višjih šolahOddelek: Šola | 6128 (4030) | šernk |
» | Vpis kar nekam zaradi statusaOddelek: Loža | 9876 (8398) | jeti51 |